Jump to content

Περιεργο προβλημα

jstark

Recommended Posts

Χαιρετε

εχω ενα φορητο υπολογιστη ACER Aspire 1513LMi εδω και 20 μηνες περιπου, στο οποίο μετα από 1.5 χρόνο αψογης λειτουργιας (εκτος απο κατι ρωγμες...) εκανα φορματ και περασα εκ νεου τα windows. Τον υπολογιστη στη συνεχεια αποθηκευσα (με τη μπαταρια κουμπωμενη) σε ενα ντουλαπι και την εκανα για φανταρος μιας και ηρθε το χαρτι... Γυρισα με αδεια μετα από 2 μηνες και αφού τον εθεσα σε λειτουργια συμβαινει το εξης: ορισμένες φορές το λαπτοπ απλα κλείνει από μόνο του. Και δεν μιλάω για shutdown αλλά για ωμό σβήσιμο του υπολογιστή. Το φαινόμενο παρατηρείται με οποιοδήποτε συνδυασμό μπαταρίας + AC (μονο μπαταρια, μονο AC, μπαταρια+AC). Έχω ελέγξει τις θερμοκρασίες και ειναι λογικές (CPU 44, HDD 34). Τι μπορεί να συμβαίνει; υπάρχει περιπτωση να μην εχω εγκαταστήσει καποιον απαραίτητο driver και να συμβαίνει κατι τετοιο; το φαινομενο παρατηρειται σε ασχετες χρονικες στιγμες. Μπορει πχ να δουλευει ο φορητος 1 ωρα και να σβησει, η να δουλευει μολις 10 λεπτα και να συμβει το ιδιο. Τι μπορει να συμβαινει;

ΥΓ: Λειτουργικό winxp+sp2

• 2 weeks later...

Συγγνωμη που αργησα να απαντησω αλλα το Δ' Σωμα Στρατου πηγε σκηνακια... Γυρισα χτες και παλι αντιμετωπισα το ιδιο προβλημα. Το λαπτοπ εσβηνε χωρις λογο μετα απο λιγα λεπτα λειτουργιας. Δοκιμασα Live Linux cd (ubuntu) και συνεβη το ιδιο πραγμα. Προκειται μαλλον για καποιο προβλημα με τη θερμοκρασια/ανεμιστηρακια κλπ. Το παραξενο ειναι πως μετα απο 7-8 σβησιματα, το λαπτοπ δουλευει μια χαρα. Αυτη τη στιγμη εχει συμπληρωσει πανω απο μια μερα συνεχους λειτουργιας διχως προβλημα. Δεν ξερω τι μπορει να συμβαινει. Υπαρχει περιπτωση καποιος αισθητηρας να εχει χαλασει ; αν συνεβαινε κατι τετοιο γιατι μετα το μηχανημα δουλευει κανονικα; τα προγραμματα lavalys everest home ed και speedfan δινουν θερμοκρασιες λογικες (cpu 47-48, hdd 36-38). Καμιά άλλη ιδέα για το τι μπορει να εχει χαλασει;

Είσαι σίγουρος ότι οι υποδοχές βύσματα (τροφοδοτικού-μπαταρίας) είναι όλα καθαρά? Υπήρχε αυξημένη υγρασία εκεί που τον αποθηκεύσεις?

Δε παίζει να είναι θερμοκρασία γιατί θα αντιμετώπιζες και παγώματα εκτός από το κλείσιμο και επίσης δε θα ήταν δυνατό να λειτουργεί σωστά μετά από κάποια ώρα.

Το κακό με το laptop είναι ότι δεν έχεις και πολλά να πειράξεις Δοκίμασε να τον λύσεις όσο περισσότερο μπορείς και να τον ξανάσυναρμολογήσεις καθαρά θέμα επαφής ή μικρό βραχυκυκλώματος μου κάνει το πρόβλημα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.