Jump to content



Συγχώνευση 2 αρχείων βίντεο


oekab1992

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους του χρήστες του φόρουμ.

Έχω μια απορία ρε παιδιά, ασχολούμε γενικά με επεξεργασία βίντεο και με οτιδήποτε εχει να κάνει με αρχεία βίντεο, divx, dvd κτλ κτλ. Έχω ενα πρόβλημα. Ας πούμε πως έχω 2 διαφορετικά αρχεία βίντεο τα οποία αποτελούν μια ταινια (μισό και μισό της ταινίας) ριπαρισμένη και συμπιεσμένη σε xvid. Το bitrate ειναι 2000 kbps, οι διαστάσεις 720 Χ 304 και ο ήχος AC3 450 kbps, 48 khz 5κάναλος.

Θέλω να ενώσω τα δύο αρχεία αυτά ώστε να γίνουν μια ολόκληρη ταινία. Εχω εγκαταστήσει στο pc το ace mega codecs pack full, και εχει ενα utility που κάνει merge αρχεια avi. To κάνω αλλά τζίφος, ενω δείχνει οτι το κάνει με επιτυχία, και το file size γίνεται διπλάσιο, όταν αναπαράγω την ταινία ειναι μόνο το πρώτο μισό. Δεν ξέρω γιατι δεν το κάνει, έχετε κανένα άλλο πρόγραμμα υπόψη σας που κάνει αυτή την δουλειά γρήγορα και απλά χωρίς να γίνεται re-rendering και να επηρεάζεται η ποιότητα?

Ένα ακόμη θέμα ειναι πως όταν προσπαθώ να μετατρέψω το αρχείο αυτό σε οτιδήποτε άλλο (πχ mp4 με το ImTOO mp4 converter) δεν το κάνει, γενικά δεν το μετασχηματίζει σε κανένα άλλο format ενώ το συγκεκριμένο πρόγραμμα μου κάνει οποιαδήποτε άλλη μετατροπή.

Τέλος, έχετε στα υπόψη σας κανένα προγραμματάκι που να κάνει μετατροπή σε avi κτλ αρχεία mov απο το quicktime?

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε αυτό: http://www.dirfile.com/mediajoin.htm για να κάνεις join τα αρχεία. Είναι freeware και υποσχόμενο, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά. Και ψάχνω καιρό ένα τέτοιο κι εγώ!

Αν έχεις το Quicktime7 Pro, μπορείς να σώσεις τα mov σε οτι φορμάτ θέλεις από το ίδιο το QT (MPEG1-2-4, DivX κοκ). Δυστυχώς όμως δεν είναι free. Παλιότερα κάποια mov που χρειάστηκα τα μετέτρεψα με το Premiere και ένα plugin. Και λίγο που έψαξα, δοκίμασα το Radtools, αλλά δεν παίζει σωστά με τα Mov. Ίσως σταθείς πιό τυχερός...

http://www.radgametools.com/bnkdown.htm

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ έψαχνα καιρό και τελικά βολεύτηκα με απλά μια εντολή DOS:

copy /b file1.avi + file2.avi file3.avi

Τα βλέπει ως binary οπότε αν μιλάμε για ίδιου format αρχεία απλά τα ενώνει χωρίς να ασχολείται με το περιεχόμενο!

Εμένα με εξυπηρέτησε αφάνταστα πάντως!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.