Jump to content

Έφτασαν οι πρώτες AM2 μητρικές

spc

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από spc

Ναι ΟΚ αυτά τα ξέρουμε, κανα επεξεργαστή ΑΜ2 θα δούμε; :p

Oχι φιλαρακο μου...δεν θα δειτε....:D

Εκτος του οτι ακομα ειναι σε nda....αποφασισαν οι της AMD να μην τους κυκλοφορησουν ποτε..μιας και μονο μεσα θα τους βαλουν...

• Replies 49
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από GoriLLakoS

Oχι φιλαρακο μου...δεν θα δειτε....:D

Καταρχήν, λίγα τα λόγια σου Μπιλάκο :p

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS

Εκτος του οτι ακομα ειναι σε nda....αποφασισαν οι της AMD να μην τους κυκλοφορησουν ποτε..μιας και μονο μεσα θα τους βαλουν...

Κατά 2ον: Σοφή κίνηση :p

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 10:58]

Ήρθαν και οι πρώτοι AM2 και στην Ελλάδα :)

Πώς φαινεται ο υπερόπτης-προπαγανδιστής amdας ., και οι πρώτοι , tha best οι καλύτεροι , ελα ελα πάρτε . :p

Αρχική απάντηση από Athens2004

Πώς φαινεται ο υπερόπτης-προπαγανδιστής amdας ., και οι πρώτοι , tha best οι καλύτεροι , ελα ελα πάρτε . :p

Μπα, υπό άλλες συνθήκες θα είχα τσιμπήσει κάποιους, έτσι για την ''πρώτη επαφή'' αλλά το όλο σκηνικό με το AM2 με αφήνει παγερά αδιάφορο.

Ίσως μόνο το NF 5ΧΧ δώσει κάποια ώθηση στο socket.

Αρχική απάντηση από knight_77

Aπο τιμες τι λενε,ετσι ενημερωτικα?

Ακριβώς ίδιες με τους 939 (του κερατά αν ανεβάζαν και τις τιμές θα ήταν για δέσιμο).

Τς τς τς... Δεν έχει τρόπους αυτό το Ιntelόπαιδο... :D

Μη τους αποπέρνεις έτσι ρε γορίλλα, ε εντάξει δεν είναι conroe :D

Soko μην τον ακούς, περιμέμενουμε αποτελέσματα.

Μνήμες και CPU τα έχεις ήδη παραγγείλει?

Gorillintelako έλα να βοηθήσεις τον άνθρωπο ωρε που ξέρεις καλύτερα! :D

Έχεις δίκιο, οι 800άρες ακόμα είναι ακριβές

Φρόντισε πάντως ότι και να πάρεις να έχει σχετικά σφικτά timings. Στη θέση σου δηλαδή θα προτιμούσα φτηνότερο cpu και όσο καλύτερες - ακριβότερες μνήμες.

(για ελλάδα) ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.ram-shop.gr/showsubcateg.jsp?arxi=25&id=12

http://www.kingston.com/hyperx/products/khx_ddr2.asp

(μην περιμένεις overclocking από τις hyperX)

και εδώ:

http://www.hardshop.gr/shop/category.asp?catid=163

(αυτές νομίζω είναι αρκετά καλες)

δες και το tread με τα ddr2 specs:

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=25550

Cpu κατέληξες?

Δε σε πολυπιάνω αλλα αυτό που θέλω να πω είναι να μην προτιμήσει να σκάσει λεφτά για κάποιον ακριβό - γρηγορο Χ2, αλλά να πάει για τον 3800+ ή τον 4000+ που θα τους ανεβάσει έτσι κι αλλιώς (μιλάω για διπύρηνους πάντα). Ενώ αν πάρει φτηνές μνήμες, δύσκολα τα πράγματα για πείραγμα, ενώ παίζει να αποδίδουν και χειρότερα από το 939 με DDR400 και CL2.

Ναι βρε δε λέω σωστός είσαι. Αλλά τουλάστιχον ο όπτερον γράφει τις μνήμες στα τέτοια του. Πιο γρήγορα πάει με λίγα ΜΗΖ παραπάνω στον πυρήνα (πχ 2800->2900) και τις μνήμες στα 210 παρά με τις μνήμες 250 και επεξεργαστή 2800 και κάτι ψιλά (με δεδομένους χρονισμούς 2-2-2). Ίσως με δδr2 να μην ισχύει πλέον, δεν ξέρω. Φαντάζομαι ότι κάτι αντίστοιχο θα ισχύει με τους χρονισμούς . Μετά από όλη την ταλαιπωρία που έφαγα με τα UTT όταν είδα ότι ήμουν πολύ λιγότερο κερδισμένος από όσο περίμενα έχοντας χάσει πολύ περισσότερο χρόνο απογοητεύτηκα.

Οπότε λέω ότι ας μην τρελαθεί το παλλικάρι να ρίχνει λεφτά στις μνήμες. Αν θέλει χρονισμούς και ddr2 κρατάει μικρότερο διαιρέτη. Ο IMC θα τα ισορροπήσει. Ας δοκιμάσει να βρει κάνα καλό κομμάτι επεξεργαστή , να έχει να παίζει , να έχει και επιλογές με τους πολλαπλασιαστές

Με μια παρα πολυ γρηγορη ματια 2ωρη, να πω οτι οι jetram 5300 του Πλαισιου 400αριζουν με 2.3-2,4Volt. Πιανουν μεχρι 480 ψιλοανετα (5-5-5-15) Υποψην οτι προφανως μπορει να χανω αρκετα καθως ειναι η πρωτη επαφη με ddr2. Δεν ειμαι ακριβως σιγουρος τι τσιπακια ειναι, παντως εχουν μια λευκη τελεια κατω αριστερα (νομιζω micron)

Σιγουρα ακουνε στα βολτ, αφου με λιγοτερα βολτ δεν ηταν σταθερες. Πολυ προχειρα δεν καταφερα να πετυχω κατι σε 4-3-3 /5-4-4 αλλα δεν το πολυπαλεψα κιολας.

Επισης κατι Bullalo 4200 πρεπει να εχουν και αυτα micron με λιγο μεγαλυτερα chips απο αυτα των jetram (μην χαιρεται κανεις γιατι δεν ειναι fatbody) Ακουνε και αυτα στα volt αλλα δεν καταφερα να ποσταρουν στα 400+ με 2.4V, οποτε τα θεωρω χειροτερα απο τα jetram.

Περισσοτερα τις επομενες μερες...

Twinmos @eshop+multirama εχουν Elpida (Mtec relabaled ο eshop-ας)

Αρχική απάντηση από schumifer

Ναι βρε δε λέω σωστός είσαι. Αλλά τουλάστιχον ο όπτερον γράφει τις μνήμες στα τέτοια του. Πιο γρήγορα πάει με λίγα ΜΗΖ παραπάνω στον πυρήνα (πχ 2800->2900) και τις μνήμες στα 210 παρά με τις μνήμες 250 και επεξεργαστή 2800 και κάτι ψιλά (με δεδομένους χρονισμούς 2-2-2). ........

Οπότε λέω ότι ας μην τρελαθεί το παλλικάρι να ρίχνει λεφτά στις μνήμες. Αν θέλει χρονισμούς και ddr2 κρατάει μικρότερο διαιρέτη. Ο IMC θα τα ισορροπήσει. Ας δοκιμάσει να βρει κάνα καλό κομμάτι επεξεργαστή , να έχει να παίζει , να έχει και επιλογές με τους πολλαπλασιαστές

αυτο που λες το εχεις δοκιμασει να υποθεσω???

εμενα δεν μου καθεται.....

Στα 3050 ο επεξεργαστης και οι μνημες χαμηλα..(210-220 καπου εκει πεσανε δεν θυμαμαι ακριβως)

ειναι χειροτερο απο 2970 και μνημες 248 ...(ολα ιδια τιποτα στο auto...)

εκτος απο ελαχιστες εφαρμογες που δεν βρηκα οι οποιες ειναι αποκλειστκα και μονο cpu ..

Δεν συμφωνώ...

Καλύτερα ψιλά μνήμες και 50-100mhz κάτω...παρά ψιλά cpu και μνήμες ΓΤΠ....

Σε όλες τις αφαρμογές εκτός απο το arithmetic benchmark του sandra ο πρώτος συνδιασμός θα είναι μπροστά...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.