Jump to content

Καφές - N00b

Dr.Paneas

Recommended Posts

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Δεν είμαι κανένας ειδικός για να σου πως θα φτιάξεις τον καφέ αλλά ρε φίλε είσαι 17 χρονών και τώρα θα πιεις πρώτη φορά καφέ?

Δεν λέω καλά έκανες και δεν έπινες αφού δεν είναι και ότι το καλύτερο.

Αλλά Παραξενεύομαι γιατί και εγώ έχω την ίδια ηλικία και κάθε Σάββατο ή Παρασκευή είμαι με την παρέα μου σε μια καφετερία.!

Αυτό που έχω να σου προτείνω εγώ είναι : φραπές (όπως ακριβώς η συνταγή του xylokastro στην 1η σελίδα) ή καφές φίλτρου με γεύση φουντούκι-βανίλια από το coffeway με λίγο γάλα και μερικές κουταλιές ζάχαρη ;)

Αρχική απάντηση από Tsunami

Πρέπει να πάρεις φίλτρο για την καφετιέρα.Πουλάνε στα super market.’σπρα χαρτιά είναι.

ΟΚ πήρα σήμερα! Γάλα βάζω στον Γαλλικο ;

αν θεσ μπορεις να βαλεις (ειναι καλυτερα πιστευω) αλλα βρε καλο μου...γαλλικο καλοκαιριατικα??? γιατι δεν πινεις μια φραπεδια να στανιαρεις??? εστω ενα espresso fredo κατι...

λοιπον...επιδη τωρα διαβασα απο την αρχη ολα τα ποστ και κανεις δεν εξηγει ακριβως τι πρεπει να κανεις...Σαν κοπελα εχω να σου υποδείξω (:p) τα εξης :

Γαλλικος

1)Βαζεις το φιλτρο στην καφετιερα(αν ειναι μιας χρησης και δεν εχει δικό της)

2)γεμιζεις την καφετιερα με νερο(οσο προκειται να πιεισ - δλδ μια κουπα ουσιαστικα)

3)ριχνεις 1-2 κουταλιες καφε στο φιλτρο(αναλογα ποσο δυνατος θες να ειναι)

4)περιμενεις να ζεσταθει και να σταξει όλος ο καφες

5)αδειαζεις το περιεχομενο (καφες) σε μια κουπα και ριχνεις οση ζαχαρη θες - 1,5 το πολυ ειναι αρκετη φανταζομαι

Φραπε

1)Σε ενα ψηλο ποτηρι (δεν εννοω της σαμπανιας..:p) ρίξε 1,5 κουταλια nes και 1 κουταλια ζαχαρη + 1 cm νερο

2)χτυπα τα με το χτυπιτηρι μεχρι να αφρισει...πολυ ομως...μεχρι εκει που δεν παει αλλο..(και δε θελω σχολια...ετσι γινεται ο ωραιος καφες:p)

3)βαλε κανα 2 παγακια

4)γεμισε το υπολοιπο με κρυο νερο,βαλε ενα καλαμακι και ανακατεψε

5)αν θελεις μπορεις να βαλεις και λιγο γαλα(μην το παρακανεις ομως και αντι για καφε με γαλα,πιεις γαλα με γευση καφε:p)

εφτιαξες?

οταν το φτιαξεις περιμενω εντιπωσεις.....

παρ'ολα αυτα συνεχιζω και επιμενω οτι ο φραπε θα κανει τη δουλεια που θες... οκ μπορει να μην ειναι και ο καλυτερος για το στομαχι αλλα δεν το τρυπαει κιολας...ουτε η κοκα κολα ειναι καλη για το στομαχι αλλα την πινουμε.... εμένα μονο ο φραπεΣ με πιανει παντως (αλλα με παραπιανει:p)

Fredo είναι το παγωμένο. ΚΑΝΟΝΙΚΑ δεν φτιάχνεται από στιγμιαίο καφέ αλλά από espresso χτυπημένο με πάγο. <-- Εσπρεσο φρεντο

Αν προσθέσεις και χτυπημένο γάλα από πάνω <--καπουτσινος φρεντος

δλδ ΚΑΜΙΑ σχεση με φραποειδή

Απο την στιγμή που δεν πίνεις καφέ καλύτερα να μην τον αρχίσεις κιόλας.Εαν θές να είσαι ξύπνιος πιές ενα red bull το απογευματάκι και όποτε χαζονυστάζεις φάε μια κουτάλα μέλι και πιες και ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι.Με τον καφέ ως νέος user πολύ πιθανό να μην μπορείς να συγκεντρώνεσαι λόγω υπερέντασης και υπερεκκένωσης.:p

Αρχική απάντηση από feanorian82

Fredo είναι το παγωμένο. ΚΑΝΟΝΙΚΑ δεν φτιάχνεται από στιγμιαίο καφέ αλλά από espresso χτυπημένο με πάγο. <-- Εσπρεσο φρεντο

Αν προσθέσεις και χτυπημένο γάλα από πάνω <--καπουτσινος φρεντος

δλδ ΚΑΜΙΑ σχεση με φραποειδή

Εισαι σιγουρος? Νομιζα οτι αλλο ο cappuchino freddo και αλλο o espresso freddo. Δεν εναι μονο το χτυπημενο γαλα. Ειναι 2 εντελως διαφορετικα ειδη καφε. Εκτος και αν εχω καταλαβει λαθος!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.