Dr.Paneas Μάϊος 12, 2006 Author #41 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2006 Οκ μαγκες! Αγοραστηκε ο Γαλλικος Arabica. τώρα τι κάνω ; Πείτε την διαδικασια guys!ΥΣ: Βαζω και γαλα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reaper Μάϊος 12, 2006 #42 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2006 Δεν είμαι κανένας ειδικός για να σου πως θα φτιάξεις τον καφέ αλλά ρε φίλε είσαι 17 χρονών και τώρα θα πιεις πρώτη φορά καφέ? Δεν λέω καλά έκανες και δεν έπινες αφού δεν είναι και ότι το καλύτερο. Αλλά Παραξενεύομαι γιατί και εγώ έχω την ίδια ηλικία και κάθε Σάββατο ή Παρασκευή είμαι με την παρέα μου σε μια καφετερία.! Αυτό που έχω να σου προτείνω εγώ είναι : φραπές (όπως ακριβώς η συνταγή του xylokastro στην 1η σελίδα) ή καφές φίλτρου με γεύση φουντούκι-βανίλια από το coffeway με λίγο γάλα και μερικές κουταλιές ζάχαρη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunami Μάϊος 12, 2006 #43 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2006 Πρέπει να πάρεις φίλτρο για την καφετιέρα.Πουλάνε στα super market.’σπρα χαρτιά είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Μάϊος 13, 2006 #44 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2006 μια πρόταση: αντικατέστησε την λευκή ζάχαρη με μάυρη ή ακόμη καλύτερα, με μέλι. Ανώτερη γεύση και πιο υγιεινή επιλογή :flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάϊος 13, 2006 Author #45 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2006 Αρχική απάντηση από Tsunami Πρέπει να πάρεις φίλτρο για την καφετιέρα.Πουλάνε στα super market.’σπρα χαρτιά είναι. ΟΚ πήρα σήμερα! Γάλα βάζω στον Γαλλικο ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
..::LaLa::.. Μάϊος 13, 2006 #46 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2006 αν θεσ μπορεις να βαλεις (ειναι καλυτερα πιστευω) αλλα βρε καλο μου...γαλλικο καλοκαιριατικα??? γιατι δεν πινεις μια φραπεδια να στανιαρεις??? εστω ενα espresso fredo κατι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
..::LaLa::.. Μάϊος 13, 2006 #47 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2006 λοιπον...επιδη τωρα διαβασα απο την αρχη ολα τα ποστ και κανεις δεν εξηγει ακριβως τι πρεπει να κανεις...Σαν κοπελα εχω να σου υποδείξω () τα εξης : Γαλλικος 1)Βαζεις το φιλτρο στην καφετιερα(αν ειναι μιας χρησης και δεν εχει δικό της) 2)γεμιζεις την καφετιερα με νερο(οσο προκειται να πιεισ - δλδ μια κουπα ουσιαστικα) 3)ριχνεις 1-2 κουταλιες καφε στο φιλτρο(αναλογα ποσο δυνατος θες να ειναι) 4)περιμενεις να ζεσταθει και να σταξει όλος ο καφες 5)αδειαζεις το περιεχομενο (καφες) σε μια κουπα και ριχνεις οση ζαχαρη θες - 1,5 το πολυ ειναι αρκετη φανταζομαι Φραπε 1)Σε ενα ψηλο ποτηρι (δεν εννοω της σαμπανιας..) ρίξε 1,5 κουταλια nes και 1 κουταλια ζαχαρη + 1 cm νερο 2)χτυπα τα με το χτυπιτηρι μεχρι να αφρισει...πολυ ομως...μεχρι εκει που δεν παει αλλο..(και δε θελω σχολια...ετσι γινεται ο ωραιος καφες) 3)βαλε κανα 2 παγακια 4)γεμισε το υπολοιπο με κρυο νερο,βαλε ενα καλαμακι και ανακατεψε 5)αν θελεις μπορεις να βαλεις και λιγο γαλα(μην το παρακανεις ομως και αντι για καφε με γαλα,πιεις γαλα με γευση καφε) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάϊος 13, 2006 Author #48 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2006 :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: Thx LaLa ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
..::LaLa::.. Μάϊος 13, 2006 #49 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2006 εφτιαξες? οταν το φτιαξεις περιμενω εντιπωσεις..... παρ'ολα αυτα συνεχιζω και επιμενω οτι ο φραπε θα κανει τη δουλεια που θες... οκ μπορει να μην ειναι και ο καλυτερος για το στομαχι αλλα δεν το τρυπαει κιολας...ουτε η κοκα κολα ειναι καλη για το στομαχι αλλα την πινουμε.... εμένα μονο ο φραπεΣ με πιανει παντως (αλλα με παραπιανει) Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Μάϊος 14, 2006 #50 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2006 κάτι ασχετο ,guys.Εγώ,έξω, παραγγέλνω πάντα fredo. Αυτός τι διαφορά έχει απο τον φυσιολογικό φραπε;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
..::LaLa::.. Μάϊος 14, 2006 #51 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2006 τι ακριβως εννοας??? αλλος καφες ο φρεντο και αλλος ο φραπε...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Μάϊος 14, 2006 #52 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2006 αυτο ακριβώς. Είναι διαφορετικός ο καφές, ή ο τρόπος που τον φτιάχνουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
..::LaLa::.. Μάϊος 14, 2006 #53 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2006 και τα 2... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Μάϊος 15, 2006 #54 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2006 LA LA KI..lol...σε καφετερια δουλευεις??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάϊος 15, 2006 #55 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2006 Chatάκι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanorian82 Μάϊος 15, 2006 #56 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2006 Fredo είναι το παγωμένο. ΚΑΝΟΝΙΚΑ δεν φτιάχνεται από στιγμιαίο καφέ αλλά από espresso χτυπημένο με πάγο. <-- Εσπρεσο φρεντοΑν προσθέσεις και χτυπημένο γάλα από πάνω <--καπουτσινος φρεντοςδλδ ΚΑΜΙΑ σχεση με φραποειδή Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauros Μάϊος 15, 2006 #57 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2006 Απο την στιγμή που δεν πίνεις καφέ καλύτερα να μην τον αρχίσεις κιόλας.Εαν θές να είσαι ξύπνιος πιές ενα red bull το απογευματάκι και όποτε χαζονυστάζεις φάε μια κουτάλα μέλι και πιες και ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι.Με τον καφέ ως νέος user πολύ πιθανό να μην μπορείς να συγκεντρώνεσαι λόγω υπερέντασης και υπερεκκένωσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 15, 2006 #58 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2006 Αρχική απάντηση από feanorian82 Fredo είναι το παγωμένο. ΚΑΝΟΝΙΚΑ δεν φτιάχνεται από στιγμιαίο καφέ αλλά από espresso χτυπημένο με πάγο. <-- Εσπρεσο φρεντοΑν προσθέσεις και χτυπημένο γάλα από πάνω <--καπουτσινος φρεντοςδλδ ΚΑΜΙΑ σχεση με φραποειδή Εισαι σιγουρος? Νομιζα οτι αλλο ο cappuchino freddo και αλλο o espresso freddo. Δεν εναι μονο το χτυπημενο γαλα. Ειναι 2 εντελως διαφορετικα ειδη καφε. Εκτος και αν εχω καταλαβει λαθος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Μάϊος 15, 2006 #59 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2006 Για να φτιάξουμε δηλαδή, αυτό που λέμε φρεντο στο σπίτι, τι χρειαζόμαστε; Τι καφέ ζητάμε και πώς τον φτιάχνουμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
..::LaLa::.. Μάϊος 15, 2006 #60 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2006 Αρχική απάντηση από GoriLLakoS [Σήμερα, στις 03:07] LA LA KI..lol...σε καφετερια δουλευεις??? οχι απλώς πίνω πολλούς καφέδες...:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.