Spyrious Δημοσιεύτηκε Μάϊος 10, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 10, 2006 Έχω ένα laptop acer travelmate 529txv ενός φίλου και θέλω να περάσω τα xp (είχε winMe )αλλά μέσω cdrom βγάζει συνέχεια σφάλμα με όσα δισκάκια και να δοκίμασα.Πως μπορω να περάσω τα xp μέσω δυκτίου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lord Μάϊος 11, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 Τι σφάλμα ακριβώς βγάζειΓίνε ποιο αναλυτικώςΜπλε οθόνη μήπως ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Μάϊος 11, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 Φίλε μου υπάρχει διαδικασία εγκατάστασης μέσω δικτύου ΑΛΛΑ έχει προυποθέσεις που μάλλον δεν μπορείς να ικανοποιήσεις. Όχι εσυ προσωπικά ως άνθιρωπος βέβαια.Για να μην στα πολυλογω χρειάζεται να έχεις σηκώσει τα Remote Installation Services σε έναν server του δικτύου σου, χρειάζεσαι PXE κάρτα δικτύου ή netboot δισκέτες και κάτι ψιλά που δεν τα θυμάμαι τώρα...έχεις δίκτυο και σερβερ που μπορείς να σηκώσεις πάνω του RIS?’σε αυτην τη λύση και ψάξε κάτι άλλο. Βρες κάνα recovery cd...άλλαξε το cd drive μήπως τα έχει φτύσει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάϊος 11, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 1) Το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις ένα εξωτερικό drive σε usb (μπαίνουν και σε θήκη από δίσκο, αν δεν έχει το περίβλημα). Αν δεν σου μπουτάρει από usb το laptop, βάλε ένα boot cd με έναν bootloader (π.χ. ultimate boot cd) και βάλτο να boot-άρει απ'τη usb. 2) Για να κάνεις το netboot σε win δεν κατέχω. Γενικά, θα σε διευκόλυνε αν η κάρτα δικτύου του laptop είχε δικιά της bios rom (συνήθως υπάρχει επιλογή στο bios). Απ'ότι βλέπω εδώ: re: Netboot / PXE Tuesday, May 03, 2005 11:38 AM by Brian Friesen Craig Ringer >What about a network / PXE install? Most >laptopssupport PXE, and it's often easier to >set upthan finding (a) a working floppy >drive and ( at least one working floppy >disk. If you're talking about PXE-booting through Microsoft RIS, it is true that many laptops do support network boots, but RIS adds certain hardware requirements. Your laptop's NIC must be on the PCI bus; PCMCIA and USB NICs will not work with RIS. ίσως να μην είναι τόσο εύκολο όσο στο linux. Διάβασε κι αυτά που λέει η μαμά-m$: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;325862 Δεν πρέπει να είναι τόσο δύσκολο, μερικά click Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelos Μάϊος 11, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 υπάρψει βέβαια και η περιπτωση το ματάκι του cd-rom να θέλει καθάρισμαρίξε μια ματία...(καθάρισε το με κανα cd καθαρισμου)την έχω πάθει ετσι ουκ λίγες φορες και εγο με το laptop...τι μάρκα ειναι το cd-rom σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Μάϊος 11, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2006 Οκ ευχαριστω. θα δοκιμάσω και να βγάλω το δισκο να τον συνδεσω σε άλλο υπολογιστή και να περάσω τα αρχεία απο το cd ωστε να τα διαβασει κατευθειαν απο το δισκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Μάϊος 12, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2006 Δυστυχως ο δισκος ειναι 1,8" και θελει μετατροπεα (που δεν εχω) για να μπει σε αλλο pc .Δοκιμασα με bootdisks αλλα το μονο που καταφερα ειναι να εντοπιζει συσκευες usb (flash drive,cdrom) αλλα να κολλαει εκει.Δοκιμασα τις δισκεττες απο την σελιδα αυτηhttp://www.stefan2000.com/darkehorse/PC/DOS/Drivers/USB/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.