Jump to content

Προβλημα με μεταφορά Raid

DoomSword

Recommended Posts

Γεια χαρα σε ολους Μολις γραφτηκα εδω γιατι θελω τα φωτα σας για ενα πολυ σημαντικο θεμα που μου προεκυψε... τα εγραψα και στο insomnia.gr, αλλα με στειλανε εδω... εχουμε και λεμε πριν 6 χρονια περιπου, εστησα ενα μηχανημα στο οποιο (εντελως βλακωδες λαθος οπως αποδεικνυεται...) εβαβα δυο δισκους 125αρηδες και δυο 250αρηδες λιγο μετα σε δυο sata RAID 0 arrays ολα καλα μεχρι πριν μια εβδομαδα που η μητρικη τα τιναξε και εκανα φουλ αναβαθμιση σε μητρικη, επεξεργαστη και μνημη, κρατωντας τους παλιους δισκους αφου καναν ακομη τη δουλεια τους (ή ετσι νομιζα...) η μητρικη που πηρα ειναι η Asus M4A78-VM και το cpu AMD Phenom II x2 545 βαζω λοιπον ολα τα κομματια στη θεση τους στο κουτι και μπουταρω. Μπαινω στο bios ρυμθιζω τα SATA σε RAID ελα ντε που δε γνωριζα πως για να ξαναχτιστουν τα RAID arrays οπως ηταν ηθελε μια μεγαλη και περιπλοκη διαδικασια (ή ετσι καταλαβα κατοπιν εορτης)... οποτε κανω το τραγικο λαθος να μπω στο AMD RAID Option ROM και να φτιαξω ξανα arrays με τους δισκος οπως πριν (εκανα και τη βλακεια να βαλω λαθος stripe size στο ενα απο τα δυο array... αντι για 128kb εβαλα 64... στο αλλο το εβαλα σωστα) Διαλεγω κιολας να χρησιμοποιειται το φουλ capacity των δισκων για τα array και τα φτιαχνω... ελεγε functional οποτε και εγω μες την αγνοια μου λεω ολα ενταξει, να δουμε τωρα μπουταρει; δε μπουταρει, invalid disk κλπ... μαλιστα οκ, σκεφτηκα οτι θα θελουν τα windows re-installation με τους σωστους νεους RAID drivers... οποτε βαζω το cd των XP να ξεκινηση εγκατασταση, περναω τους drivers εκει που τους ζηταει και παω στην οθονη να διαλεξω που θα κανουν εγκατασταση, και με τρομο βλεπω οτι βρισκει τα δυο array σαν unpartioned... (για την ιστορια, το array 1 με τους 125αρηδες ειχε 2 παρτισιον και το δευτερο με τους 500αρηδες 1 παρτισιον)... Με λουζει κρυος ιδρωτας.. κλεινω την εγκατασταση και μπαινω bios αλλαζω τη SATA ρυθμιση απο RAID σε ΑHCI (δεν ξερω τι ειναι αυτο αλλα λεω δε χανω τπτ...).. ξανα μπουταρω με το σιντι για εγκατασταση, εβρισκε 4 δισκους αλλα τα παρτισιον τα εβγαζε (τα 2 σιγουρα) αλλα αδεια... παλι πισω στο bios, βαζω παλι RAID, και μπουταρω με ενα σιντι με το Active@ Partition Recovery για DOS. Βρισκει τα δυο arrays unpartinioned οπως τα windows... κανω search κανει δεκα ωρες και δε βρισκει κατι........... μπαινω σημερα να ψαξω για RAID recovery και βρισκω οτι τα πραγματα δεν ηταν τοσο απλα οσο νομιζα... απ'οτι καταλαβα εκανα μεγαλη πατατα που ξαναεστησα τα arrays... η ερωτηση μου ειναι... τι κανω; υπαρχει τροπος να το σωσω το πραγμα; εχω τοσα πραγματα μεσα εκει που ουτε να σκεφτω δε θελω οτι τα εχασα για παντα να αγορασω αλλο δισκο για βασικο, να περασω windows και να το ψαξω απο εκει; να σβησω τα arrays που εφτιαξα ή αυτο θα τα κανει χειροτερα;; σας παρακαλω δωστε μου οτι πληροφορια σχετικη μπορειτε για να λυσω το προβλημα Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!

-----

γιατι ρε παιδια μου τα βγαζει ετσι μονομπλοκ;

μονο με καποιο recovery prog αν θα κανεις δουλεια,αλλα και παλι δυσκολα γιατι πλεον ειναι σαν να εχεις "σβησει" το virtual drive που δημιουργειται οταν κανεις το array

φυσικα υπαρχουν και εταιριες που κανουν data recovery,αλλα το κοστος ειναι αρκετα υψηλο και δεν ξερω αν τα αρχεια σου ειναι τοσο σημαντικα (για τη δουλεια σου,γιατι οτιδηποτε αλλο απλα το ξανακατεβαζεις :p ) για σενα που να αξιζει να σκασεις ενα καρο λεφτα για να τα κανεις recover...

εχω την εντυπωση πως τα δεδομενα σου δυσκολα θα τα παρεις.

βασικο ρολο παιζει το γεγονος οτι ξαναδημιουργησες τα arrays.

οπως και να εχει, αν θυμασαι τι ρυθμισεις ειχες στα Arrays δοκιμασε μια με το Active @ file recovery απο windows. Δεν ξερω τι δυνατοτητες εχει η εκδοση απο DOS παντως η εκδοση των Win κανει δουλεια. Στο λεω απο προσωπικη εμπειρια.

Το θεμα ειναι οτι εσυ εχεις ξαναδημιουργησει τα arrays ενω εγω τοτε οχι. Οπως και να εχει, δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις.

καλη τυχη!

thanks τουλαχιστον δεν εγραψα επανω στους δισκους, ισως κατι γινει, δεν ξερω... νιωθω εντελως βλακας με αυτο που εκανα...

Τα αρχεια μου ηταν πολλα και διαφορα, τπτ δουλειας, απλα πολλα προσωπικα, documents απο το πανεπιστημιο μεχρι σημερα, πολλα βιντεο που ειχα περασει και δεν προλαβα να τα κανω dvd, θα μου παρει εβδομαδες να το ξανακανω και αν τα καταφερω...

Γενικά αστα να πανε... αλλα σιγουρα 500αρα και 1000αρα για εταιρια δε δινω... ασε που πιθανα να κανουν και αυτοι μισοδουλειες... σκεφτικα να παρω ενα δισκο νεο, να βαλω windows και να δοκιμασω οτι software μπορεσω... αν και τα περισσοτερα δυστυχως δεν τα βρισκεις ....ξεκλειδωτα, εκτος απο τα πολυ γνωστα, τα πιο ειδικα που κανουν κατι 500αρες τζιφος...

Θα δοκιμασω και το AHCI που εβρισκε εκει κατι και βλεπουμε...

Αν βρεθει καποιος με παραπλησια εμπειρια ας γραψει δυο λογια

-----

ρε παιδια γιατι μου βγαζει το κειμενο μου μονομπλοκ; τι κανω λαθος;

Καλως ηρθες φιλε :)

Κι εγω εχω Raid 0 με 3 δισκους ΑΛΛΑ δεν εχω σημαντικα αρχεια μεσα.

Ακομη και να ζουσε η μητρικη σου ισως λιγο αργοτερα να χτυπουσε ενας δισκος.

Προτιμησε αλλη λυση στο νεο σου συστημα.

Αυτο που θα εκανα αν ειμουν στη θεση σου ειναι αυτο που λες κι εσυ. Εγκατασταση win σε αλλο δισκο και θα δοκιμαζα οτι προγραμμα υπαρχει διαθεσιμο στη αγορα για restore.

Υγ.Αυτες οι εταιριες υποσχονται οτι μπορουν να επαναφερουν αρχεια. Το αν θα ειναι προσπελασιμα δεν τους νοιαζει. Ειναι λιγο ψιλοαπατη το θεμα...

-----

ρε παιδια γιατι μου βγαζει το κειμενο μου μονομπλοκ; τι κανω λαθος;

Βασικά δεν έχεις βάλει μια τελεία σε όλη την πρόταση.

Αν αφηνεις και κανα κενό μεταξύ των προτάσεων νομίζω γίνεται πίο ευανάγνωστο

Y.Γ

Καλώς ήρθες στο φόρουμ μας και καλό κουράγιο για την συνέχεια

ευχαριστω για το καλοσορισμα. βασικα αφηνω κενα αναμεσα στις προτασεις, αλλα για καποιο περιεργο λογο δεν τα βλεπει και μου τα κολλαει ολα μαζι σερι, τεσπα... λοιπον να ευχαριστησω το φιλο GeorgeVasil (μαλλον ο χρηστης reb00t απο το insomnia;) για την προταση του. αγορασα νεο δισκο, εβαλα winXP, εβαλα το 2χ250gb array, μπουταρα σε AHCI και περασα το RAID reconstructor 4.02. το ειδε το χαμενο partition κανονικα!!! 450gb δεδομενων ηταν αθικτα, το ιδιο και με το αλλο array, βρηκε και τα δυο partition κανονικα. Ευχαριστω πολυ ολους για τη βοηθεια και τις ιδεες τους. οποιος βρεθει σε αντιστοιχη κατασταση, ας δοκιμασει αυτο το προγραμμα ή ας μου στειλει pm να του πω αναλυτικα τι εκανα.

ευχαριστω για το καλοσορισμα. βασικα αφηνω κενα αναμεσα στις προτασεις, αλλα για καποιο περιεργο λογο δεν τα βλεπει και μου τα κολλαει ολα μαζι σερι, τεσπα... λοιπον να ευχαριστησω το φιλο GeorgeVasil (μαλλον ο χρηστης reb00t απο το insomnia;) για την προταση του. αγορασα νεο δισκο, εβαλα winXP, εβαλα το 2χ250gb array, μπουταρα σε AHCI και περασα το RAID reconstructor 4.02. το ειδε το χαμενο partition κανονικα!!! 450gb δεδομενων ηταν αθικτα, το ιδιο και με το αλλο array, βρηκε και τα δυο partition κανονικα. Ευχαριστω πολυ ολους για τη βοηθεια και τις ιδεες τους. οποιος βρεθει σε αντιστοιχη κατασταση, ας δοκιμασει αυτο το προγραμμα ή ας μου στειλει pm να του πω αναλυτικα τι εκανα.

Οχι Insomnia εγω δεν μπαινω!:p

Bασικα θα ηταν καλο να μας πεις λιγες λεπτομεριες παραπανω..μιας και δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε :p

λοιπον

εβαλα το ενα ζευγαρι δισκων πανω στο μηχανημα, μπουταρα σε ρυθμιση SATA/AHCI, αν και πιστευω και SATA/IDE να ειχα χρησιμοποιησει το ιδιο θα δουλευε. Μετα περναω το Raid Reconstructor v.402 και το Captain Nemo, και τα δυο της Runtime (ψαχνωντας κανεις ευκολα βρισκει φουλ εκδοσεις). Τρεχω το πρωτο και μου ζηταει να διαλεξω τους δισκους που θελω να ανασυγκροτησω. Τους διαλεξα με την αριθμητικη σειρα που μου τους εβγαλε και πατησα Open Drives. Μετα στο δεξι μερος του προγραμματος εχει κουμπι Analyze που βρισκει αυτοματα ολους τους πιθανους συνδιασμους RAID. Βγαζει μια λιστα με πιθανες εκδοχες μια απο τις οποιες ηταν μαρκαρισμενη με κοκκινο και ελεγε recommended. Τη διαλεξα, και μετα πισω στο προγραμμα παταω να κανει image του δισκου (το οποιο το εσωσα στο νεο μου δισκο, μερικα kb ειναι).

Αφου γινει και αυτο εχεις τη δυνατοτητα να προχωρησεις σε αμεσο mount του image στο Captain Nemo (εχει λινκ στο Raid Reconstructor για απλοποιηση).

Το Captain Nemo μου φορτωσε ολα τα δεδομενα ανεπαφα με δυνατοτητα επιλογης να κανω save οτι θελω στο νεο δισκο.

Αυτα...:D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.