ganastasiou Δημοσιεύτηκε Μάϊος 9, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 9, 2006 Φτιάχνω βάση ξύλινη για laptop cooler και θέλω να μου πεί κάποιος αν ξέρει πωσ θα συνδέσω 3x12 fans και 2x8 fans με ένα καλώδιο και διακοπτη on/off(σαν πορτατιφ) που θα βγάζει σε πρίζα.Ευχαριστω προκαταβολικα....Σκέφτομαι να βάλω και αλουμινένια βάση...Αν το καταφέρω θα βγάλω και αναλυτικο ποστ...
blade_pan Μάϊος 9, 2006 #2 Μάϊος 9, 2006 Μπορεις εκτος απο βραχυκυλωμενο τροφοδοτικο αν εχεις κανενα παλιο να κανεις modda με κανεναν 12βολτο μετασχηματιστη...(μου φαινεται τοσο ειναι η ταση για να δουλεψουν)
ganastasiou Μάϊος 9, 2006 Author #3 Μάϊος 9, 2006 Μπορείς να εξηγήσεισ ακριβωσ τι εννοισ γιατι δεν είμαι πολυ σχετικοσ τι να βγάλω απο το τροφοδοτικο?
ganastasiou Μάϊος 9, 2006 Author #4 Μάϊος 9, 2006 πως ειναι ο μετασχηματιστης?αμα βάλω με λιγοτερα βολτ φανσ θα χρειαστεί?
angelos Μάϊος 9, 2006 #5 Μάϊος 9, 2006 Υπάρχουν καποιοι μετασχηματιστές στο εμπόριο οπου επιλέγεις εσύ τα volt που θές.Οα τουσ βρείς σε οποιοδηποτε μαγαζί με ηλεκτρονικά.και επειταθα συνδεσεις τα fans με το μετασχηματιστή
unstoppable Μάϊος 9, 2006 #6 Μάϊος 9, 2006 3x12 fans και 2x8 fans για laptop cooler? Πολλα δεν ειναι....
angelos Μάϊος 9, 2006 #7 Μάϊος 9, 2006 κα εγώ το ίδιο πιστέυω...το μονο που μπορεί να πετύχει ειναι να τοποθετήσει 2 fans κάτω απο το laptop εκει που είναι τα fans του laptop για να αυξήση λίγο την ροή στο εσωτερικό του
Qlim4X Μάϊος 9, 2006 #8 Μάϊος 9, 2006 Αρχική απάντηση από unstoppable 3x12 fans και 2x8 fans για laptop cooler? Πολλα δεν ειναι.... Όντος τι θα τα κανείς τόσα πολλά???Το θέμα θόρυβος δεν σε νοιάζει???
ganastasiou Μάϊος 9, 2006 Author #9 Μάϊος 9, 2006 Θα συνδέσω το μετασχημτιστη με τα φανς και μετα το διακοπτη με το μετασχηματιστη.Ετσι; Θα αντέξει ενας μετασχηματιστης μονο για ολα τα φανσ?
angelos Μάϊος 9, 2006 #10 Μάϊος 9, 2006 Ναι θα αντέξει,απλά μέτρα πόσα volt χρειάζονται τα fans και βρες μετασχηματισατή που δινει τόσα. Αλλα πες μας τι θα τα κάνεις τόσα πολλά.... εκτος αν έχεισ κάνει το laptop ''κάμπριο'' απο κάτω
ganastasiou Μάϊος 9, 2006 Author #11 Μάϊος 9, 2006 ωραια πες βάζω δυο 12αρια πάνω για να ενισχύσω τη ροή παρολαφτα εχεισ κανεισ σασ μια εικονα απο μετασχηματιστη να δω τι θα χρειαστω?
Qlim4X Μάϊος 9, 2006 #12 Μάϊος 9, 2006 Αρχική απάντηση από ganastasiou ωραια πες βάζω δυο 12αρια πάνω για να ενισχύσω τη ροή παρολαφτα εχεισ κανεισ σασ μια εικονα απο μετασχηματιστη να δω τι θα χρειαστω? Θα πας να πάρεις έναν μετασχηματιστή 12 volt 2 amper αν μιλάμε για 2 φανακια παλιός θα χρειαστείς μεγαλύτερο (περισσότερα amper)
mortisboy Μάϊος 9, 2006 #13 Μάϊος 9, 2006 Αρχική απάντηση από ganastasiou [Σήμερα, στις 18:44] Θα συνδέσω το μετασχημτιστη με τα φανς και μετα το διακοπτη με το μετασχηματιστη.Ετσι; Θα αντέξει ενας μετασχηματιστης μονο για ολα τα φανσ? ...οι μεταβλητοι μετασχηματιστες που πουλιουνται μετριουνται σε mA ..πχ ενας των 1000mA = 1Α ...οποτε θα πρεπει να προσθεσεις τα Αmber απο ολα τα ανεμηστηρια σου και να ζητησεις τον αναλογο μετασχηματιστη...
ganastasiou Μάϊος 9, 2006 Author #14 Μάϊος 9, 2006 Βρήκα μετασχηματιστή 12βολτ με αμπερ βγάζει μπροστα δυο κοκκινα καλωδια και πισω δυο μπλε και ενα κίτρινο,τα φανσ έχουν τα τέσσερα πινσ και πάνω σε αυτο κολλημενα δυο καλωδια ενα μαυρο και ενα κοκκινο τα βγάζω απο το πιν και πωσ τα συνδεω στον μετασχηματιστη?
ganastasiou Μάϊος 10, 2006 Author #15 Μάϊος 10, 2006 Θα μπρουσε κάποιος να βοηθήσει με την σύνδεση έχω τον μετασχηματιστη αλλα δεν ξέρω πως να τον συνδέσω με τα φάνσ και το διακόπτη ευχαριστω προκαταβολικα...
spc Μάϊος 10, 2006 #16 Μάϊος 10, 2006 Φιλική παρατήρηση: Καλό είναι να χρησιμοποιείς σημεία στίξης (κόμματα, τελείες κλπ) γιατί αλλιώς τα post σου είναι πολύ δύσκολα στην ανάγνωση (προσωπικά αρνούμαι να τα διαβάσω έτσι).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.