Jump to content

Φτιάχνοντας LAPTOP COOLER..

ganastasiou

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Φτιάχνω βάση ξύλινη για laptop cooler και θέλω να μου πεί κάποιος αν ξέρει πωσ θα συνδέσω 3x12 fans και 2x8 fans με ένα καλώδιο και διακοπτη on/off(σαν πορτατιφ) που θα βγάζει σε πρίζα.

Ευχαριστω προκαταβολικα....

Σκέφτομαι να βάλω και αλουμινένια βάση...

Αν το καταφέρω θα βγάλω και αναλυτικο ποστ...

Μπορεις εκτος απο βραχυκυλωμενο τροφοδοτικο αν εχεις κανενα παλιο να κανεις modda με κανεναν 12βολτο μετασχηματιστη...(μου φαινεται τοσο ειναι η ταση για να δουλεψουν)

Μπορείς να εξηγήσεισ ακριβωσ τι εννοισ γιατι δεν είμαι πολυ σχετικοσ τι να βγάλω απο το τροφοδοτικο?

πως ειναι ο μετασχηματιστης?αμα βάλω με λιγοτερα βολτ φανσ θα χρειαστεί?

Υπάρχουν καποιοι μετασχηματιστές στο εμπόριο οπου επιλέγεις εσύ τα volt που θές.

Οα τουσ βρείς σε οποιοδηποτε μαγαζί με ηλεκτρονικά.και επειταθα συνδεσεις τα fans με το μετασχηματιστή

κα εγώ το ίδιο πιστέυω...το μονο που μπορεί να πετύχει ειναι να τοποθετήσει 2 fans κάτω απο το laptop εκει που είναι τα fans του laptop για να αυξήση λίγο την ροή στο εσωτερικό του

Αρχική απάντηση από unstoppable

3x12 fans και 2x8 fans για laptop cooler? Πολλα δεν ειναι....

Όντος τι θα τα κανείς τόσα πολλά???

Το θέμα θόρυβος δεν σε νοιάζει???

Θα συνδέσω το μετασχημτιστη με τα φανς και μετα το διακοπτη με το μετασχηματιστη.Ετσι; Θα αντέξει ενας μετασχηματιστης μονο για ολα τα φανσ?

Ναι θα αντέξει,απλά μέτρα πόσα volt χρειάζονται τα fans και βρες μετασχηματισατή που δινει τόσα.

Αλλα πες μας τι θα τα κάνεις τόσα πολλά....

εκτος αν έχεισ κάνει το laptop ''κάμπριο'' απο κάτω:cool:

ωραια πες βάζω δυο 12αρια πάνω για να ενισχύσω τη ροή παρολαφτα εχεισ κανεισ σασ μια εικονα απο μετασχηματιστη να δω τι θα χρειαστω?

Αρχική απάντηση από ganastasiou

ωραια πες βάζω δυο 12αρια πάνω για να ενισχύσω τη ροή παρολαφτα εχεισ κανεισ σασ μια εικονα απο μετασχηματιστη να δω τι θα χρειαστω?

Θα πας να πάρεις έναν μετασχηματιστή 12 volt 2 amper αν μιλάμε για 2 φανακια παλιός θα χρειαστείς μεγαλύτερο (περισσότερα amper)

Αρχική απάντηση από ganastasiou [Σήμερα, στις 18:44]

Θα συνδέσω το μετασχημτιστη με τα φανς και μετα το διακοπτη με το μετασχηματιστη.Ετσι; Θα αντέξει ενας μετασχηματιστης μονο για ολα τα φανσ?

...οι μεταβλητοι μετασχηματιστες που πουλιουνται μετριουνται σε mA ..πχ ενας των 1000mA = 1Α ...οποτε θα πρεπει να προσθεσεις τα Αmber απο ολα τα ανεμηστηρια σου και να ζητησεις τον αναλογο μετασχηματιστη...;)

Βρήκα μετασχηματιστή 12βολτ με αμπερ βγάζει μπροστα δυο κοκκινα καλωδια και πισω δυο μπλε και ενα κίτρινο,τα φανσ έχουν τα τέσσερα πινσ και πάνω σε αυτο κολλημενα δυο καλωδια ενα μαυρο και ενα κοκκινο τα βγάζω απο το πιν και πωσ τα συνδεω στον μετασχηματιστη?

Θα μπρουσε κάποιος να βοηθήσει με την σύνδεση έχω τον μετασχηματιστη αλλα δεν ξέρω πως να τον συνδέσω με τα φάνσ και το διακόπτη ευχαριστω προκαταβολικα...

Φιλική παρατήρηση:

Καλό είναι να χρησιμοποιείς σημεία στίξης (κόμματα, τελείες κλπ) γιατί αλλιώς τα post σου είναι πολύ δύσκολα στην ανάγνωση (προσωπικά αρνούμαι να τα διαβάσω έτσι).

;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.