Jump to content

Παρουσίαση <<Canon pixma IP 4200>>(56k warning)

Qlim4X

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Vadergr [Σήμερα, στις 12:20]

Δεν ειναι ομως συνηθως ακριβη η αντικατασταση τους?Γιαυτο τοσα χρονια δεν εχουμε ψηλα τους hp?Ειθισται να "τεζαρουν" γρηγορα οι κεφαλες ειδικα στους canon?Τιμες αλλαγης των?

Και σε καποιους νεους HP δεν ειναι ενσωματωμενες, πχ στο δικο μου 3210 δεν ειναι, ομοιως και στον 8250...

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply

Τον έχω και γω τον 4200 και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από την ποιότητα εκτύπωσής του, ειδικά όσον αφορά τις φωτογραφίες. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής: πολύ συχνά χρειάζεται να εκτυπώσω κείμενα μπρος - πίσω και είναι πολλές σελίδες. Οπότε ενεργοποιώ την αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης.

Το πρόβλημα είναι ότι η ποιότητα στην εκτύπωση δεν είναι σαν αυτή που δίνει όταν δεν χρησιμοποιώ την διπλή όψη. Στην νορμάλ ποιότητα φαίνεται σχετικά οκ αλλά αργεί πολύ, οπότε αν βάλουμε την χαμηλή ποιότητα που πάει πολύ πιο γρήγορα, η εκτύπωση δεν είναι καλή. Οι χαρακτήρες φαίνονται σαν να σχηματίζονται από πολλές κουκκίδες σχετικά ευδιάκριτες, κάτι που αν δεν χρησιμοποιηθεί η διπλή όψη, δεν υπάρχει. Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος? Καμιά λύση??

• 3 months later...

Δεν υπάρχει λύση σε κάτι που δεν είναι πρόβλημα! :o

Τεχνικό χαρακτηριστικό είναι! Πως να το κάνουμε; ’μα θέλεις διπλή όψη, θα περιμένεις παραπάνω από τον διπλάσιο χρόνο μιας αντίστοιχης απλής. Συνεπώς, υπομονη! :cool:

Ωχ καλά, τώρα είδα την απάντηση! :p

Βασικά μάλλον δε με κατάλαβες... Το πρόβλημα δεν είναι ο χρόνος. Αυτό εννοείται και είναι λογικό... Το πρόβλημα είναι ότι εάν χρησιμοποιώ την εκτύπωση διπλής όψης, τότε η ποιότητα δεν είναι ίδια με αυτή της απλής εκτύπωσης. Δηλαδή normal μονής όψης > normal διπλής όψης.

Έτσι, ενώ ένα κείμενο τυπωμένο χωρίς την διπλή όψη και χρησιμοποιώντας την χαμηλή ποιότητα φαίνεται μια χαρά, εάν βάλω τη διπλή όψη με χαμηλή ποιότητα βγαίνουν "πιξελιασμένοι" οι χαρακτήρες... Απ'ό,τι έχω καταλάβει ο εκτυπωτής το κάνει αυτό για να μην "ποτίσει" το χαρτί και να μην διακρίνονται οι χαρακτήρες της κάθε όψης στην άλλη όψη. Αλλά αν χρησιμοποιείς ψιλοκαλό χαρτί δεν παίζει τέτοιο θέμα... Ψάχνω κάποια λύση αλλά δεν μπορώ να βρω.

Πω πω πώς τα έχω γράψει έτσι :rolleyes:

Whitesnake τώρα σε κατάλαβα. ΟΚ, θα το τσεκάρω κι εγώ. Προχτές τον αγόρασα !!! :)

Tο διπλό feeder μου έχει φανεί ΠΟΛΥ χρήσιμο!

(παρόλο που τον εκτυπωτή τον πήρα κυρίως για την ικανότητά του να εκτυπώνει CD) το feeder με τρέλανε!

Στο πάνω έχω βάλει κάτι μακρόστενα χαρτόνια που χρειάζομαι σε μια ενασχόλησή μου καθημερινά, ενώ από κάτω τα κλασσικά A4. Έτσι κάνω δύο δουλειές παράλληλα.

Επίσης η ικανότητά του να δέχεται οποιαδήποτε αυθαίρετα page sizes (ακόμα και μεγαλύτερα των 30cm) αλλά και να τα σώζει σε profils, επίσης με άφησε άφωνο! Πχ. τα χαρτόνια μου έχουν μέγεθος 331,5mm x 122,5mm (τυχαίες/άβολες διαστάσεις για έναν εκτυπωτή) κι όμως ο iP4200 τα δέχεται! Και όχι μόνο αυτό αλλά δέχεται ακαριαία μια σειρά από ρυθμίσεις με ένα διπλό κλικ στο ανάλογο profil! Perfect! :)

Τα αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω! :T:

• 11 months later...

Εχω και εγώ τον εκτυπωτη αυτο περιπου 10 μηνες...Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος απο το χαμηλο κοστος εκτύπωσεις γιατι εκτυπώνα για 4-5 μηνες δεκάδες χιλιάδες να μην πω εκατοντάδες φύλλα Α4 με αυτοκόλλητα επάνω τους...

Τώρα τον αναλαμβάνει ο φαδερ και θα πάρω μαλλον τον 4300 η 5300..

Αρχική απάντηση από psiloshac

Εχω και εγώ τον εκτυπωτη αυτο περιπου 10 μηνες...Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος απο το χαμηλο κοστος εκτύπωσεις γιατι εκτυπώνα για 4-5 μηνες δεκάδες χιλιάδες να μην πω εκατοντάδες φύλλα Α4 με αυτοκόλλητα επάνω τους...

Τώρα τον αναλαμβάνει ο φαδερ και θα πάρω μαλλον τον 4300 η 5300..

Πάντως από ποιότητα εκτύπωσης και τα δυο μοντέλα είναι ακριβώς τα ίδια. Οπότε σου προτείνω τον 4300 ( τον έχω σχεδόν 1 χρόνο), εκτός και αν πραγματικά σου χρειάζονται τα "παραπάνω" του 5300.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.