Jump to content

Αξίζει τον κόπο η μετάβαση σε μια 7900GT απο μια 7800GT

man@ice

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους :). Αυτή την στιγμή εχω μια 7800GT (Point of View) πάνω σε ένα Asus A8N32-SLI μάζί με έναν X2 3800+ και 2GB μνήμη. Ένας γνωστός μου θέλει να του πουλήσω την 7800GT έτσι ώστε να κάνει SLI άλλα έαν γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να πάρω καποια κάρτα και για το δικό μου σύστημα που επι την ευκαιρια να είναι καλύτερη απο αυτή που έχω τώρα. Επειδή το budget δεν είναι και τόσο μεγάλο (κανα 100-150 max) σαν κάρτα σκευτομαι (εάν την δώσω) καποια 7900GT. Το θέμα είναι εάν όντως αξίζει αυτή η αλλαγή ή να μείνω με την 7800GT;

Η χρήση του PC είναι για Games (περα απο τα internet, music κτλ) σε 17αρα TFT με αναλύσεις 1280χ1024 και πάντα γουστάρω να τα έχω όλα στο full! Επίσης κάτι που με ενδιαφέρει πολύ είναι ο θόρυβος κάτι που τώρα δεν έχω καθολου με το Silencer πάνω στην 7800GT και παράλληλα έχει και πολύ καλες θερμοκρασίες (max 60). Απο ότι έχω δει προς το παρόν δεν υπαρχει καποιο αναλογο silencer για την 7900GT και καλή λύση θεωρείται το Zalman VF900. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεκτή! Ευχαριστώ.

Εμείς που έχουμε μια κατα τα άλλα αξιοπρεπεστατη, νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε για κάρτες που να υπστιρίζουν DX10...Vadergr είδες καμία ουσιαστική διαφορά στην ανάλυση που λέει ο man@ice?

Το οτι η 7900GT ειναι πιο γρηγορη απο τη 7800GT ειναι γνωστο.

Βασικη ερωτηση @ man@ice. Ποσο σκοπευεις να δωσεις την 7800GT?

Αν σκοπευεις να τη δωσεις περι τα 250 ευρο τοτε με + ~80 ευρο για 7900GT

αξιζει να τη κανεις τη τραμπα κατ'εμε.

Για λιγοτερα απο 250,κρατα την και σκαστα μια και καλη οταν βγουν οι Dx10 καρτες...

Στα 1280χ1024 δεν νομιζω οτι θα δει τιποτα φοβερες διαφορες.Ας δειτε reviews της 7800gtx 256mb.Ιδιες σχεδον επιδοσεις εχει με την 7900gt.Δειτε και μονοι σας.Παντως 100-150ε δεν θα εδινα με τιποτα για να παω απο 7800-->7900

Εγω εδωσα αναγκαστικα 40ε παραπανω στην αντιπροσωπεια γιατι μου χαλασε η 7800 και πηρα την 7900...

Sorry ξεχασα να αναφέρω ποσο θα "φύγει" η 7800GT! Η τιμή που προτείνει ο φίλος μου είναι 230. Επίσης στην τιμή της αγοράς υπολογίζω και τα +30 που έχει και το zalman στο πλαίσιο επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω το μαμίσιο cooler (που σίγουρα θα κάνει θόρυβο), εαν όμως δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στην απόδοση τότε κρατάω την 7800GT για λίγους μήνες ακόμα.

@Vadegr: Όταν λες ότι δεν υπάρχουν φοβερές διαφορές περίπου τι διαφορά έχει πχ στο FEAR η σε καποιο άλλο ανόλογο παιχνίδι (όσο αφορά τις απαιτήσεις); Είναι της τάξεως των 5-10fps η διαφορά;

Καλά τα reviews άλλα απο απλούς χρήστες συνηθως βγάζει κανενας χρησιμα συμπερασματα ;)

Δεν αξιζει τοτε να δωσεις 120-130ε παραπανω σε καμμια περιπτωση.

Δες βρε συγκριτικο εστω και παλιο με 7800 και 7800gtx 256mb(idia me 7900gt) και θα δεις τις διαφορες.

μεταβαση απο μοντελο της ιδιας σειρας στο επομενο το βρισκω υπερβολη, να ελεγες οτι ειχες μεινει με την 6800gt στο χερι θα λεγα νταξει, anywayz αφου θα εχεις που θα εχεις πανω κατω τα ιδια fps τουλαχιστον ας εχεις καλυτερο Image Quality :) ασε τον φιλαρακο σου στο περιμενε και πουλα του την 7800gt οταν βγει η 1900GT :devil: ειπες οτι θελεις να εχεις eye candy στο full ετσι ? ε σε facry splinter cell chaos theory serious sam 2 oblivion και μερικα ακομα με την 7900 gt ΔΕΝ θα μπορεις να εχεις AA + HDR ταυτοχρονα, το ΑΑ φανταζομαι ξερεις τι κανει, τσεκαρε μια και το HDR ;-)

http://img75.imageshack.us/img75/8572/dedust00377gj.jpg

http://img75.imageshack.us/img75/8973/d2lostcoast00169qk.jpg

:OT: γιατι δεν βλεπω πια την δυνατοτητα για thumbnails ? :blink:

με τον 3800 X2 τι να κλ@σει ρε συ ? εδω περα ενας αλλος με 2 7800gt και fx-55 επρεπε να παει στα 3ghz για να αποδωσει τα αναμενομενα ( 10 k + στο 3dmark 2k5 απο 7μισι που ειχε ) ωραιο το πινακακι του vagabond παντως, μια μικρη ενσταση στα settings για τα f.e.a.r, ε οχι ΚΑΙ 4x AA ΚΑΙ soft shadows ελεος το μαμας :p, φανταζομαι θα χτυπας στανταρ στο perfomance test minimum fps <40, γενικα καλο ειναι να γραφετε και τα minimum fps που βγαζετε, τα average δεν παιζουν ΤΟΣΟ πολυ ρολο ;-)

Ναι αλλα και minimum <40 καλα ειναι αφου το ματι δεν πιανει πρακτικα πανω απο 30fps.

Οπως και να εχει ενα SLI η ενα Crossfire δεν ειναι παντα συμβατα με ολα τα παιχνιδια και σε πολλα συγκριτικα βλεπουμε διαφορα 10-20fps μεταξυ μιας και 2 καρτων σε SLI η CF.

Για μενα αξιζει τα 100ε εξτρα να παει καποιος απο 7800GT σε 7900GT οταν βλεπουμε ακομα και σε παιχνιδι σαν το FEAR κοντα στα 20fps διαφορα.

εγω εχω διαπιστωσει οτι με κατω απο 35 ή 40 fps (δεν θυμαμαι ακριβως) to mouselag στo farcry + F.E.A.R ηταν αφορητο, μην μιλησω για bf2 που χωρις min fps = 50 δεν λεει, αυτο που ενδιαφερει τον αλλον που θα παιζει με τετοια ποιοτητα εικονας ειναι αν το παιχνιδι θα ειναι 100% playable, και οχι να βρισκεται σε διλληματα τυπου " τελεια γραφικα, stutters + slowdowns + input lag " Η " καλα - πολυ καλα γραφικα και το framerate ζαχαρη " εννοειται πως αμα τα παιξει καποιος σε multiplayer 99% θα προτιμησει την δευτερη περιπτωση εκτος αν ειναι μαζοχας :p, και δεν ισχυει αυτο μονο στα action αλλα και στα racing, συγκρινε την αισθηση που εχει το most wanted οταν εισαι μεταξυ 50-80 με αυτην οταν εχεις 30-40 fps ;-)

Οπως και ναχει στην περιπτωση της 7800gt με τα settings και το average fps που εβγαλες παω στοιχημα οτι κανα minimum fps = 22 θα στο εβγαλε :p

Για 2η 7800GT δεν το σκευτομαι καθόλου επειδή ξεφευγουμε παρα πολύ και δεν με παίρνει. Απο ότι βλέπω απο τις μετρήσεις που εβαλε ο HellasVagabond υπάρχει αρκετή διαφορά στις 2 κάρτες (για default χρονισμους).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.