Jump to content

Υδρόψυξη Επείγον

kostasrose

Recommended Posts

πριν απο ένα μήνα αγόρασα το παρακάτω H/Y

το πρόβλημά μου δεν είναι ο θόρυβος αλλά η θερμοκρασία του επεξεργαστή

ενδεικτικά idle:56*C full load:76*C

θέλω να βάλω υδρόψυξη και ξέρω οτι μόνο με custom kit θα έχω αποτελέσματα

παρακαλώ επειδή είμαι νέος στο άθλημα της υδρόψυξης

να μου προτείνεται κάποια μέρη υδρόψυξης γύρω στα 200-250 ευρώ

ώστε να πέσουν οι θεροκρασίες σε 30*C-50*C

και απο που να τα παραγείλω....

Καταρχάς καλως ήρθες.

Κατα δεύτερον γράφε μόνο Ελληνικά είναι νόμος του forum και της πατρίδας που ζείς!

Τέλος στο φορουμ υπαρχουν έτοιμα συγκριτικά με waterblocks καθώς και threads με άτομα που είχαν τις ίδιες απορίες με σένα. Αναζήτησέ τα και γνώρισε και το χώρο καλύτερα.

Καλή περιήγηση!

Καλώς ήρθες

Παρακαλώ διόρθωσε το post και τον τίτλο που θέματος

"Βασικότερη υποχρέωση σας απέναντι στους εαυτούς σας και τα υπόλοιπα μέλη είναι να γράφετε τα posts σας στην ελληνική γλώσσα Οποιοσδήποτε από εσάς δεν θέλει να τηρήσει αυτόν τον κανόνα ας μη προχωρήσει παρακάτω στους υπόλοιπους."

Κανόνες

καταρχήν να ζητήσω συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσα με τους λατινικούς χαρακτήρες......

μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει και εμένα το τηλέφωνο του Eleven σε pm

για να μπορέσω να κάνω την παραγγελία;

και πάλι ευχαριστώ

επισεις μπορεις να τα παραγκειλης και online

μια προταση απο μενα ειναι αυτη

αντλια

http://xtremeshop.com.gr/catalog/product_info.php?cPath=21_26&products_id=91&osCsid=b522c1ea47b2ddf716af2b80cfd337e6

μπλοκ(του eleven)

http://xtremeshop.com.gr/catalog/product_info.php?cPath=21_26&products_id=92&osCsid=b522c1ea47b2ddf716af2b80cfd337e6

ψυγειο

http://xtremeshop.com.gr/catalog/product_info.php?cPath=21_26&products_id=45&osCsid=b522c1ea47b2ddf716af2b80cfd337e6

ανεμιστιρακια

http://xtremeshop.com.gr/catalog/product_info.php?cPath=21_30&products_id=90&osCsid=b522c1ea47b2ddf716af2b80cfd337e6

και τους λες να σου στηλουνε και 2 μετρα σολινα

συνολο 178 ευρο + μεταφορικα

επειδή όπως προείπα είμαι νέος:

τα ανεμηστηράκια πόσα πρέπει να είναι;

που θα τα τοποθετήσω, πρέπει να φτιάξω κάποια κατασκευή ή υπάρχει κάποια έτοιμη;

τι υγρό πρέπει να βάλω, σκέτο απιονισμένο νερό ή και κάποιο άλλο ψυκτικό υγρό;

υπ' όψιν:

το ψυγείο πρέπει να είναι έξω απο το κουτί γιατι δεν υπάρχει χώρος εντός

και για να έχω καλύτερη θερμοκρασία μέσα στο κουτί για να μην πιέσω θερμικά την μητρική

Αρχική απάντηση από kostasrose

επειδή όπως προείπα είμαι νέος:

τα ανεμηστηράκια πόσα πρέπει να είναι;

που θα τα τοποθετήσω, πρέπει να φτιάξω κάποια κατασκευή ή υπάρχει κάποια έτοιμη;

τι υγρό πρέπει να βάλω, σκέτο απιονισμένο νερό ή και κάποιο άλλο ψυκτικό υγρό;

υπ' όψιν:

το ψυγείο πρέπει να είναι έξω απο το κουτί γιατι δεν υπάρχει χώρος εντός

και για να έχω καλύτερη θερμοκρασία μέσα στο κουτί για να μην πιέσω θερμικά την μητρική

ας τα πιασουμε ενα ενα....

καταρχας τι case εχεις???

Τα ανεμιστιρια ανάλογα το ψυγείο ξεκινάνε τα μονό ψυγεία από ένας έως δυο τα διπλά από δυο έως τέσσερις και τα τριπλά από τρεις έως έξη

Το που θα τοποθετηθεί είναι θέμα κουτιού

Για υγρό βαλέ απιονισμενο με λίγο παραφλου και θα είσαι οκ

Όσο για τοποθέτηση μια πολύ καλή λύση είναι στην οροφή Πάνο με βάσεις έτσι ώστε να ψύχετε από τον εξωτερικό αέρα και με 2 τρύπες θα μπαίνουνε οι σωλήνες μέσα στο κουτί

το ψυγείο φαντάζομαι οτι όσο μεγαλύτερο είναι τόσο καλύτερη ψύξη θα έχω

οπότε φαντάζομαι ένα τριπλό κάνει.

απο αντλία λογικά μια της ίδιας εταιρίας αλλά στα 1200 l/h είναι προτιμότερο

ακόμα δεν κατάλαβα που τοποθετούντε οι ανεμηστήρες, πάνε πάνω στο ψυγείο

ή θέλουν κάποια βάση όπου θα τοποθετηθεί μέσα το ψυγείο;

η αναλογία απιονισμένου νερού/παραφλού ποιά είναι?

Έχεις αρκετό χώρο στην οροφή, από το τροφοδοτικό γύρω στους 10-12 πόντους, αλλά πώς να κάνεις τρύπες στο αλουμινένιο καπάκι για να φεύγει ο αέρας έξω από το κουτί??? Επίσης και με ενα 2πλό 12άρι μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου, το 3πλό οριακά πρέπει να χωράει κατα μήκος του κουτιού σου. Αν δεν βρείς τρόπο και δεν ψήνεσαι για "τσεκούρωμα" βάζεις ενα 12άρι στην πίσω πλευρά του ανεμιστήρα...μονόδρομος.

Οι ανεμιστήρες βιδώνονται πανω στο ψυγείο, υπάρχουν τρύπες γι'αυτή τη δουλειά.

Αρχική απάντηση από kostasrose

το κουτί ειναί αυτό:

THERMALTAKE VA7000SWA SHARK WINDOW SILVER

ετσι το εχω στο δικο μου που ειναι παρομιο κουτι

120420063057ew.th.jpg

αλλα θελει να υπολογισεις σωστα το πως θα μπει για να μην βρισκουν οι σολινες

Αρχική απάντηση από inertiacreep

Έχεις αρκετό χώρο στην οροφή, από το τροφοδοτικό γύρω στους 10-12 πόντους, αλλά πώς να κάνεις τρύπες στο αλουμινένιο καπάκι??? Αν δεν βρείς τρόπο και δεν ψήνεσαι για "τσεκούρωμα" βάζεις ενα 12άρι στην πίσω πλευρά του ανεμιστήρα...μονόδρομος.

στο αν θα το κοψει δεν ειναι και δυσκολο απλος θελει μεγαλη προσοχη στους υπολογισμους για να τοποθετιθη σωστα

Αρχική απάντηση από inertiacreep

Έχεις αρκετό χώρο στην οροφή, από το τροφοδοτικό γύρω στους 10-12 πόντους, αλλά πώς να κάνεις τρύπες στο αλουμινένιο καπάκι για να φεύγει ο αέρας έξω από το κουτί??? Επίσης και με ενα 2πλό 12άρι μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου, το 3πλό οριακά πρέπει να χωράει κατα μήκος του κουτιού σου. Αν δεν βρείς τρόπο και δεν ψήνεσαι για "τσεκούρωμα" βάζεις ενα 12άρι στην πίσω πλευρά του ανεμιστήρα...μονόδρομος.

Οι ανεμιστήρες βιδώνονται πανω στο ψυγείο, υπάρχουν τρύπες γι'αυτή τη δουλειά.

χωρο δεν εχει αρκετο πανο απο το psu για τους σολινες αλλα μια λυση ειναι να χασει το πρωτο cdrom bay

Προσεχε στο μιγμα μην βαλεις πολυ παραφλου γιατι μπορει να μπουκωσει η αντλια.Α και θελει και λιγο μπεταντιν για τα ζωντανα.. Απο ετοιμα συστηματα υπαρχει κατι που να αξιζει;;

Αρχική απάντηση από ARVAS

Προσεχε στο μιγμα μην βαλεις πολυ παραφλου γιατι μπορει να μπουκωσει η αντλια.Α και θελει και λιγο μπεταντιν για τα ζωντανα.. Απο ετοιμα συστηματα υπαρχει κατι που να αξιζει;;

οσα υπαρχουν στο extremeshop.gr που ειναι μεσα ανθρωπος του thelab η στο alphacool.de

ολα τα αλλα ειναι για σφαλιαρες

αντσιν μανα μου !!!!!:D :D

alex απο το τροφοδοτικο μεχρι το ταβανι δεν εχει δυο δαχτυλα περιπου? δεν μπορει να μπει τερμα πισω λοιπον για να βγουνε τα ρακορ καπου στη μεση?????μιλαω για διπλο xtreme παντα.. Παντως klain για το πρωτο tray μιας και παιζει το πανελ.

ΟΤ// Το πανελ των xaser 1000 ηταν παντα blue backlighted? //OT

Αρχική απάντηση από fotme

αντσιν μανα μου !!!!!:D :D

alex απο το τροφοδοτικο μεχρι το ταβανι δεν εχει δυο δαχτυλα περιπου? δεν μπορει να μπει τερμα πισω λοιπον για να βγουνε τα ρακορ καπου στη μεση?????μιλαω για διπλο xtreme παντα.. Παντως klain για το πρωτο tray μιας και παιζει το πανελ.

ΟΤ// Το πανελ των xaser 1000 ηταν παντα blue backlighted? //OT

σωστο και αυτο αλλα το θεμα ειναι να μπουνε τα φανακια απο μεσα οστε να μην τρεχουνε και καλοδια απ εξω....

αν στα 2 δακτιλα χωραει φανακι και να περνει και λιγο αερα μια χαρα θα ειναι

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.