NoDsl Δημοσιεύτηκε Μάϊος 8, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 8, 2006 Ωραία... Αφού είπαμε να παραμείνουμε στον αέρα λόγω κακής αναμνήσεως με το ύδωρ, αρχίσαμε να ψαχνώμαστε τι θα πάρουμε για την καινούργια(LOL) καρτούλα μας που μας κόστισε μια περιουσία και θέλουμε να την τσιγγλίσουμε ακόμα περισσότερο απ'όσο μας αφήνει η στοκ ψύξη. Γιατί όπως και να το κάνουμε το default είναι banal και untrendy. Η κάρτα, η γνωστή Χ1800XL αλλά BBA η συγκεκριμένη! Με στοκ κουλεράκι πήγε καλά αλλά σε full στροφές μου έσπαγε τα νεύρα το ανεμιστήρι της... Διαβάζωντας στα γνωστά site του εξωτερικού, οπου ο χειρότερος μεταφέρει τα waffers -σπάζωντας και μερικά ενίοτε- και ο καλύτερος τα φτιάχνει μόνος του, κατέλληξα στο συμπέρασμα οτι η ψύκτρα για την κάρτα μου είναι η Accelero X2! Ψύκτρα βασικά φτηνή και απότι διάβαζα καλύτερη της VF900 και λίιιιιγο χειρότερη της stock της Χ1800ΧΤ/1900ΧΤ/Χ κλπ κλπ... Οπότε πέφτει παραγγελία και τσουπ έρχεται σπίτι μας το μαναράκι αυτό Το εσωτερικό είναι λιτό και απέριττο... Και η ψύκτρα αδυνατούλα. Μάλλον την ταίζανε γιαουρτάκι.. Η ψύκτρα μας, όπως κάθε νέα ψύκτρα που σέβεται τον εαυτό της και οι κατασκευαστές της το μάρκετινγκ, διαθέτει και heatpipes. 6 λέει το κουτί, τα 3 φαίνονται στη φωτό -ζωή νά'χουν.. Στην παραπάνω φωτό φαίνεται επίσης και ο αεραγωγός που ψύχει τα voltage regulators της κάρτας. Η επιφάνεια επαφής με τον πυρήνα της κάρτας με άφησε πολύ ικανοποιημένο. ’ποψη απο αυτή: Και αφού τη χαζέψαμε καλά καλά ήρθε η ώρα να την φορέσουμε(!) στην κάρτα. Την ψύκτρα ε... Πρώτη μας δουλειά να βγάλουμε τη χλαπάτσα που έχουν βάλει γιατί μας χαλάει τόσο οπτικά όσο και ιδεοντολογικά... AS5 FTW!!! Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε ΠΑΝΤΑ με ΠΡΟΣΟΧΗ και προδερμ... Και η ώρα του καθαρισμού και της ψύκτρας και της κάρτας(ναι το παράλειψα οτι αφαιρούμε και την stock ψύκτρα ε? δεν πειράζει σε άλλο thread..βαριέμαι ο άνθρωπας). Οινόπνευμα και καθαρίσαμε! Και αφού καθαρίσαμε καλά καλά ώρα πάλι για να τα "ξαναβρωμίσουμε": Και αφού τελειώσαμε και απο αυτό πάμε να την φορέσουμε τελικά σε αυτή την ρημάδα την κάρτα... Τοποθετούμε πρώτα την ψύκτρα ανάποδα στο τραπέζι και βάζουμε πάνω την κάρτα με τις υποδοχές για της βίδες(της ψύκτρας) με τις τρύπες της κάρτας όσο πιο κεντραρισμένες γίνεται. Τελειώσαμε... Ντα ντάχ!!! Μάλιστα άντε και τη φορέσαμε... Γιατί τι βάλαμε? Για να μειώσουμε τις θερμοκρασίες μας ε; Σωστά! Ας δούμε λοιπόν τι κάνει το νέο μας αποκτημα: Η κάρτα δοκιμάστηκε σε κλειστό κουτί με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος ευμετάβλητη, δυστυχώς. Η κάρτα στρεσαρίστηκε με το Ati tool και με fixed fan στο 100%. Δοκιμάστηκε στα settings που την χρησιμοποιώ 24/7 και σε default που αργότερα στο τέλος κατάλαβα οτι μόνο default δεν ηταν τα volt... γιατί το ατι τοολ ναι μεν κατέβαζε τα clocks αλλά volts άφηνε τα τελευταία που στην περίπτωσή μας ηταν 1.175 για τον πυρήνα και 2.080 για τις μνήμες. Η accelero έχει αδικηθεί λιγάκι όμως γιατί μέχρι να την τοποθετήσω μεσημέριασε και ζέστανε ο καιρός οπότε είχε πιο ψηλές ambient temps και συνεπώς γενικά υψηλότερες. Επίσης να ληφθεί υπόψην οτι και η στοκ ψύκτρα είχε As5! Πάντως και υπο αυτές τις συνθήκες πάλι βγήκε νικητής! Οι θερμοκρασίες αναφέρονται με σειρά Idle / Full / mosfet: Και το Ati tool με τις 2 ψύκτρες πάντα σε full load με στοκ ρολόγια και OC'ed: Βασικά μόνο και μόνο την ησυχία που έχω πλέον μου φτάνει. Μιλάμε δεν ακούγεται καθόλου η ψύκτρα. Δυστυχώς ακόμα δεν έχω προλάβει να κάνω τα εκτεταμένα bench που θέλω για να καταλήξω σε Max clocks οπότε εν καιρό. Τα χρωστάω *Βασικά δεν έβαλα τα πάντς για τις μνήμες με σκεπτικό το benching που εκεί μπαίνει fanάκι στο πλάι και τότε τα παντς είναι εμπόδιο. Στο γρήγορο τεστ όμως, που πρόλαβα μέχρι τώρα να κάνω, αναγκάστηκα να σηκώσω λίγο τα βολτ των μνημών στα 2.089. Οπότε όσοι τη θέλετε για απλά πράγματα βάλτε τα παντς. Κάνουν δουλειά! Απ'ότι παρατηρούμε τελικά η ψύκτρα άξιζε(Μάλλον... Εσείς το κρίνετε) και απο θέμα θερμοκρασιών και απο θέμα ησυχίας. Όσοι ψάχνετε για κουλεράκι ρίχτε μια ματιά στο συγκεκριμένο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάϊος 8, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Ωραιος ρε. Μου αρέσουν αυτα τα user review γιατι ειναι αγνά . Δεν υπάρχει συμφέρον διαφήμισης κλπ . Και η ψυκτρουλα καλή φαίνεται - φανηκε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάϊος 8, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Good job NoDsl moved στο "Οι δικές σας παρουσιάσεις ". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sol Μάϊος 8, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 ’ψογος! Πολύ ευχάριστο review! Καλορίζικη η ψυκτρούλα. (πρόσθεσε αν είναι και μια φωτό με την αρχική ψύκτρα της XL για τυπικούς - οπτικούς λόγους) Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Μάϊος 8, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Πολυ καλες ψυκτρες αλλα δυστυχως δεν κανουν σε ολα τα μοντελα καρτων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Μάϊος 8, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Ευχαριστώ παίδες Ε αφού την πήρα που την πήρα(την ψύκτρα ε...) λέω ας ποστάρω και κανα 2 εικόνες. Ας είναι καλά το κινητό! @HellasVagabond Η συγκεκριμένη είναι για Χ1800-Χ1900. Υπάρχει αντίστοιχη για nvidia σειρές 6 και 7 νομίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Μάϊος 8, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Δεν κανει για την 7900GT, αν και η AC ειπε πως θα βγαλει μοντελο μεσα στους προσεχεις 2 μηνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάϊος 8, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 NoDsl, πολύ ωραία παρουσίαση, μπράβο 7-8 βαθμοί πτώση σε full load δεν είναι και λίγο! Από θόρυβο τι λέει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Μάϊος 8, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 ΜΠΡΑΒΟ βρε No........αλλά θα μπορούσες να έχεις ΑΚΟΜΑ καλύτερες θερμοκρασίες με Arctic Ceramique......... Αρχική απάντηση από NoDsl [Σήμερα, στις 17:41] Ευχαριστώ παίδες Ε αφού την πήρα που την πήρα(την ψύκτρα ε...) λέω ας ποστάρω και κανα 2 εικόνες. Ας είναι καλά το κινητό! .......με κινητό είναι οι φωτό?.......κατάρα στη ψηφιακή που είχα πάρει!....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Μάϊος 8, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Μραβο NoDsl,μια ερωτηση,οι μνημες πως ψυχονται με αυτην την ψυξη γιατι μαλλον παλι δεν ψυχονται σωστα με χαλκο...τους πειραζε δηλαδη να βαλουν απο κατω πιο μεγαλο κομματι χαλκου να ψυχει και τις μνημες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Μάϊος 8, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Tnx cheef! Δεν περισσεύει με τπτ η ceramique lol. Oση και να μου δώσεις. Πάλι έχω ξεμείνει, είμαι κρήτη που δεν έχει κανείς... και έβαλα As5. αυτή έιχα . Οταν στρώσει πιστεύω θα πέσει κι'άλλο. Αρχική απάντηση από blade_pan [Σήμερα, στις 17:57] Μραβο NoDsl,μια ερωτηση,οι μνημες πως ψυχονται με αυτην την ψυξη γιατι μαλλον παλι δεν ψυχονται σωστα με χαλκο...τους πειραζε δηλαδη να βαλουν απο κατω πιο μεγαλο κομματι χαλκου να ψυχει και τις μνημες? Η κάρτα έχει μέσα κάτι thermal pads όπως της stock για να κάνουν την επαφή των μνημών με την αλουμινένια επιφάνεια της ψύκτρας. Δεν έχει χαλκό για τις μνήμες παρά μόνο για τον πυρήνα. Τώρα το κατα πόσο μπορούν αυτές οι κουβέρτες 1mm πάχος να μεταφέρουν επαρκώς την θερμοκρασία τους στην ψύκτρα και κατά πόσο θέλουν ψύξη η μνήμες είναι ζήτημα που σηκώνει κουβέντα.... Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 17:54] .......με κινητό είναι οι φωτό?.......κατάρα στη ψηφιακή που είχα πάρει!....... Sony erricson K750i... Αν νέταρε και καλύτερα θα είμουνα άρχοντας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Μάϊος 8, 2006 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Αρχική απάντηση από blade_pan [Σήμερα, στις 17:57] Μραβο NoDsl,μια ερωτηση,οι μνημες πως ψυχονται με αυτην την ψυξη γιατι μαλλον παλι δεν ψυχονται σωστα με χαλκο...τους πειραζε δηλαδη να βαλουν απο κατω πιο μεγαλο κομματι χαλκου να ψυχει και τις μνημες? ΕΔΩ είναι και ένα λάθος των εταιριών......Κανονικά ο πυρήνας θα έπρεπε να είναι "απομονωμένος" από τις μνήμες θερμικά......Δηλαδή να έχουν μία ψύκτρα ΜΟΝΟ για τον πυρήνα και άλλες για τις μνήμες......Παλιότερα έτσι ήταν αλλά τώρα μάλλον για θέμα οικονομίας το έκαναν all in one......... Ο λόγος είναι ότι τι φταίνε οι καημένες οι μνημούλες να "βράζουν" στη θερμοκρασία του πυρήνα?.....Μόνες τους με ένα υποτυπώδες ψυκτράκι είναι πιο παγωμένες..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Μάϊος 8, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 17:52] Από θόρυβο τι λέει? Δεν ακούω τίποτα. μα Το Θεό ηρέμησε το κεφάλι μου απο την προηγούμενη τσιρίδα! Απο θέμα θορύβου είναι άπαιχτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Μάϊος 8, 2006 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 hipro5,για αυτο η zalman λεει πιο πολυ,διοτι μπορεις να βαλεις ςσυ χαλκινα ψυκρακια και να εισαι αρχοντας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Μάϊος 8, 2006 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Μπράβο για την παρουσίαση NoDsl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Μάϊος 8, 2006 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Δεκτο αυτο για τις ψυκτρες , αλλα η accelero ψυχει τη GPU καλυτερα απο οτι λενε οι χρηστες που εχουν δοκιμασει και τις δυο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Μάϊος 8, 2006 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Πολυ καλο NoDsl... Keep them coming.. Εγω που δοκιμασα με ψυκτρακια απο zalman , πολυ λιγοτερη δουλεια κανανε απ'οτι η μαμα ψυκτρα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.