magicman Ιανουάριος 21, 2007 #61 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 σου ειπαμε θα ερθουμε ολοι να παρουμε φορητους απο σενα τι αλλο θες ? ελεος δλδ... δλδ μπανεις σε ενα φορουμ τεχνολογικο με μια κλιση προς το o/c και μου πας να μας βγαλεις οτι δεν αξιζει ο desktop.και ποιος σου ειπε εσενα οτι για να δουλεψει ο desktop θελει water cooling ? και ποιος σου ειπε οτι το watercooling Κανει 300 ευρο?και στο κατω κατω γιατι να παω να παρω desktop απο dell hp toshiba κτλ κτλ.. για να τα παιρνουμε ακριβοτερα και να μας τα τρωνε οι εταιριες?οχι ρε κοπελα μου θα τα παρω κομματια και θα τα παρω ποιο φθηνα. και ποιος σου ειπε οτι δεν θα τα βρει σε αυτες τις τιμες.για κανε μια γυρα απο αλλα μαγαζια εκτος απο την εταιρια που δουλευεις.συγχυστηκα παλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Ιανουάριος 21, 2007 #62 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 και γιατι να παω να παρω desktop PC απο μια εταιρια οπως η Dell/HP/Toshiba,κ.ο.κ?δεν εχω προβλημα ουτε να συναρμολογησω το PC μονος μου ουτε να περιποιη8ω το 90%+ των πι8ανων προβληματων που μπορει να ανακυψουν... επιπλεον 1KWh ουτε στα πιο τρελα ονειρα σου...βαρια βαρια 500W και αυτο παι εαν εοιναι ολο το συστημα σε 100% usage κατι που πρακτικα δεν συμβαινει ποτε...UPS 1500W?καταρχην για ποιον λογο?με ενα 1000αρι στα 120 οπως αυτο της υπογραφης μου κανεις τη δουλεια για την οποια προοριζεται το UPS,η οποια δεν ειναι αλλη απο το να σωσεις τη δουλεια σου και να κλεισεις με ασφαλεια τον υπολογιστη.εαν γινει διακοπη ρευματος το τελευταιο που 8α με ενδοιαφερει ειναι να μεινω με το ..PC....στο χερι...πλυσου-ντυσου και βουρ εξω ηχεια φορητου σε συγκρηση με ηχεια για PC....ακομα και ηχεια των 50 ευρω να βαλεις για desktop 8α ειναι πολυ καλυτερα...ασε που του φορητου 8α ειναι και 2.0... κοινως το συστημα των 1300 ευρω για desktop κοστιζει τουλαχιστον 1600-1700 ευρω με 17αρα και συνη8ως (99% των περιπτωσεων) με 1 γιγα μνημη. οπως και να το δεις τα desktop ειναι απειρως φ8ηνοτερα,καλυτερα των φορητων.τα φορητα εχουν το μοναδικο πλεονεκτημα (πολυ ισχυρο δεν λεω) της φορητοτητας οπως λεει και το ονομα τους.απο κει και περα το χαος.ασε που δεν μπορεις να εχεις Terrabite απο8ηκευτικου χωρου στο φορητο οπως σωστα προαναφερ8ηκε... καλα τα φορητα αλλα μεχρι ενος σημειου.και γω 8α 8ελα ενα φορητο αλλα οχι για desktop replacement edit: ξεχασα επισης να αναφερω οτι για να εχεις ενα α8ορυβο συστημα δεν χρειαζεσαι αφενος υδροψυξη και αφετερου υδροψυξη των 300 ευρω.με 150 ευρω κανεις μια χαρα υδροψυξη με βασικο στοχο την ησυχια.και φυσικα με καμια 50αρια ευρω κανεις ενα συστημα εξισου α8ορυβο με ενα φορητο με aircooling parts.2 12αρια silent τυπου ανεμηστηρια στα ~15 ευρω και μια after market cpu cooler στα ~45 ευρω (πχ ΤΤ Big Typhoon @ 42e). ασε που τα πανελ των ο8ονων των φορητων δεν συγκρηνονται με τα αντιστοιχα για τις ο8ονες για desktop... αν ηταν τα πραματα οπως τα λες κανεις δεν 8α επερνε desktop πια...ολοι 8α τρεχανε στα laptop... χωρις παρεξηγηση αλλα εισαι υπερβολικα υπερβολικη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Ιανουάριος 21, 2007 #63 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από anastasia78 [Σήμερα, στις 20:54] Κανεις δεν θα καθησει να αγορασει απο 15 καταστηματα 15 διαφορετικα εξαρτηματα για να φτιαξει εναν υπολογιστη και μαλιστα μεσα απο το Ιντερνετ και ο λογος ειναι η τεχνικη υποστηριξη που προσφερουν.Θα προτιμισουν οι περισσοτεροι να τον παρουν ετοιμο κτισμενο απο ενα καταστημα ή τα κομματια ολα ή τα περισσοτερα απο το ιδιο καταστημα. LOL τόσο καιρό που διαβάζεις αυτό το forum, άν το διαβάζεις, αυτή την ιδέα έχεις αποκομίσει απο τους χρήστες του?Και μια ερώτηση. Οταν το λαπτοπ δουλέυει με μπαταρία, λογικά, πέφτει σε προφιλ εξοικονόμισης ενέργειας για να μην καίει πολυ. Πόση απόδοση χάνει απο αυτό? Τουλάχιστον την μισή και βάλε? Και αν βάλεις κανονικό προφιλ πόσο κρατάει η μπαταρία? Παραπάνω απο 45' σε λαπτοπ που αναφέρεις με Χ1800 κτλ?P.S desktop είχες ποτέ? Έτσι για να σε πληροφορίσω λοιπόν ο Α64 μου χ2 3800+ αυτή τη στιγμή που μιλάμε με μουλάρια αζυρια κλπ που τρέχω 24/7 είναι στους 35C με την στοκ ψύκτα σε κουτί με 4 ανεμιστήρες @ 5 volt δεν ακούγονται καν. Πριν λίγο που έκανα encode ένα dvd πήγε μέχρι 54C. Α ναι ξέχασα μια χαζή λεπτομέρια. τρέχει στα 2500 με 1.4volt(default ρευμα).To APC 500VA που έχω έχει πάνω atm το πισι(X1800,6HDD,2GB) την 200w6, ενισχυτή, εκτυπωτή ρουτερ και δεν έχει ΚΑΝ ακουμπήσει τα 300watt Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Ιανουάριος 21, 2007 #64 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 σωστο και αυτο.ξεχασα να το αναφερω και πιο πριν Link to comment Share on other sites More sharing options...
anastasia78 Ιανουάριος 21, 2007 Author #65 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από MaGiCMaN [Σήμερα, στις 19:16] σου ειπαμε θα ερθουμε ολοι να παρουμε φορητους απο σενα τι αλλο θες ? ελεος δλδ... δλδ μπανεις σε ενα φορουμ τεχνολογικο με μια κλιση προς το o/c και μου πας να μας βγαλεις οτι δεν αξιζει ο desktop.και ποιος σου ειπε εσενα οτι για να δουλεψει ο desktop θελει water cooling ? και ποιος σου ειπε οτι το watercooling Κανει 300 ευρο?και στο κατω κατω γιατι να παω να παρω desktop απο dell hp toshiba κτλ κτλ.. για να τα παιρνουμε ακριβοτερα και να μας τα τρωνε οι εταιριες?οχι ρε κοπελα μου θα τα παρω κομματια και θα τα παρω ποιο φθηνα. και ποιος σου ειπε οτι δεν θα τα βρει σε αυτες τις τιμες.για κανε μια γυρα απο αλλα μαγαζια εκτος απο την εταιρια που δουλευεις.συγχυστηκα παλι. Δεν ειναι ο σκοπος να ερθεις να αγορασεις απο εμενα φορητο υπολογιστη ουτε σου ζητησα να αγορασεις απο την εταιρεια μου φορητο υπολογιστη.Δεν σου ειπα οτι δεν αξιζει το Desktop αλλα σου λεω οτι ειναι στην ιδια ακριβως κατηγορια με εναν φορητο υπολογιστη και καποια στιγμη αν ολα πανε καλα θα αντικαταστισουν τους σταθερους.Επισης αυτο που ειπες για το Forum που εχει κλεισει με το overclockin τι σχεσει εχει?Επισης ποσο κανει το Water Cooling για CPU-VGA-CHIPSET-HDD?Γιατι τα ετοιμα συστηματα των μεγαλων εταιρειων ειναι δοκιμασμενα και εχουν παρει ευρωπαικες πιστοποιησεις οτι δουλευουν ολα τα κομματια μεταξυ τους οπως προβλεπεται.Ενω τα αλλα τα κομματια εχουν απλα πιστοποιησεις οτι μπορουν να δουλεψουν οχι οτι δουλευουν.Τελος δεν χρειαζεται να συγχιζεσαι εισαι μικρος ακομη, οταν με το καλο μεγαλωσεις θα μπορεις να συγχιζεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Ιανουάριος 21, 2007 #66 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.....Αναστασία, σωστά σε μεγάλο βαθμό αυτά που λες αλλά δεν πρόκειται να βρεις και μεγάλη ανταπόκριση. Το κοινό εδώ μέσα είναι κατα 90% τουλάχιστον enthusiasts. Θέλουμε το τεράστιο μόνιτορ, τα 5.1 ηχεία, 1ΤΒ δίσκο για να αποθηκεύσουμε το Internet σε περίπτωση που κάτι κακό του συμβεί αύριο, θέλουμε overclocking, θέλουμε την πιο γρήγορη κάρτα γραφικών που υπάρχει σε παραγωγή έστω κι αν κάνουμε τη δουλειά μας με τα μισά λεφτά και πάει λέγοντας.Αυτό που δεν καταλαβαίνουν ορισμένοι είναι ότι οι ανάγκες που έχει ο απλός χρήστης είναι ένα μικρό κλάσμα των "αναγκών" που έχουν οι enthusiast όπως εμείς. Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, 512Mb μνήμη είναι υπερ-αρκετά σε ένα σύστημα που χρησιμοποιείται μόνο για Word,Excel,mail,browsing,mp3,πασιέντζα. Είμαστε ένα ΜΙΚΡΟ κομμάτι της αγοράς. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που θέλει ένα PC για το σπίτι με 600-700 ευρώ θα κάνουν ΜΙΑ ΧΑΡΑ τη δουλειά τους με laptop αυτής της κατηγορίας τιμής και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ να πάει σε σταθερό. Τη διαφορά στην απόδοση και την επεκτασιμότητα ενός desktop ΔΕΝ πρόκειται να την καταλάβει ενώ αντίθετα όλα τα πλεονεκτήματα που έχει το laptop έναντι του desktop (φορητότητα, μικρό μέγεθος, "μούρη" κλπ.) μπορεί να τα αντιληφθεί ευκολότερα.Όπως έγραψα και σε προηγούμενο post μου, όσο περνάει ο καιρός η χρήση desktop μηχανημάτων θα περιοριστεί σε enthusiasts και σε εταιρείες/γραφεία. Η συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων θα έχει laptop - και όλοι θα κάνουν τη δουλειά τους το ίδιο καλά - και καλύτερα - απ'ότι την κάνουνε σήμερα. Σε περισσότερο προηγμένες τεχνολογικά κοινωνίες από τη δική μας έχει ήδη συμβεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Ιανουάριος 21, 2007 #67 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 δεν πανε ετσι τα πραμτα.γιατι ο basic user που κανει τη δουλεια του με οτι του δωσεις και το ονομασεις PC δεν χρειαζεται 1000+ ευρω για το συστημα του...βολευεται και με 400 + ο8ονη (ας πουμε συνολο 600 μαξ).συνεπως ποιος ο λογος να δωσει 1000-1100 aka ~500 εψιλον παραπανω για να κανει την ιδια δουλεια.επιπλεον ο μεσος χρηστης δεν παιρνει το PC μαζι του στην βολτα/διακοπες/επισκεψη/κρεβατι/κουζινα...το εχει αραγμενο σε μια γωνια πιτα στη σκονη....απο οπια οπτικη γωνια και να το κοιταξεις ο φορητος στις ιδιες προδιαγραφες νμε ενα desktop PC βγαινει τουλαχιστον ενα 30% πιο ακριβως για τα ιδια ή και υποδιεστερα υποσυστηματα παντα...αυτο ειναι δεδομενο...και δεν μιλαμε για το πιες εταιριες απο αυτες που ανεφερες εχουν το υποτυπωδες service & after salles support που λενε ποτι εχουν....γιατι τα φ8ηνα φορητα της αγορας (Siemens-Acer και τα συναφη) ειναι κοκκινο πανι...εκει που το support ειναι της προκοπης το πληρωνεις και αναλογα....και οπως σωστα ανεφερε και αλλος πιο πριν,στον φορητο εχεις 1 χρονο εγγυηση και πρεπει να σκασει εξτρα φργκα για να απρεις επεκταση ενω στο desktop εχεις και lifetime (ram-καρτα γραφικων) σε καποια εξαρτηματα και κατα μεσο ορο τα 3-5 χρονια στο 90% των υποσυστηματων..κοινως δεν ειναι οι enthusiasts που κανουν τη διαφορα αλλα ο μεσος χρηστης ασχετως αν οι enthusiasts ειναι αυτοι που τα σκανε κα8ε 3μηνες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Ιανουάριος 21, 2007 #68 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 μικρος ειμαι δεν λεω το αντιθετο. 18 ειμαι. αλλα ξερω να ξεχωριζω οσα χρονια ασχολουμαι με τα πισι τη με συμφερει και τη οχι. αν βαλεις νερο σε ολα τοτε πας στα 300. αλλα εγω δεν ξερω κανεναν να βαζει νερο σε ολα αυτα τα μερη που λες. και στο κατω κατω γιατι να βαλεις νερο καποιος? δεν ειναι υποχρεωτικο. και με τα fanακια σε χαμηλες στροφες μια χαρα ησυχια εχει. για το θεμα των ετοιμων πισι. το φορουμ ειναι η απαντηση. ανοιγεις ενα thread ρωτας αυτα ειναι οκ? αυτοι που τα εχουν δοκιμασει θα σου πουν. οταν ειχε βγει η ασυναγωνιστη dfi nf4 καποιοι ειχαν δοκιμασει μνημες value. υπηρχε ασυμβατοτητα. το ειπαν στο φορουμ και ολοι οι αλλοι που πηραν dfi ξερανε οτι υπαρχει αυτη η ασυμβατοτητα. ασυμβατοτητες πλεον οσο πανε και λιγοστευουν. δεν θα βρεις ευκολα. και μην ξεχνας οτι η dfi ηταν μια περιεργη μητρικη που ηταν για O/c και μονο. αν θεωρεις ασυμβατοτητα να χωσεις cpu am2 σε m/b lga775 , οκ παω πασο. και κατι αλλο. τα tb που εχω εγω σε ποιον φορητο θα τα χωσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anastasia78 Ιανουάριος 21, 2007 Author #69 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από CrazyAnt [Σήμερα, στις 19:23] και γιατι να παω να παρω desktop PC απο μια εταιρια οπως η Dell/HP/Toshiba,κ.ο.κ?δεν εχω προβλημα ουτε να συναρμολογησω το PC μονος μου ουτε να περιποιη8ω το 90%+ των πι8ανων προβληματων που μπορει να ανακυψουν... επιπλεον 1KWh ουτε στα πιο τρελα ονειρα σου...βαρια βαρια 500W και αυτο παι εαν εοιναι ολο το συστημα σε 100% usage κατι που πρακτικα δεν συμβαινει ποτε...UPS 1500W?καταρχην για ποιον λογο?με ενα 1000αρι στα 120 οπως αυτο της υπογραφης μου κανεις τη δουλεια για την οποια προοριζεται το UPS,η οποια δεν ειναι αλλη απο το να σωσεις τη δουλεια σου και να κλεισεις με ασφαλεια τον υπολογιστη.εαν γινει διακοπη ρευματος το τελευταιο που 8α με ενδοιαφερει ειναι να μεινω με το ..PC....στο χερι...πλυσου-ντυσου και βουρ εξω ηχεια φορητου σε συγκρηση με ηχεια για PC....ακομα και ηχεια των 50 ευρω να βαλεις για desktop 8α ειναι πολυ καλυτερα...ασε που του φορητου 8α ειναι και 2.0... κοινως το συστημα των 1300 ευρω για desktop κοστιζει τουλαχιστον 1600-1700 ευρω με 17αρα και συνη8ως (99% των περιπτωσεων) με 1 γιγα μνημη. οπως και να το δεις τα desktop ειναι απειρως φ8ηνοτερα,καλυτερα των φορητων.τα φορητα εχουν το μοναδικο πλεονεκτημα (πολυ ισχυρο δεν λεω) της φορητοτητας οπως λεει και το ονομα τους.απο κει και περα το χαος.ασε που δεν μπορεις να εχεις Terrabite απο8ηκευτικου χωρου στο φορητο οπως σωστα προαναφερ8ηκε... καλα τα φορητα αλλα μεχρι ενος σημειου.και γω 8α 8ελα ενα φορητο αλλα οχι για desktop replacement edit: ξεχασα επισης να αναφερω οτι για να εχεις ενα α8ορυβο συστημα δεν χρειαζεσαι αφενος υδροψυξη και αφετερου υδροψυξη των 300 ευρω.με 150 ευρω κανεις μια χαρα υδροψυξη με βασικο στοχο την ησυχια.και φυσικα με καμια 50αρια ευρω κανεις ενα συστημα εξισου α8ορυβο με ενα φορητο με aircooling parts.2 12αρια silent τυπου ανεμηστηρια στα ~15 ευρω και μια after market cpu cooler στα ~45 ευρω (πχ ΤΤ Big Typhoon @ 42e). ασε που τα πανελ των ο8ονων των φορητων δεν συγκρηνονται με τα αντιστοιχα για τις ο8ονες για desktop... αν ηταν τα πραματα οπως τα λες κανεις δεν 8α επερνε desktop πια...ολοι 8α τρεχανε στα laptop... χωρις παρεξηγηση αλλα εισαι υπερβολικα υπερβολικη... Ο λογος που θα επρεπε να πας να παρεις ενα επωνυμο μηχανημα ειναι διοτι στατιστικα απο παραλαβες σερβις τα επωνυμα μηχανηματα παρουσιαζουν λιγοτερα προβληματα απο τα κτιστα. Επισης εισαι ενας απο τους λιγους που μπορεις να περιποιηθεις τον υπολογιστη σου οπως λες πολυ δεν μπορουν να των περιποιηθουν με επιτυχια και βαζουν ολο καποιον φιλο τους. Απο την απαντηση σου για την 1Kwh σιγουρα σημαινει οτι δεν εισαι ηλεκτρονικος αλλα ουτε τεχνικος. Εσυ ασχετα αν θα το χρησιμοποιεις των υπολογιστη σου σε πληρη ισχυ ή οχι αυτο θα σου καταναλωνει σταθερα 550Watt θελεις δεν θελεις. Επισης δεν υπολογισες την καταναλωση ρευματος απο την οθονη σου που θα ειναι αλλη μια 200-300Watt επισης τα ηχεια σου και οτι αλλο μπορεις να χρησιμοποιεις οπως εκτυπωτη - πολυμηχανημα - σαρωτης. Εγω σου εβαλα στο περιπου 1000Watt. Τα UPS που απο οτι φαινεται δεν ξερεις και καλο ειναι να ανοιξεις κανα βιβλιο και να διαβασεις. Χωριζονται σε τρεις κατηγοριες: A. Stand By (ειναι τα χειροτερα) Β. Line Interactive (ειναι η χρυση τομη) Γ. On Line (ειναι τα καλυτερα). Τα Stand By το λεει και η λεξη τους μπαινουν σε λειτουργια αφου παισει το ρευμα μπαινουν σε λειτουργια και παντα οταν πεφτει το ρευμα δινουν αυτα παραπανω ρευμα στιγμιαια και σου καινε τον υπολογιστη ή ενα μερος του υπολογιστη. Πολλα προβληματα και δεν προτεινονται. Τα Line Interactive το λεει και η λεξη τους μπαινουν σε λειτουργια μολις βλεπουν οτι πεφτει το ρευμα καμια 10Volt κατω ή πανω απο το οριο και δεν αφηνει ουτε να σβησει ο υπολογιστης αλλα ουτε να καει αν ειναι κατι απλο. Τα On Line ειναι τα τελειοτερα μηχανηματα που εχω δει μεχρι τωρα και ποτε δεν με εχουν απογοητευση. Δουλευουν συνεχεια και δεν σταματανε ποτε περναει το ρευμα μεσα απο το συγκεκριμενο μηχανημα και δινει ρευμα κατευθειαν απο την μπαταρια του. Χρησιμοποιειται για ευαισθητα μηχανηματα ή απανακριβα μηχανηματα που δεν ριψοκινδυνευεις να πονταρεις στο κακο ρευμα. Οπως καταλαβες ενα μηχανημα των 120 δεν κανει την ιδια δουλεια με των 500. Το UPS το αναφερα διοτι χρησιμοποει αντιστοιχει τεχνολογια και ο φορητος υπολογιστης και πρεπει να κανουμε μια συγκριση. Ο φορητος σου δινει 2 ωρες και 30 λεπτα αυτονομια αρα επρεπε να βαλω εναν αντιστοιχο εστω και μικροτερο UPS για να δεις ποσα λεφτα μπορει να χρειαστει να δωσεις για κατι αντιστοιχο. Μπορουσα να σου εβαζα και το αντιστοιχο APC SMART-UPS RT 2000VA 1300 αλλα ειμαι σιγουρη οτι θα αντιδρουσες ετσι και χειροτερα. Αν θελεις TerraBite μπορεις να βαλεις εναν εξωτερικο σκληρο δισκο. Τα ανεμιστηρια ξεχασετα γιατι ποτε δεν ειναι αλλα ουτε και θα ειναι αθορυβα. Πολυ οπως και εγω δεν εχω βαλει τυχαια Water Cooling ειδικα αν εχεις AMD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Ιανουάριος 21, 2007 #70 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 Οτι και να μου πεις δεν προκειτια να εκνευριστο, εχω π[ερασει προ πολλου αυτο το σταδιο στα forums, αλλα καποια σχολια σου δεν παλευονται.Ακου κει "ποιος θα παει να παρει 15 κομματια να τα συναρμολογησει"?Ακου "Πηγαινε παρτο σε επωνυμη εταιρεια να δουμε την τιμη"Δηλαδη ειμαστε ολοι ηλιθιοι που δεν παμε στην IBM/HP/Dell να παρουμε ετοιμο συστημα και να μας κρατανε στο χερι σε ολες τις αναβαθμισεις , και ειναι λαθος μας που ξερουμε να συναρμολογησουμε και να επιλεξουμε εξυπνα κομματια που μας συμφερουν?Ειπες πολλα ατοπα πραγματα αλλα το παραπανω ξεπερασε τα ορια και το βλεπεις και απο τις αντιδρασεις των υπολοιπων...Μετα μου λες οτι δεν εβγαλα το μηχανημα στα 1000 ευρω που σου ειπα αλλα το εβγαλα παραπανω....ε βρε κοπελια μου εχω αλει ομως μια DX10 καρτα που θα εχει διπλασια αποδοση ακομα και απο το laptop των 3000 ευρω που μπορεις να μου δειξεις και που ΔΕΝ θα εχει DX10 support. Αμα ηθελα να μεινω και κατω απο τα 1000 σου εβαζα μια 7950GT που θα εκανε 250 ευρω φτηνοτερα, και 1gb μνημη, αλλα 100 ευρω κατω, και παλι διπλασια+ αποδοση θα ειχε απο οποιο laptop μου δειξεις στα 1000 ευρω.Μετα μου λες να βαλω υδροψυξη....πλακα κανεις? Δηλαδη το laptop με τον περιορισμενο χωρο του εχει νομιζεις ψυξη ισαξια της υδροψυξης στον σταθερο? Χειροτερη και απο τα stock coolers του σταθερου εχει.Μονο στην καταναλωση ενεργειας εχεις δικιο....για τους λιγους που τους ενδιαφερει.Τερμα το laptop το αγοραζεις γιατι θελεις φορητοτητα, οχι για να αντικαταστησεις το desktop ουτε για να παιζεις την 1 φορα το χρονο που θα πεσει το ρευμα και δεν θα εχεις UPS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Ιανουάριος 21, 2007 #71 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από anastasia78.... ειμαι σιγουρος οτι ..... WTF?! :baby: Link to comment Share on other sites More sharing options...
anastasia78 Ιανουάριος 21, 2007 Author #72 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από NoDsl [Σήμερα, στις 19:27] LOL τόσο καιρό που διαβάζεις αυτό το forum, άν το διαβάζεις, αυτή την ιδέα έχεις αποκομίσει απο τους χρήστες του?Και μια ερώτηση. Οταν το λαπτοπ δουλέυει με μπαταρία, λογικά, πέφτει σε προφιλ εξοικονόμισης ενέργειας για να μην καίει πολυ. Πόση απόδοση χάνει απο αυτό? Τουλάχιστον την μισή και βάλε? Και αν βάλεις κανονικό προφιλ πόσο κρατάει η μπαταρία? Παραπάνω απο 45' σε λαπτοπ που αναφέρεις με Χ1800 κτλ?P.S desktop είχες ποτέ? Έτσι για να σε πληροφορίσω λοιπόν ο Α64 μου χ2 3800+ αυτή τη στιγμή που μιλάμε με μουλάρια αζυρια κλπ που τρέχω 24/7 είναι στους 35C με την στοκ ψύκτα σε κουτί με 4 ανεμιστήρες @ 5 volt δεν ακούγονται καν. Πριν λίγο που έκανα encode ένα dvd πήγε μέχρι 54C. Α ναι ξέχασα μια χαζή λεπτομέρια. τρέχει στα 2500 με 1.4volt(default ρευμα).To APC 500VA που έχω έχει πάνω atm το πισι(X1800,6HDD,2GB) την 200w6, ενισχυτή, εκτυπωτή ρουτερ και δεν έχει ΚΑΝ ακουμπήσει τα 300watt Χρηστες υπολογιστων αλλα και αγοραστες δεν ειναι μονο τα ατομα αυτου του Forum υπαρχουν παρα πολυ περισσοτεροι απο ολους εδω μεσα που αγοραζουν ετοιμα συστηματα ή κομματια απο συγκεκριμενα καταστηματα οπως το Πλαισιο και το Multirama.Κατι αλλο που παλι δεν ξερεις για τους φορητους υπολογιστες.Οταν ο φορητος υπολογιστης ειναι να δουλεψει με μπαταρια το οριζεις εσυ στο προφιλ του απο πριν για το πως θελει να ανταποκριθει και αν του πεις να μην ριξει ταχυτητα στον επεξεργαστη δεν θα την ριξει.Με την Χ1800 μου κραταει 2 ωρες ακριβως και σε πληρη ισχυ.Δεν εχεις μαθει ακομη τιποτα για τους φορτους μου φαινεται.Οι φορητοι απο την στιγμη που θα μπουν σε λειτουργια μεχρι να κλεισουν και ητε δουλευουν με μπαταρια ητε οχι εχουν μεταβλητη ταχυτητα στον επεξεργαστη στις μνημες στην καρτα γραφικων και στον σκληρο δισκο οπως και στους ανεμιστηρες.Τι σημαινει αυτο ? Οταν χρειαζεται ταχυτητα ανεβαζει απο μονο του.Οταν δεν χρειαζεται την ριχνει απο μονο του και ο λογος ειναι δυο.Πρωτα σε περιπτωση που δουλευει με μπαταρια για να μην τελειωσει την μπαταρια γρηγορα και δευτερον αν δουλευει στο ρευμα για να μην ζεσταινεται συνεχεια και πρεπει να λειτουργει ο ανεμιστηρας.Εγω εχω αλλαξει πανω απο δεκα σταθερους υπολογιστες και εχω κανει πανω απο δεκα αναβαθμισεις στους σταθερους και εχω 5 φορητους υπολογιστες και εχω κανει πανω απο 3 αναβαθμισεις στους φορητους.Οι σταθεροι μου δουλευουν 80-100 βαθμους ενω οι φορητοι μου δουλευουν στους 35-50.Εχω το APC UPS 1500VA και ολα μαζι δεν δουλευουν διοτι δεν φτανει το ρευμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Ιανουάριος 21, 2007 #73 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από anastasia78 [Σήμερα, στις 22:01] Αν θελεις TerraBite μπορεις να βαλεις εναν εξωτερικο σκληρο δισκο. 2 τβ που εχει καποιος που θα τα βαλει? σε ποσους εξωτερικους? 4 - 5?edit 80-100 βαθμους δουλευουν τα πισι σου? καφε κανεις? σε τοση θερμοκρασια θα ειχαν κλεισει για να μην καουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anastasia78 Ιανουάριος 21, 2007 Author #74 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από Blinky [Σήμερα, στις 20:03] Οτι και να μου πεις δεν προκειτια να εκνευριστο, εχω π[ερασει προ πολλου αυτο το σταδιο στα forums, αλλα καποια σχολια σου δεν παλευονται.Ακου κει "ποιος θα παει να παρει 15 κομματια να τα συναρμολογησει"?Ακου "Πηγαινε παρτο σε επωνυμη εταιρεια να δουμε την τιμη"Δηλαδη ειμαστε ολοι ηλιθιοι που δεν παμε στην IBM/HP/Dell να παρουμε ετοιμο συστημα και να μας κρατανε στο χερι σε ολες τις αναβαθμισεις , και ειναι λαθος μας που ξερουμε να συναρμολογησουμε και να επιλεξουμε εξυπνα κομματια που μας συμφερουν?Ειπες πολλα ατοπα πραγματα αλλα το παραπανω ξεπερασε τα ορια και το βλεπεις και απο τις αντιδρασεις των υπολοιπων...Μετα μου λες οτι δεν εβγαλα το μηχανημα στα 1000 ευρω που σου ειπα αλλα το εβγαλα παραπανω....ε βρε κοπελια μου εχω αλει ομως μια DX10 καρτα που θα εχει διπλασια αποδοση ακομα και απο το laptop των 3000 ευρω που μπορεις να μου δειξεις και που ΔΕΝ θα εχει DX10 support. Αμα ηθελα να μεινω και κατω απο τα 1000 σου εβαζα μια 7950GT που θα εκανε 250 ευρω φτηνοτερα, και 1gb μνημη, αλλα 100 ευρω κατω, και παλι διπλασια+ αποδοση θα ειχε απο οποιο laptop μου δειξεις στα 1000 ευρω.Μετα μου λες να βαλω υδροψυξη....πλακα κανεις? Δηλαδη το laptop με τον περιορισμενο χωρο του εχει νομιζεις ψυξη ισαξια της υδροψυξης στον σταθερο? Χειροτερη και απο τα stock coolers του σταθερου εχει.Μονο στην καταναλωση ενεργειας εχεις δικιο....για τους λιγους που τους ενδιαφερει.Τερμα το laptop το αγοραζεις γιατι θελεις φορητοτητα, οχι για να αντικαταστησεις το desktop ουτε για να παιζεις την 1 φορα το χρονο που θα πεσει το ρευμα και δεν θα εχεις UPS. Σε πολλα απο αυτα που λες εχεις δικιο και στο αναγνωριζω.Επισης δεν ειστε ολοι που κανετε αναβαθμισεις πολυ μεγαλο μεριδιο τις αγορας και δεν μιλαω για το forum δεν ξερει ουτε τα βασικα οχι να συναρμολογησουν και υπολογιστοι.Επομενως δεν ειναι πολυ που φτιαχνουν υπολογιστες μονοι τους.Αν μπορεις εσυ και οσοι αλλοι μπραβο και καλα κανετε που φτιαχνετε τους υπολογιστες σας.Την υδροψηξη την εβαλα για ποιο πολυ λογο θορυβου και οχι τοσο θερμοκρασιας.Οι σταθεροι μου κανουν τοσο θορυβο που δεν τους αντεχω και ο μονος που μπορω να ανεχτω ειναι αυτος που εχω με υγροψυξη.Στο σπιτι μου εχω συχνα προβληματα με το ρευμα επομενως θελω να εχω παντα ρευμα στο σπιτι ακομη και οταν δεν εχουν ρευμα ολοι οι υπολοιποι.Οταν παιζω - ασχολουμαι με τον υπολογιστη μου οταν δεν εχει ρευμα κανεις στην γειτονια μου την βρισκω.Μου αρεσει πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anastasia78 Ιανουάριος 21, 2007 Author #75 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από MaGiCMaN [Σήμερα, στις 20:16] 2 τβ που εχει καποιος που θα τα βαλει? σε ποσους εξωτερικους? 4 - 5?edit 80-100 βαθμους δουλευουν τα πισι σου? καφε κανεις? σε τοση θερμοκρασια θα ειχαν κλεισει για να μην καουν. Δεν νομιζω να ειναι πολλοι αυτοι που εχουν 1 ή 2 Terabite.Εγω βασικα δεν ξερω κανεναν απο φιλους-ες και γνωστους-ες να εχουν εστω μισο ή ακομη και ενα terabite.Εγω συγκεκριμενα εχω 500GB εσωτερικο και εναν εξωτερικο και ολοι με λενε τι τον κανεις τοσο μεγαλο.Πραγματι μολις φτανει τους 100 βαθμους μου κανει αυτοματα restart ο υπολογιστης.Ειδικα το καλοκαιρι που φωναζει ολο το συστημα σαν να εχω αεροπλανο στο δωματιο μου και στο γραφειο μου.Το χειμωνα συνηθως δεν μου κανει επανεκινηση και δουλευει στους 70-80 βαθμους αλλα το καλοκαιρι την επανεκινηση την εχω στο τσεπακι μου καθε μερα δυο με τρεις φορες ειναι κατι σαν δεδομενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Ιανουάριος 21, 2007 #76 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από anastasia78 [Σήμερα, στις 22:01] Ο λογος που θα επρεπε να πας να παρεις ενα επωνυμο μηχανημα ειναι διοτι στατιστικα απο παραλαβες σερβις τα επωνυμα μηχανηματα παρουσιαζουν λιγοτερα προβληματα απο τα κτιστα. .... Τα ανεμιστηρια ξεχασετα γιατι ποτε δεν ειναι αλλα ουτε και θα ειναι αθορυβα. Πολυ οπως και εγω δεν εχω βαλει τυχαια Water Cooling ειδικα αν εχεις AMD. μαλλον εσυ δεν τα ξερεις και τοσο καλα οσο νομιζεις τα πραγματα....το PC της υπογραφης μου καταναλωνει σε 100% usage γυρω στα 350W,η ο8ονη μιας και ειναι CRT καμια ~150 βαρια βαρια και τα ηχεια μου πες αλλα 100?απο που και ως που ενα PC καταναλωνει στα8ερα την ιδια ποσοτητα ρευματος?πλακα μας κανεις?δεν πα να εχεις τροφοδοτικο 1000W.αν το PC χρειαζεται 500W τοτε αυτα 8α καταναλωνει μερα νυχτα 24/7. οταν το συστημα μου βρισκεται σε πληρη ηρεμια παιζει να καταναλωνει και λιγοτερο απο 250W,και φυσικα τα περιφεριακα ολα κλειστα που συνεπαγετε μηδενικη καταναλωση απο αυτα. ο εκτυπωτης και στον φορητο καταναλωνει ρευμα εξτρα επισης.... UPS εχω και μαλιστα Line Interactive κατι το οποιο φενετε και στην υπογραφη και εχω κανει καλα το ψαξιμο μου πριν προχωρησω στην αγορα. ασε που για να εχεις την χωρητικοτητα του στα8ερου με εξωτερικους δισκους τοτε ξεχνας τελειως την λεξη φορητοτητα....εκτος εαν εσυ οταν πας βολτα το σκυλο σου κουβαλας μαζι σε καροτσακι και 4-5 εξωτερικους δισκους κατω απο τη μασχαλη... δλδ πως την εχεις δει για να καταλαβω?εσυ ανακαλυψες την Αμερικη και μεις ακομα πολεμαμε με πετρες? edit: μια χαρα α8ορυβα ανεμηστηρια υπαρχουν ασχετως εαν εσυ δεν εχεις καν ιδεα για την υπαρξη tους.Noctua 12αρια me 8 db:getlost: και πολλα περισσοτερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Ιανουάριος 21, 2007 #77 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από anastasia78 [Σήμερα, στις 22:13] Χρηστες υπολογιστων αλλα και αγοραστες δεν ειναι μονο τα ατομα αυτου του Forum υπαρχουν παρα πολυ περισσοτεροι απο ολους εδω μεσα που αγοραζουν ετοιμα συστηματα ή κομματια απο συγκεκριμενα καταστηματα οπως το Πλαισιο και το Multirama.Οι σταθεροι μου δουλευουν 80-100 βαθμους ενω οι φορητοι μου δουλευουν στους 35-50. Αν οι επώνυμοι που αγοράζεις, με τα εξαρτήματα που δουλέυουν 100% καλά μαζί, δουλεύουν στoυς 100C και νομίζεις οτι αυτό είναι καλό και φυσιολογικό τότε ποτέ να μην πάρω. Προτιμώ να τον φτιάξω με τα χεράκια μου να ξέρω τι έχει μέσα και να δουλεύει στους 35CΑρχική απάντηση από anastasia78 [Σήμερα, στις 22:13] Κατι αλλο που παλι δεν ξερεις για τους φορητους υπολογιστες.Οταν ο φορητος υπολογιστης ειναι να δουλεψει με μπαταρια το οριζεις εσυ στο προφιλ του απο πριν για το πως θελει να ανταποκριθει και αν του πεις να μην ριξει ταχυτητα στον επεξεργαστη δεν θα την ριξει.Δεν εχεις μαθει ακομη τιποτα για τους φορτους μου φαινεται.Οι φορητοι απο την στιγμη που θα μπουν σε λειτουργια μεχρι να κλεισουν και ητε δουλευουν με μπαταρια ητε οχι εχουν μεταβλητη ταχυτητα στον επεξεργαστη στις μνημες στην καρτα γραφικων και στον σκληρο δισκο οπως και στους ανεμιστηρες.Τι σημαινει αυτο ? Οταν χρειαζεται ταχυτητα ανεβαζει απο μονο του.Οταν δεν χρειαζεται την ριχνει απο μονο του και ο λογος ειναι δυο.Πρωτα σε περιπτωση που δουλευει με μπαταρια για να μην τελειωσει την μπαταρια γρηγορα και δευτερον αν δουλευει στο ρευμα για να μην ζεσταινεται συνεχεια και πρεπει να λειτουργει ο ανεμιστηρας. Σώπα! Και εγώ που βλέπω στο δικό μου toshiba A100-906 οταν έιναι σε normal προφιλ να τρέχει πάντα με σταθερές ταχύτητες @ core και μνήμες μάλλον θα με δουλέυουν τα μάτια μου και το cpuz.Και πάλι όμως δεν μου απαντάς πόσο ΧΑΝΟΥΝ σε ΑΠΟΔΟΣΗ όταν δεν δουλεύουν στις normal τους ταχύτητες.Αρχική απάντηση από anastasia78 [Σήμερα, στις 22:13] Με την Χ1800 μου κραταει 2 ωρες ακριβως και σε πληρη ισχυ. Ποιό φορητό έχεις και πόσο κάνει? Πλήρη ισχύ τι εννοείς? Nα τρέχει παιχνίδια απαιτητικά(αρα τσιτώνεις cpu/vga/δίσκο) ή να είναι idle σε full power profile και να παίζει βοσκόπουλο?Αρχική απάντηση από anastasia78 [Σήμερα, στις 22:13] Εγω εχω αλλαξει πανω απο δεκα σταθερους υπολογιστες και εχω κανει πανω απο δεκα αναβαθμισεις στους σταθερους και εχω 5 φορητους υπολογιστες και εχω κανει πανω απο 3 αναβαθμισεις στους φορητους.Εχω το APC UPS 1500VA και ολα μαζι δεν δουλευουν διοτι δεν φτανει το ρευμα. Εγώ έχω ξεχάσει τι έχει περάσει απο τα χέρια μου γιαυτό μην αναλύσουμε τι εμπειρία έχει ο καθένας. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Ιανουάριος 21, 2007 #78 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από NoDsl [Σήμερα, στις 22:35] Εγώ έχω ξεχάσει τι έχει περάσει απο τα χέρια μου γιαυτό μην αναλύσουμε τι εμπειρία έχει ο καθένας. Ευχαριστώ. :worship: :worship: :worship: :whistling :whistling :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
anastasia78 Ιανουάριος 21, 2007 Author #79 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από CrazyAnt [Σήμερα, στις 20:35] μαλλον εσυ δεν τα ξερεις και τοσο καλα οσο νομιζεις τα πραγματα....το PC της υπογραφης μου καταναλωνει σε 100% usage γυρω στα 350W,η ο8ονη μιας και ειναι CRT καμια ~150 βαρια βαρια και τα ηχεια μου πες αλλα 100?απο που και ως που ενα PC καταναλωνει στα8ερα την ιδια ποσοτητα ρευματος?πλακα μας κανεις?δεν πα να εχεις τροφοδοτικο 1000W.αν το PC χρειαζεται 500W τοτε αυτα 8α καταναλωνει μερα νυχτα 24/7. οταν το συστημα μου βρισκεται σε πληρη ηρεμια παιζει να καταναλωνει και λιγοτερο απο 250W,και φυσικα τα περιφεριακα ολα κλειστα που συνεπαγετε μηδενικη καταναλωση απο αυτα. ο εκτυπωτης και στον φορητο καταναλωνει ρευμα εξτρα επισης.... UPS εχω και μαλιστα Line Interactive κατι το οποιο φενετε και στην υπογραφη και εχω κανει καλα το ψαξιμο μου πριν προχωρησω στην αγορα. ασε που για να εχεις την χωρητικοτητα του στα8ερου με εξωτερικους δισκους τοτε ξεχνας τελειως την λεξη φορητοτητα....εκτος εαν εσυ οταν πας βολτα το σκυλο σου κουβαλας μαζι σε καροτσακι και 4-5 εξωτερικους δισκους κατω απο τη μασχαλη... δλδ πως την εχεις δει για να καταλαβω?εσυ ανακαλυψες την Αμερικη και μεις ακομα πολεμαμε με πετρες? edit: μια χαρα α8ορυβα ανεμηστηρια υπαρχουν ασχετως εαν εσυ δεν εχεις καν ιδεα για την υπαρξη tους.Noctua 12αρια me 8 db:getlost: και πολλα περισσοτερα... Σταθεροι RULES !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anastasia78 Ιανουάριος 21, 2007 Author #80 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από NoDsl [Σήμερα, στις 20:35] Αν οι επώνυμοι που αγοράζεις, με τα εξαρτήματα που δουλέυουν 100% καλά μαζί, δουλεύουν στoυς 100C και νομίζεις οτι αυτό είναι καλό και φυσιολογικό τότε ποτέ να μην πάρω. Προτιμώ να τον φτιάξω με τα χεράκια μου να ξέρω τι έχει μέσα και να δουλεύει στους 35CΣώπα! Και εγώ που βλέπω στο δικό μου toshiba A100-906 οταν έιναι σε normal προφιλ να τρέχει πάντα με σταθερές ταχύτητες @ core και μνήμες μάλλον θα με δουλέυουν τα μάτια μου και το cpuz.Και πάλι όμως δεν μου απαντάς πόσο ΧΑΝΟΥΝ σε ΑΠΟΔΟΣΗ όταν δεν δουλεύουν στις normal τους ταχύτητες.Ποιό φορητό έχεις και πόσο κάνει? Πλήρη ισχύ τι εννοείς? Nα τρέχει παιχνίδια απαιτητικά(αρα τσιτώνεις cpu/vga/δίσκο) ή να είναι idle σε full power profile και να παίζει βοσκόπουλο?Εγώ έχω ξεχάσει τι έχει περάσει απο τα χέρια μου γιαυτό μην αναλύσουμε τι εμπειρία έχει ο καθένας. Ευχαριστώ. Σταθεροι RULES AGAIN !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.