anastasia78 Δεκέμβριος 30, 2006 Author #41 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2006 Αρχική απάντηση από xdoc [Χθες, στις 09:28] Toshiba Satellite P105-S921 (θΕΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑΠολύ καλό αλλά εγώ θα προτιμούσα αυτό που δείχνει στο link που έχει και λιγότερα λεφτά (1700)[http://h10010.www1.hp.com/wwpc/gr/el/ho/WF06b/532971-531879-1731729-1731729-1731729-12436090-78005411.html] Το μοντελο το ανακοινωσα στις 08-05-2006 01:14.Απο τοτε εως τωρα περασαν 7 μηνες λογικο ειναι να εχουν βγει αλλα καινουργια και καλυτερα μοντελα και φυσικα σε λιγοτερα χρηματα.Που πηγατε και ξεθαψατε αυτο το μοντελο δεν μπορεσα να το καταλαβω αφου εχω αναφερει αλλα μοντελα καλυτερα μεχρι τωρα και απο αυτο εδω.Σκοπευω σε λιγους μηνες να αλλαξω παλι τον φορητο μου υπολογιστη και να παρω αλλον.Θελω ο καινουργιος μου φορητος υπολογιστης να εχει επεξεργαστη Intel Quad Core και καρτα γραφικων Direct X10 και μνημη RAM 2GB.Τοτε θα ειμαι πολυ ευχαριστημενη.Οποιος δει τιποτα ή μαθει κατι ας κανει καμια ανακοινωση και σε εμας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Δεκέμβριος 31, 2006 #42 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2006 γιατι παιδευεσε με φορητα? με τις τελευταιες προδιαγραφες που εθεσεςηδη βρισκεις ενα non φορητο το οποιο προσαρμοζεις ακριβως( οσο το δυνατον) στις αναγκες σου.εκτος αν το χρειαζεσε στην δουλεια σου, οπωτε παω πασο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anastasia78 Ιανουάριος 1, 2007 Author #43 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2007 Αρχική απάντηση από 2cpu [Χθες, στις 08:24] γιατι παιδευεσε με φορητα? με τις τελευταιες προδιαγραφες που εθεσεςηδη βρισκεις ενα non φορητο το οποιο προσαρμοζεις ακριβως( οσο το δυνατον) στις αναγκες σου.εκτος αν το χρειαζεσε στην δουλεια σου, οπωτε παω πασο. Εκτος απο την δουλεια μου.Με διευκολυνει να μπορω να τον μεταφερω μεσα στο σπιτι οπως μια στο σαλονι, μια στην κρεβατοκαμαρα, μια στο μπαλκονι.Να μπορω να τον περνω μαζι μου εξω σε διαφορα ταξιδια, εκδρομες, σπιτια φιλων.Να μπορω να τον χρησιμοποιω ακομη και οταν δεν εχουμε ρευμα στο σπιτι ή ακομη και στην δουλεια.Γενικα προτιμω εναν φορητο που δεν πιανει χωρο, δεν ζεσταινεται οσο ενας σταθερος και δεν καταναλωνει τοσο ρευμα οσο ενας σταθερος οπως και δεν κανει τοσο θορυβο οπως ενας σταθερος.Μονο πλεονεκτηματα βλεπω γενικα σε εναν φορητο και πιστευω οτι καποια στιγμη θα κυκλοφορουν ποιο πολλοι φορητοι παρα σταθεροι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jois21 Ιανουάριος 9, 2007 #44 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=69975842&product=892033&tab=specsτσιμπα ενα VAIO και αστο toshiba(σορυ βι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιανουάριος 9, 2007 #45 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2007 Και εσύ κάνε ένα edit τα greeklish. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Ιανουάριος 13, 2007 #46 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2007 Αρχική απάντηση από anastasia78 [01-01-2007 23:35] δεν ζεσταινεται οσο ενας σταθεροςΚαλα ολα τα αλλα, αλλα αυτο μαλλον απο αλλο ανεκδοτο ειναι.Μονο πλεονεκτηματα βλεπεις, ισως επειδη αγνοεις εναν σημαντικο παραγοντα........την τιμη!Κριμας που για τους περισσοτερους απο εμας ειναι και ο καθοριστικος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Ιανουάριος 13, 2007 #47 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2007 Αρχική απάντηση από anastasia78 [01-01-2007 23:35] Θα συμφωνησω μαζι σου ως ενα σημειο. Στο θεμα μεταφορας εντος κατοικιας, θα αντιπαραθεσω το εξης:προσωπικα απο την στιγμη που θα ανοιξω τον η/υ δεν εχω ορεξη να τον κουβαλαω πανω κατω δεξια αριστερα.Θελω να κατσω στην αναπαυτικη μου καρεκλα και οχι στο κρεβατι και να ριξω μερικες τουφεκιες ανετα και οχι να ψαχνω το ποντικα μεσα στα σεντονια.(δεν ειμαι φανατικος gamer).Θελω οταν κολλησει το μηχανημα να ριξω και καμια μπουνια στο γραφειο αντι να πεταξω το φορητο στο ταβανι.(βλ. διαφορα χρηματων γραφειου vs φορητου). Στο θεμα μεταφορας εκτος κατοικιας. Ειχα παει ενα ταξιδι στην Σουηδια και ειχα παρει μαζι μου μονο την ψηφιακη.Δεν το μετανιωσα καθολου που δεν πηρα ουτε καν ενα mp3 player μαζι μου. Η μαγεια του ταξιδιου με εκανε να ξεχασω τα pc ιδιως οταν πηγα στο σπιτι του φιλου μου.Χωρια που 8 στα 10 ατομα εχουν ενα pc στο σπιτι τους. Οπωτε το θεωρω τουλαχιστον προσωπικα αγενεια να παω επισκεψη και να ανοιγω ενα φορητο. Στο θεμα διακοπης τροφοδοσιας.Τα συχρονα ups καλυπτουν τις αναγκες μας κουτσα στραβα.Αν τωρα κοπει το ρευμα πανω στην εργασια σου πιστευω ειναι ενας καλος λογος να κανεις και ενα διαλειμμα . Φαντασου την εικονα να δουλευεις μονο εσυ σε ενα γραφειο και αλλοι 10 να σε κοιτανε, θα ειναι σαν να τους της λες . Στα θεματα τωρα χωροταξιας ναι ενα μερει εχεις δικιο αλλα αρκετα σημερινα κουτια ναι μεν ειναι μεγαλυτερα απο ενα φορητο αλλα ειναι και πιο ομορφα εμφανισιακα. Και δεν πιστευω να εχουμε τοσο σοβαρο προβλημα χωρου στα σημερινα σπιτια.Στο θεμα ζεστας ναι εν μερει και παλι γιατι αν και τα σταθερα αν δεν ασχοληθεις με o/c και δουλευεις με cool n quiet η την αντιστοιχη προαταση της intel(δεν θυμαμε πως λεγεται) δεν νομιζω να εχεις τοσοο σοβαρο προβλημα.Ηδη αν εχεις δει αρκετοι κατασκευαστες βγαζουν διαφορα συστηματα ψυξης και για φορητα πλεον πραγμα που σημαινει οτι και αυτα ζεσταινονται. Συγνωμη για ολο το κατεβατο προσπαθησα να αναλησω τις αποψεις μου οσο το δυνατον καλυτερα για να λαβεις μια καλυτερη εικονα. Προσωπικα σκεφτομουν να παρω ενα φορητο και να στειλω οτι σταθερα εχω αλλα ενας μεγαλος λογος ειναι αυτος που προανεφερε ο Blinky και αρκετοι αλλοι συμπεριλαμβανομενων και αυτων που προανεφερα με κρατησαν πισω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anastasia78 Ιανουάριος 15, 2007 Author #48 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2007 Αρχική απάντηση από Blinky [13-01-2007 03:39] Καλα ολα τα αλλα, αλλα αυτο μαλλον απο αλλο ανεκδοτο ειναι.Μονο πλεονεκτηματα βλεπεις, ισως επειδη αγνοεις εναν σημαντικο παραγοντα........την τιμη!Κριμας που για τους περισσοτερους απο εμας ειναι και ο καθοριστικος... Δηλαδη μου λες τωρα οτι δεν εισαι ικανος να βρεις και να αγορασεις εναν καλο φορητο υπολογιστη στα 1000-1100?Ποιος ειπε οτι πρεπει να ξοδεψεις 2000?Ασε να τα δωσουν αυτοι που τα εχουν ή ακομη και αυτοι που δεν τα εχουν και να κανουν δοσεις για εναν χρονο οπως εγω.Δοσεις για Παντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anastasia78 Ιανουάριος 15, 2007 Author #49 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2007 Αρχική απάντηση από 2cpu [13-01-2007 11:44] Θα συμφωνησω μαζι σου ως ενα σημειο. Στο θεμα μεταφορας εντος κατοικιας, θα αντιπαραθεσω το εξης:προσωπικα απο την στιγμη που θα ανοιξω τον η/υ δεν εχω ορεξη να τον κουβαλαω πανω κατω δεξια αριστερα.Θελω να κατσω στην αναπαυτικη μου καρεκλα και οχι στο κρεβατι και να ριξω μερικες τουφεκιες ανετα και οχι να ψαχνω το ποντικα μεσα στα σεντονια.(δεν ειμαι φανατικος gamer).Θελω οταν κολλησει το μηχανημα να ριξω και καμια μπουνια στο γραφειο αντι να πεταξω το φορητο στο ταβανι.(βλ. διαφορα χρηματων γραφειου vs φορητου). Στο θεμα μεταφορας εκτος κατοικιας. Ειχα παει ενα ταξιδι στην Σουηδια και ειχα παρει μαζι μου μονο την ψηφιακη.Δεν το μετανιωσα καθολου που δεν πηρα ουτε καν ενα mp3 player μαζι μου. Η μαγεια του ταξιδιου με εκανε να ξεχασω τα pc ιδιως οταν πηγα στο σπιτι του φιλου μου.Χωρια που 8 στα 10 ατομα εχουν ενα pc στο σπιτι τους. Οπωτε το θεωρω τουλαχιστον προσωπικα αγενεια να παω επισκεψη και να ανοιγω ενα φορητο. Στο θεμα διακοπης τροφοδοσιας.Τα συχρονα ups καλυπτουν τις αναγκες μας κουτσα στραβα.Αν τωρα κοπει το ρευμα πανω στην εργασια σου πιστευω ειναι ενας καλος λογος να κανεις και ενα διαλειμμα . Φαντασου την εικονα να δουλευεις μονο εσυ σε ενα γραφειο και αλλοι 10 να σε κοιτανε, θα ειναι σαν να τους της λες . Στα θεματα τωρα χωροταξιας ναι ενα μερει εχεις δικιο αλλα αρκετα σημερινα κουτια ναι μεν ειναι μεγαλυτερα απο ενα φορητο αλλα ειναι και πιο ομορφα εμφανισιακα. Και δεν πιστευω να εχουμε τοσο σοβαρο προβλημα χωρου στα σημερινα σπιτια.Στο θεμα ζεστας ναι εν μερει και παλι γιατι αν και τα σταθερα αν δεν ασχοληθεις με o/c και δουλευεις με cool n quiet η την αντιστοιχη προαταση της intel(δεν θυμαμε πως λεγεται) δεν νομιζω να εχεις τοσοο σοβαρο προβλημα.Ηδη αν εχεις δει αρκετοι κατασκευαστες βγαζουν διαφορα συστηματα ψυξης και για φορητα πλεον πραγμα που σημαινει οτι και αυτα ζεσταινονται. Συγνωμη για ολο το κατεβατο προσπαθησα να αναλησω τις αποψεις μου οσο το δυνατον καλυτερα για να λαβεις μια καλυτερη εικονα. Προσωπικα σκεφτομουν να παρω ενα φορητο και να στειλω οτι σταθερα εχω αλλα ενας μεγαλος λογος ειναι αυτος που προανεφερε ο Blinky και αρκετοι αλλοι συμπεριλαμβανομενων και αυτων που προανεφερα με κρατησαν πισω. Η αποψη για τον φορητο υπολογιστη ειναι κατι υποκειμενικο. Σε αλλους τους αρεσει πολυ, σε αλλους παλι παρα πολυ οπως εμενα και σε αλλους λιγο οπως εσενα. Τωρα αν ειναι να παω να αγορασω ενα πανεμορφο μικρο κουτι , ups με 3 ωρες συνεχεις αυτονομιας και ειδικα συστηματα ψυξεως και να μην μπορω να τον μεταφερω και να εχω δοσει και 2000-3000 ποιος ο λογος? Το θεωρω ακρως παραλογο. Ουτε καν το σκεφτομαι. Απλα βλεπω να επικρατει μια λαθος λογικη οτι ο σταθερος παντα θα ειναι καλυτερος απο τον φορητο. Ο οποιος ειναι λαθος και πρεπει να κοιταξετε μπροστα σας και να δειτε οτι ο σταθερος υπολογιστης χανει μεγαλο μεριδιο απο την αγορα και τεινει προς εξαφανιση ή επιλογη του σταθερου ειναι η αισχατη λυση. Λιγο πολυ στα ιδια χρηματα περνεις εναν φορητο που εχει τα ιδια χαρακτηριστικα ή ακομη και με καλυτερα χαρακτηριστικα απο οτι εναν σταθερο υπολογιστη. Καθε μερα πουλαω περιπου 3-4 υπολογιστες και οι δυο απο τους τρεις ειναι φορητοι και συγκεκριμενα πρωτο σε πωλησεις ειναι HP μετα Fujitsu-Siemens μετα Toshiba και τελος Acer μαζι με Sony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Ιανουάριος 15, 2007 #50 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2007 νταξει μας επεισες να παρουμε λαπτοπ. ε οχι να εχει καλυτερα χαρακτηριστικα ενας φορητος απο desktop στα ιδια λεφτα. οτι και να γινει ο desktop θα ειναι καλυτερος+καλυτερη επεκτασιμοτητα. και γω που εχω εκατονταδες γιγα,αλλοι εχουν τερα που θα τα βαλουν αυτα. ε μην μου πεις θα γυρναμε με εξωτερικους δισκους.ο φορητος ειναι για ευκολια. δεν ειναι για να τον εχεις μονιμα,γνωμη μου παντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Ιανουάριος 16, 2007 #51 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2007 Στην Αγγλία πάντως, αν βγάλουμε έξω enthusiasts και εταιρείες, η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών αγοράζει laptop ακόμα και για οικιακή μόνο χρήση. Σε 3-4 χρόνια το ίδιο θα γίνεται και στη χώρα μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Ιανουάριος 16, 2007 #52 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2007 Αρχική απάντηση από anastasia78 [Σήμερα, στις 01:07] Απαντωντας σε πιστευω οτι θα σε ξεφυγουμε απο το thread.Ευχαριστως ανοιγουμε ενα νεο θεμα και το συζηταμε εκει και για μενα ληγει εδω η συζητηση. Btw δεν ειπα οτι δεν με αρεσει ενα φορητο Προσωπικα ετσι πως το θελω να ειναι βγαινει ενα καραβι λεφτα και δεν θελω να δινω δοσεις για παντα ιδιως για ενα φορητο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Ιανουάριος 20, 2007 #53 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2007 Αρχική απάντηση από anastasia78 [16-01-2007 00:59] Δηλαδη μου λες τωρα οτι δεν εισαι ικανος να βρεις και να αγορασεις εναν καλο φορητο υπολογιστη στα 1000-1100?Ποιος ειπε οτι πρεπει να ξοδεψεις 2000?Ασε να τα δωσουν αυτοι που τα εχουν ή ακομη και αυτοι που δεν τα εχουν και να κανουν δοσεις για εναν χρονο οπως εγω.Δοσεις για Παντα. Καταρχην δεν ειμαι υπερ των δωσεων. Ειτε δωσω 2 χιλιαρικα σε 1 χρονο ειτε τα δωσω τωρα, διαφορα δεν μου κανει εφοσον τα 2 χιλιαρικα (και μαλλον παραπανω στις δοσεις) θα φυγουν ουτως η αλλως.Μετα, ναι αγοραζεις αξιπρεπη φορητο με 1000 ευρω...το θεμα ειναι τι σταθερο αγοραζεις με τα ιδια λεφτα....ας πουμε στην καρτα γραφικων ο φορητος των 1000 ευρω στην καλυτερη περιπτωση θα εχει μια Χ1600 , ενω στον σταθερο των 1000 μπορω να χωρεσω ακομ ακαι 8800gts με προσεκτικες επιλογες (τις οποιες ΔΕΝ με αφηνουν να κανω στο laptop).Η διαφορα κλασης ειναι μεγαλη δυστυχως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim_600v Ιανουάριος 20, 2007 #54 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2007 μπορω να πω οτι ειναι ενα απο τα ποιο καλα και ποιοτικα laptop που εχω δει. :T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Ιανουάριος 20, 2007 #55 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2007 Εγώ απλά να πώ πως στο VAIO FE11 που έχω και έχει μαλλον ιδιο δίσκο (160GB, 4200rpm, 8MB, SATA, Fujitsu) δεν βλέπω την ώρα να τον αλλάξω με εναν 7200rpm.Για σύγκριση αναφέρω οτι ενας Samsung 5400rpm 40gb που έχω σε ξεωτερική θήκη USB2 ειναι σαφώς γρηγορότερος, παρα το USB!!!!Αν κατεβάζω κανα torrent και ο δισκος έχει ένα σταθερο read rate γύρω στο 1 MByte/sec τότε όλο το σύστημα σέρνεταιΚαι έχω απενεργοποιήσει και το Acoustic Management! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anastasia78 Ιανουάριος 21, 2007 Author #56 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από Blinky [Χθες, στις 12:30] Καταρχην δεν ειμαι υπερ των δωσεων. Ειτε δωσω 2 χιλιαρικα σε 1 χρονο ειτε τα δωσω τωρα, διαφορα δεν μου κανει εφοσον τα 2 χιλιαρικα (και μαλλον παραπανω στις δοσεις) θα φυγουν ουτως η αλλως.Μετα, ναι αγοραζεις αξιπρεπη φορητο με 1000 ευρω...το θεμα ειναι τι σταθερο αγοραζεις με τα ιδια λεφτα....ας πουμε στην καρτα γραφικων ο φορητος των 1000 ευρω στην καλυτερη περιπτωση θα εχει μια Χ1600 , ενω στον σταθερο των 1000 μπορω να χωρεσω ακομ ακαι 8800gts με προσεκτικες επιλογες (τις οποιες ΔΕΝ με αφηνουν να κανω στο laptop).Η διαφορα κλασης ειναι μεγαλη δυστυχως... Μπορω να σε βρω φορητο υπολογιστη με καρτα γραφικων Nvidia GeForce 7600 ακομη και με Ati Radeon X1800 με 100-200 παραπανω που θα εχει και 17αρα οθονη με μεγαλυτερη αναλυση απο αυτην που θα εχεις στον σταθερο σου.Μαλιστα επωνυμες εταιρειες οπως HP και Fujitsu-Siemens.Τωρα αν εσυ εχεις το κολημα του σταθερου και θελεις να παρεις με γεια σου και χαρα σου κανεις δεν θα σου πει τιποτα.Αλλα αν σε λεω οτι υπαρχουν ευκαιρειες σε φορητους που με 700-800 περνεις πολυ καλα μηχανηματα αν ψαξεις δεν στο λεω χωρις να εχω αποδεικτικα στοιχεια.Μια καρτα γραφικων 8800Gts εχει 400-500 τι θα πρωτο φτιαξεις στο συστημα σου που λες με 1000?Για δωσε ενα κοστολογιο με μοντελα εξαρτηματων οπως (cpu,ram,hdd,motherboard,soundcard,tower,monitor,keyboard,mouse,cooling system,wifi,bluetooth,card reader,irda,firewire, sound speakers, dvdrw, touchpad,ethernet,dvi,svideo,microphone,remote control και αλλα πολλα που εχουν οι φορητοι ως δεδομενα) και αναλυτικα χαρακτηριστικα μεχρι συνολο τιμης 1000 να δω πως τα υπολογισες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Ιανουάριος 21, 2007 #57 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 albatron 8800gts 389 plaisiocore2 E6300 168 pc-storeAbit AB9 69 plaisioTwin DDR2 667 2gb 198 e-shopSeagate 320gb 7200rpm/16 91 plaisioThermaltake 550W 65 plaisioDVD-RW Pioneer 111D 32 e-shopCase+keyboard+mouse 50 whateverLG 19" wide 1440x900 265 plaisioTOTAL 1327 euroethernet, sound card, firewire εχει η μητρικη, touchpad ειναι αχρηστο οταν εχεις κανονικο ποντικι, και για ηχεια/μικροφωνο της πλακας το πολυ κανενα 10ευρο, αντε πες 1340 τελικη. Και τα πιο πολλα απο τα παραπανω εχουν 3 χρονια εγγυηση που στο laptop θα το πληρωσεις σαν επεκταση αλλα 150 ευρω απο τον 1 χρονο που δινουν default.Δειξε μου οποιο laptop θες σε αυτα τα λεφτα που να παρεχει εστω την μιση αποδοση. Και χωρις να μιλησουμε καν για το τι overclock μπορει να παρει ο επεξεργαστης αυτος στο desktop αντιθετα με το laptop.Επισης, ναι βγηκε 1340 και οχι 1000 , αλλα εβαλα αυτα που εκρινα καλυτερες επιλογες, αμα ηθελα ευκολα μειωνα σε σκληρο δισκο, τροφοδοτικο, μνημες (1gb), και οθονη και πεφταμε στα 1100 περιπου, και εκει γινεται ακομα πιο δυσκολη η προκληση για το laptop.Don't get me wrong, και εγω για laptop ψηνομαι αυτην την εποχη, αλλα απλα και μονο επειδη δεν εχω μεγαλες αναγκες σε ισχυ....δεν παυω να αναγνωριζω οτι στα ιδια λεφτα υπαρχει χασμα αποδοσης....και αυτο θελω να σου δειξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιανουάριος 21, 2007 #58 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 Καλά δε φαντάζομαι κάοπιος σόφρωνάνθρωπος να ισχυριστεί ότι έχουν ίδιες δυνατότητες τα φορητά με τα σταθερά . Απλά η φορητότητα και το μέγεθος σε συνδυασμό μα το ότι το υλικό μας έχει ξεπεράσει προ πολλού ωθούνε πολύ κόσμο να προτιμά τα φορητά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolis861416003225 Ιανουάριος 21, 2007 #59 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 με μονη εξερεση τα γραφικα ειναι το ιδιο πραμα(δε κλοκαρουνε βεβαια αλλα η μαζα δε κλοκαρει οποτε ειμαστε οκ) οι επεξεργαστες πια καταναλωνουν λιγο σε σχεση με προπερσυ δλδ οσο καιει ο κορ2δουο καιει ο σεντρινο που λεει ο λογος(πιο πολυ αλλα λιγο καιει και αυτος) αρα και οπως ειναι να τον κοτσαρουνε στον φοριτο μια χαρα θα εισαι. μνημη εχεις μπολικη. δισκο μπορει μεν να στροφαρει πιο αργα αλλα εχει μικροτερη διαμερο οποτε η κεφαλη ψαχνει λιγοτερο αρα καθηστερει λιγοτερο αρα εισαι γρηγορος μιας και η καθηστερηση ειναι στην ευρεση και οχι στην αναγνωση των δεδομενων.και γραφικα δε νομιζω να μη καληπτεται και ο απαιτητηκοτερος gamer με μια 7900gs τα παντα παιζει τερμα. μια μικρουλα υποχωρηση θελει.αρα λοιπον ναι. οι φορητοι ειναι το ιδιο καλοι πια ΑΛΛΑ το ιδιο καλοι με σταθερους ολιγων μηνων παλαιοτερους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anastasia78 Ιανουάριος 21, 2007 Author #60 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από Blinky [Σήμερα, στις 04:03] albatron 8800gts 389 plaisiocore2 E6300 168 pc-storeAbit AB9 69 plaisioTwin DDR2 667 2gb 198 e-shopSeagate 320gb 7200rpm/16 91 plaisioThermaltake 550W 65 plaisioDVD-RW Pioneer 111D 32 e-shopCase+keyboard+mouse 50 whateverLG 19" wide 1440x900 265 plaisioTOTAL 1327 euroethernet, sound card, firewire εχει η μητρικη, touchpad ειναι αχρηστο οταν εχεις κανονικο ποντικι, και για ηχεια/μικροφωνο της πλακας το πολυ κανενα 10ευρο, αντε πες 1340 τελικη. Και τα πιο πολλα απο τα παραπανω εχουν 3 χρονια εγγυηση που στο laptop θα το πληρωσεις σαν επεκταση αλλα 150 ευρω απο τον 1 χρονο που δινουν default.Δειξε μου οποιο laptop θες σε αυτα τα λεφτα που να παρεχει εστω την μιση αποδοση. Και χωρις να μιλησουμε καν για το τι overclock μπορει να παρει ο επεξεργαστης αυτος στο desktop αντιθετα με το laptop.Επισης, ναι βγηκε 1340 και οχι 1000 , αλλα εβαλα αυτα που εκρινα καλυτερες επιλογες, αμα ηθελα ευκολα μειωνα σε σκληρο δισκο, τροφοδοτικο, μνημες (1gb), και οθονη και πεφταμε στα 1100 περιπου, και εκει γινεται ακομα πιο δυσκολη η προκληση για το laptop.Don't get me wrong, και εγω για laptop ψηνομαι αυτην την εποχη, αλλα απλα και μονο επειδη δεν εχω μεγαλες αναγκες σε ισχυ....δεν παυω να αναγνωριζω οτι στα ιδια λεφτα υπαρχει χασμα αποδοσης....και αυτο θελω να σου δειξω. Τα πηγες πολυ καλα αλλα δεν εβαλες συστηματα ψυξης οπως πχ υδροψυξη για δυο λογους που χρειαζεται ενα για να μην ζεστενεται ο υπολογιστης και δευτερον για να μην κανει τοσο πολυ θορυβο.Ασε που αν βαλεις υδροψυξη θα ανεβεις αλλα 300.Επισης θα καταναλωνεις με ολα αυτα που αναφερες περιπου 1KWh.Τελος δεν μεταφερονται ουτε για πλακα αλλα ουτε δουλευουν σε περιπτωση διακοπης ρευματος.Που αν βαλεις και ενα UPS APC 1500 Ah (Πλαισιο) θελεις και αλλα 580-600 για να εχεις την μια ωρα απο τις δυο ωρες που δινει ενας φορητος υπολογιστης.Αρα παλι βγαινεις πολυ ακριβως γιατι επιασες εμεσα τα 2000.Ξεφυγες απο τα 1000 που λεγαμε κατα 30% στην αρχη και εφτασε στο τελος να εχεις ξεφυγει και να μην εχεις υπολογισει ολα αυτα που επρεπε να ειχες κανει απο την αρχη κατα 100%.Το touch pad πληροφοριακα ειναι πολυ ακριβοτερο απο ενα mouse και πολλα πληκτρολογια π.χ. HP εχουν touch pad shortcuts.Που αυτα τα πληκτρολογια ειναι ακριβα και δεν κανουν 3 οπως τα υπολογισες.Τα ηχεια τις HP ειναι Harman Kardon που δεν ειναι φτηνα και πολλα αλλα.Μια οθονη 17" με αναλυση 1440x900 ειναι ποιο ακριβη απο μια οθονη που ειναι 19" με αναλυση 1440x900.Εσυ εβγαλες τις τιμες οπως ηθελες.Πανε βρες υπολογιστη εταιρειας οπως HP, Fujitsu-Siemens, Dell, Toshiba, Sony, Acer σταθερους υπολογιστες με ολα αυτα που αναφερες.Σιγουρα δεν θα τα βρεις σε αυτες τις τιμες που αναφερες.ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ!!!Πως αλιως να σου το πω, κοιτα μπροστα σου και οχι πισω σου δες τα πραγματα πως εξελισονται και που πανε.Επισης οταν φτιαχνεις εναν υπολογιστη παντα παρουσιαζονται πολλα προβληματα και ασυμβατοτητες μεταξυ των υλικων που ενας φορητος εταιρειας ειναι μακραν ποιο σταθερος απο εναν σταθερο χτιστο και δεν παρουσιαζει αυτα τα προβληματα ασυμβατοτητας υλικων.Κανεις δεν θα καθησει να αγορασει απο 15 καταστηματα 15 διαφορετικα εξαρτηματα για να φτιαξει εναν υπολογιστη και μαλιστα μεσα απο το Ιντερνετ και ο λογος ειναι η τεχνικη υποστηριξη που προσφερουν.Θα προτιμισουν οι περισσοτεροι να τον παρουν ετοιμο κτισμενο απο ενα καταστημα ή τα κομματια ολα ή τα περισσοτερα απο το ιδιο καταστημα.Επεκταση εγγυησης πουλανε και στους φορητους υπολογιστες απο εναν εως και πεντε χρονια.Το overclockin ειναι για τους λιγους και μπορεις να κανεις και στον φορητο αλλα δεν στο προτεινω.Επισης το overclockin το εφευραν σαν λυση για να αποκτας μεγαλυτερη στιγμιαια επεξεργαστικη ισχυει και για να μην αγοραζεις συνεχεια καθε λιγο και λιγακι καινουργιο υπολογιστη.Ασχετα τωρα που μπηκε στην μοδα και μαθανε τωρα ολοι το overclocking.Το πρωτο μου overclockin ηταν οταν ειχα τον 8086 και απο τα 4Mhz των εκανα 8Mhz.Τι συζηταμε τωρα !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.