sotiris Ιανουάριος 22, 2007 #101 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2007 Αρχική απάντηση από morpheusPower Factor=Συντελεστής ισχύος (ή "συνιμήτονο") συν + ημί + τόνος = συνημίτονο Link to comment Share on other sites More sharing options...
anastasia78 Ιανουάριος 23, 2007 Author #102 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2007 Αρχική απάντηση από kaynd [Σήμερα, στις 00:18] Σταματά να μιλάς για πράγματα που δε ξέρεις φέρνεις σε δυσκολότερη θέση τον εαυτό σου PFC είπε από πάνω ο morpheus τι είναι. Όσο για τα watt που αναφέρεις δεν είναι τόσα καθώς δε ξέρεις ούτε καν πώς να τα μετρήσεις στο περίπου. Όσο για τα κουτιά ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να ποσταρει ότι θέλει οπότε υπάρχουν από εξαιρετικές δουλειές μέχρι καραγκιοζιες.... αυτή είναι και η φιλοσοφία του case moding, να φτιάχνεις κάτι όπως σου αρέσει και όχι όπως αρέσει στον άλλον. Δε σου είπε κανείς να πάρεις σταθερό pc εφ όσων εσύ κάνεις άνετα τη δουλειά σου με το laptop. Έχω πολύ όρεξη τελικά για άσκοπο γράψιμο λολ υπάρχουν ένα σωρό σημαντικότερα θέματα να γράψω και γραφώ εδώ αλλά απαιτεί πολύ λιγότερη εγκεφαλική διεργασία ένα τέτοιο ποστ παρά ένα ουσιαστικότερο Δεν φερνω σε καμια δυσκολη θεση τον εαυτο μου και δεν διαφωνησα με τον Morpheus. Ειμαι σιγουρη οτι εσυ δεν ξερεις πολλα πραγματα αλλα θελεις απλα να μιλησεις και να δειξεις οτι ξερεις γιαυτο κατσε και διαβασε τα παρακατω μπας και μαθεις τιποτα. Fan control From Wikipedia, the free encyclopedia Jump to: navigation, search Fan control refers to the control of the rotational speed of an electric fan, typically a computer fan. Fan control can be used to reduce the fan noise. As modern x86 PCs grow more powerful so do their requirements for electrical power grow. Computers convert most of this electrical power into heat generated by all major components. Early generation PCs did not need active ventilation. Power supplies eventually needed forced cooling, and soon took up the duty of cooling the rest of the PC with the ATX standard. The byproduct of increased heat generation is that the fan(s) need to move increasing amounts air and thus, need to be more powerful. Since they must move more air through the same area of space fans will naturally become more noisy. In fact, if one installs extra fans in a PC case, the noise levels can reach 70 dB. Since fan noise increases exponentially to fan RPM, reducing RPM by a small amount potentially means a better reduction in fan noise. This must be done correctly, as excessive reduction in speed may cause components to overheat and be damaged. If done properly fan noise can be drastically reduced. There are many ways of reducing the speed of a fan, but this article will only discuss a few of them. http://en.wikipedia.org/wiki/Fan_control Δεν τα μετραω εγω η ιδια αλλα το πολυμετρο - UPS - μπριζα που εχει οθονη και αναγραφει την ελαχιστη, μεση και μεγιστη καταναλωση στιγμιαια ή ανα ωρα. Ξερω τι εστι Case Moding και οταν πρωτο εκανα τις πρωτες μετατροπες - βελτιωσεις το 1999 δεν νομιζω καν να ειχες ιδεα. Προσπαθουν να περασουν σε ενα thread που ειναι για φορητους οτι η σταθερη υπολογιστες ειναι η καλυτερη λυση εκτος τις φορητοτητας στους φορητους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιανουάριος 23, 2007 #103 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2007 Αναστασια με το συμπαθειο αλλα υπερβαλλεις.τα λαπτοπ προς το παρον δεν μπορουν να υπερκερασουν τα σταθερα σε κανενα τομεα εκτος της φορητοτητας.εαν στησουμε 2 ιδια μηχανακια.....το ενα να χωρεσει σε λαπτοπ και το αλλο να χωρεσει σε κανονικο κουτι.......θερμοκρασιες στο σταθερο θα ειναι τραγικα καλυτερες. καταναλωση ρευματος θα ειναι ΙΔΙΑ παντα σε σχεση με την αποδοση......το λαπτοπ με core2duo και μια Χ1800 επανω δεν μπορει να εχει 2 ωρες αυτονομια σε game mode.το σχολιο για την κατασταση ''παιζει απλα ενα σιντι βοσκοπουλο και κραταει 2 ωρες'' ηταν ευστοχο.οπως προειπαν και τα παιδια καθενας εχει τις απαιτησεις του και με βαση αυτες αποφασιζει τι θελει να αγορασει...σταθερο ή φορητο.τωρα ακομα και 3000 να σκασω σε φορητο δεν θα μπορεσω με ΤΙΠΟΤΑ να πιασω σε επιδοσεις εναν σταθερο της ιδιας τιμης.επισης το φορητο σε καρτα γραφικων δεν αναβαθμιζεται (περαν ελαχιστων εξαιρεσεων εαν δεν απατωμαι)η κοινοτητα που ανοιξες το θεμα ασχολειται κυριως με το πειραγμα των υπολογιστων......και οι περισσοτεροι εδω μεσα τα σκανε αρκετα συχνα για να εχουν οτι πιο τελευταιο....πες μου εαν ξερεις κανεναν φοιτητακο ή μεροκαματιαρη ή πιτσιρικα με ενα μικρο χαρτζιλικι (σαν τους περισσοτερους εδω μεσα) που μπορει ΑΝΕΤΑ να σκασει καθε χρονο 3000ευρω για καινουριο λαπτοπ ΑΙΧΜΗΣ......εγω εχω ενα σουπερ πισι για αυτα που θελω να κανω σπιτι μου.και πολλες φορες το αφηνω ανεκμεταλλευτο,......το χω ομως γιατι γουσταρω να ξερω οτι εαν χρειαστει να το ζορισω δεν θα μασησει τιποτα.καποιες φορες οντως το ζοριζω.εαν το πουλαγα εστω και μτχ κοντα στα 2000-2500 ευρω τα χτυπαγα.......θα μπορουσα καλλιστα να παρω ενα λαπτοπ της κατηγοριας που κανει πραγματικα παπαδες.....αλλα δεν θα μου δινε ουτε 20αρα οθονη....αλλα 17αρα......ουτε υποδοχη εστω για εναν επιπλεον 500αρη δισκο.....ουτε μελλον σε καρτα γραφικων........εχουμε και ενα DX10 να σκεφτουμε.........εαν θελεις να παρεις απαντησεις που θα σε ευχαριστησουν και θα ταυτιστουν με την αποψη σου πηγαινε σε κανα φορουμ γραβατωμενων στελεχων που το μονο που θελουν απο ενα λαπτοπ ειναι ταχυτητα εμφανιση και φορητοτητα για να το παιρνουν στην ταβερνα και να ανοιγουν την σουιτα της δουλειας.........ο γραβατωμενος λοιπον 1ον θα εχει τα φραγκα να παρει το αμεσως καλυτερο μετα απο μερικους μηνες και απλα να πεταξει το παλιο......οπως επισης και δεν θα εχει ιδιαιτερες απαιτησεις σε directX10 ή στο να βλεπει ταινιες με ψηφιακα ηχεια 5.1 ή να ακουει και να μιξαρει μουσικη με μια XFI..........ολα τα παραπανω ο γραβατωμενος τα εχει στο σαλονι του.....οπου βλεπει την ταινια στον προτζεκτορα και ακουει την 9η του μπετοβεν μεσα απο Bang&Olufsen ηχεια απο καρυδιάεμεις που ειμαστε ''μεγαλα παιδια που δεν σταματουν να παιζουν ποτε'' την βρισκουμε καλυτερα με πιο παλιομοδιτικες λυσεις......οσο για το τελευταιο σου σχολιο.............Ξερω τι εστι Case Moding και οταν πρωτο εκανα τις πρωτες μετατροπες - βελτιωσεις το 1999 δεν νομιζω καν να ειχες ιδεα.ουτε εγω νομιζω οτι μπορεις να εχεις ιδεα για τις γνωσεις ενος ατομου που δεν γνωριζεις προσωπικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Ιανουάριος 23, 2007 #104 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2007 Τι σχεση εχει αυτο Αρχική απάντηση από anastasia78 Power Fan Control. (PFC :nada: ) με αυτο???? Αρχική απάντηση από anastasia78Ειμαι σιγουρη οτι εσυ δεν ξερεις πολλα πραγματα αλλα θελεις απλα να μιλησεις και να δειξεις οτι ξερεις γιαυτο κατσε και διαβασε τα παρακατω μπας και μαθεις τιποτα. Fan control From Wikipedia, the free encyclopedia Jump to: navigation, search Fan control refers to the control of the rotational speed of an electric fan, typically a computer fan. Fan control can be used to reduce the fan noise. As modern x86 PCs grow more powerful so do their requirements for electrical power grow. Computers convert most of this electrical power into heat generated by all major components. Early generation PCs did not need active ventilation. Power supplies eventually needed forced cooling, and soon took up the duty of cooling the rest of the PC with the ATX standard. The byproduct of increased heat generation is that the fan(s) need to move increasing amounts air and thus, need to be more powerful. Since they must move more air through the same area of space fans will naturally become more noisy. In fact, if one installs extra fans in a PC case, the noise levels can reach 70 dB. Since fan noise increases exponentially to fan RPM, reducing RPM by a small amount potentially means a better reduction in fan noise. This must be done correctly, as excessive reduction in speed may cause components to overheat and be damaged. If done properly fan noise can be drastically reduced. There are many ways of reducing the speed of a fan, but this article will only discuss a few of them. http://en.wikipedia.org/wiki/Fan_control Σου είπε κανείς ότι δεν υπάρχει το οποιοδήποτε σύστημα ελέγχου στροφών των ανεμιστήρων??? που κόλλησες δε μπορώ να καταλάβω απλα δεν εχει να κανει τιποτα με το "PFC" και επίσης άτοπη η αναφορά του PFC καθώς δεν είναι η δουλειά του να προσαρμόζει την ισχύ εξόδου του τροφοδοτικού ανάλογα με τις απαιτήσεις. Το ίδιο το hardware το κάνει και από εκεί και πέρα το τροφοδοτικό καταναλωνει όσα watt του ζητηθούν + ένα ποσοστό αυτών σε θερμικές απώλειες... Κι όσο για το UPS σου, αν αναφέρει τις τιμές που γραφείς τότε απλά λέει άλλα αντί άλλων Το θέμα desktop pc vs notebook έχει αναλυθεί παρά πολλές φορές και έχει να κάνει καθαρά με τις ανάγκες του κάθε ενός. Είναι προσωπική επιλογή Όσο για τις αυτές καθ αυτές τις επιδώσεις σε κάθε τομέα στην ιδία κλίμακα τιμής ένα desktop είναι στεγνά ταχύτερο.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Ιανουάριος 23, 2007 #105 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2007 Καλά οκ θα τρελαθούμε εντελώς ε? διαβάστε εδώ να τελειώνουμε με την ηλίθια συζήτηση. WikiWhen an electric load has a p.f. lower than 1, the apparent power delivered to the load is greater than the real power that the load consumes. Only the real power is capable of doing work, but the apparent power determines the amount of current that flows into the load, for a given load voltage.Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Ιανουάριος 23, 2007 #106 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2007 Μη μου εκνευρίζεσαι NoDsl το είπε και ο morpheus αυτό στην προηγουμένη σελίδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Ιανουάριος 23, 2007 #107 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2007 Ε μα ρε συ kaynd με όλα αυτά που διαβάζω εδώ... Είπα να μην ξανα ποστάρω αλλά μιλάμε για το PFC atm και πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε για να κατάλάβουν όσοι δεν έχουν ιδέα και να αποφασίσουμε και εμείς που λέμε τι έιναι. ΑΝ δεν υπήρχε το PFC το τροφοδοτικό που λές θα έκαιγε σταθερό ρεύμα. Τώρα αυτό που περίσσευε αν θα πήγαινε σε θερμικές απώλειες στο τροφ ή θα μοιραζόταν ανάμεσα σε τροφ και εξαρτήματα δεν το ξέρω. Δεν είχα και τροφοδοτικό χωρίς PFC ποτέ ούτε έχω κανει πειράματα. Αν υποθέσουμε οτι το PFC κάνει ρυθμίσεις στο τροφ ώστε να καίει όσο το δυνατόν λιγότερα σε αυτά που του ζητάει το σύστημα, πάλι δεν μου κολάει γιατί κάθε τροφ έχει ένα efficiency. Και πές οτι το PFC δεν εχει να κάνει με αυτό τότε τι έιναι? όπως λέμε TUV? Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Ιανουάριος 23, 2007 #108 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2007 When an electric load has a p.f. lower than 1, the apparent power delivered to the load is greater than the real power that the load consumes. Only the real power is capable of doing work, but the apparent power determines the amount of current that flows into the load, for a given load voltage. Η λέξη κλειδι ειναι το apparent (φαινόμενη ισχύς)Το τι είναι η φαινόμενη ισχύς μπορείτε να το βρείτε στη wikipedia, και εδώ (τα εξηγεί πολύ ωραία, πηγαιντε και στις επομενες σελιδες). Έχει να κάνει με τη συμπεριφορά των χωρητικών (πυκνωτές) και επαγωγικών (πηνία) στοιχείων σε εναλλασόμενο (AC) ρεύμα. Σχετίζεται μέ την πραγματική ισχύ μέσω της άεργου (reactive), δηλ η φαινόμενη ισχύς ειναι το διανυσματικό άθροισμα της πραγματικής και της άεργου. ’ρα μικρός PF --> μεγάλη φαινόμενη ισχύς --> μεγάλη άεργος ισχύς.Εγώ απλα θα πώ οτι η άεργος ισχύς καταπονεί μόνο τις καλωδιώσεις, αλλά όχι την πηγή ενέργειας (ΔΕΗ) - με άμεσο τρόπο. Μεγάλη άεργος ισχύς δεν θα αυξήσει το λογαριασμό της ΔΕΗ, θα μπορούσε όμως σε ακραία περίπτωση να λιώσει τα καλώδια ή να ρίξει την ασφάλεια. Πολύ χοντρικα θα μπορούσαμε να πούμε οτι η άεργος ισχύς εναλλάσεται περιοδικά μεταξύ του φορτίου (συσκευή πχ τροφοδοτικο) και της πηγής (ΔΕΗ) με τρόπο που τελικά στο σύνολο η συναλλαγή ενέργεια ειναι μηδέν. Το περα δώθε ομως καταπονει τα καλώδια. Ο βαθμός απόδοσης απο την άλλη είναι ο λόγος ισχύος εξόδου προς ισχύ εισόδου.Ως εκ τούτου για ενα τροφοδοτικό με pf 0.90 και βαθμό απόδοσης (efficiency) 0.80 (80%) που τροφοδοτει ενα pc που καταναλώνει 200W, θα καταναλώνει απο τη ΔΕΗ:200/0.8=250W πραγματική ισχύ AC250/0.90=277.8VA (όπως τα UPS) φαινόμενη ισχύςΗ γωνία τάσης-ρεύματος είναι acos(0.9)=25 μοίρες και η άεργος ισχύς 277.8*sin(25)=121VARΗ ΔΕΗ θα χρεώνει 250W.Για να μην καταπονείται όμως και τα καλώδια της ΔΕΗ τα τροφοδοτικά στην ευρώπη ειναι υποχρεωτικό να έχουν Active PFC που πετυχαίνει PF 0.99 η μεγαλύτερο. Επιπλέον σε μεγάλους καταναλωτές (βιομηχανίες) μετράει και τον pf. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Ιανουάριος 23, 2007 #109 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2007 You wrote big guy Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Ιανουάριος 23, 2007 #110 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2007 Αρχική απάντηση από NoDsl You wrote big guy Thanx.Απλα βαρέθηκα να βλέπω να μπερδεύεται το PFC με το efficiency.(έκανα edit το απο πάνω, πρόσθεσα ένα καλο λινκ που βρήκα και εκανα κάποιες διορθώσεις στις μονάδες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Ιανουάριος 23, 2007 #111 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2007 Αυτός είσαι morpheus:T: σύντομη και σωστή απάντηση.. λολ κι εγω έγραφα ένα κατεβατό προσπαθώντας να αναλύσω όσο το δυνατόν απλούστερα λόγια αυτό που είναι γραμμένο ήδη μια χαρά στην wiki:X: :...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
anastasia78 Ιανουάριος 23, 2007 Author #112 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2007 Αρχική απάντηση από morpheus [Σήμερα, στις 17:03] Η λέξη κλειδι ειναι το apparent (φαινόμενη ισχύς) Το τι είναι η φαινόμενη ισχύς μπορείτε να το βρείτε στη wikipedia, και εδώ (τα εξηγεί πολύ ωραία, πηγαιντε και στις επομενες σελιδες). Έχει να κάνει με τη συμπεριφορά των χωρητικών (πυκνωτές) και επαγωγικών (πηνία) στοιχείων σε εναλλασόμενο (AC) ρεύμα. Σχετίζεται μέ την πραγματική ισχύ μέσω της άεργου (reactive), δηλ η φαινόμενη ισχύς ειναι το διανυσματικό άθροισμα της πραγματικής και της άεργου. ’ρα μικρός PF --> μεγάλη φαινόμενη ισχύς --> μεγάλη άεργος ισχύς. Εγώ απλα θα πώ οτι η άεργος ισχύς καταπονεί μόνο τις καλωδιώσεις, αλλά όχι την πηγή ενέργειας (ΔΕΗ) - με άμεσο τρόπο. Μεγάλη άεργος ισχύς δεν θα αυξήσει το λογαριασμό της ΔΕΗ, θα μπορούσε όμως σε ακραία περίπτωση να λιώσει τα καλώδια ή να ρίξει την ασφάλεια. Πολύ χοντρικα θα μπορούσαμε να πούμε οτι η άεργος ισχύς εναλλάσεται περιοδικά μεταξύ του φορτίου (συσκευή πχ τροφοδοτικο) και της πηγής (ΔΕΗ) με τρόπο που τελικά στο σύνολο η συναλλαγή ενέργεια ειναι μηδέν. Το περα δώθε ομως καταπονει τα καλώδια. Ο βαθμός απόδοσης απο την άλλη είναι ο λόγος ισχύος εξόδου προς ισχύ εισόδου. Ως εκ τούτου για ενα τροφοδοτικό με pf 0.90 και βαθμό απόδοσης (efficiency) 0.80 (80%) που τροφοδοτει ενα pc που καταναλώνει 200W, θα καταναλώνει απο τη ΔΕΗ: 200/0.8=250W πραγματική ισχύ AC 250/0.90=277.8VA (όπως τα UPS) φαινόμενη ισχύς Η γωνία τάσης-ρεύματος είναι acos(0.9)=25 μοίρες και η άεργος ισχύς 277.8*sin(25)=121VAR Η ΔΕΗ θα χρεώνει 250W. Για να μην καταπονείται όμως και τα καλώδια της ΔΕΗ τα τροφοδοτικά στην ευρώπη ειναι υποχρεωτικό να έχουν Active PFC που πετυχαίνει PF 0.99 η μεγαλύτερο. Επιπλέον σε μεγάλους καταναλωτές (βιομηχανίες) μετράει και τον pf. Σωστος για αλλη μια φορα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anastasia78 Ιανουάριος 23, 2007 Author #113 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2007 Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 01:42] Αναστασια με το συμπαθειο αλλα υπερβαλλεις.τα λαπτοπ προς το παρον δεν μπορουν να υπερκερασουν τα σταθερα σε κανενα τομεα εκτος της φορητοτητας.εαν στησουμε 2 ιδια μηχανακια.....το ενα να χωρεσει σε λαπτοπ και το αλλο να χωρεσει σε κανονικο κουτι.......θερμοκρασιες στο σταθερο θα ειναι τραγικα καλυτερες. καταναλωση ρευματος θα ειναι ΙΔΙΑ παντα σε σχεση με την αποδοση......το λαπτοπ με core2duo και μια Χ1800 επανω δεν μπορει να εχει 2 ωρες αυτονομια σε game mode.το σχολιο για την κατασταση ''παιζει απλα ενα σιντι βοσκοπουλο και κραταει 2 ωρες'' ηταν ευστοχο.οπως προειπαν και τα παιδια καθενας εχει τις απαιτησεις του και με βαση αυτες αποφασιζει τι θελει να αγορασει...σταθερο ή φορητο.τωρα ακομα και 3000 να σκασω σε φορητο δεν θα μπορεσω με ΤΙΠΟΤΑ να πιασω σε επιδοσεις εναν σταθερο της ιδιας τιμης.επισης το φορητο σε καρτα γραφικων δεν αναβαθμιζεται (περαν ελαχιστων εξαιρεσεων εαν δεν απατωμαι)η κοινοτητα που ανοιξες το θεμα ασχολειται κυριως με το πειραγμα των υπολογιστων......και οι περισσοτεροι εδω μεσα τα σκανε αρκετα συχνα για να εχουν οτι πιο τελευταιο....πες μου εαν ξερεις κανεναν φοιτητακο ή μεροκαματιαρη ή πιτσιρικα με ενα μικρο χαρτζιλικι (σαν τους περισσοτερους εδω μεσα) που μπορει ΑΝΕΤΑ να σκασει καθε χρονο 3000ευρω για καινουριο λαπτοπ ΑΙΧΜΗΣ......εγω εχω ενα σουπερ πισι για αυτα που θελω να κανω σπιτι μου.και πολλες φορες το αφηνω ανεκμεταλλευτο,......το χω ομως γιατι γουσταρω να ξερω οτι εαν χρειαστει να το ζορισω δεν θα μασησει τιποτα.καποιες φορες οντως το ζοριζω.εαν το πουλαγα εστω και μτχ κοντα στα 2000-2500 ευρω τα χτυπαγα.......θα μπορουσα καλλιστα να παρω ενα λαπτοπ της κατηγοριας που κανει πραγματικα παπαδες.....αλλα δεν θα μου δινε ουτε 20αρα οθονη....αλλα 17αρα......ουτε υποδοχη εστω για εναν επιπλεον 500αρη δισκο.....ουτε μελλον σε καρτα γραφικων........εχουμε και ενα DX10 να σκεφτουμε.........εαν θελεις να παρεις απαντησεις που θα σε ευχαριστησουν και θα ταυτιστουν με την αποψη σου πηγαινε σε κανα φορουμ γραβατωμενων στελεχων που το μονο που θελουν απο ενα λαπτοπ ειναι ταχυτητα εμφανιση και φορητοτητα για να το παιρνουν στην ταβερνα και να ανοιγουν την σουιτα της δουλειας.........ο γραβατωμενος λοιπον 1ον θα εχει τα φραγκα να παρει το αμεσως καλυτερο μετα απο μερικους μηνες και απλα να πεταξει το παλιο......οπως επισης και δεν θα εχει ιδιαιτερες απαιτησεις σε directX10 ή στο να βλεπει ταινιες με ψηφιακα ηχεια 5.1 ή να ακουει και να μιξαρει μουσικη με μια XFI..........ολα τα παραπανω ο γραβατωμενος τα εχει στο σαλονι του.....οπου βλεπει την ταινια στον προτζεκτορα και ακουει την 9η του μπετοβεν μεσα απο Bang&Olufsen ηχεια απο καρυδιάεμεις που ειμαστε ''μεγαλα παιδια που δεν σταματουν να παιζουν ποτε'' την βρισκουμε καλυτερα με πιο παλιομοδιτικες λυσεις......οσο για το τελευταιο σου σχολιο.............ουτε εγω νομιζω οτι μπορεις να εχεις ιδεα για τις γνωσεις ενος ατομου που δεν γνωριζεις προσωπικα. Τα ειπες ωραια και μου αρεσε.:daisy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
anastasia78 Ιανουάριος 23, 2007 Author #114 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2007 Sorry για το πεισμα μου αλλα με τα τοσα φορητα που πουλαω την ημερα εχω κανει και η ιδια πλυση εγκεφαλου στον εαυτο μου και ξεχασα πως εχουν τα πραγματα.Καλα που με ταρακουνησατε λιγο και ειδα πως εχουν τα πραγματα.Οπως καταλαβατε ειμαι μια μουλαρα που τρωει κοληματα ωρες - ωρες.Ευχαριστω για την υπομονη σας.:giveup: :clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyBeR_JiM Ιανουάριος 23, 2007 #115 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2007 τελειο κομματι οντως.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.