Jump to content

7900GTX vs X1900XT ποια απο τις δύο;

yannis76

Recommended Posts

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Όχι δεν είναι. Αυτοί θα ήταν πιο σύντομοι στο θέμα της υποστήριξης...Πάντως την επόμενη φορά πιθανώς να προτιμήσω να δώσω 20-30 παραπάνω και να το πάρω από το Πλαίσιο που στο αλλάζουν ΕΠΙΤΟΠΟΥ!

Αρχική απάντηση από yannis76 [Χθες, στις 21:09]

Αρχίζω σε εκείνο το σημείο και μια έρευνα στο Ιντερνετ μήπως βρω καμια λύση. Για καή μου τύχη αυτό που ανακάλυψα είναι ότι δεν έιμαι ο μόνος, αλλά μάλλον μία ΑΚΟΜΑ περίπτωση ελαττωματικής κάρτας.

Σε αυτό θα με συγχωρέσεις, αλλά δεν είχα αναφέρει όταν σου πρότεινα ΑΤΙ, ότι άλλαξα 2 7900GTX μέχρι να παίξει μία σωστά... :mad: Θεώρησα ότι ήμουν μεμονωμένη περίπτωση και δεν ήθελα να φανώ προκατειλλημένος... :...:

Όσο για τις επιδόσεις, αν και άτοπο τώρα, μπορείς να συγκρίνεις επιδόσεις όταν έχεις την ίδια εικόνα. Αυτή η συζήτηση έχει γίνει άπειρες φορές στο παρελθόν, αλλά είναι φυσιολογικό μια κάρτα να καθυστερεί περισσότερο, όταν σχεδιάζει περισσότερα και με περισσότερη λεπτομέρεια... Μπορώ να ψάξω να σου βρω αν θέλεις, μεγεθυμένες εικόνες από παιχνίδια και δοκιμές που δείχνουν τις διαφορές μεταξύ των δύο... Anyway... :rolleyes:

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [08-05-2006 19:10]

επειδη μεχρι προσφατα ημουν στο ιδιο διλλημα...

επελεξα ATi ετσι για την αλλαγη (απο την 7800 Που ειχα πριν)

αλλα

με ξενερωσε πληρως η ελλειπης υποστηριξη openGL (ειδικα ετσι και ασχολεισαι με 3d apps)

οι ιδιαιτερα αυξημενες αναγκες ρευματος ...

(το 800αρι ups μου ειναι πλεον ανεπαρκες μιας και με το που φορτωνει καποιο παιχνιδι αρχιζει και βαραει εφοσον η συνολικη καταναλωμενη ισχυς του συστηματος ξεπερναει τις δυνατοτητες του - 480w)

και φυσικα οι αυξημενες θερμοκρασιες ακομα και στους Default χρονισμους

oi drivers και τα overclocking tools ειναι σαφως ανωριμα και δεν εχουν καμια σχεση με αυτα της nVidia...

με λιγα λογια

7900gtx here i come

Καταρχας για ποια κάρτα της ΑΤι μιλας?

Κατα δευτερον μπορείς να εξηγήσεις λιγο ποιο αναλυτικα τι ειδες απο την συμπεριφορά της και παραθετεις τα παραπάνω μειονεκτήματα? Για να καταλάβω που εστιάζονται.

Btw 450 η X1900XT http://my-shop.ath.cx/eshop/catalog/product_info.php?products_id=13883

Όσο για τις επιδόσεις, αν και άτοπο τώρα, μπορείς να συγκρίνεις επιδόσεις όταν έχεις την ίδια εικόνα. Αυτή η συζήτηση έχει γίνει άπειρες φορές στο παρελθόν, αλλά είναι φυσιολογικό μια κάρτα να καθυστερεί περισσότερο, όταν σχεδιάζει περισσότερα και με περισσότερη λεπτομέρεια... Μπορώ να ψάξω να σου βρω αν θέλεις, μεγεθυμένες εικόνες από παιχνίδια και δοκιμές που δείχνουν τις διαφορές μεταξύ των δύο... Anyway... :rolleyes:

Εγώ πάντως αποφάσισα να μην τη ξαναπατήσω με την Nvidia. Θα κοιτάξω σε ΑΤΙ τι γίνεται έτσι κιολας για αλλαγή. Ειλκρινά δεν έχω καθόλου ούτε κέφι αλλά ούτε και χρόνο να πηγαινοερχομαι στο εκάστοτε μαγαζι επειδή η Nvidia ή κάποια άλλη εταιρεία τα θαλάσσωσε. Για τις επιδόσεις δεν σε κατάλαβα δυστυχώς. Για ποιες κάρτες μιλάς;

βασικα χρειαζεσαι HD βιντεακια για να κανεις μια σωστη συγκριση, αμα τρως texture shimmering στην μαπα δεν μπορει να φανει στην screenshot, οσο για τις συγκρισεις συμφωνω κι εγω, δεν ειναι τοσο δικαιες αφου οι nvidia ακομα και με τους forceware σε high quality ζοριζονται λιγοτερο απτις αντιστοιχες ATI, ειδικα οταν τις συγκρινιμουμε με το AF on, αλλο HQ AF αλλο angle dependant AF ;)

Λέω, ότι μπορείς να συγκρίνεις ταχύτητες, όταν οι δύο κάρτες αναπαράγουν την ΙΔΙΑ εικόνα. Αν η μία δείχνει κάτι άλλο, δεν παίζει. Για να καταλάβεις μια αντιστοιχία, είναι σα να θες να πας ταξίδι και να μου λες ότι με τη Ferrari θα πάω πιό γρήγορα. Σωστά, αλλά με τη Mercedes ή τη Jaguar, θα φτάσεις φρέσκος και ατσαλάκωτος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.