Jump to content

7900GTX vs X1900XT ποια απο τις δύο;

yannis76

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Orbitech [Σήμερα, στις 22:12]

Οτι πεις εσυ εχεις δικιο :D

Ακομα δεν μου εξηγησες ομως γιατι πεταχτηκες ΕΣΥ να απαντησεις εφοσον δεν εκανα σχολιο προσωπικα σε εσενα; Γιατι πεταχτηκες δλδ αφου θεωρεις τον εαυτο σου αμεροληπτο και τις αποψεις σου αν μη τι αλλο σωστες; Το οτι το σχολιο εγινε κατω απο εσενα δεν σημαινει τπτ και η παραθεση εγινε σε σχολιο πριν το δικο σου. Οποτε μαλλον τα σχολια σου ειναι αστοχα και ελπιζω αυτη την φορα να το καταλαβες.. :turn:

Τωρα για καρτες ασε απο καταβολης 3d καρτων καθε νεα σειρα αναβαθμιζω παντα και οπως σου εδειξε και ο GruntGR ειμαι 30 οποτε μαλλον εγω πληρωνω οπως θα καταλαβες γιατι ετσι γουσταρω να τα σκαω για το χομπυ μου. Οποτε οι εξυπναδες κατα μερος λαθος ατομο διαλεξες να flamareis..Εφοσον λοιπον θελεις μια μικρη συζητηση ας την κανουμε..

Οπως θα καταλαβες απο το σχολιο του gruntGR για να παω απο gtx256 σε x1900 κατι θα με τραβηξε περα απο υψηλες επιδοσεις οπως το IQ και το featureset λογου χαρη. Εαν εχεις εκπαιδευμενο ματι και βλεπεις διαφορες στο IQ τοτε η ΑΤΙ ειναι η καλυτερη λυση.. Οταν σκας οπως ανεφερες ενα τετοιο budget κοιτας να παρεις την καρτα με τις συνολικα καλυτερες επιδοσεις το καλυτερο featureset και το καλυτερο IQ .. Θεωρω δεδομενο οτι ξερεις οτι η ΑΤΙ εχει καλυτερο IQ και feature set ετσι; ;) Δεν υπηρξα οπαδος καμιας εταιρειας και ουτε θα γινω ποτε αυτα ειναι για παιδακια ..Θες και την αιτιολογηση της επιλογης μου; Δεν θα εδινα τοσα λεφτα παλι για μια απο τα ιδια. Tι εννοω; Tο θεωρησα κοροιδια απο πλευρας Nvidia που ενω ειχε ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ με την καθυστερηση της ΑΤΙ με το R520, να φερει με τις 7900 μια τεχνολογια με καλυτερο feauture set και IQ εφαμιλλο των r5xx, δυστυχως ομως τι εφερε; το ιδιο ουσιαστικα marchitecture με την 7800GTX μου σε smaller process και απλα ανεβασμενα clocks που ουτε καν περνανε το r580 σε επιδοσεις αν και βγηκαν ως απαντηση σε αυτο 1-2 μηνες αργοτερα. Δεν ηταν δα τοσο δυσκολο να ξαναβαλει angle dependant AF (το οποιο μαλιστα αυτη πρωτη το ειχε παρουσιασει παλιοτερα στις gpu και το αφαιρεσε για μεγαλυτερες επιδοσεις) και επισης υποστηριξη ΑΑ+FP16HDR. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΤΑ ΑΦΗΣΕ ΓΙΑ G80. Οποτε εγω γιατι να την προτιμησω αυτη την φορα εφοσον μαλιστα υπαρχει και καλυτερη λυση; Αλλα αυτα οπως ειπες και εσυ πρωτυτερα πρεπει να τα ψαχνεις ως ενημερωμενος χρηστης και αυτο προσπαθω παντα να κανω να εχω δλδ την καλυτερη δυνατη λυση απο καθε εταιρεια καθε φορα ;)

Πριν απο την x1900xt ειχα 7800gtx256 και πιο πριν 6800gt καθως αυτες ηταν οι καρτες που ειχαν καλυτερο featureset απο την ΑΤΙ..

Eλπιζω να λυθηκαν οι αποριες σου ... :)

Τεχνιεντως οπως θα καταλαβες δικαιολογησα και γιατι θεωρω την x1900xt/xtx καλυτερη επιλογη ;)

Δεν λεω προς θεου οτι οι 7900 δεν ειναι καλες καρτες.. Αλλα μιας και το εθεσες ως ζητημα budget και ΣΟΦΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ελπιζω να πηρες την απαντηση που ηθελες

Eγω σε αυτα τα λεφτα ενδιαφερομαι πρωτιστως για καλυτερες επιδοσεις και καλυτερο IQ και τα υπολοιπα ερχονται σε δευτερη μοιρα ;)

Δεν θα προσθεσω ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ...... RESPECT:T:

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Εγω απλα θα πω πως απαντηση στο r580 ειναι το g80 το οποιο καθυστερησε λογο του οτι η Nvidia θελει να βγαλει εναν αδιαμφισβητητο νικητη ωστε να μην εχουμε αυτες τις κουβεντες.

Η ΑΤΙ δεν προκειται να βγαλει συντομα κατι καλυτερο απο το G80 μιας και δεν εχει αλλαξει το process με το οποιο κατασκευαζει τα GPU της.

Τωρα οσο για την πιο "Σοφοτερη" επιλογη που ειπες Orbitech γιατι δεν πηρες την 7900GT να την κλοκαρεις σαν μια 7900GTX και να γλυτωσεις και 200ε ? Αυτο δεν ειναι BEST VALUE FOR MONEY ?

Τελος αν προσπαθεις να αποδειξεις πως τα ιδια προβληματα εχει η Nvidia με την ΑΤΙ οσο αφορα τους drivers οι Catalyst 6.4 σε βγαζουν απο μονοι τους λαθος.

Vagabond κοίτα λίγο στην υπογραφή του ανθρώπου που την δουλεύει την κάρτα, προφανώς εννοούσε BEST VALUE FOR 550 euro MONEY, όπως είναι και ο τίτλος του thread. Ήθελε το καλύτερο για τα λεφτά του. Η GT δε θα φτάσει ποτέ εκεί που θα τερματίζει η GTX.

Ο GruntGr επανειλημένα ανέφερε πως και οι Nvidia έχουν 'προβλήματα' κάθε φορά που λες για ασυμβατότητες των Ati. Aς μην λέμε τα ίδια.

Το πέρασες το θέμα σου. ATI - LG για τα σκουπιδια, οk

Υ.Γ.

Η Αti έχει ήδη μια κάρτα επόμενης γενιάς στην καρδιά του xbox, το G80 θα έχει σίγουρα αντίπαλο, μην αχγώνεσαι

Οσοι εχουν ΑΤΙ λογικο ειναι να πουν οτι δεν εχουν προβληματα. Απο την αλλη σε ολο το διαδικτυο βρισκουμε κουβεντες για προβληματα με τις ΑΤΙ πολλαπλασιες απο τις αντιστοιχες κουβεντες για NVIDIA.

Προσφατα εκανα Beta Test το Auto Assault και ειχαμε 37 σελιδες με προβληματα με ΑΤΙ καρτες.

Δεν ειπα πως ειναι για τα σκουπιδια η ΑΤΙ απλα για μενα η Nvidia ειναι καλυτερη.

Αρχική απάντηση από HellasVagabond [Σήμερα, στις 21:09]

Εγω απλα θα πω πως απαντηση στο r580 ειναι το g80 το οποιο καθυστερησε λογο του οτι η Nvidia θελει να βγαλει εναν αδιαμφισβητητο νικητη ωστε να μην εχουμε αυτες τις κουβεντες.

To G80 δεν ειναι απαντηση στο r580 ειναι μια νεα σειρα που θα ανταγωνιζεται με το r600. Check the specs.. Η 7900ειναι η ανταγωνισιμη σειρα του r580 και η 7800gtx 256/512 του r520.

Η ΑΤΙ δεν προκειται να βγαλει συντομα κατι καλυτερο απο το G80 μιας και δεν εχει αλλαξει το process με το οποιο κατασκευαζει τα GPU της.

Ποιος σου ειπε οτι η ΑΤΙ δεν θα παει σε χαμηλοτερο process; αμφοτερες οι εταιρειες λογω καλυτερου feature set (SM4.0) πρωτιστως αλλα και αλλαγης της αρχιτεκτονικης θα πανε ή σε 80nm low-k ή ελπιζω σε 65 για να χωρεσουν ολες οι νεες τεχνικες στο pcb.. Ειδικα η ATI που θα παει αμεσως με το r600 σε σαφως ανωτερη τεχνολογικα αρχιτεκτονικη (USC unified shaders) θα το χρειαστει..

Τωρα οσο για την πιο "Σοφοτερη" επιλογη που ειπες Orbitech γιατι δεν πηρες την 7900GT να την κλοκαρεις σαν μια 7900GTX και να γλυτωσεις και 200ε ? Αυτο δεν ειναι BEST VALUE FOR MONEY ?

Η7900gt ειναι μια υπεροχη καρτα για τα λεφτα της με πολυ high o/c potential μεσω mod.. Ομως θελω stock πολυ υψηλες επιδοσεις λογω μονιτορ και υψηλης αναλυσης και οπως καταλαβαινεις ή σε 7900gtx ή σε χ1900xt/xtx θα πηγαινα δλδ στις ναυαρχιδες των gpu.. H 7900gt στην καλυτερη των περιπτωσεων να εφτανε την 7900gtx σε επιδοσεις και αυτο αν ειμουν τυχερος.. Ενω με αυτην ωντας μια ultra high end επιλογη εχω τις ανωτερες επιδοσεις στοκ και o/cαρω για ακομα ψηλοτερες ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ sli ή Xfire.. Οταν παιζεις σε 1920x1200.. :) Επισης αν ειδες για εμενα παιζει ρολο και το IQ οποτε η ΑΤΙ αυτη την φορα ηταν αναποφευκτη επιλογη..

Τελος αν προσπαθεις να αποδειξεις πως τα ιδια προβληματα εχει η Nvidia με την ΑΤΙ οσο αφορα τους drivers οι Catalyst 6.4 σε βγαζουν απο μονοι τους λαθος.

Οι 6.4 δεν μου εχουν παρουσιασει τπτ αν και εχω δει οτι εχουν προβληματα καποιοι users, αλλα τι αλλαζει αυτο δεν μπορω να καταλαβω; Αν ειδες ειπα οτι αμφοτερες οι εταιρειες μπορει να εχουν προβληματα με drivers και λοιπον;

Για αυτο το λογο βγαινουν νεοι drivers για να διορθωσουν τα λαθη προηγουμενων και τα εκαστοτε bugs..

Αρχική απάντηση από HellasVagabond

Οσοι εχουν ΑΤΙ λογικο ειναι να πουν οτι δεν εχουν προβληματα. Απο την αλλη σε ολο το διαδικτυο βρισκουμε κουβεντες για προβληματα με τις ΑΤΙ πολλαπλασιες απο τις αντιστοιχες κουβεντες για NVIDIA.

Προσφατα εκανα Beta Test το Auto Assault και ειχαμε 37 σελιδες με προβληματα με ΑΤΙ καρτες.

Δεν ειπα πως ειναι για τα σκουπιδια η ΑΤΙ απλα για μενα η Nvidia ειναι καλυτερη.

Εισαι beta tester της Nvidia? Ενδιαφερον.. Ξερεις τον Ailuro ειστε μαζι;

Το r600 εχει release date τελος του 2006 ενω το G80 ειχε αυτο τον μηνα οποτε δεν νομιζω πως θα εβγαινε 4-5 μηνες πριν το r600 για να το κοντραρει. Τελικα θα βγει σε 2 μηνες αλλα και παλι μιλαμε για κοντα 3 μηνες πριν το R600.

Η ΑΤΙ ακομα δεν εχει περασει σε χαμηλοτερη Process και ειναι γεγονος δεν ειναι κατι που λεω εγω. Μπορει να σχεδιαζει το R600 πανω σε αυτο αλλα εως οτου υλοποιηθει δεν εχει περασει στην εν λογω αρχιτεκτονικη.

H 7900GT φτανει τα 570/1800 χαλαρα χωρις VMOD και ετσι φτανει σε επιδοσεις την 7900GTX.

Οι 6.4 ειναι χειροτεροι και απο τους 6.3 συμφωνα με χρηστες ΑΤΙ καρτων οποτε μαλλον χειροτερα τα κανουν αντι για καλυτερα.

ΥΓ : Την DELL απο που την αγορασες ?

ΥΓ : Το Auto Assault ειναι παιχνιδι που δεν εχει σχεση με την Nvidia....Φεξε μου να περπατω εν ολιγοις η ερωτηση σου.

Αρχική απάντηση από HellasVagabond [Σήμερα, στις 21:42]

Το r600 εχει release date τελος του 2006 ενω το G80 ειχε αυτο τον μηνα οποτε δεν νομιζω πως θα εβγαινε 4-5 μηνες πριν το r600 για να το κοντραρει. Τελικα θα βγει σε 2 μηνες αλλα και παλι μιλαμε για κοντα 3 μηνες πριν το R600

Η ΑΤΙ ακομα δεν εχει περασει σε χαμηλοτερη Process και ειναι γεγονος δεν ειναι κατι που λεω εγω. Μπορει να σχεδιαζει το R600 πανω σε αυτο αλλα εως οτου υλοποιηθει δεν εχει περασει στην εν λογω αρχιτεκτονικη.

Εχεις πληροφοριες που συσσωμο το net community αγνοει; Μμ ενδιαφερον.. Εγω παλι θα περιμενα πριν ανοιξω το στομα μου μην εκτεθω απο φημες αλλο τπτ..

Και επαναλαμβανω.. Ακομα και αργοτερα να βγει το r600 τι θα συγκρινεις μια d3d10 gpu με μια d3d9? Ελεος.. Και ακομα και ετσι να ειναι που θα την χρησιμοποιησεις χωρις API για να εκμεταλλευτεις νωριτερα απο την ΑΤΙ τα specs της; Μηπως εχεις και το ΑPI των Vista ξερεις τον Gates αυτοπροσωπως και στο δωσε; :blink:

Και τι να υλοποιηθει στο r600 τι λες τωρα? Oταν δουλευουν οι engineers εχουν καποιο πλανο σε τι process θα χωρεσουν την αρχιτεκτονικη δεν πανε γυμνοι στα αγγουρια..

H 7900GT φτανει τα 570/1800 χαλαρα χωρις VMOD και ετσι φτανει σε επιδοσεις την 7900GTX.

Οι 6.4 ειναι χειροτεροι και απο τους 6.3 συμφωνα με χρηστες ΑΤΙ καρτων οποτε μαλλον χειροτερα τα κανουν αντι για καλυτερα.

Απο ποτε η 7900gtx εχει 570 χρονισμο πυρηνα και ποσο νομιζεις οτι μπορεις να πας με το mod; Εκτος και αν πιασεις το Lotto και εισαι μεσα στο 1% που φτανει και ξεπερναει τα gtx stock clocks αρκετα :blink:

Εχεις ATI και to χεις δει; Σου ειπα οτι εγω δεν εχω το παραμικρο προβλημα αλλα γνωριζω οτι καποιοι εχουν . Τι λεει αυτο ασε τους φανατισμους εν μερει..

ΥΓ : Την DELL απο που την αγορασες ?

ΥΓ : Το Auto Assault ειναι παιχνιδι που δεν εχει σχεση με την Nvidia....Φεξε μου να περπατω εν ολιγοις η ερωτηση σου.

Την Dell την πηρα απο την αντιπροσωπεια της στην Ελλαδα.. Τωρα αυτο με το Ayto Assault δεν το καταλαβα εγω γενικα μιλησα για drivers οχι ειδικα.. :blink:

Αρχική απάντηση από Whatever

Eσυ το αρχισες

Και Whatever και HellasVagabond αλλά και Orbitech: δε με νοιάζει ποιος το άρχισε και ποιος βάρεσε πρώτος ποιον, εδώ δεν είναι νηπιαγωγείο, κι ούτε πρόκειται να γίνει. Όποιος το συνεχίσει με ο,τιδήποτε σχόλιο και σε οποιοδήποτε thread, έχει φύγει για 10-15 μερούλες, να ξελαμπικάρει.

Πείτε τις απόψεις σας, δώστε τα links σας (κατά προτίμηση, μιας και με τα λόγια και γω τρέχω την 5200 μου σε ταχύτητες 7800GTX ;) ) και αφήστε την ιστορία να δείξει ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Κι αν δε μπορείτε να δώσετε μια εμπεριστατωμένη συμβουλή, ίσως να ήταν καλύτερα να μη τη δώσετε καθόλου :)

Κατανοητός; (δε χρειάζεται να απαντήσετε)

Παιδιά καταρχάς σας ευχαριστώ για όλες σας τις απαντήσεις μέχρι τώρα.

Ο λόγος που δεν έγραψα όλη την εβδομάδα ήταν ότι έλειπα σε ταξίδι επαγγελματικό. Ταυτόχρονα όμως έκανα μια σχετικά μεγάλη έρευνα στο ΝΕΤ διαβάζοντας reviews από διάφορα γνωστά μέρη (Anandtech, Firingsquad, xbit). Από αυτά συγκέντρωσα τις επιδόσεις των εν λόγω καρτών στα 1280χ1024 με ΑΑ/AF προκειμένου να δω τι γίνεται.

Βγάζοντας τους μέσους όρους από όλα τα κοινά τεστ-παιχνίδια στην παραπάνω ανάλυση, κατέληξα στα εξής συμπεράσματα:

Στα παιχνίδια BF2, Fear, Q4, SCCT, Doom3, HL2, HL2 με HDR, COD2, SS2 και στην παραπάνω ανάλυση η 7900GTX είναι ταχύτερη 19% κατά μέσο περίπου από την Χ1900ΧΤ και 31% από την απλή 7800GTX και 7900GT. Η Χ1900ΧΤ δυστυχώς φαίνεται να υπερτερεί μονάχα στο Oblivion και εκεί όχι με τρελές διαφορές. Το άσχημο είναι ότι ακόμα και σε σύγκριση με την απλή 7800GTX η X1900XT δεν νικά ολοκληρωτικά εξαιτίας κυρίως των Opengl παιχνιδιών στα οποία λόγω drivers η Nvidia παραμένει ταχύτερη.

Οπότε από πλευράς επιδόσεων και μόνο στα τωρινά παιχνίδια η 7900GTX υπερτερεί ξεκάθαρα, γεγονός που ομολογώ με εξέπληξε διαβάζοντας όλες τις καλές εντυπώσεις για την ΑΤΙ εδώ.

Το δεύτερο που με χαλάει με την ΑΤΙ είναι ο θόρυβος του ανεμιστήρα της, τον οποίο όμως οφείλω να πω ότι δεν έχω ακούσει ο ίδιος. Από την άλλη όμως είμαι και λίγο τρελός με τη μείωση του θορύβου έχοντας επενδύσει στο Ρ180 και αλλάζοντας την ψήκτρα στο Α8Ν-Ε με μία της Zalman χωρίς ανεμιστήρα. Σε αυτό η 7800 που έχω τώρα παίρνει άριστα!

Αυτό που με τράβηξε αρχικά στην ΑΤΙ είναι η υψηλότερη ποιότητα που διαβάζω εδώ και στο ΝΕΤ, καθώς και η υψηλότερη τεχνολογία λόγω 48 unified shader. Από την άλλη όμως αν όλα αυτά δεν μεταφράζονται και σε πράξη-επιδόσεις και παραμένουν μόνο λόγια τότε...

Κάποιος από εσάς ανέφερε ότι η 7900 δεν είναι και καμιά τεχνολογική καινοτομία και έχει δίκιο. Οι υψηλότερες ταχύτητες επιτυγχάνονται μόνο με αύξηση της συχνότητας και όντως τεχνολογικά δεν πρόκειται για κανένα τρομερό βήμα από την 7800. Αμ όμως δούμε τα πράγματα λίγο πιο πρακτικά, τότε νομίζω η 7900GTX καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες. Απλά παίζει ταχύτερα τα τωρινά παιχνίδα και ας έχει 48 shaders η Χ1900ΧΤ και ας έχει και λίγο καλύτερη ποιότητα γραφικών. Ειλικρινά ήθελα να φύγω από την 7800 για αλλαγή και να δω και μια ΑΤΙ ως παλιότερος κάτοχος των 9700 και Χ800. Όμως αν εξαιρέσουμε το υψηλότερο IQ δεν βλέπω πραγματικά κάποιο άλλο λόγο.

1) Η Χ1900ΧΤ είναι αντικειμενικά πιο αργή, βασιζόμενος πάντα στα reviews στο ΝΕΤ και στην ανάλυση 1280χ1024, 4ΑΑ, 16AF. Όποιος θέλει το excel να του το στείλω.

2) Είναι ελάχιστα πιο φθηνή ενώ αν πάμε και ένα βήμα παραπέρα και δούμε πόσο "πληρώνει" κανείς το fps στην κάθε περίπτωση, θα δει ότι οι δύο κάρτες είναι μαζί στα ίδια χρήματα.

3) Κάνει θεωρητικά περισσότερο θόρυβο.

4) Από την εποχή της 9700 περιμένω να δω πότε επιτέλους θα φτιάξει τους απαιτούμενους οδηγούς Opengl η ΑΤΙ. Μα τόσα χρόνια πια έχουν περάσει και η Nvidia νικά στον τομέα αυτό κατά κράτος.

Όσον αφορά τώρα στην επένδυση για το μέλλον, νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε ότι από τη στιγμή που έχουμε χόμπυ τα PC και γενικότερα την τεχνολογία ούτε η Χ1900ΧΤ ούτε η 7900 αποτελούν εχέγγυα για τα παιχνίδια που θα έρθουν. Επίσης όσον αφορά στην αναμονή για τις κάρτες DX10 και εκεί έχω τις ενστάσεις. Έχω παρατηρήσει ότι κάθε πρώτο μοντέλο νέας γενιάς είναι πανάκριβο και σύντομα αντικαθίσταται από ένα καλύτερο. Οπότε προτιμώ να πάρω τώρα μια καλή κάρτα και να περάσω το πρώτο κύμα των καρτών DX10. ’σε που πιστεύω ότι και τα παιχνίδια DX10 θα είναι ελάχιστα στην αρχή.

Το κακό είναι ότι στην αγορά τόσο η "φθηνή" Χ1900ΧΤ (490Ε) έχει εξαντληθεί, ενώ και η 7900ΓΤΧ έχει μείνει μόνο σε υλοποίηση της ακριβής XFX...

Αυτά...περιμενω σχόλια και απαντήσεις

Γιάννης

Γιάννη,

Για τους λόγους που ανέφερες παραπάνω αλλά και για άλλους προσωπικούς κατέληξα και πήρα την υλοποίηση της Albatron 7900GTX και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα την έχω βάλει επάνω στην νέα μητρική.

Ελπίζω και εγώ να με καλύψει για 1.5 χρόνο περίπου πρωτού πάω σε καθολική αναβάθμιση του συστήματός μου...:T:;)

Αρχική απάντηση από Dagalidis

Γιάννη,

Για τους λόγους που ανέφερες παραπάνω αλλά και για άλλους προσωπικούς κατέληξα και πήρα την υλοποίηση της Albatron 7900GTX και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα την έχω βάλει επάνω στην νέα μητρική.

Ελπίζω και εγώ να με καλύψει για 1.5 χρόνο περίπου πρωτού πάω σε καθολική αναβάθμιση του συστήματός μου...:T:;)

τι εννοεις καθολικη αναβαθμηση?

:p:hehe: :hehe:

Αρχική απάντηση από def [Σήμερα, στις 12:21]

τι εννοεις καθολικη αναβαθμηση?

:p:hehe: :hehe:

Εμ τι να πώ ... ΟΡΘΟΔΟΞΗ ?????:D:p

Αφού δε θα μείνει τίποτα από αυτά που έχω τώρα....

Μόνο Οθόνη - Γραφείο - Καρέκλα , άντε και τα ηχεία θα παραμείνουν στη θέση τους....:D

Αρχική απάντηση από Dagalidis [Σήμερα, στις 14:18]

Γιάννη,

Πάντως νομίζω ότι υπάρχουν και φθηνότερες υλοποιήσεις της Albatron γύρω στα 530 (όσο φθηνά θεωρείται βέβαια)

Αρχική απάντηση από Dagalidis

Εμ τι να πώ ... ΟΡΘΟΔΟΞΗ ?????:D:p

Αφού δε θα μείνει τίποτα από αυτά που έχω τώρα....

Μόνο Οθόνη - Γραφείο - Καρέκλα , άντε και τα ηχεία θα παραμείνουν στη θέση τους....:D

μαλλον για conroe σε κοβω

:D

Εντάξει, από τιμή δε με ένοιαξε και τόσο αφού είχα ένα πιστωτικό που είχα ξεχάσει εδώ και 1 χρόνο και μου βγήκε τελικά ΜΟΝΟ 400 Euro.... :D

Oταν μπεί επάνω θα δώ και πόσο καλά cklockάρει...(ΑΝΤΕ SLN να μου φέρεις την μητρική)...:D

Λοιπόν παιδιά μετά από αρκετή σκέψη και δεύτερες σκέψεις κατέληξα στην 7900gtx. Την αγόρασα από ένα ηλεκτρονικό ελληνικό κατάστημα, του οποίου το όνομα δεν θέλω να αποκαλύψω προς το παρόν. Η κάρτα ήρθε Παρασκευή και αναγκαστήκαμε και εγκαταστάθηκε κανονικά στον υπολογιστή. Ενώ όλα πηγαίναν ρολόι τις δύο πρώτες ημέρες, την τρίτη ημέρα, την Κυριακή αποφάσισα να τη δοκιμάσω σε περισσότερο βάθος, παίζοντας ουσιαστικά και λίγο παραπάνω. Έβαλα το Quake4 σε ποιότητα ultra με φουλ 4χΑΑ και 16χAF. Μετά από κάνα μισάωρο άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα με διαφανή υφές και γενικότερα προβλήματα υπερθέρμανσης. Κλείνω το παιχνίδι και αρχίζω δοκιμές διαρκείας στο 3dmark06. Βάζω την ποιότητα στο φουλ (4χΑΑ, 16χΑΦ) και εδώ τα προβλήματα είναι ακόμα χειρότερα! Ο υπολογιστής σχεδόν κολλάει ενώ το πρόγραμμα ποτέ δεν ολοκληρώνει τις δοκιμες του! Ρεσετ και πάλι, δοικιμή και πάλι, τα ίδια ξανά και σε άλλα παιχνίδια. ΒΓάζω την κάρτα από το PC του ξαδέρφου μου και τη δοκιμάζουμε στο δικό μου! Τα ίδια και χειρότερα και εκεί ειδικά στην υψηλή ποιότητα.

Αρχίζω σε εκείνο το σημείο και μια έρευνα στο Ιντερνετ μήπως βρω καμια λύση. Για καή μου τύχη αυτό που ανακάλυψα είναι ότι δεν έιμαι ο μόνος, αλλά μάλλον μία ΑΚΟΜΑ περίπτωση ελαττωματικής κάρτας.

Κοιτάξτε εδώ:

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1052934&page=1&pp=20&highlight=7900+problem

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=66127

http://www.evga.com/community/messageboard/topic.asp?TOPIC_ID=14694

http://www.evga.com/community/messageboard/topic.asp?TOPIC_ID=14973

και ένα σχετικό άρθρο:

http://www.pcper.com/article.php?aid=235

Μετά από όλα αυτά έχω επιστρέψει την κάρτα στο κατάστημα, αυτοί την στείλαν στον αντιπρόσωπο τους και εγώ ακόμα περιμένω τη διάγνωση τους. Σε αυτό το κομμάτι του support έχετε να προτείνετε κάτι; Την κάρτα την πήγα στο κατάστημα την Τρίτη το πρωί. Σήμερα δεν την είδαν ακόμα οπότε περιμένω. Μπορώ να κάνω κάτι άλλο; Τρέμω και μόνο στη σκέψη μη μου πουν τίποτα κουλό "η κάρτα ειναι μια χαρα κτλ".

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.