Wizard! Μάϊος 8, 2006 #21 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Αρχική απάντηση από HellasVagabond Καποιος που θα παρει την ΧΤ δεν θα την ανεβασει σε ΧΤΧ επιπεδα ? Δεν θα ανεβασει και το ανεμιστηρακι ταχυτητα ? Μια η αλλη ειναι. Για να ειμαι ειλικρινης οταν παιζω δεν με νοιαζει ο θορυβος αλλα οταν κοιμαμαι και το καμαρι μου κατεβαζει δεν μπορω να εχω την νταλικα διπλα μου να μαρσαρει αυτο με χαλαει. Τωρα αν ο φιλος εχει το PC εκτος δωματιου και δεν τον νοιαζει ο θορυβος εχει καλο τροφοδοτικο και εφοσον δεν τον νοιαζουν τα εκαστοτε προβληματα των Drivers τοτε θα του προτεινα και εγω την Χ1900ΧΤ για λιγο καλυτερες επιδοσεις. Εγώ δεν την έχω ανεβάσει σε επίδεδα ΧΤΧ Κι όταν απλά κατεβάζει, δεν ακούγεται καθόλου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάϊος 8, 2006 #22 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 ATI και πάλι ΑΤΙ. Καλύτερη ποιότητα απεικόνισης είναι το Α και το Ω για μένα. Ναι κάνει θόρυβο (πάρε και ένα silencer ή την Zalman ψύκτρα). Όσο για την κατανάλωση είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα. Drivers α. Για το NET εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα χωρίς αυτό. β. Κυκλοφορούν πολλοί drivers στο net γ. Και η μια και η άλλη εταιρεία βγάζουν τους drivers ....για να καταργούν...τους προηγούμενους. Υπάχει διαρκής διόρθωση bugs κτλ. Α....και έχω 7800GT ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Μάϊος 8, 2006 #23 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Βρεεεεε ΑΤΙιιιιιιιιιιιιι Παρε ΑΤΙ γιατι με NVIDIA θα σου βγει το μΑΤΙ :p :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάϊος 8, 2006 #24 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 οεοεο εο οεεο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whatever Μάϊος 8, 2006 #25 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Μαλλον η 7900 ειναι καπως καλυτερη επιλογη----- Οι driver της Νvidia ειναι λιγο πιο σταθεροι και τρωνε λιγοτερους πορους αντιθετα με αυτους της ATI----- Eχει αρκετα καλυτερο συστημα ψυξης και απο θορυβο αλλα και απο θερμοκρασιες απο το Χ1900 (μαλιστα τωρα που ερχεται και το καλοκαιρι...) ----- Αν και η ΑΤΙ τα παει καλυτερα με τα παιχνιδια Directx με ΑΑ\ΑF η 7900 δεν παει και πισω νικαει στα περισσοτερα OpenGL παιχνιδια και εχει και αυτο της νικες του σε καμποσους DirectX τιτλους (με τους τελευταιους forceware driver)----- Η ΑΤΙ λυσεις υποφερουν στις σκιες καποιων παιχνιδιων επειδη δεν εχουν shadow buffer με συνεπεια να τις δειχνουν λαθος δυστυχως (βλεπε πχ homeworld 2 η Oblivion με ενεργοποιημενα ολα τα shadows αλλα και απο αλλους τιτλους) I wish the people posting about ATI shadows would get a clue and or do some research, yes theres an display driver issue with Oblivion having flickering grass shadows, blocky shadows in NFS:MW LOTR BFME2, BF2 and any other games of a similar nature (quite a lot of EA games) are NOT driver issues, its down to how the shadows are generated and the fact that ATI cards dont have a shadow buffer feature that rounds out the shadows Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orbitech Μάϊος 8, 2006 #26 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Αρχική απάντηση από Athens2004 οεοεο εο οεεο οεο.. Ξαναπεστο Η παραπληροφορηση απο καποιους σε ολο της το μεγαλειο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whatever Μάϊος 8, 2006 #27 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Μαλιστα ιδιαιτερα σαφηςΒεβαια και αυτος που νομιζει οτι ειναι "ο πληροφορημενος" και κατηγορει τους αλλους για παραπληροφορηση μπορει καλλιστα να ειναι ο ιδιος ο πραγματικα παραπληροφορημενος η απλα φανατικος καποιας εταιρια πχ ΑΤΙ Link to comment Share on other sites More sharing options...
street warrior Μάϊος 8, 2006 #28 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Πιστεύω πως αυτές οι κάρτες είναι υψηλού επιπέδου οπότε προσωπικά για μένα δεν έχει σημασία ποια κάρτα θα πάρεις.Απο κει και πέρα κοιτα και το θέμα κόστους 60 ευρώ παραπάνω δεν είναι και λίγα.Όποια κάρτα και να πάρεις πάντως θα είσαι άρχοντας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orbitech Μάϊος 8, 2006 #29 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Αρχική απάντηση από Whatever Μαλιστα ιδιαιτερα σαφης Βεβαια και αυτος που νομιζει οτι ειναι "ο πληροφορημενος" και κατηγορει τους αλλους για παραπληροφορηση μπορει καλλιστα να ειναι ο ιδιος ο πραγματικα παραπληροφορημενος η απλα φανατικος καποιας εταιρια πχ ΑΤΙ Oποιος εχει την μυγα.. Να την φερει πισω Πιστεψε με δεν θες να συζητησουμε τεχνικα για τις gpu ... Και ουτε το παιζω απλα δεν μπορω τις ανακριβειες γενικως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whatever Μάϊος 8, 2006 #30 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Αρχική απάντηση από Orbitech [Σήμερα, στις 18:39] Oποιος εχει την μυγα.. Να την φερει πισω Πιστεψυ με δεν θες να συζητησουμε τεχνικα ... Οπως θελεις πληροφορημενε....εξαλλου εκτος απο κριτικη δεν εχεις και τιποτα που να αξιζει απο οτι βλεπω να πεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orbitech Μάϊος 8, 2006 #31 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Αρχική απάντηση από Whatever [Σήμερα, στις 16:43] Οπως θελεις πληροφορημενε....εξαλλου εκτος απο κριτικη δεν εχεις και τιποτα που να αξιζει απο οτι βλεπω να πεις To αφηνω σε σενα που βλεπω οτι εισαι και αμεροληπτος.. Tεσπα δεν ειμαστε εδω για διενεξη κανε οτι γουσταρεις και ασε με εμενα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάϊος 8, 2006 #32 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 επειδη μεχρι προσφατα ημουν στο ιδιο διλλημα...επελεξα ATi ετσι για την αλλαγη (απο την 7800 Που ειχα πριν)αλλα με ξενερωσε πληρως η ελλειπης υποστηριξη openGL (ειδικα ετσι και ασχολεισαι με 3d apps)οι ιδιαιτερα αυξημενες αναγκες ρευματος ...(το 800αρι ups μου ειναι πλεον ανεπαρκες μιας και με το που φορτωνει καποιο παιχνιδι αρχιζει και βαραει εφοσον η συνολικη καταναλωμενη ισχυς του συστηματος ξεπερναει τις δυνατοτητες του - 480w)και φυσικα οι αυξημενες θερμοκρασιες ακομα και στους Default χρονισμουςoi drivers και τα overclocking tools ειναι σαφως ανωριμα και δεν εχουν καμια σχεση με αυτα της nVidia...με λιγα λογια7900gtx here i come Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whatever Μάϊος 8, 2006 #33 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Αρχική απάντηση από Orbitech [Σήμερα, στις 18:50] To αφηνω σε σενα που βλεπω οτι εισαι και αμεροληπτος.. Tεσπα δεν ειμαστε εδω για διενεξη κανε οτι γουσταρεις και ασε με εμενα.. Eσυ το αρχισες απο την στιγμη που εγραψες οτι εγραψες κατω απο το προηγουμενο μου ποστ εφοσον πετας κατηγοριες χωρις αποδειξεις και βαπτιζεις "καποιους" κατω απο το δικο μου ποστ παραπληροφορημενους επρεπε να περιμενεις και την καταλληλη απαντηση Δεν καταλαβαινω τι περιμενες να σου πω και ευχαριστω; Δεν ειχα ξερεις καμια ορεξη για τετοιου ειδους συζητηση και ουτε κατηγορησα εγω κανεναν για παραπληροφορηση μαλλον εσυ την ειχες την μυγα απο την αρχη... Ας μην κατηγορουσες και δεν θα ασχολιομουν καν μαζι σου Επρεπε ομως να δικαιολογησεις την ακριβη σου ΑΤΙ αγορα, τοσα λεφτα εδωσες (η καποιος αλλος.....) εξαλλου Link to comment Share on other sites More sharing options...
dom Μάϊος 8, 2006 #34 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 ati και αγιος ο θεος Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Μάϊος 8, 2006 #35 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 I wish the people posting about ATI shadows would get a clue and or do some research, yes theres an display driver issue with Oblivion having flickering grass shadows, blocky shadows in NFS:MW LOTR BFME2, BF2 and any other games of a similar nature (quite a lot of EA games) are NOT driver issues, its down to how the shadows are generated and the fact that ATI cards dont have a shadow buffer feature that rounds out the shadows χμμμμ flickering shadows ( ATI ) or flickering textures ? ( nvidia ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Μάϊος 8, 2006 #36 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Αρχική απάντηση από Whatever [Σήμερα, στις 18:12] Επρεπε ομως να δικαιολογησεις την ακριβη σου ΑΤΙ αγορα, τοσα λεφτα εδωσες (η καποιος αλλος.....) εξαλλου καποιος αλλος ? yea right Birthday January 27, 1976 Περιοχή Αθηνα Επάγγελμα Ιδ. Υπαλληλος Για να παει καποιος απο 7800gtx 512 σε 1900xtx ΣΙΓΟΥΡΑ θα εχει τους λογους του Link to comment Share on other sites More sharing options...
dom Μάϊος 8, 2006 #37 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 η απλα κανει τεραστια αναβαθμιση στο συστημα του! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
frealaf Μάϊος 8, 2006 #38 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Παίδες όποια και να επιλέξει κανείς σε αυτό το price range, δεν κάνει λάθος... Just my two cents... PS. Προσωπικά, κλίνω σε ATI, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό... Το '98 πρωτοπήρα nVidia (Riva128), όπως και το 2000 (GeForce256) αλλά απ'το 2002 έχω μια ATI A-i-W 8500DV που αν και τα έχει φάει τα ψωμάκια της, είναι "σκυλί"... Δεν αντιμετώπισα ΠΟΤΕ πρόβλημα με drivers σε εφαρμογές ή games -αν και όντως δεν είμαι αυτό που λέμε harcore gamer. Btw, στο 2ο PC μου έχω μία Ti4600 -δώρο από φίλο- αλλά ποτέ δεν τη "καταβρήκα" μαζί της. Από Σεπτέμβριο, πάντως, με βλέπω με μια X1900GT ή την 1900άρα A-i-W... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orbitech Μάϊος 8, 2006 #39 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Αρχική απάντηση από Whatever [Σήμερα, στις 18:12] Eσυ το αρχισες απο την στιγμη που εγραψες οτι εγραψες κατω απο το προηγουμενο μου ποστ εφοσον πετας κατηγοριες χωρις αποδειξεις και βαπτιζεις "καποιους" κατω απο το δικο μου ποστ παραπληροφορημενους επρεπε να περιμενεις και την καταλληλη απαντηση Δεν καταλαβαινω τι περιμενες να σου πω και ευχαριστω; Δεν ειχα ξερεις καμια ορεξη για τετοιου ειδους συζητηση και ουτε κατηγορησα εγω κανεναν για παραπληροφορηση μαλλον εσυ την ειχες την μυγα απο την αρχη... Ας μην κατηγορουσες και δεν θα ασχολιομουν καν μαζι σου Επρεπε ομως να δικαιολογησεις την ακριβη σου ΑΤΙ αγορα, τοσα λεφτα εδωσες (η καποιος αλλος.....) εξαλλου Οτι πεις εσυ εχεις δικιο Ακομα δεν μου εξηγησες ομως γιατι πεταχτηκες ΕΣΥ να απαντησεις εφοσον δεν εκανα σχολιο προσωπικα σε εσενα; Γιατι πεταχτηκες δλδ αφου θεωρεις τον εαυτο σου αμεροληπτο και τις αποψεις σου αν μη τι αλλο σωστες; Το οτι το σχολιο εγινε κατω απο εσενα δεν σημαινει τπτ και η παραθεση εγινε σε σχολιο πριν το δικο σου. Οποτε μαλλον τα σχολια σου ειναι αστοχα και ελπιζω αυτη την φορα να το καταλαβες.. :turn: Τωρα για καρτες ασε απο καταβολης 3d καρτων καθε νεα σειρα αναβαθμιζω παντα και οπως σου εδειξε και ο GruntGR ειμαι 30 οποτε μαλλον εγω πληρωνω οπως θα καταλαβες γιατι ετσι γουσταρω να τα σκαω για το χομπυ μου. Οποτε οι εξυπναδες κατα μερος λαθος ατομο διαλεξες να flamareis..Εφοσον λοιπον θελεις μια μικρη συζητηση ας την κανουμε.. Οπως θα καταλαβες απο το σχολιο του gruntGR για να παω απο gtx256 σε x1900 κατι θα με τραβηξε περα απο υψηλες επιδοσεις οπως το IQ και το featureset λογου χαρη. Εαν εχεις εκπαιδευμενο ματι και βλεπεις διαφορες στο IQ τοτε η ΑΤΙ ειναι η καλυτερη λυση.. Οταν σκας οπως ανεφερες ενα τετοιο budget κοιτας να παρεις την καρτα με τις συνολικα καλυτερες επιδοσεις το καλυτερο featureset και το καλυτερο IQ .. Θεωρω δεδομενο οτι ξερεις οτι η ΑΤΙ εχει καλυτερο IQ και feature set ετσι; Δεν υπηρξα οπαδος καμιας εταιρειας και ουτε θα γινω ποτε αυτα ειναι για παιδακια ..Θες και την αιτιολογηση της επιλογης μου; Δεν θα εδινα τοσα λεφτα παλι για μια απο τα ιδια. Tι εννοω; Tο θεωρησα κοροιδια απο πλευρας Nvidia που ενω ειχε ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ με την καθυστερηση της ΑΤΙ με το R520, να φερει με τις 7900 μια τεχνολογια με καλυτερο feauture set και IQ εφαμιλλο των r5xx, δυστυχως ομως τι εφερε; το ιδιο ουσιαστικα marchitecture με την 7800GTX μου σε smaller process και απλα ανεβασμενα clocks που ουτε καν περνανε το r580 σε επιδοσεις αν και βγηκαν ως απαντηση σε αυτο 1-2 μηνες αργοτερα. Δεν ηταν δα τοσο δυσκολο να ξαναβαλει angle dependant AF (το οποιο μαλιστα αυτη πρωτη το ειχε παρουσιασει παλιοτερα στις gpu και το αφαιρεσε για μεγαλυτερες επιδοσεις) και επισης υποστηριξη ΑΑ+FP16HDR. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΤΑ ΑΦΗΣΕ ΓΙΑ G80. Οποτε εγω γιατι να την προτιμησω αυτη την φορα εφοσον μαλιστα υπαρχει και καλυτερη λυση; Αλλα αυτα οπως ειπες και εσυ πρωτυτερα πρεπει να τα ψαχνεις ως ενημερωμενος χρηστης και αυτο προσπαθω παντα να κανω να εχω δλδ την καλυτερη δυνατη λυση απο καθε εταιρεια καθε φορα Πριν απο την x1900xt ειχα 7800gtx256 και πιο πριν 6800gt καθως αυτες ηταν οι καρτες που ειχαν καλυτερο featureset απο την ΑΤΙ.. Eλπιζω να λυθηκαν οι αποριες σου ... Τεχνιεντως οπως θα καταλαβες δικαιολογησα και γιατι θεωρω την x1900xt/xtx καλυτερη επιλογη Δεν λεω προς θεου οτι οι 7900 δεν ειναι καλες καρτες.. Αλλα μιας και το εθεσες ως ζητημα budget και ΣΟΦΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ελπιζω να πηρες την απαντηση που ηθελες Eγω σε αυτα τα λεφτα ενδιαφερομαι πρωτιστως για καλυτερες επιδοσεις και καλυτερο IQ και τα υπολοιπα ερχονται σε δευτερη μοιρα EDIT Και ως σχολιο στον ερωτησαντα του thread δεν εχω κανενα μα κανενα προβλημα με την x1900xt μου μεχρι στιγμης. Και αν πρεπει να γενικευτει ΚΑΙ ΟΙ 2 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ μπορει να παρουσιασουν προβληματα σε οδηγους ή οτιδηποτε αλλο οπως παντα.. . Τωρα αν σε ενοχλει το πιο αργο φορτωμα του CP και το installation toy .net framework (λες και δεν μπορει να το εχεις installarei για αλλο λογο στο PC σου) τοτε τι να πω; Αλλα η αδικαιολογητη υποστηριξη της Nvidia μερικες φορες μου θυμιζει μια παλια διαφημιση της Klinex. ΑΥΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ... Εχουν περασει εδω και καιρο οι εποχες που η ΑΤΙ ειχε πολλα προβληματα ας το ξεπερασουν καποιοι αυτο και ας παψουν να θεωρουν την ΑΤΙ υποδεεστερη γιατι ετσι τους συμφερει ή γιατι δεν ειχαν πολυ απλα εμπειρια καλη παλιοτερα. Και εγω ειχα πολλα προβληματα με τις Nvidia περιεργως τι σημαινει αυτο οτι η Nvidia ειναι σκαρτη; Ελεος πια ας ειμαστε αντικειμενικοι και ας βαλουμε καλα στο μυαλο μας οτι σημερα ΑΤΙ και Nvidia ειναι εξισου καλες και καποιες φορες καλυτερη ειναι η Nvidia καποιες η ΑΤΙ.. TΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΑΤΗΡΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orbitech Μάϊος 8, 2006 #40 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Αρχική απάντηση από GruntGR I wish the people posting about ATI shadows would get a clue and or do some research, yes theres an display driver issue with Oblivion having flickering grass shadows, blocky shadows in NFS:MW LOTR BFME2, BF2 and any other games of a similar nature (quite a lot of EA games) are NOT driver issues, its down to how the shadows are generated and the fact that ATI cards dont have a shadow buffer feature that rounds out the shadows χμμμμ flickering shadows ( ATI ) or flickering textures ? ( nvidia ) ΟΕΟ.. Αστο αφου και εσυ παραπληροφορημενος εισαι ΤΟΛΜΗΣΕΣ να αναφερεις προβληματα της Nvidia? MORE shimmering anyone? OEO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.