yannis76 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 7, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 7, 2006 Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να έχει δοκιμάσει και τις δύο και να έχει καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα για το ποια είναι η καλύτερη; Διαβάζοντας online reviews γενικά η 7900 υπερέχει ενώ είναι και πιο αθόρυβη. Η ΑΤΙ όμως είναι 40-60Ε φθηνότερη...Έχοντας χρησιμοποιήσει τους οδηγούς της NV πρόσφατα διαπίστωσα ότι πρόκειται για σταθερότατα προϊόντα χωρίς προβλήματα σε αντίθεση με τους παλιούς Catalyst εποχής 9800Pro όπου ορισμένες φορές μου σπάγαν τα νεύρα...Τι προτείνετε από τις δύο αυτές κάρτες;ΕυχαριστώΓιάννης Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 7, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2006 και οι 2 καρτες θα σε αφησουν υπερευχαριστημενο.για μενα η 7900 κερδιζει στα σημεια με ελαχιστη διαφορα.οντως η 7900 εχει σταθεροτερους οδηγους και δεν χρειαζεται το .net framework 1.1 οπως οι ΑΤΙ καρτες.στο θεμα θορυβου η 7900 εχει καλυτερη ψυξη και πιο αθορυβη.τα 40-50 ευρω δεν νομιζω οτι παιζουν και τοσο ρολο οταν παιζεις σε τετοια κατηγορια....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Μάϊος 8, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Η ΑΤΙ X1900XT ειναι περιπου 30ε φτηνοτερη αλλα1) Θελει περισσοτερο ρευμα.2) Κανει περισσοτερο θορυβο.3) Τα κλασσικα προβληματα ασυμβατοτητας λογο των drivers.Μαμα και οι 2 βγαζουν τα ιδια FPS οποτε σε επιδοσεις ειναι τα ιδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geo_K Μάϊος 8, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Αρχική απάντηση από yannis76 [Σήμερα, στις 00:31] Τι προτείνετε από τις δύο αυτές κάρτες;Δες αυτό το λινκ είναι αρκετά κατατοπιστικό (και πρόσφατο) καθώς περιέχει πολλά τεστ μεταξύ των δύο καρτών που ανέφερες.Ίσως το πιο αξιόπιστο site.Ως πρώην κάτοχος 7800gtx στο μόνο που είχα πρόβλημα ήταν το λεγόμενο texture shimmering που παρήγαγε το Αnisotropic filtering.Όσον αφορά την ποιότητα στο Antialising η Ατι υπερτερεί (αν και οι διαφορές δεν είναι μεγάλες) ωστόσο όμως έχω μια ένσταση όσον αφορά το Adaptive Αntialising της ΑΤΙ, καθώς έχω την εντύπωση ότι δεν αποδίδει τόσο καλά όσο το Transparent Antialising της Νvidia(και στις δύο περιπτώσεις σε υψηλές αναλύσεις οι επιδόσεις πέφτουν κατακόρυφα).Κατά τη γνώμη μου και οι δύο εταιρείες έχουν προβλήματα στους οδηγούς.Η ΑΤΙ έχει βελτιωθεί στο τομέα των οδηγών σε σχέση με το παρελθόν καθώς προσφέρει σχεδόν ανά μήνα καινούργιους drivers, ενώ η Nvidia απο τη μεριά της προσφέρει καινούργιους drivers όποτε κρίνει ότι είναι απαραίτητο.Σε πολλές περιπτώσεις η Nvidia προσφέρει εκτός από τους official drivers και Βeta drivers χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ό,τι δεν αποδίδουν τα μέγιστα ή έχουν κάποιες δυσλειτουργίες.Στο τομέα του θορύβου η κάρτα της nVidia δείχνει να τα καταφέρνει καλύτερα καθώς δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου κατά τη λειτουργία 3d γραφικών.Δε συμβαίνει το ίδιο όμως και στη κάρτα γραφικών της ΑΤΙ καθώς ζεσταίνεται περισσότερο και είναι αρκετά θορυβώδες το σύστημα ψύξης που χρησιμοποιεί.Σε γενικές γραμμές θα σου πρότεινα να αγοράσεις κάρτα γραφικών της ΑΤΙ (εάν δεν αποτελεί για εσένα πρόβλημα το θέμα του θορύβου και θερμοκρασιών) ειδάλλως κάρτα γραφικών της Nvidia.Όπως είπε και ο Fragma, το μόνο σίγουρο είναι ό,τι όποια κάρτα και να διαλέξεις δεν πρόκειται να απογοητευτείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARVAS Μάϊος 8, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Βαλτος εισαι αγορι μου;; θες να ξεσπασει πολεμος;; :boxed: :hehe: Απο εμενα την ΑΤΙ μιας και εχει αρκετα καλυτερη απεικονηση τοσο με απλο ΑΑ + ΑF οσο και με ΑΑ+ΑF+HDR (κατι που η Nvidia δεν υποστηριζει.)Προβλημα με τους catalyst δεν θα αντιμετωπισεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάϊος 8, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Αρχική απάντηση από yannis76 Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να έχει δοκιμάσει και τις δύο και να έχει καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα για το ποια είναι η καλύτερη; Διαβάζοντας online reviews γενικά η 7900 υπερέχει ενώ είναι και πιο αθόρυβη. Η ΑΤΙ όμως είναι 40-60Ε φθηνότερη...Έχοντας χρησιμοποιήσει τους οδηγούς της NV πρόσφατα διαπίστωσα ότι πρόκειται για σταθερότατα προϊόντα χωρίς προβλήματα σε αντίθεση με τους παλιούς Catalyst εποχής 9800Pro όπου ορισμένες φορές μου σπάγαν τα νεύρα...Τι προτείνετε από τις δύο αυτές κάρτες;ΕυχαριστώΓιάννης Δύσκολη η επιλογή που έθεσες..Ο μονός που θα παίξει ρολό είσαι εσύ γιατί και οι 2 κάρτες είναι εξίσου καλές απ ότι λένε τα review Εγώ πάντως θα πρωτινά 7900gtx μιας και φανατικός τις nvdia Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimcar Μάϊος 8, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 το AA+HDR είναι κάτι που αν το δεις να παίζει (πχ Oblivion) είναι σημαντικός λόγος απόκτησης, από τη στιγμή μάλιστα που οι δυο κάρτες έχουν παρόμοιες επιδόσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Μάϊος 8, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Αν και δεν συμπαθώ καθόλου τους drivers της ati, ati θα έπαιρνα σε αυτή την κατηγορία...1900xt καλύτερη απεικόνιση, ΑΑ+HDR, softmod για τα ρεύματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Μάϊος 8, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Παρε ΑΤΙ .... Παρα πολυ καλη και με "εκρηκτικες" επιδοσεις . Η Nvidia 7900GTX ειναι εξισου πολυ καλη επιλογη απο θεμα επιδοσεων αλλα..... φιλαρακι αν "σημερα" κανεις αγορα NVIDIA XXXXX και δωσεις ενα Α ποσο μαλλον σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα θα "κλαις" για την επιλογη σου. Φυσικα αυτο ισχυει και για ΑΤΙ ΧΧΧΧ αλλα τουλαχιστον στην ΑΤΙ "νιωθεις" λιγο ποιο διαχρονικος. Υποψιν ....πριν αγορασω και εγω την δικια μου 1900ΧΤ ....ημουν τρελος NVIDIAκιας ( σταματησα στην 7800GTX ) Οσον αφορα για "πιθανον" ασυμβατοτητες που προαναφερονται απο πλευρας ΑΤΙ ....ας ειναι καλα οι Catalyst 6.4 ( tips : δεν χρειαζεται απαραιτητα να εγκαταστησεις το .ΝΕΤ 1.1 ...απλα εγκαταστεις ΜΟΝΟ τους drivers ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Μάϊος 8, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Και ομως πολλοι εχουν περισσοτερα προβληματα με τους 6.4 παρα με τους 6.3.Οσο για το HDR+AA ποσα FPS βγαζει το Oblivion στα 1280χ1024 ολα στο Full με AF και HDR+AA ? 20fps η πολλα βαζω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geo_K Μάϊος 8, 2006 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Αρχική απάντηση από stratos1978 [Σήμερα, στις 07:36] Οσον αφορα για "πιθανον" ασυμβατοτητες που προαναφερονται απο πλευρας ΑΤΙ ....ας ειναι καλα οι Catalyst 6.4 ( tips : δεν χρειαζεται απαραιτητα να εγκαταστησεις το .ΝΕΤ 1.1 ...απλα εγκαταστεις ΜΟΝΟ τους drivers ) Εφόσον δεν εγκατασταθεί το Net Framework της Microsoft, οι drivers δεν φορτώνουν τα Cli.exe με συνέπεια να μη λειτουργεί το control panel. Σύμφωνα με το site της ΑΤΙ η εγκατάσταση του NET Framework είναι επιβεβλημένη. Φυσικά η εγκατάσταση του Net Framework πρέπει να γίνεται μία φορά και όχι κάθε φορά που εγκαθιστούμε καινούργιους drivers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάϊος 8, 2006 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 με τους 6.4 εχω ΠΑΡΑ πολλα προβληματα ,βασικα μετα τους 6.2 δεν εχω μεινει ικανοποιημενος.On topic , εγω θα επαιρνα την 7900 γιατι πανω απο ολα ειναι η σταθεροτητα στα παιχνιδια και να εχεις ησυχο το κεφαλακι σου οτι δε θα χασεις τις ρυθμισεις σου ετσι στα ξαφνικα και δε ξερω και γω τι αλλο κουλο μπορει να σου τυχει. Απο την αλλη 60 ευρω δεν ειναι και λιγα . Παντως φοβαμαι μην δεν ειναι καλη επενδυση να παρεις τωρα καρτα, σε λιγους μηνες θα βγει γενια καινουρια με πολλα νεα χαρακτηριστικα που ισως να κανουν τις παλαιοτερες για τα μπαζα. Δε κοιτας για καμμια GT / XL? @ 300?δε ξερω μου τη σπαει πολυ αυτο το CCC(P) τελικα σε βαθμο να μην ξαναπαρω ΑΤΙ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geo_K Μάϊος 8, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Έχεις εγκαταστήσει το Net Frame 2.0;Προσωπικά, δεν συνάντησα πρόβλημα με το Net Frame 2.0 (τα πάντα τρέχουν άψογα).Δε μπορώ να πω όμως το ίδιο και για τις προηγούμενες εκδόσεις(Net Frame 1.1, 1.0b). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάϊος 8, 2006 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Αν και εχω Nvidia θα επαιρνα την Χ1900ΧΤ. Τεχνολογικα ανωτερη και παει καλυτερα στα καινουργια παιχνιδια. Θα καταλαβεις σε μερικους μηνες. Αλλα εχει μερικα μειονεκτηματα οπως μεγαλυτερη καταναλωση, θορυβος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Μάϊος 8, 2006 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Εγω θα προτεινα στον φιλο την 7900GT που μπορει ανετα να την παει 560-1600 και να εχει σχεδον την ιδια ταχυτητα με την 7900GTX και με 200ε φτηνοτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 8, 2006 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Επειδή τυχαίνει να έχω την Χ1900ΧΤ και να είχα πριν την 7900GTX, φυσικά και ψηφίζω ΑΤΙ.Asus 7900GTX:Ο ανεμιστήρας βγάζει αρκετή ζέστη μέσα στο κουτί, δε δουλεύει σωστά η ροή αέρα προς την έξοδο.Δε δούλευε το PowerSave της οθόνης όπως και με τις 6800 & 7800Καλή ποιότητα εικόνας σε DVD & games.Asus X1900XT:Εξαιρετικός ανεμιστήρας, με σωστή ροή στο πίσω μέρος του κουτιού. Ελάχιστα πιό θορυβόδηςΚανένα πρόβλημα με οδηγούς (απορώ τι παθαίνετε όλοι...?)Εξαιρετική ποιότητα απεικόνισης σε DVD & Games. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Μάϊος 8, 2006 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Ελαχιστα πιο θορυβωδης ??? Σε συγκριτικα τεστ αυτο που τονιζεται ειναι πως ο ανεμιστηρας των ΑΤΙ σηκωνει και τους νεκρους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 8, 2006 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Ναι, δε διαφωνώ... Κατά την ώρα που ανοίγεις το μηχάνημα... Μετά το Post πέφτει μιά σκάλα, και με το που ξεκινάει το boot πέφτει 2η και σχεδόν δεν ακούγεται.Ακόμα και στα games ΔΕΝ μου έχει ανέβει ποτέ στην 1η σκάλα. ΣΠΑΝΙΑ στη 2η...Μιλάω πάντα για ΧΤ και ΟΧΙ χτΧ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Μάϊος 8, 2006 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Καποιος που θα παρει την ΧΤ δεν θα την ανεβασει σε ΧΤΧ επιπεδα ? Δεν θα ανεβασει και το ανεμιστηρακι ταχυτητα ? Μια η αλλη ειναι.Για να ειμαι ειλικρινης οταν παιζω δεν με νοιαζει ο θορυβος αλλα οταν κοιμαμαι και το καμαρι μου κατεβαζει δεν μπορω να εχω την νταλικα διπλα μου να μαρσαρει αυτο με χαλαει.Τωρα αν ο φιλος εχει το PC εκτος δωματιου και δεν τον νοιαζει ο θορυβος εχει καλο τροφοδοτικο και εφοσον δεν τον νοιαζουν τα εκαστοτε προβληματα των Drivers τοτε θα του προτεινα και εγω την Χ1900ΧΤ για λιγο καλυτερες επιδοσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Μάϊος 8, 2006 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Εγώ βασικά θα σου έλεγα να περιμένεις αν δεν την έχεις άμεση ανάγκη , και να αγοράσεις μία όταν βγουν οι DX10 κάρτεςΑλλά σε περίπτωση που θέλεις τώρα , ψηφίζω και εγώ με την σειρά μου ΑΤΙ , για την εξαίρετη ποιότητα απεικόνισης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.