Jump to content

PC μέχρι 1000 ευρώ!

haris_led

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας παιδιά είμαι καινούριος στο φορουμ, και θέλω να σας συμβουλευτώ για να αγοράσω έναν υπολογιστή μαζί με την οθόνη (εγώ θα τον συναρμολογήσω).

Το ποσό που διαθέτω είναι μέχρι 1000 (άντε και 1100 στην καλύτερη:) )

Η συνήθης χρήση θα είναι κανονική (downloading, browsing, mp3, ταινίες) αλλά θα παίζω και παιχνίδια που (αν δεν κάνω λάθος) απαιτούν καλά χαρακτηριστικά, όπως το call of duty 2(διορθώστε με αν κάνω λάθος).

Αν αυτό αποτελεί κριτήριο, αραιά κάνω και επεξεργασία βίντεο:)

Μην υπολογίσετε το κόστος του σκληρού δίσκου, γιατί έχω έναν ide 200 gb, και θα βάλω αργότερα sata. Επίσης dvd-r έχω :)

Ακούω γνώμες:nerd::help: και ευχαριστώ :D:D

Αρχική απάντηση από F117 [Σήμερα, στις 01:29]

zzzzzzzzzzzzzzzz1kn.th.jpg

Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση!:) :)

Να κάνω μερικές ενστάσεις?(μπορεί να κάνω λάθος)

motherboard μου φαίνεται ότι υστερεί λιγάκι σε σχέση με αυτό το οποίο "Υποστηρίζει 4 μνήμες DDR2 667/533 και μέχρι 8GB"

Επίσης μια ram 1 gb όπως αυτή νομίζω θα ήθελα.

Για την κάρτα γραφικών, επεξεργαστή, οθόνη δεν έχω καμμία αντίρρηση:)

Το πληκτρολόγιο-desktop και το dvd και το floppy δεν με ενδιαφέρουν, οπότε και από την δική σου σύνθεση αν αφαιρέσουμε 60 καταλήγουμε στα 1020!

sinthesi6di.th.jpg

Όλα αυτά που περιέλαβα είναι συμβατά μεταξύ τους?

Δν προτιμας να παιζεις με dual channel στις μνημες; το κουτακι της chieftech ειναι κορυφαιο για τα λεφτα του και τα αξιζει με το παραπανω τα +30Ε.πολυ ευρυχωρο και με αρκετες θεσεις για ανεμιστηρακια.

Αρχική απάντηση από ARVAS [Σήμερα, στις 02:11]

Δν προτιμας να παιζεις με dual channel στις μνημες; το κουτακι της chieftech ειναι κορυφαιο για τα λεφτα του και τα αξιζει με το παραπανω τα +30Ε.πολυ ευρυχωρο και με αρκετες θεσεις για ανεμιστηρακια.

τι είναι το dual channel? πρέπει να έχω 2 όμοιες μνήμες? εγώ θέλω να βάλω μία του 1 gb γιατί στο μέλλον θα βάλω και άλλη μια.

Αν το dual channel είναι αυτό που λέω, όχι δεν το θέλω:o

Για το κουτί, δεν έχω καμμία αντίρρηση, είναι δεύτερης σημασίας προς το παρόν, κάτσε να βρούμε τα σημαντικά χεχε :toomuchne :upside:

Μπορεις να βαλεις 2χ512 και μετα να βαλεις αλλες 2.παιζει μεγαλο ρολο το κουτι.αυτα ελεγα και εγω οτι το κουτι δεν με νοιαζει και καλυτερα να δωσω τα 100Ε παραπανω για επεξεργαστη και γρφικα μεχρι που πηρα το shark και αλλαξα ριζικα γνωμη..;)

Αρχική απάντηση από ARVAS [Σήμερα, στις 02:23]

Μπορεις να βαλεις 2χ512 και μετα να βαλεις αλλες 2.παιζει μεγαλο ρολο το κουτι.αυτα ελεγα και εγω οτι το κουτι δεν με νοιαζει και καλυτερα να δωσω τα 100Ε παραπανω για επεξεργαστη και γρφικα μεχρι που πηρα το shark και αλλαξα ριζικα γνωμη..;)

Αν προτιμήσω το Motherboard που μου πρότεινε ο F117 δεν θα μπορέσω να κάνω αυτό που λες μελλοντικά.

Αν όμως πάρω αυτό με τα 108 που έχει 4 θέσεις για μνήμη θα μπορώ να το κάνω.

Αλλά αυτό στο οποίο είμαι διστακτικός είναι ότι δεν ξέρω αν το Motherboard των 108 είναι συμβατό με τον dual core d 930!

Μπορείς να μου πεις αν είναι??

Το λινκ του Motherboard: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522437

thanks anyway :D

EDIT: σχετικά με το κουτί όντως θα πάρω κάποιο πιο ακριβό, να είναι και όμορφο λιγάκι και ευρύχωρο!:)

Mε τη μητρικη που λες για DCh και αμα διαβασεις λιγο τα σχολια λει με τι ειναι συμβατο. (Pentium Processor Extreme Edition / Pentium D / Pentium 4 / Celeron CPU).δεν εχω ασχοληθει ποτε στη ζωη μου με intel οποτε δεν μπορω να σου προτεινω η να σου δωσω μια αξιοπιστη συμβουλη γι αυτη την πλατφορμα. με τα ιδια χρηματα θα επαιρνες εναν amd 3700+ που ομως θα σου εδινε καλυτερες επιδοσεις μονο στα παιχνιδια.Η intel εριξε παρα πολυ τις τιμες (να φανταστεις ο 950 εχει 350Ε) οποτε ατο πιστευω σε συμφερει.:T: :T:

Αρχική απάντηση από ARVAS [Σήμερα, στις 04:13]

Mε τη μητρικη που λες για DCh και αμα διαβασεις λιγο τα σχολια λει με τι ειναι συμβατο. (Pentium Processor Extreme Edition / Pentium D / Pentium 4 / Celeron CPU).δεν εχω ασχοληθει ποτε στη ζωη μου με intel οποτε δεν μπορω να σου προτεινω η να σου δωσω μια αξιοπιστη συμβουλη γι αυτη την πλατφορμα. με τα ιδια χρηματα θα επαιρνες εναν amd 3700+ που ομως θα σου εδινε καλυτερες επιδοσεις μονο στα παιχνιδια.Η intel εριξε παρα πολυ τις τιμες (να φανταστεις ο 950 εχει 250Ε) οποτε ατο πιστευω σε συμφερει.:T: :T:

:blink: που υπάρχει ο 950 με 250?? μπορείς να μου δώσεις κάποιο λινκ?

και εγώ το διάβασα αυτό με τους υποστηριζόμενους επεξεργαστές, αλλά θέλω να είμαι σίγουρος ότι τον υποστηρίζει, μην τρέχω μετά τζάμπα! ;)

350 συγνωμη.τυπογραφικο λαθος. λενε ομως οτι θα πεσουν κι αλλο.250 αν σε ενδιαφερει ειναι ο 940 ΕΔΩ

ευχαριστώ πολύ. μπορεί τελικά να πάρω τον 940, μιάς και δεν είναι μεγάλη η διαφορά.

περιμένω τώρα που ξημερώνει νέα μέρα να μου απαντήσει κάποιος για την συμβατότητα, ή και να προτείνει διαφορετική σύνθεση :D

καληνύχτα :p:yawn:

ελα ρε χαρη αρχηγε ολα καλα?αφου φτιαχνεις ΚΑΛΟ PC γιατι θες ιντελ? :D

Αρχική απάντηση από aGka8lz [Σήμερα, στις 13:12]

ελα ρε χαρη αρχηγε ολα καλα?αφου φτιαχνεις ΚΑΛΟ PC γιατι θες ιντελ? :D

Μικρός που είναι ο κόσμος τελικά:p

γιατί θέλω ιντελ? γιατί είναι πιο φτηνός.

υπάρχει κάποιος amd αντίστοιχων επιδόσεων στα 250 ? :unsure:

είμαι όλος αυτιά:)

Heroichi Black/White (ότι θες) 50

3700+ San Diego 217E

2X512MB @400MHz (aka Kingston) 81E ή 1 στικάκι 1GB (στην ίδια τιμή) για μελλοντικό 2Χ1GB

MSI K8N SLI F 105E

MSI 7600GT 210E

PHILIPS 170P6EG 17'' TFT @ (8 ms, Κοντράστ 500:1, Φωτεινότητα: 250 ni) 290E (καλύτερα για οθόνη να ρωτήσεις στο σχετικό φόρουμ!)

Πληκτρολόγιο θα έχεις (αν όχι βάλε ένα με 10Ε)

Ποντίκι: Logitec G1 29Ε (Ελαφρύτατο κ γρηγορότατο!)

Ζαlman 400W 95E

Από e-shop 1091.73E

Τώρα για video editing που λες, αν είναι κάτι που όντως θα χρειαστείς βάλε έναν Χ2 3800 με τελικό κόστος 1200Ε!

Αλλά αν σε νοιάζει ΤΟΣΟ η τιμή ... αϊντε ! Βάλε Ιντελ :p

Πληκτρολόγιο του 10ευρου; Τροφοδοτικό Zalman; Πας καλά;

1. Το καλό πληκτρολόγιο είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και κακώς οι περισσότεροι χρήστες δεν δίνουν σημασία σε ένα ποιοτικό πληκτρολόγιο

2. Υπάρχουν πολύ καλύτερα τροφοδοτικά απο το Zalman το οποίο κατά τη γνώμη μου άδικα υπάρχει... Αν θες φτηνό και καλό παίρνεις ένα Chieftec 420W. Αλλιώς στα λεφτά που ζητάει το Zalman βρίσκεις Enermax και Tagan; Δεν θα το σκεφτόμουν καν να το προτείνω στη θέση σου...

Όσο αφορά την εργονομία, παρατήρησα πως κυρίως το ποντίκι μετράει, για αυτό και πρότεινα το G1. Αλλα μια που το λες, ποιο θα πρότεινες για εργονομικό (σε λογικές τιμές) πληκτρολόγιο? Κανα logitec πιστεύω.

Για τα Zalman άκουσα πως είναι από τα πιο αθόρυβα, για αυτό και το πρότεινα. Προσωπικά έχω έναν Enermax (στο παλιό pc) και είμαι μια χαρά.

Φυσικά και είναι αθόρυβο αλλά αθόρυβα είναι και ένα σορό άλλα. Και μάλιστα καλύτερα σαν τροφοδοτικά ΚΑΙ σε καλύτερες τιμές. Αθόρυβα είναι και τα Enermax (σχετικό το αθόρυβα βέβαια αφού έχουν έτσι κι αλλιώς κινούμενα μέρη), αθόρυβα και τα Tagan, αθόρυβα και τα πολύ φθηνότερα Chieftec. Ας μην τα θυσιάζουμε και όλα για το θόρυβο. Επίσης σκέψου οτι το Zalman έχει ένα χρόνο εγγύηση σε αντίθεση με τις υπόλοιπες εταιρίες που δίνουν 2 και 3 χρόνια. Φαντάσου... ;)

Δε λέω πως δεν είναι καλό τροφοδοτικό, προς θεού, απλώς πιστεύω οτι είναι υπερβολικά ακριβό γι'αυτά που προσφέρει. ή τουλάχιστον πολύ καλύτερα τροφοδοτικά απο αυτό είναι υποτιμημένα... ;)

Όσο για το πληκτρολόγιο και το mouse πιστεύω πως είναι αυστηρά προσωπική επιλογή του καθενός. Ο καθένας έχει συνηθίσει σε άλλη φόρμα (προσωπικά έχω συνηθίσει σε MS και δεν μπορώ με τπτ Logitech παρόλο που μου αρέσουν πολύ) και επίσης ο καθένας χρησιμοποιεί διαφορετικά το PC και το πληκτρολόγιό του οπότε χρειάζεται και διαφορετικά πρόσθετα πλήκτρα. Προσωπικά πήρα το Digital Media Pro της MS γιατί μου ερχόταν γάντι. Αντίθετα ένα logitech που έτυχε να δοκιμάσω σε ένα PC μια φορά δεν με βόλευε καθόλου μα καθόλου.

Είναι αυστηρά προσωπική επιλογή του καθενός πιστεύω... ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.