cypherth Δημοσιεύτηκε Μάϊος 7, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 7, 2006 θέλω να βάλω με κάποιο τρόπο έναν ανεμιστήρα στο linksys που έχει η κοπελιά μου για να μην ζεσταίνεται τόσο. δυστυχώς το κουτί της επάνω δεν έχει ανεμιστηράκι ώστε να το ακουμπήσω εκεί και να γίνεται έτσι η δουλειά. πρόσφατα έβαλα το accelero στην 7800gt μου οπότε η ψύξη της μου έμεινε. έχω επίσης ένα 8αρι ανεμιστηράκι που κάθεται. έχει κανείς καμιά ιδέα για το πώς θα μπορούσα να το "κρυώσω" λίγο? α! το ανεμιστηράκι που έβγαλα από την κάρτα γραγικών έχει μικρότερο molex για το ρεύμα. αν θέλω να βάλω αυτό, πώς θα το συνδέσω μέσα? γελοίο ποστ μεν δεν ήξερα δε που αλλού να το βάλω....
unseen Μάϊος 7, 2006 #2 Μάϊος 7, 2006 αμα μας πεις και τι συσκευη linksys... Modem? router? switch? print server? camera? μπλα μπλα... Αν εννοεις router εγω τα ανοιγω και βαζω ψυκτρακια. Οχι σε linksys αλλα στα zyxel που βαζουμε στην δουλεια.
cypherth Μάϊος 7, 2006 Author #3 Μάϊος 7, 2006 σωστός :) το μόντεμ το ασύρματο που δίνει η φορθνετ το Linksys WAG354G, βασικά δεν εννοούσα να βάλω κάτι μέσα, καμιά χαζοπατέντα για απέξω...πχ να στηρίξω κάπως κάποιο ανεμιστηράκι ή κάτι ανάλογο...αλλά αν παίζει και αυτό που λες για τα ψυχτράκια θα το ψάξω
SpyNet Μάϊος 7, 2006 #4 Μάϊος 7, 2006 δεν χρειαζετε να του βαλεις τιποτα. Ειναι linksys, αντεχουν 24/7 αναμμενα.
dimitris74 Μάϊος 7, 2006 #5 Μάϊος 7, 2006 το θέμα ειναι απο που θα δωσεις ρεύμα, εχεις προσβαση στο εσωτερικό του κουτιού? ειναι κοντα? αν ναι απλα δώσε απο κάποιο Molexspynet στο συγκεκριμένο Modem Μονο ευεργετικά λειτουργει η ψύξη μιας και ειναι μικρο το κουτί και ζεστένεται υπερβολικά
AN7 OverClocker Μάϊος 7, 2006 #6 Μάϊος 7, 2006 Αρχική απάντηση από unseen αμα μας πεις και τι συσκευη linksys... Modem? router? switch? print server? camera? μπλα μπλα... Αν εννοεις router εγω τα ανοιγω και βαζω ψυκτρακια. Οχι σε linksys αλλα στα zyxel που βαζουμε στην δουλεια. Λίγο OT αλλά..έχω το Zyxel 660HW...να το ανοίξω και να του βάλω λες?
trendy Μάϊος 7, 2006 #7 Μάϊος 7, 2006 Δεν είναι απαραίτητο να βάλεις ανεμιστήρα ή ψυκτράκια σε τέτοιες συσκευές. Ακόμα και αν σου φαίνονται ότι ζεσταίνονται, έχει προβλεφτεί από τη μαμά εταιρεία και δεν τα επηρεάζει.Θα είχε νόημα και μάλιστα μεγάλο αν ένα τέτοιο έπαιζε σε εξωτερικό χώρο μέσα σε ηλεκτρολογικό κουτί, με τον ήλιο να το χτυπάει. Που και πάλι σε τέτοιες συνθήκες έχω βάλει dlink 900+, linksys wrt54g και cisco 340AP χωρίς καμία μόντα και χωρίς να μου εμφανίσουν πρόβλημα.Τέλος έχε υπ' όψη σου ότι ίσως χαλάσεις την εγγύηση αν σκίσεις κάποιο ταμπελάκι ανοίγοντας το κουτί.
unseen Μάϊος 8, 2006 #8 Μάϊος 8, 2006 Δυστυχως φιλε trendy κολλανε και μαλιστα πολυ. Το 50% αυτων σιγουρα θα κολλησει ειτε σε 2 ειτε 3 μηνες. Εκεινα που δεν μου εχουν κολλησει μεχρι σημερα ειναι αυτα που δουλευουν ή μεσα σε αεριζομενο rack ή σε computer room με συνεχη κλιματισμο. Ακομη και τα πιο ακριβα μοντελα σαν αυτο του an7 εχουν προβλημα. Αn7 οι βιδες απο τα zyxel, δεν ειναι κατω απο αυτοκολλητα οποτε δεν χανεις την εγγυηση. Οι ψυκτρουλες κανουν δουλεια και αυτο που λεω ειναι δοκιμασμενο.
trendy Μάϊος 8, 2006 #9 Μάϊος 8, 2006 Τότε μάλλον θα τη θεωρήσω random συμπεριφορά.Σίγουρα πάντως κακό δεν κάνει μία έξτρα ψύξη από τη στιγμή που δε χάνεται η εγγύηση.
unseen Μάϊος 8, 2006 #10 Μάϊος 8, 2006 Γενικα εχω παρατηρησει οτι τα δικτυακα που ειναι σε πλαστικο περιβλημα και οχι μεταλλικο κολλανε πολυ συχνοτερα.
dimitris74 Μάϊος 8, 2006 #11 Μάϊος 8, 2006 ειδικα το WAG354G χρειάζεται ψύξη, το έχει φίλος ο οποίος το έψαξε παρα πολυ σε forum του εξωτερικού που χρησιμοποιείται αρκετά μιας και σε adsl2+ ειναι απο τα γρηγορότερα και κατέληξε εκει, του μειώθηκαν τα disconnect στο wifi Και βελτιώθηκε η συμπεριφορά του πολυ.άλλωστε αν το ακουμπήσει κάποιος την ώρα που δουλεύει θα το καταλάβει
AN7 OverClocker Μάϊος 8, 2006 #12 Μάϊος 8, 2006 Αρχική απάντηση από unseen Δυστυχως φιλε trendy κολλανε και μαλιστα πολυ. Το 50% αυτων σιγουρα θα κολλησει ειτε σε 2 ειτε 3 μηνες. Εκεινα που δεν μου εχουν κολλησει μεχρι σημερα ειναι αυτα που δουλευουν ή μεσα σε αεριζομενο rack ή σε computer room με συνεχη κλιματισμο. Ακομη και τα πιο ακριβα μοντελα σαν αυτο του an7 εχουν προβλημα. Αn7 οι βιδες απο τα zyxel, δεν ειναι κατω απο αυτοκολλητα οποτε δεν χανεις την εγγυηση. Οι ψυκτρουλες κανουν δουλεια και αυτο που λεω ειναι δοκιμασμενο. Thanx man..θα το τακτοποιήσω σήμερα κι όλας
cypherth Μάϊος 8, 2006 Author #13 Μάϊος 8, 2006 δεν έχω κανένα παράπονο είναι πολύ καλό και σταθερό. ειδικά με το καινούριο firmware που δίνει η forthnet από το σαιτ της το οποίο είναι πατέντα δικιά τους για ελλάδα, πραγματικά είναι πιο κρύο όταν το ακουμπάω από πιο πριν και disconnect δεν έχω κανένα πλέον, ενώ με το τελευταίο που έδινε η linksys επίσημα μου έκανε 1-2 disconnect τη μέρα και πάλι όχι πάντα. φίλε dimitris74 ο φίλος σου πώς ακριβώς το έψυξε.΄εγώ σκέφτομαι κάτι απέξω να βάλω ή να στερεώσω κανά ανεμιστηράκι με καμιά πατέντα από το να καταφύγω σε λύσεις ανοίγματος και ψυχτράκια.
dimitris74 Μάϊος 8, 2006 #14 Μάϊος 8, 2006 απο πάνω που έχει τις τρυπες να αερίζεται, απλα του εβαλε το ανεμιστηράκι και στέλνει αέρα μεσαδες το ποστ τουhttp://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=464490&postcount=173
Makis Hourdakis Μάϊος 8, 2006 #15 Μάϊος 8, 2006 :OT:Εγώ έχω το USR 9106 μέσα σε κουτί στον τοίχο (εσωτερικός χώρος). Το 'χα πιάσει και μου φάνηκε χλιαρό έως κρύο απ'έξω. Θα ήταν καλό να κάνω τπτ;
dimitris74 Μάϊος 8, 2006 #16 Μάϊος 8, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis :OT:Εγώ έχω το USR 9106 μέσα σε κουτί στον τοίχο (εσωτερικός χώρος). Το 'χα πιάσει και μου φάνηκε χλιαρό έως κρύο απ'έξω. Θα ήταν καλό να κάνω τπτ; να τα αφήσεις οπως είναι αυτό. το εχω 24/7 εδω και ενα χρονο και δεν εχει κάνει τιποτα το μωρο μου....
aggelopas Μάϊος 8, 2006 #17 Μάϊος 8, 2006 Αρχική απάντηση από cypherth [Σήμερα, στις 14:23] δεν έχω κανένα παράπονο είναι πολύ καλό και σταθερό. ειδικά με το καινούριο firmware που δίνει η forthnet από το σαιτ της το οποίο είναι πατέντα δικιά τους για ελλάδα, πραγματικά είναι πιο κρύο όταν το ακουμπάω από πιο πριν και disconnect δεν έχω κανένα πλέον, ενώ με το τελευταίο που έδινε η linksys επίσημα μου έκανε 1-2 disconnect τη μέρα και πάλι όχι πάντα. φίλε dimitris74 ο φίλος σου πώς ακριβώς το έψυξε.΄εγώ σκέφτομαι κάτι απέξω να βάλω ή να στερεώσω κανά ανεμιστηράκι με καμιά πατέντα από το να καταφύγω σε λύσεις ανοίγματος και ψυχτράκια. Καλα αυτο,το οτι ειναι πιο κρυο με το firmware της forthnet ειναι εντελως ακυρο και υποκειμενικο.Το μετρησες με καποιο αλλο οργανο περαν του χεριου σου?Εμενα βγηκε μισο βαθμο παρακατω με το νεο firmware,και που δεν νομιζω να οφειλεται σε αυτο.
cypherth Μάϊος 8, 2006 Author #18 Μάϊος 8, 2006 νομίζω πώς όπου έχω δει μετά το καινούριο firmware είναι πιο κρύο. εννοείται πώς είναι υποκειμενικό, και η υποκειμενικότητα του φαινομένου έχει γίνει θέμα σχολιασμού και σε άλλα φορουμ. όμως είναι γεγονός και αυτό δεν αλλάζει. το λένε αρκετά άτομα. την αλλαγή της θερμοκρασίας μπορείς να την καταλάβεις με το χέρι και ένα απλό άγγιγμα χρειάζεται για να καταλάβεις αν κάτι είναι πιο κρύο ή πιο ζεστό από πριν. δεν χρειάζεται κάποια εξειδικευμένη γνώση για κάτι τέτοιο. για την ιστορία κα μόνο παντως χρησιμοποίησα έναν από τους αισθητήρες του aerogate II και μου έδειξε προσωπικά εμένα 6 βαθμούς κάτω. με την ίδια χρήση, στο ίδιο σημείο κάτω από τις ίδιες συνθήκες. το μόνο που άλλαξε ήταν ότι τη δεύτερη φορά είχε δουλέψει και παραπάνω κιόλας. τέλος παντων μην ξεφεύγουμε από το θέμα. εγώ το άνοιξα αυτό για να βρούμε κάποια χαζοπατέντα για να το ψύξουμε (χωρίς αν είναι εύκολο να ανοιχτεί). εξάλλου το μισό βαθμό παρακάτω πώς τον μέτρησες και εκεί γιατί μου φαίνεται λίγο και πώς τον εξηγείς?
aggelopas Μάϊος 8, 2006 #19 Μάϊος 8, 2006 Πρεπει να ειναι πολυ μεγαλη η θερμοκρασια για να καταλαβεις διαφορα με το χερι,το οποιο και πρεπει να εχει την ιδια θερμοκρασια με την πρωτη μετρηση για να πεις οτι εχει την ιδια αισθαντικη ικανοτητα.Τωρα το πως θα θυμασαι μικρες θερμοκρασιακες μεταβολες ειναι λιγο παραξενο.Οταν εβαλα το νεο φερμ επηρεασμενος απο τα σχολια σε αλλο φορουμ ειπα α,τωρα σαν να κρυωσε.Μολις το μετρησα η θερμοκρασια επαιζε μεταξυ της υψηλοτερης που ειχα μετρησει με το παλιο φερμ και ενος βαθμου λιγοτερο,εξ' ου και ο μισος βαθμος διαφορα.Παντως για το συγκεκριμενο μοντεμ πιστευω οτι ψυχεται καλυτερα ορθιο μιας εχει μεγαλυτερη επιφανεια αποβολης θερμοτητας αφου φευγει η ζεστη και απο τις 2 πλευρες.
sotiris Μάϊος 8, 2006 #20 Μάϊος 8, 2006 Και μένα το usr9108 ψήνεται, αλλά δεν νομίζω ότι καταλαβαίνει.Τουλάχιστον δεν μου κολλάει, με το νεότερο firm της usr (αν και δεν πρέπει νά χει περάσει πάνω από 1 μήνας).Συνήθως μου κόλλαγε μια φορά το μήνα, όμως δουλεύει και σαν switch αρκετά, εκτός από την internet χρήση (αν και αυτό που πρέπει να το ζεσταίνει = σηκώνει cpu usage είναι τα πολλά ανοικτά connections, επιθέσεις που τρώει το firewall etc.).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.