Jump to content

Διαφορετικά χρώματα σε οθόνη και 2 διαφορετικούς εκτυπωτές

Recommended Posts

Σήμερα έφτιαχνα κάτι γραφήματα "πίτες" στο excel και τα χρώματα με τα οποία έπαιζα ήταν το πράσσινο, το μπλε, και το κόκκινο (το τρίτο χρώμα στην πρώτη στύλη του excel). Τα γραφήματα τα έφτιαξα στο excel και μετά τα πέρασα στο word και όλα αυτά σε ένα μηχάνημα με MS Office 2003, ati 9600XT, EIZO L568 και εκτυπωτή HP Deskjet 920c. Τύπωσα ένα δοκιμαστικό στον HP με normal ποιότητα και μου τα έβγαλε μια χαρά.

Μετά, για να μην επιβαρύνω το HP, τα πέρασα σε ένα άλλο μηχάνημα με Office 2000, ati X300SE, EIZO L568 και πολυμηχάνημα Canon Pixma MP780. Απο κει στην οθόνη μια χαρά αλλά στην εκτύπωση (στη normal ποιότητα του canon) το κόκκινο έβγαινε πορτοκαλί! Απο μελάνια στη μέση και τα τρία χρώματα.

Γιατί αυτό; :blink: :blink: :blink:

Αρχική απάντηση από .38-.45

διαφορετικα color profiles σε καρτα, οθονη και εκτυπωτη. το περιεργο θα ηταν να τυπωνες και να ειχες τα ιδια χρωματα.

Το αυτό :T:

Nαι αυτό το πρόβλημα το έχω και εγώ.

Μπαίνουμε στα χωράφια του color calibration και δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ με το θέμα για να σου πώ.

Κανείς άλλος ;

Αρχική απάντηση από .38-.45

διαφορετικα color profiles σε καρτα, οθονη και εκτυπωτη. το περιεργο θα ηταν να τυπωνες και να ειχες τα ιδια χρωματα.

ακριβως. το ιδιο ειχα παθει και εγω καποτε και αργοτερα ανακαλυψα οτι συμβαινει αυτο. δεν πρεπει να σε εκπλησσει...ειναι απολυτα φυσιολιγικο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.