Jump to content



Πρόβλημα με ghost και windows


fonzi

Recommended Posts

Επειδή η ώρα έφτασε 5πμ και τα έχω ψιλοπαίξει...

Είχα έναν sata 200GB seagate ( 4 partitions)που τον αντικατέστησα με έναν 250GB samsung. Tov seagate τον έβαλα εξωτερικό αλλά με sata σύνδεση. Για αντίγραφα του active partition του seagate χρησιμοποιούσα ghost και τα αρχεία v2i ή κάπως έτσι τα έγραφα στο 4ο partition από όπου οταν χρειαζόταν τα επανέφερα ξεκινόντας με το cd του ghost (recovery cd). Κανένα πρόβλημα ως εκεί.

Τώρα λοιπόν στον καινούριο δίσκο δημιουργώ πάλι 4 partition αλλά αυτό των windows το κάνω μικρότερο διότι το είχα σχετικά μεγάλο.

Περνάω windows από την αρχή και φυσικά φορμάρω και τα 4 νέα partitions σε ntfs. Exω λοπόν και τους 2 δίσκους απάνω και ορίζω από το bios να ξεκινήσει ο παλιός δίσκος πρώτα που άλλωστε έχει και το ghost πρόγραμμα φορτωμένο. Οπότε βλέπω τα 4 παρτισιονς του παλιού δίσκου σαν c, d, e, f και του νέου σαν g, h, j, k. Τρέχω το norton system works και του δίνω να κάνει αντιγραφή drive (όλα τα παλιά στα αντίστοιχα καινούρια). Καλού-κακού παίρνω και ένα image του c στο k.

Λοιπόν προφανώς γίνεται μπάχαλο με MBR κλπ και δεν μπουτάρει με τίποτα από τον καινούριο δίσκο. Αν μπουτάρω από τον παλιό και του δώσω να κάνει επαναφορά την εικόνα του παλιού C στο νέο, γράφει ότι βρίσκει λάθος στο αρχείο. Το ίδιο κάνει και με οποιαδήποτε από τις παλιές εικόνες που είχα πάρει. Και αλλάζει και κάποια ονόματα: Το myvideos πχ που ήταν έτσι σε ένα από τα παλιά παρτίσιονς τώρα το έκανε administrator's videos στο καινούριο αντίστοιχο παρτίσιον που χρησιμοποίησα την αντιγραφή drive του ghost.

Τι φταίει; Μπορεί και το ότι μετά το restore μπουτάρισα με 2 Primary Active partitions;

Υπάρχει κάποιος απλός τρόπος να φτιάξω το C όπως ήταν στον παλιό δίσκο; Δυστυχώς το acronis δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω διότι έχει κάποια ασυμβατότητα με το συγκεκριμένο μηχάνημα...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.