Jump to content

Plasma Vs LCD-TFT Ποια είναι καλύτερη τεχνολογία οθονών??

Recommended Posts

Αυτό που λέω για την ανάλυση ισχύει απόλυτα. Αν θέλεις μπορώ να σου μεταφέρω και τη σελίδα του manual της τηλεόρασης. Pc resolution through vga->1366x768, PC resolution through HDMI|/DVI->1366x768. Τώρα αν αυτά που λέει το manual δεν ισχύουν δεν το ξέρω ούτε έχω και τη δυνατότητα να το τσεκάρω. Αν κάποιος το έχει δοκιμάσει και μπορεί να μας πει με σιγουριά θα το εκτιμούσα. Εγώ απλά μεταφέρω αυτά που βλέπω από το manual.

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply
Αυτό που λέω για την ανάλυση ισχύει απόλυτα. Αν θέλεις μπορώ να σου μεταφέρω και τη σελίδα του manual της τηλεόρασης. Pc resolution through vga->1366x768, PC resolution through HDMI|/DVI->1366x768. Τώρα αν αυτά που λέει το manual δεν ισχύουν δεν το ξέρω ούτε έχω και τη δυνατότητα να το τσεκάρω. Αν κάποιος το έχει δοκιμάσει και μπορεί να μας πει με σιγουριά θα το εκτιμούσα. Εγώ απλά μεταφέρω αυτά που βλέπω από το manual.

Νομίζω ότι o wacko_gr2004 αναφέρεται στο 1:1 pixel mapping over HDMI and component (1080p) το οποίο όμως δεν έχει σχέση με την τεχνολογία Plasma αλλά με τον επεξεργαστή εικόνας της εκάστοτε TV.

Είσαι απόλυτα σωστός. Αυτό ακριβώς εννοώ. Δεν είπα ότι οι plasma δεν μπορούν να δώσουν 1080p σε vga ή component. Άλλωστε η samsung ps50a656 π.χ και η lg 50pg7000 το κάνουν μια χαρά. Μόνο η pioneer και η panasonic δεν το κάνουν. Και είναι αρκετά σοβαρό μειονέκτημα όσο κι αν υπερέχουν σε εικόνα.

Μα εννοείται ότι μιλάμε μόνο για full hd τηλεοράσεις. Φυσικά και θα εκμεταλλευτείς το hdmi αλλά υπάρχουν κι άλλα βύσματα που πρέπει να υποστηρίζουν 1080p πέρα από το hdmi. Αυτά είναι το component (RGB) και το DB-15. Το 1366 που λέω είναι η μέγιστη υποστηριζόμενη ανάλυση για pc στην kuro αλλά και στην panasonic viera (κοινώς στις δύο καλύτερες plasma που υπάρχουν), είτε το συνδέσεις με db-15 είτε το συνδέσεις με hdmi. Επίσης δεν παίρνεις 1080p από component αλλά μόνο 1080i. Δεν ισχύει το 1080p=hdmi. 1080p είναι και το component που έχει το XBOX360 για παράδειγμα. Εκεί δε θα έχω 1080p. Επίσης δε θα έχω και στο επιτραπέζιο dvd με upscaler στα 1080p γιατί και αυτό με component συνδέεται. Όσο για το ρεύμα, και πάλι σε πραγματικές συνθήκες καίει λιγότερο από τη θεωρητική τιμή αλλά αυτό ισχύει και για τις LCD. Σε πραγματικές συνθήκες μιλάμε για 2 έως 2,5 φορές μεγαλύτερη κατανάλωση. Επομένως, ενώ στη θεωρία οι plasma υπερέχουν, στην πράξη έχουν πάρα πολλούς περιορισμούς. Χωρίς να αναφέρω το burn-in effect, τη μείωση 50% της φωτεινότητας στα 5 χρόνια και άλλα τέτοια. Τα μόνα πράγματα που υπερέχουν είναι οι γωνίες θέασης και το μαύρο. Και το μαύρο όμως έχει βελτιωθεί τρομακτικά στις

LCD. Όποιος έχει δει την Α956 LED της samsung μάλλον καταλαβαίνει ακριβώς τι εννοώ. Και με την εξαίρεση της Kuro η οποία είναι η μοναδική plasma που έχει εξίσου ζωντανή εικόνα με τις LCD.

Αφου τα παιχνιδια του Xbox 360 ειναι 720p οχι 1080p που ειναι το προβλημα?

Τωρα ολα τα DVD players εχουν hdmi.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.