nobig Ιανουάριος 15, 2009 #101 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2009 Ήμουν και εγω ανάμεσα σε plasma & LCD αλλά όταν είδα και τις 2 τεχνολογίες απο κοντά άλλαξα γνώμη για τις plasma. Στην αρχή τις είχα σε πολύ μικρή εκτίμηση με όλα αυτα που διάβαζα! Ίσως να ήταν τα 1α panel. Κατέληξα σε μια 37άρα viera HDready στα 699 της οποίας τα χρώματα, κίνηση και μαύρο οι LCD <1000-1200€ δεν έβλαπαν ΟΥΤΕ στα όνειρα τους. Μόνο κάτι philips με ambilight ήταν σε άλλη κλίμακα! Σε άλλη κλίμακα ήταν όμως και τα χρήματα που ήθελαν. Γνώμη μου πάρε μια 37-40άρα FullHD panasonic plasma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Ιανουάριος 15, 2009 #102 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2009 πιο φθηνη στο skroutz με key "plasma full hd" μου βρηκε με 932E330E παραπανω απο μια lcd 42 full hd LG νομιζω ειναι αρκετα μεγαλο ποσο.σωστα ;σημερα ειδα και μια LED tv..να τη παρω ; εχει ομως 1600Ε Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Ιανουάριος 15, 2009 #103 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2009 Και τι θα έχει να ζηλέψει η panasonic απο την 42άρα LG? 330€ δεν είναι λίγα μην τρελαθούμε 1/3 της τιμής Link to comment Share on other sites More sharing options...
diperr Ιανουάριος 15, 2009 #104 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2009 Γομάρι αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου LG 50" PG7000 είναι η απάντησή σου. Τις ίντσες μην τις φοβάσαι εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Ιανουάριος 15, 2009 #105 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2009 Και τι θα έχει να ζηλέψει η panasonic απο την 42άρα LG? 330€ δεν είναι λίγα μην τρελαθούμε 1/3 της τιμήςδε σε επιασα sorry εδω μου παρουσιαζεις υπερ της LCDστο προηγουμενο υπερ της πλασμα.σε εχασα τελειως Link to comment Share on other sites More sharing options...
Supeleng Ιανουάριος 15, 2009 #106 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2009 Μεταξύ των δύο προσωπικά προτιμώ τις full HD.Γενικά όμως LED screens ftw!!:smoke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio102004 Ιανουάριος 21, 2009 #107 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2009 ολα ωραια και καλα οσον αφορα τις plasma.καλυτερες σε αναλογικα, καλυτερο μαυρο.αλλα ρε παιδια οτι πληρωνεις παιρνεις για παραδειγμα η panasonic η th-pz80/800/85e την ειδα και την λατρεψα...αλλα 324 watt το ρημαδι...1100 ευρω την εχω βρει σε elevtroworld (δεν ξερω αν ειναι ετοιμοπαραδοτη).απο την αλλη μερια η 55αρα της samsung με led τεχνολογια εχει απιστευτη εικονα για tft-lcd αλλα 2900 eyro!ναι αλλα καει μολις 240watt!!!!!και ειναι 55αρα παρακαλω....εαν τη δω και μου αρεσει καλυτερα απο την panasonic γιατι να μην την παρω?ποτε θα κανω αποσβεση (σε σχεση με οτι κοστιζει παραπανω απο την panasonic) αν την εχω 3-4 ωρες την ημερα ανοιχτη?οεοεο?μαθηματικοι μου εμπρος...αν μου αρεσει η samsung και την παρω ποτε θα αποσβεσω τα 1800 ευρω παραπανω που αξιζει....χωρια το γεγονος οτι θα εχω 55αρα!!!χαχα.....α και χωρια το γεγονος οτι θα μπορω να την χρησιμοποιησω για pc....xexe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
charly13 Ιανουάριος 22, 2009 #108 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2009 ολα ωραια και καλα οσον αφορα τις plasma.καλυτερες σε αναλογικα, καλυτερο μαυρο.αλλα ρε παιδια οτι πληρωνεις παιρνεις για παραδειγμα η panasonic η th-pz80/800/85e την ειδα και την λατρεψα...αλλα 324 watt το ρημαδι...1100 ευρω την εχω βρει σε elevtroworld (δεν ξερω αν ειναι ετοιμοπαραδοτη).απο την αλλη μερια η 55αρα της samsung με led τεχνολογια εχει απιστευτη εικονα για tft-lcd αλλα 2900 eyro!ναι αλλα καει μολις 240watt!!!!!και ειναι 55αρα παρακαλω....εαν τη δω και μου αρεσει καλυτερα απο την panasonic γιατι να μην την παρω?ποτε θα κανω αποσβεση (σε σχεση με οτι κοστιζει παραπανω απο την panasonic) αν την εχω 3-4 ωρες την ημερα ανοιχτη?οεοεο?μαθηματικοι μου εμπρος...αν μου αρεσει η samsung και την παρω ποτε θα αποσβεσω τα 1800 ευρω παραπανω που αξιζει....χωρια το γεγονος οτι θα εχω 55αρα!!!χαχα.....α και χωρια το γεγονος οτι θα μπορω να την χρησιμοποιησω για pc....xexe... Λογικα σε 15 χρονια θα εχεις κανει αποσβεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diperr Ιανουάριος 22, 2009 #109 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2009 α και χωρια το γεγονος οτι θα μπορω να την χρησιμοποιησω για pc....xexe...Απλά σαν ενημέρωση θα αναφέρω τα παρακάτω χωρίς να έχω κάτι προσωπικό μαζί σου.Εδώ και μέρες με όλα τα Threads που έχουν ανοίξει για τις τηλεοράσεις π.χ. "LCD vs Plasma" οι περισσότεροι γράφουν ότι οι plasma δεν κάνουν για PC ή τέλος πάντως για desktop ή ότι άλλο...Προτείνω να μην στέκεστε μόνο σε δηλώσεις άλλων ή σε πράγματα που διαβάζετε καθώς εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ για πάνω από 5 μήνες για browsing και για gaming Plasma TV (συγκεκριμένα την Samsung PS42C96) χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολα να δώσετε ~700€ και να βγει μάπα το καρπούζι ή να τρέχετε στα service και να μη σας καλύπτουν αλλά από την άλλη τα πράγματα έχουν βελτιωθεί τραγικά στην τεχνολογία των Plasma.Και το λέω αυτό όχι για να το παίξω έξυπνος αλλά ως πρόταση που σας βγάζει από το φαινόμενο να αυτοπεριορίζετε τις επιλογές σας στα διάφορα μοντέλα.Ενδεικτικά αναφέρω 3hr+ browsing με Auto Hide της taskbar και 4hr+ gaming είτε με Forza 2 και είτε με Frontlines Fuel of War.Φιλικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιανουάριος 22, 2009 #110 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2009 Για οποιον ενδιαφερεται το Μακρο εχει την Pioneer Kuro 50" FullHD LX5090D στα 2100.Happy shopping! Link to comment Share on other sites More sharing options...
diperr Ιανουάριος 22, 2009 #111 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2009 Για οποιον ενδιαφερεται το Μακρο εχει την Pioneer Kuro 50" FullHD LX5090D στα 2100.Happy shopping!Με ή χωρίς;;; (ΦΠΑ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιανουάριος 22, 2009 #112 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2009 Με ή χωρίς;;; (ΦΠΑ) Κοιτα ΔΕΝ λεει, αλλα εχει 12 ατοκες των 175 ευρω που 99.999% περιλαμβανουν ΦΠΑ. Οποτε μαλλον ειναι τελικη τα 2100. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frank Ιανουάριος 22, 2009 #113 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2009 Για οποιον ενδιαφερεται το Μακρο εχει την Pioneer Kuro 50" FullHD LX5090D στα 2100.Happy shopping!O Θ Ο Ν Α Ρ Α !!!!!Το απολυτο μαυρο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Ιανουάριος 23, 2009 #114 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2009 να σας φτιαξω λιγο παρτε λιγο ματι απο lg 50αρα full hd πλασμα υγ οι φωτο ειναι πολυ μαπα στη πραξη η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Ιανουάριος 24, 2009 #115 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2009 Pioneer > all (LCD/Plasma/Photon/Gauss/whatever) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Ιανουάριος 26, 2009 #116 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2009 Ρε παιδιά εγώ ποτέ δε συμπάθησα τις plasma. Και ναι έχω δει την kuro. Καλή, χρυσή αλλά θα αρχίσω να απαριθμώ μειονεκτήματα που για μένα τουλάχιστον είναι σοβαρά. Όπως όλες οι plasma, έχει πολύ απαλή εικόνα. Καμμία σχέση ζωντάνιας με μια καλή lcd. Χρωματικά υπερέχει όπως και σε μαύρο. Η έλλειψη όμως αυτής της ζωντάνιας με χαλάει. Γούστα είναι αυτά θα μου πείτε. Το γεγονός όμως ότι υποστηρίζει ανάλυση pc μόνο 1366χ768? Το γεγονός ότι δε μπορεί να δώσει 1080p από component? Σαν ποιότητα εικόνας είναι καταπληκτική πάντως πέραν κάθε αμφιβολίας. Και 418 watt κατανάλωση.:bad: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio102004 Ιανουάριος 27, 2009 #117 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2009 πρωτον υπαρχουν πλασμα me full hd και 100hz και δευτερον 1080π απο αναλογικο θες να παρεις....1080p=hdmi που ειναι το προβλημα?εχεις ποσα λεφτα να διαθεσεις για τηλεοραση και δεν θα εκμετελευτεις το hdmi της?οσο για την καταναλωση....οπως ειπε και ενας φιλος...δεν ειναι παντα η μεγιστη στις πλασμα...αναλογως τι παιζει και ποσο φωτεινες ειναι οι σκηνες....παντως συμμεριζομαι τον προβληματισμο σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wacko_gr Ιανουάριος 27, 2009 #118 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2009 Μα εννοείται ότι μιλάμε μόνο για full hd τηλεοράσεις. Φυσικά και θα εκμεταλλευτείς το hdmi αλλά υπάρχουν κι άλλα βύσματα που πρέπει να υποστηρίζουν 1080p πέρα από το hdmi. Αυτά είναι το component (RGB) και το DB-15. Το 1366 που λέω είναι η μέγιστη υποστηριζόμενη ανάλυση για pc στην kuro αλλά και στην panasonic viera (κοινώς στις δύο καλύτερες plasma που υπάρχουν), είτε το συνδέσεις με db-15 είτε το συνδέσεις με hdmi. Επίσης δεν παίρνεις 1080p από component αλλά μόνο 1080i. Δεν ισχύει το 1080p=hdmi. 1080p είναι και το component που έχει το XBOX360 για παράδειγμα. Εκεί δε θα έχω 1080p. Επίσης δε θα έχω και στο επιτραπέζιο dvd με upscaler στα 1080p γιατί και αυτό με component συνδέεται. Όσο για το ρεύμα, και πάλι σε πραγματικές συνθήκες καίει λιγότερο από τη θεωρητική τιμή αλλά αυτό ισχύει και για τις LCD. Σε πραγματικές συνθήκες μιλάμε για 2 έως 2,5 φορές μεγαλύτερη κατανάλωση. Επομένως, ενώ στη θεωρία οι plasma υπερέχουν, στην πράξη έχουν πάρα πολλούς περιορισμούς. Χωρίς να αναφέρω το burn-in effect, τη μείωση 50% της φωτεινότητας στα 5 χρόνια και άλλα τέτοια. Τα μόνα πράγματα που υπερέχουν είναι οι γωνίες θέασης και το μαύρο. Και το μαύρο όμως έχει βελτιωθεί τρομακτικά στις LCD. Όποιος έχει δει την Α956 LED της samsung μάλλον καταλαβαίνει ακριβώς τι εννοώ. Και με την εξαίρεση της Kuro η οποία είναι η μοναδική plasma που έχει εξίσου ζωντανή εικόνα με τις LCD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Ιανουάριος 27, 2009 #119 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2009 Το 1366 που λέω είναι η μέγιστη υποστηριζόμενη ανάλυση για pc στην kuro αλλά και στην panasonic viera (κοινώς στις δύο καλύτερες plasma που υπάρχουν), είτε το συνδέσεις με db-15 είτε το συνδέσεις με hdmi.Αυτο φιλε δεν ισχυει. Οταν λεει στο manual οτι απο PC υποστηριζει μεχρι 1366χ768 ή οτιδηποτε αλλο (καποιες λενε 1024χ768) σημαινει απλα οτι στην D-SUB (=vga) εισοδο υπαρχει αυτος ο περιορισμος, και απλα την εισοδο αυτη την ονομαζουν PC input επειδη υποθετουν οτι θα συνδεσεις υπολογιστη εκει. Ωστοσο απο HDMI μια χαρα παιρνει 1080p απο υπολογιστη. Η τηλεοραση δεν ξερει τι εχεις συνδεσει στο HDMI, μπορει να ειναι bluray player, upscaling dvd player, υπολογιστης ή οτιδηποτε. Δεν ξερει και δε τη νοιαζει κιολας....αν συνδεσεις εκει το PC σου θα παρεις μια χαρα 1080p desktop...Τα προτερηματα των plasma ειναι πολλα στην ποιοτητα εικονας, αυτο το καταραμενο burn-in υπαρχει ακομα και εκφοβιζει τον κοσμο (οχι αδικα...οσο μικρη και αν ειανι η πιθανοτητα).Εχω μια 42px7 και ειμαι 1000% ευχαριστημενος, και παρα την μικρη αναλυση της (1024χ768) στο xbox360 με 720p βγαζει απιστευτη εικονα...Το θεμα burn-in ειναι κατι που εχει βελτιωθει απιστευτα τα τελευταια χρονια. Εγω στη δικια μου δεν εχω δει ποτε ουτε καν προσωρινο image retention. Και πλεον δε φοβαμαι και ποτέ δεν λεω στον πατερα μου να αλαξει λιγο καναλι οταν βλεπει πχ 5 ωρες το ιδιο (παλια θα του το ελεγα γιατι φοβομουνα μην αποτυπωθει το σημα του καναλιου). Xbox360 επισης παιζω χωρις το παραμικρο προβλημα αι φοβο πλεον. Αλλα οσο ναναι για χρηση desktop υπολογιστη τη φοβαμαι ακομα τη δουλεια...δε ξερω, ειναι το υπερτατο ρισκο....αν το παιρνουσε και αυτο θα ελεγα πλεον δεν υπαρχει burn-in! Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Ιανουάριος 27, 2009 #120 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2009 Αν έχεις ξεπεράσει τις 1Χ0-200 ώρες συνολικής θέασης, θα έλεγα πως δεν έχεις να φοβηθείς την μόνιμη αποτύπωση ειδώλων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.