Jump to content

Plasma Vs LCD-TFT Ποια είναι καλύτερη τεχνολογία οθονών??

Recommended Posts

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

οι τφτ δεν κανουν καψιμο καμια σχεση,αντε να κολησει κανα πιξελ.

στις πλασμα το αποτελεσμα ειναι τραγικο και για μενα ειναι τεχνολογια χωρις μελλον πια.

Αρχική απάντηση από blade_pan

καλα ειδα απο κοντα την samsung 37" R72.....:woot: απιστευτη ποιοτητα εικονας σε σχεση με αλλες και απιστευτη ποιοτητα κατασκευης...!!

Το μαυρο της πως ηταν.Την εχω και αυτη στα υπ'οψιν...

Αρχική απάντηση από knight_77

Το μαυρο της πως ηταν.Την εχω και αυτη στα υπ'οψιν...

θα σε γελασω γιατι εδειχνε μπαλα και δεν προσεξα τπτ...:D

Λογικα ομως θα σπερνει...εχει αντιθεση 5000:1 !!

• 2 years later...

Ξεθαυω το θεμα επειδη αρχιζω ψαξιμο τηλεορασης για τους γονεις μου που εχουν μια 21" αυτη τη στιγμη 25ετων!!! πιο μεγαλη απο μενα!!!:sarcastic:

Ερωτω λοιπον, ποια τεχνολογια ειναι καλυτερη; LCD ή Plasma?

Χρηση κατα 99% τηλεοπτικο προγραμμα και 1% dvd & συνδεση με pc οταν θα πηγαινω σπιτι εγω.

Για μεγαλη διαρκεια ζωης >10χρονια για να μην πω >20 (γι αυτο και σκεφτομαι κατι σε 1920Χ1200).

Τιμη περιπου 1000€

Μεγεθος >37"

φυσικα περιμενω και προτασεις.

ΥΓ. αντιθεση και κοντραστ ειναι το ιδιο; οσο μεγαλυτερη αντιθεση τοσο καλυτερα ε;

burn in δεν παιζει πια ρε παιδες...τα τελευταιας τεχνολογιας plasma panels μετακινουν την εικονα μονα τους , δηλαδη εχουν προγραμματιστei καθε συγκεκριμενο χρονο να μετακινει τα pixel τους ωστε να μην υπαρχει περιπτωση burn in!

Περιπτωση burn in δεν υπαρχει...

Λοιπον plasma pioneer kuro is the best tv. τελος!

Τωρα αναλογα τα λεφτα σου περνεις, παρε panasonic plasma 1080p

Μπορω να περιμενω μεχρι και το Πασχα!!! εξαλλου η αγορα οπως ειπα θα γινει για τους γονεις μου που εχουν σκοπο να την κρατησουν πανω απο 10ετια. Οποτε καλυτερα να το ψαξω πολυ το θεμα.

Συμφωνώ και εγώ με την αγορά Plasma για την χρήση που θα γίνει.

Με λίγα λόγια, πολύ τηλεόραση και DVD πας σε Plasma.

Playstation 3, XBOX 360, High Definition, σύνδεση με υπολογιστή κλπ πας σε TFT/LCD.

Και αυτό γιατί οι tft/lcd παίζουν άψογα στη native ανάλυση τους άλλα όταν πρέπει να παίξουν χαμηλότερα έχουν πρόβλημα.

Οι plasma δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα και για αυτό υπερτερούν στην προβολή τηλεοπτικού σήματος.

Και τι Πάσχα λες ?! Θα απαγορευτούν οι μεγάλες plasma είπαμε ! Τρέχα όσο προλαβαίνεις ! :p

Συμφωνώ και εγώ με την αγορά Plasma για την χρήση που θα γίνει.

Με λίγα λόγια, πολύ τηλεόραση και DVD πας σε Plasma.

Playstation 3, XBOX 360, High Definition, σύνδεση με υπολογιστή κλπ πας σε TFT/LCD.

Και αυτό γιατί οι tft/lcd παίζουν άψογα στη native ανάλυση τους άλλα όταν πρέπει να παίξουν χαμηλότερα έχουν πρόβλημα.

Οι plasma δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα και για αυτό υπερτερούν στην προβολή τηλεοπτικού σήματος.

Και τι Πάσχα λες ?! Θα απαγορευτούν οι μεγάλες plasma είπαμε ! Τρέχα όσο προλαβαίνεις ! :p

σημερα που ξεκινησα το ψαξιμο και το διαβασμα επεσα πανω σε κατι παλια ποστ που ελεγαν για burn-in στις πλασμα και για μικρους χρονους ζωης κλπ και σκεφτηκα με τη μια τη λυση της lcd. Βεβαια μετα ειδα οτι στις νεες πλασμα αυτα εχουν εξαληφθει, δλδ δυσκολα παθανει burn-in και ωρες ζωης 60.000 (με 6ωρες/ημερα βγαινει πανω απο 27χρονια!!!).

Οποτε αυτη τη στιγμη ειμαι 90% plasma και 10% LCD.

Αυτο για το Πασχα που λες το λες σοβαρα ή αστειευεσαι;:baby:

burn in δεν παθαινουν εφοδιαζονται με την τεχνολογια που σου ειπα, της ελαφρης μετακινησης του panel κατα καποιο χρονικο διαστημα, το ματι δεν βλεπει τιποτα στην εικονα γινεται αυτοματα για να αποφυγει η τηλεοραση το Burn in! Ετσι ξερω!

Η τεχνική λέγεται pixel shifting/wobbling/orbiting και κάνει περίπου αυτό που λέει ο sebastian...

Γενικά η περίοδος στην οποία είναι πιό ευάλωτες οι Plasma σε αυτό το "κάψιμο" είναι οι πρώτες 100ώρες περίπου...Οπότε μπορεί να αποφευχθεί κατά κάποιο τρόπο και εν μέρει, αν γίνει κάποιο "στρώσιμο" του πάνελ για το διάστημα αυτό...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.