voudas Μάϊος 8, 2006 #21 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 οι πλάσμα, παρέχουν τον φωτισμό από το ίδιο το πίξελ που είτε παράγει φως είτε όχι (τέλειο μαύρο) σε σχέση με τις lcd που έχουν backlight και μερικές υποφέρουν από σημεία όπου το φως ξεφεύγει και δημιουργεί ανομοιομορφίες (bleeding). συνεπώς υπερέχουν σε μαύρο και κοντραστ. όμως έχουν το μειονέκτημα του αργού responce time.οι πλάσμα όμως μιας και έχουν χοντρό πίξελ, έχουν χαμηλότερες αναλύσεις και ξεκινάνε από πολύ μεγαλύτερες ίντσες.το ερώτημά σου για 32 lcd ή 42 plasma θα το έθετα πιο πολύ στο αν αξίζει τα έξτρα χρήματα μια αντίστοιχη lcd... μιας και αν το μέγεθος του κάδρου είναι σημαντικό για σένα, ήδη ξεκινάς μια σύγκριση με 10 ίντσες διαφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Μάϊος 8, 2006 #22 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Βασικα δεν νομιζω πως οι TV LCD και οι TFT υπολογιστων εχουν την ιδια τεχνολογια στην απεικονιση. Ειχα διαβασει καποτε αρθρο σχετικο αλλα δεν θυμαμαι πολλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radpilot Μάϊος 8, 2006 #23 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Η βασική τεχνολογία των TFT είναι η ίδια. Τα ηλεκτρονικά που οδηγούν όμως το panel ίσως είναι πιό εξιδικευμένα στην περίπτωση των LCD-TV (π.χ τεχνολογίες που αυξάνουν το contrast,scalers κτλ). Πολλές όμως από αυτές τις τεχνολογίες έρχονται αργά ή γρήγορα και στα monitors των υπολογιστών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Μάϊος 8, 2006 #24 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Από τα καλύτερα άρθρα που βρήκα στο νετ σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας http://www.avmentor.gr/howto/flat_screens_0.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Μάϊος 8, 2006 #25 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris Στην οθόνη σου, έχει αποτυπωθεί το start των Windows κάτω αριστερά? Μάλλον λανθασμένη εντύπωση έχεις, δε νομίζω να έχεις δει κάτι τέτοιο σε tft. Ίσως σε πολύ παλιότερης τεχνολογίας να "κόλλαγε" το panel, αλλά κάτι τέτοιο τό χω δει μόνο σε οθόνη laptop του '98 περίπου! εγω το εχω δει και 2 φορες στην dell αλλα αμα την σβησεις για μιση ωρα,μια φτιαχνει...!!!!! προς κατεβαστηρα δεν ενοχλειται με πμ ρε σ..σιγα.Αυτο σου ειπα να του στειλεις βασικα.Να σαι καλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
katevastiras1416003242 Μάϊος 9, 2006 Author #26 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2006 Παίδες με τά από τις παραπάνω τοποθετήσεις-απόψεις.... ....καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι LCD παρόλου που είναι ανερχόμενη τεχνολογικά στις μεγάλες ίντσες, είναι καλυτερη από θέμα απόδοσης εικόνας (σχετικά πάντα) και διάρκεια ζωής.... Αν και με τα ίδια λεφτά που θα δώσεις για μια καλή 42 plasma παίρνεις μια 32 TFT, τα μειονεκτήματα της plasma την βγάζουν εκτός συναγωνισμού..... Πέρα από τον burn in οι plasma, και συγκεκριμένα η απόδοση των χρωμάτων της πέφτει με το περνάει χρόνο.... Δηλαδή οι plasma έχουν μικρότερο χρόνο ζωής (20 με 30 χιλιάδες ώρες), επιπρόσθετα όμως χάνουν σημαντικά την απόδοσή τους στην διάρκεια της ζωής τους........ Πάντως αυτό που ήθελα να πώ είναι ότι ήμουν εντελώς άσχετος με τις τεχνολογίες τηλεόρασης και παρόλλα αυτά μεσα από τα forum και μετις απαντήσεις........ ........σχημάτισα πιστεύω μια αρκετά βάσιμη εικόνα και εκτίμηση για την κατάσταση στον χόρο των τηλεοράσεων........... ..........και όλα αυτά μέσα σε μια εβδομάδα...........οπότε δεν έχω τίποτα καλυτερο να πώ από το ευχαριστώ πολύ παιδία για τις απαντήσεις σας.....πραγματικά βοηθήσατε........ .......αλλιώς θα πήγαινα σαν το πρόβατο για σφαγή...... Επι του πρακτέου μάλλον καταλήγω σε δύο οθόνες. Στην Sony 32V2000 η οποία είναι καινούρια και έρχεται στην Ελλάδα 15 Μαϊου και στην Thomson 32LB220B4. Πάντως ή πρόταση για philips με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.........την 32PF9830/10.......ρε παίδες έχει μέχρι και σύνδεση ethernet, DVI, USB, υποδοχή για μνήμες κτλ.................ποποοοοο μου έφυγε και το λίγο μυαλό που είχα.......:worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Μάϊος 9, 2006 #27 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2006 ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ Sony προς θεου φιλε μην κανεις τετοιο λαθος.Σε LCD μονοδρομος ειναι οι Philips , Sharp , Samsung..Κοιτα κατι σε αυτες τις μαρκες.Φιλικα παντα.Η σειρα της 9830 Philips εχει βραβευτει απο ολη την υδρογειο σαν τις καλυτερες LCD οθονες με μονο μελανο σημειο το οτι η 42αρα παρουσιασε καποια προβληματα.Οι 32,37 ωστοσο ειναι τελεια αγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katevastiras1416003242 Μάϊος 9, 2006 Author #28 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2006 Γιατί HellasVagabond.....είδη την έχω παραγγείλει για Demo live............καλη μου φάνηκε....... Εδώ στην αλεξανδρούπολη έχουμε και καλό service.......... Δεν έχω καταλάβει γιατί........τόσο χάλια είναι.........?????????????????????? ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Μάϊος 9, 2006 #29 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2006 Αν την βαλεις διπλα διπλα με την Philips που ειπες , μια καλη Sharp και μια καλη Samsung θα καταλαβεις αμεσως τον λογο.ΑΝ τα εχεις παρε την 32PF9830 χωρις δευτερη σκεψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katevastiras1416003242 Μάϊος 9, 2006 Author #30 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2006 Το ξέρω HellasVagabond.........είναι πολλά τα λεφτά ρε γμτ......... Από το pixmania την βρήκα στα 2200 + 170 μεταφορικά....Στα καταστήματα εδώ την βρίσκω στα 2900....... Η τηλεόραση αυτή είναι για τους γονείς μου.....οπότε μου είναι πολύ ανασταλτικός παράγοντας σε περίπτωση βλάβης τους ανθρώπους να τους βάλω να τρέχουν για να βγάλουν άκρη..... Την περιμένω πάντως για demo live και θα την βάλω δίπλα με μια Thomson 32LB220B4 και με μια Samsung LE32R51................τι να πώ, ευελπιστώ ότι είναι καινούρια παραλαβή και θα έχουν βελτιωθεί...... Πάντως HellasVagabond........όχι Sony λόγο ποιότητας εικόνας ή και κάτι άλλο.........????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Μάϊος 9, 2006 #31 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2006 Ποιοτητα κυριως.Παρε τηλ στην Philips Hellas και πες οτι αγορασες μια Philips απο France , εχει εγγυηση στην Ελλαδα ?Αν θυμαμαι καλα εχει GLOBAL εγγυηση αλλα παρε να ρωτησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katevastiras1416003242 Μάϊος 9, 2006 Author #32 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2006 HellasVagabond να ρωτήσω και κάτι άλλο........και σε όσους μας διαβάζουν..........Οι LCD είναι ευαίσθητες αρκετά στο panel τους......ξέρεις κανέναν τρόπο (πατέντα) να προσθέσω κάτι επιπρόσθετο από μπροστά για να την προστατέψω.........???Εννοώ, τι υλικό θα μπορούσα να βάλω π.χ. γυαλί, plexi glass.......για να την προστατέψω, αλλά και να μην μειωθεί η ποιότητα........Μήπως είχες σκεφτεί ή γενικά έκανες και εσύ κάποιο τέτοια προσθήκη..........?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Μάϊος 9, 2006 #33 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2006 Εγω δεν εχω κανει τιποτα καθοτι δεν εχω αγορασει ακομα LCD για το σπιτι.Πελατες που ειχα στο μαγαζι ειχαν βαλει τζαμι αλλα ειχαν τις LCD μεσα σε ανοιγμα οποτε το τζαμι ηταν ενωμενο με τον τοιχο-επιπλο.Δεν μπορω να προτεινω κατι αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katevastiras1416003242 Μάϊος 9, 2006 Author #34 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2006 μμμμμ.........μάλιστα............Έχεις δηλαδή εμπειρία από οθόνες.....τόσο χάλια είναι οι Sony..........?????????.....Απορώ.........αυτή η Samsong και η Thomson που αναφέρω παραπάνω μήπως τις έχεις δει......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Μάϊος 9, 2006 #35 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2006 Πχι sony οπως σου ειπαν και παραπανω.Philips,samsung... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Μάϊος 10, 2006 #36 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2006 Όσων αφορά την προστασία της οθόνης σου , μία είναι η λύση ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Παίρνεις το πακέτο support που έχουν για 5 χρόνια με 209 euro αν δεν κάνω λάθος , και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο Σε αντίθεση με τις εγγυήσεις των εταιριών , σου αλλάζουν την οθόνη από 1 καμμένο πίξελ , και καθ΄όλη την διάρκεια της πενταετίας σε περίπτωση βλάβης γίνεται αλλαγή επιτόπου Αν τελικώς καταλήξεις σε Samsung , ζήτα να σου παραγγείλουν το R71 μοντέλο από Κωτσόβολο , αν δεν απατώμαι έχει 1450 τελική σε προσφορά . Το R51 έχει καταργηθεί Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Μάϊος 10, 2006 #37 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2006 Η philips ειναι η καλυτερη στο τηλεοτικο σημα (λογω pixelplu2 κλπ) αλλα δεν αξιζει σε καμια περιπτωση τη διαφορα στην τιμη (προσωπικη αποψη). Γνωμη μου ειναι οτι την LCD-TV την παιρνεις προταρχικα για την αναλυση της που σημαινει high definition υλικο, και σε αυτο η philips δεν ειναι καλυτερη (μερικες φορες ειναι και χειροτερη με την εννοια οτι εχει καποια κουλα bugs στις συνδεσεις). Αν προκειται να βλεπεις μονο αναλογικη τηλεοραση παρε μια CRT 32" με 500 ευρω που θα ιεναι και καλυτερη σε αυτο το θεμα και απο τη philips και με τα λεφτα που σου μενουν μπορεις να αγορασεις οτι θελεις για ταινειες, απο projectora μεχρι την plasma που πλεον δε θα σε πολυνοιαζει η διαρκεια ζωης και το burnin αφου θα βλεπεις τηλεοραση στην CRT.Αν δεν εχεις το χωρο η για δικους σου λογους πρεπει να πας σε 1 μονο συσκευη, παρε τη Samsung, ειναι πολυ κοντα στη philips σε αποδοση αλλα σε πολυ πιο λογικη τιμη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Μάϊος 10, 2006 #38 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2006 Εκει θα διαφωνησω εφοσον οταν παιζει η Philips με το pixel plus 2 DVD ολοι νομιζουν πως ειναι ντοκιμαντερ ( Ζωντανη εικονα. ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Μάϊος 10, 2006 #39 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2006 Ακομα και τωρα για μενα οι τιμες ειναι απαγορευτικες.Βλεπω το μελλον ομως και ειναι εξαιρετικα υποσχομενο.Τωρα μια plasma 50" εχει κοντα στα 3000ε.Σε 2 χρονακια ομως την κοβω να καθεται στο δωματιακι μου στο home cinema (ευχομαι να εχει παει στα 1500 μεχρι τοτε)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Μάϊος 10, 2006 #40 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2006 Αρχική απάντηση από HellasVagabond Εκει θα διαφωνησω εφοσον οταν παιζει η Philips με το pixel plus 2 DVD ολοι νομιζουν πως ειναι ντοκιμαντερ ( Ζωντανη εικονα. ) Μα και το DVD δεν ειναι hi-def.......ακομα Βαλτο ομως στη CRT και θα νομιζεις οτι πεταξες τα λεφτα σου στη philips αν την πηρες μονο για dvd και ποιοτητα εικονας. Με Hi-def εννοουμε πηγη σηματος 720p+ , οπως δηλαδη τα νεα blueray/hd-dvd, το xbox360, το ps3 οταν ερθει, και ταινιες που μπορεις να παιξεις απο HTPC. Σε τετοιο σημα δεν μπαινει pixelplus και αλλες τετοιες τεχνολογιες αφου δεν εχουν λογο να μπουν, λειτουργει μονο ο scaler και η philips θα εχει ιδια εικονα με τη samsung , ιδια ακομα και με το 95% των LCD-TV εκει εξω με 1366χ768 αναλυση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.