katevastiras1416003242 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 6, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 6, 2006 Ανοιξα αυτό το topic γιατί έχω απορείες σχετικά με τις δύο προαναφερόμενες τεχνολογίες..............Ποια για την ώρα υπερτερεί.....1)σε ανάλυση2)σε χρόνο απόκρισής3)σε χρόνο λειτουργίας/ζωής...Τεχνολογικά δηλαδή αλλά και σε χρόνο ζωής.....??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Μάϊος 6, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2006 Σχεδον σε ολα υπερτερουν οι LCD απλα σε τιμη οι PLASMA ειναι πολυ πιο φτηνες και ειδικα τα τελευταια μοντελα ( βλεπε Pioneer ) πλησιαζουν παρα πολυ τα LCD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween Μάϊος 6, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2006 Ένα απλό διαφημιστικό να πάρεις θα καταλάβεις την διαφορά σε όλα αυτά που αναφέρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katevastiras1416003242 Μάϊος 6, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2006 HellasVagabond...ευχαριστώ για την απάντηση Είναι καλύτερες ακόμα και στην απεικόνιση της εικόνας...?? Εννοώ τώρα με το HDTV πρότυπο........... Ισχύει ότι ο χρόνος ζωής για τις LCD είναι σχεδόν διπλάσιος...?? Αν ξέρεις κανείς.....το πρόβλημα που εμαφνίζουν οι plasma με τις στατικές εικόνες για πολύ ώρα (που καταστρέφονται).....δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα τεχνολογικά.....? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Μάϊος 6, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2006 Μην κοιτας χρονο ζωης γιατι πολυ απλα ΔΕΝ θα τον πιασεις ουτε σε 10 χρονια ειτε μιλαμε για LCD ειτε για PLASMA , εκτος αν την εχεις ανοιχτη 24 ωρες 365 μερες τον χρονο.Σε ολα υπερτερει η LCD , απλα αν θελεις κοιτα και τις νεες PLASMA της PIONEER. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katevastiras1416003242 Μάϊος 6, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2006 HellasVagabond είδα για της pioneer.....η χαμηλότερη έχει 3000......... Βέβαια μπορεί να είναι κορυφαία......οπως προτείνεις..... Βασικά προσανατολίζομαι σε δύο χωρίς να σημαίνει ότι αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση...... Εχω δει demo live...την plasma hitachi 42PD6600 στα 2000 και απο LCD την Thomson 32LB220B4....στα 1600..........η plasma μου φάνηκε καλύτερη στην απόδοση της εικόνας Πραγματικα δεν ξερω ποια είναι η καλύτερη επιλογή...????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Μάϊος 6, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2006 Και οι 2 καλες ειναι.Αποφασισε ποια ειναι καλυτερη με το να βαλεις και τις 2 να παιζουν το ιδιο DVD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katevastiras1416003242 Μάϊος 7, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2006 HellasVagabond εσύ ποια θα έπερνες και αν σου είναι εύκολο να μου πείς και το γιατί.........?? Η αλήθεια είναι ότι θα με βοηθούσες αρκετα...........πάντος με βοήθησες ήδη...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Μάϊος 7, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2006 Δεν τις εχω δει δεν μπορω να εκφερω γνωμη.Ωστοσο κοιτα και Sharp , Philips εχουν πολυ καλα μοντελα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Μάϊος 7, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2006 Απο LCD , απ'ολες που έχω δει τον τελευταίο μήνα που ψάχνω (ομολογουμένως αρκετές) καλύτερη εικόνα από τις LCD philips δεν έχω δει . Βέβαια και η τιμή είναι ανάλογη της ποιότητας του προιόντος . Αμέσως καλύτερη εικόνα μπορώ να πω πως είχε η Samsung R51 , αν και το μοντέλο έχει ήδη αντικατασταθεί με το R71 (S-PVA panel παρακαλώ ) οπότε πιστεύω πως δεν αξίζει η αγορά του R51 τώρα Πλάσμα που έχω δει δεν μου έκαναν εντύπωση . Εμφανής κόκκος και χαμηλή ανάλυση , άσε που οι περισσότερες που προωθούν τα μαγαζιά είναι αρκετά παλιά μοντέλα , πολλά εκ των οποίων δεν έχουν καν ψηφιακή είσοδο (ναι , υπάρχουν ακόμα τέτοιες) . Το καλό με τις πλάσμα είναι η χαμηλή τους τιμή για τις ιντσες που προσφέρουν , οπότε αν δεν σε ενδιαφέρει τόσο το HD σήμα αλλά το μέγεθος , πιστεύω αποτελούν καλή αγορά , αν και έχουν το υψηλότερο burn in rate στα πίξελ και την μικρότερη "θεωρητικά" διάρκεια ζωής Θα σε συμβούλευα να κοιτάξεις προς LCD μεριά , και κυρίως προς Philips (αν έχεις την οικονομική δυνατότητα) , Samsung , LG (με αυτή τη σειρά) και ίσως και τις νέες Sony Bravia (bravia engine) οι οποίες αναμένονται πολύ καλύτερες των προηγούμενων μοντέλων της Sony Επίσης , πολλά ακούγονται και για τις κινέζικες ΑΜΟΙ (true HD , 1080p) οπότε αν δεν σε ενδιαφέρει τόσο η μάρκα , ρίξε μια ματιά και σε αυτές , τα παιδιά στα avsite και avforum έχουν γεμίσει τα φόρουμ τους με θετικά σχόλια Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Μάϊος 7, 2006 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2006 Philips και ξερο ψωμι αλλα το παιδι δεν βλεπω να θελει να δωσει 3000ε+ για να παρει μια τετοια.Η ΑΜΟΙ ακουγεται πολλα υποσχομενη αλλα ειναι πολυ νωρις για να την κρινει κανεις.( Με ενα γρηγορο Googling η AMOI εχει παρουσιασει προβληματα που η εταιρεια λεει πως ελυσε με αναβαθμιση του Firmware οσο και αν αυτο ακουγεται περιεργο. Ειδωμεν. ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
radpilot Μάϊος 7, 2006 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2006 Eπίσης οι τελευταίες Panasonic VIERA έχουν πολύ καλές επιδόσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Μάϊος 7, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2006 φυσικα γνωριζεις φιλε μου το "χουσουρι" που εχουν οι πλασμα???Αν μια εικονα πχ το σηματακι απο ενα καναλι μηνει πολλη ωρα στην οθονη μετα μενει ενα ειδωλο του...κατι σαν burn in ενα πραγμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katevastiras1416003242 Μάϊος 7, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2006 μμμμμμμμμ.........ευχαριστώ Nos-Dio!!!!!! Πολύ σωστή η σκέψη σου.... Ηξερα για το burn in προβλημα των plasma αλλα σκεφτόμουνα ότι ποτέ δεν μπορεί να συμβεί γιατί πάντα θα υπάρχει κινούμενη εικόνα........σκεφτόμουνα ακόμα ότι αν την συνέδεα κάποια στιγμή με τον υπολογιστη θα πρόσεχα να είχα screen saver.... Πάντως παιδια βλέπ τώρα και τις philips.........mmmmmmmm........είναι αρκετά καλές και βρήκα μια απο το pixmania........στα 2200 με πολλά μεταφορικά όμως........ Μα καλά δεν έχουν βγάλει κάποια τεχνολογία να ξεπεράσουν το πρόβλημα αυτό......απορώ...... Πάντως έχεις δίκιο και μάλλον ανατρέπει αρκετές μου σκέψεις........δεν θα είμαι και με το άγχως........για να χαλαρώσω την θέλω......... οπππςςςςςςςς................αυτό στο τέλος..... Πάντως παιδια βλέπ τώρα και τις philips.........mmmmmmmm........είναι αρκετά καλές και βρήκα μια απο το pixmania........στα 2200 με πολλά μεταφορικά όμως........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάϊος 7, 2006 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2006 Γενικά, συγκρίνοντας μια ακριβή plasma με μια ακριβή lcd, η plasma θα σου δώσει πολύ καλό contrast και αίσθηση. Όμως έχει το πρόβλημα που αναφέρθηκε, οπότε δεν ξέρω αν αξίζει, τουλάχιστον για μέση χρήση. Στην lcd θα κάνεις κάποιες παραχωρήσεις στην ποιότητα (που όσο περνάει ο καιρός θα είναι συγκριτικά όλο και λιγότερες), αλλά θα έχεις μια σαφώς πιο διαδεδομένη και καθημερινή τεχνολογία Πάντως, τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει (κανένα review δηλαδή) την προσωπική σου άποψη. Π.χ. με αυτά τα λεφτά (~2000), αν το θες μόνο για ταινίες και έχεις τον κατάλληλο χώρο, θα μπορούσες να πάρεις έναν πολύ καλό projector (με μειονέκτημα βέβαια το κόστος της λάμπας σαν αναλώσιμο). Αν θες κάνε διόρθωση στο post σου και σβήσε το δεύτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Μάϊος 7, 2006 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2006 πανω σε αυτο που ανεφερες πχ αν βαλεις ενα dvd και εχει τις μαυρες μπαρες πανω-κατω μετα σε μια πλασμα θα τις εχεις για ΠΑΝΤΑ...δεν ξερω...εχουν πολυ καλο contrast οπως λεει και ο Σωτηρης αλλα εγω προσωπικα δεν θα επαιρνα μια,το συγκεκριμενο "προβλημα" το αναφερει και στην εγγυηση τους και φυσικα δεν αλλαζονται.Ρωτα τον blinky(χρηστης του φορουμ-με ενα πμ) που εχει ασχοληθει αρκετα με home cinema να σου απαντησει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katevastiras1416003242 Μάϊος 7, 2006 Author #17 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2006 Αρχική απάντηση από Nos-Dio [Σήμερα, στις 19:49] (χρηστης του φορουμ-με ενα πμ) Nos-Dio... τι ενοείς........???Πιστεύω ο άνθρωπος να μην ενοχληιεί αν το στείλω msgΕυχαριστώ Nos-Dio Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Μάϊος 8, 2006 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Εγω γιατι εχω την εντυπωση πως το BurnIn γινεται και σε LCD ?Βεβαια η πιθανοτητα να γινει σε χρηστη ειναι πολυ μικρη εκτος αν την ανοιγει πρωι και την κλεινει το βραδυ χωρις να εχει αλλαξει καναλι. Κυριως το BurnIn το βλεπει κανεις στα μαγαζια που τις εχουν και παιζουν 24ωρες το 24ωρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Μάϊος 8, 2006 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 lcd γιατι εχουν καλυτερη ποιοτητα εικονας,φοβερο contrast(οι hdtv).Απο μαρκες δες philips αρχικα και μεα samsung με την τελευταια να εχει πολυ καλη αποδοση/τιμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάϊος 8, 2006 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2006 Αρχική απάντηση από HellasVagabond Εγω γιατι εχω την εντυπωση πως το BurnIn γινεται και σε LCD ?Βεβαια η πιθανοτητα να γινει σε χρηστη ειναι πολυ μικρη εκτος αν την ανοιγει πρωι και την κλεινει το βραδυ χωρις να εχει αλλαξει καναλι. Κυριως το BurnIn το βλεπει κανεις στα μαγαζια που τις εχουν και παιζουν 24ωρες το 24ωρο. Στην οθόνη σου, έχει αποτυπωθεί το start των Windows κάτω αριστερά?Μάλλον λανθασμένη εντύπωση έχεις, δε νομίζω να έχεις δει κάτι τέτοιο σε tft.Ίσως σε πολύ παλιότερης τεχνολογίας να "κόλλαγε" το panel, αλλά κάτι τέτοιο τό χω δει μόνο σε οθόνη laptop του '98 περίπου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.