billtsonis Δημοσιεύτηκε Μάϊος 5, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 5, 2006 καλησπερα σαςπαιδια θα ηθελα λιγο τα φωτα σας στο προβληματακι μουεχω 2 σκληρους δισκους στο pc, στον ενα εχω τα windowsXP home edition και στον αλλον εχω τα windowsXP profesional. μεχρι στιγμης για να πηγαινω απο το ενα στο αλλο μπαινω στο bios και εκει αλλαζω το boot των δισκων δηλαδη αν ειμαι στα profesional για να τρεξω τα home edition πρεπει να παω στο bios και να τα αλλαξω.και τωρα σκεφτομαι αν θα μπορουσα με καποιο τροπο μολις αναβω το pc ή μετα απο restart να μου βγαζει μια επιλογη ωστε να διαλεγω αναμεσα στα δυο λειτουργικα και να διαλεγω με ποιο να κανω boot!!υπαρχει περιπτωση να γινει κατι τετοιο??ευχαριστω εκ τον προτερον
kunoobidi Μάϊος 5, 2006 #2 Μάϊος 5, 2006 Βάζεις πρώτα τον 1 δίσκο (μην είναι συνδεδεμένος ο 2ος), κάνεις format/install πχ τα home, μετά βάζεις κ τον 2ο και κάνεις format/install τα pro! E, λοιπόν, κατά την εγκατάσταση των pro θα δει τα home και θα μπορείς να κάνεις διττή εκκίνηση!
couveland Μάϊος 5, 2006 #3 Μάϊος 5, 2006 Εγώ χρησιμοποιώ αυτό:http://www.ranish.com/part/Βάζεις τα cwsdpmi.exe και part243.exe σε μια bootable δισκέττα (πχ. DOS), μόλις μπουτάρει τρέχεις το cwsdpmi.exe και μετά το part243.exe.
..::LaLa::.. Μάϊος 13, 2006 #4 Μάϊος 13, 2006 και το partition magic πρεπει να εχει παρομοιες επιλογες αν θυμαμαι καλα (εχω να το χρησιμοποιησω 2 χρονια)
DuKe Μάϊος 13, 2006 #5 Μάϊος 13, 2006 bootareis απο cd winxp μπαίνεις recovery console και τρέχεις τις εντολές fixmbr, bootcfg(ή fixboot , δεν ενθυμούμαι καλώς)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.