ARVAS Μάϊος 6, 2006 #21 Μάϊος 6, 2006 @dagalidis:Μου φαινεται οτι ξεχνας το θεμα της L2 cache.3800+ χ2 +1:T:
Santa Cruz Μάϊος 6, 2006 #22 Μάϊος 6, 2006 η L1,2 cache και το τα πολλα gigaherz ειναι αυτα κυριως που δειχνουν την δυναμη του επεξεργαστη.
stratos1978 Μάϊος 6, 2006 #23 Μάϊος 6, 2006 Χμμμμ ...ποσοι απο οσους απαντησατε και ειστε κατοχοι δυπυρηνων AMD , νιωθεται "ασχημα" με την ελευση των Presler??????? Εγω παντως τους εχω γραμμενους στα αρχι...α μου , την στιγμη που με την INTEL "παρεα" μοιραζομαι καθε τοσο και λιγακι την τσεπη μου. Φιλε sfakattack παρε AMD 3800+ X2 να νιωσεις την "ασφαλεια" και "σταθεροτητα" και εσυ.... Γιατι αν παρεις οτιδηποτε σε INTEL ειδικα αυτην την "εποχη" θα ψαχνεσαι για αρκετο καιρο δεξια-αριστερα χωρις να μπορεις να καταλαβεις που ακριβως "ακουμπησες" ενα ματσο λεφτα...
Santa Cruz Μάϊος 6, 2006 #24 Μάϊος 6, 2006 Και πιο συγκεκριμενα το μεγαλυτερο ποσοστο του φορουμ δουλευει πανω σε AMD.Οποτε και καταλαβαινεις...
Maximus Μάϊος 6, 2006 #25 Μάϊος 6, 2006 Λοιπόν, αφού το κόστος του επεξεργαστή κυμαίνεται στα 300 ευρώ (τόσο κάνει ο 3800Χ2) θα σου πρότεινω από την Intel τον Pentium D930 (221 ευρώ) ή τον D950 (350 ευρώ) ενώ από AMD τους 3800Χ2 και Opteron 165. Οι δύο Intel είναι αρκετά δυνατοί και ανεβαίνουν πολύ καλά στο overclocking. Ειδικά τον 950 τον συμπαθώ ιδιαιτέρως τώρα που έπεσε τόσο η τιμή του. Από την άλλη ο 3800Χ2 έχει 2Χ512ΚΒ Cache ενώ ο Opteron 165 έχει 2Χ1ΜΒ. Ο 3800 τρέχει στα 2.0GHz ενώ ο Opteron στα 1.8GHz. Και οι δύο ανεβαίνουν πολύ καλά στο o/c με καλύτερη λύση για μένα τον Opteron λόγω cache. Tώρα αν είσαι στο δίλλημα μεταξύ Intel και AMD τι να επιλέξω, εγώ νομίζω ότι και με τα δύο θα άνεις μια χαρά τη δουλειά σου και το hobby σου. Οι διαφορές στις επιδόσεις δεν είναι μεγάλες, αλλού κερδίζουν οι AMD αλλού οι Intel. Διαλέγεις και παίρνεις.Πάντως για τελευταία συμβουλή θα σου έλεγα πως, αν μπορείς να κάνεις υπομονή μέχρι τον Ιούλιο θα βγεις κερδισμένος μιας και τότε θα βγει η νέα πολλά υποσχόμενη σειρά επεξεργαστών Conroe από την Intel. Αν δεν μπορείς να περιμένεις, ότι και να διαλέξεις μεταξύ των δύο εταιρειών καλό είναι.
Chosen Μάϊος 6, 2006 #27 Μάϊος 6, 2006 Αρχική απάντηση από Santa Cruz η L1,2 cache και το τα πολλα gigaherz ειναι αυτα κυριως που δειχνουν την δυναμη του επεξεργαστη. Ε;
Whatever Μάϊος 7, 2006 #28 Μάϊος 7, 2006 τον ΑΜD64 Χ2 διαλεξεαν και ο Χ2 3800 ειναι καπως αδυναμος σε stock αλλα για αυτο υπαρχει και o υπερχρονισμος μιας και εκει τα παει ιδιαιτερα καλαεξαλλου σε οτι αφορα Intel η σειρα Pentium 4 τα φαγε τα ψωμια της και μπαινει στην αρχαια ιστορια με την εισοδο σε λιγους μηνες τον ConroeΑρχική απάντηση από stratos1978 [Χθες, στις 21:51] Χμμμμ ...ποσοι απο οσους απαντησατε και ειστε κατοχοι δυπυρηνων AMD , νιωθεται "ασχημα" με την ελευση των Presler??????? Εγω παντως τους εχω γραμμενους στα αρχι...α μου , την στιγμη που με την INTEL "παρεα" μοιραζομαι καθε τοσο και λιγακι την τσεπη μου. Τι να ζηλεψεις απο τους Presler οτι ειναι ειναι σαν να εχεις τοστιερα μεσα στο συστημα σουΜε τους Presler ψηνεις και καφεδακια
Dagalidis Μάϊος 7, 2006 #29 Μάϊος 7, 2006 Αρχική απάντηση από Whatever [Σήμερα, στις 11:46] Tι να ζηλεψεις απο τους Presler οτι ειναι ειναι σαν να εχεις τοστιερα μεσα στο συστημα σουΜε τους Presler ψηνεις και καφεδακια Δε νομίζω να έχεις δίκιο. Η νέα σειρά D είναι αρκετά κρύοι και δεν έχουν καμμία σχέση με τους Prescott... Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, έχει και η INTEL τα καλά της..:whistling
Whatever Μάϊος 7, 2006 #30 Μάϊος 7, 2006 Αρχική απάντηση από Dagalidis [Σήμερα, στις 13:57] Δε νομίζω να έχεις δίκιο. Η νέα σειρά D είναι αρκετά κρύοι και δεν έχουν καμμία σχέση με τους Prescott... Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, έχει και η INTEL τα καλά της..:whistling Ναι καλα Ενταξει δεν ειναι ολοιδια αλλα δεν εχουν και μεγαλη διαφορα απο τους Prescott, ,παρομοιες ψησταριες ειναι Ενταξει η μια ψηστιερα τυπου Prescot ισως ειναι πιο δυνατη και μπορει να ειναι σου ψησει παϊδακια στο 1 λεπτο ενω με την ψηστιερα D να σου τα κανει στα 2-3 λεπτα αλλα οπως και να εχει και τα δυο ειναι ψηστιερες σε σχεση με το τι προσφερει ο ανταγωνισμος (AMD) Μετα τον Northwood η Intel πηρε τον κατω δρομο Μονο ενας Conroe μπορει ισως να τους σωσει :
antreas9 Ιούνιος 26, 2006 #31 Ιούνιος 26, 2006 --------------------------------------------------------------------------------σκεφτομαι να αγορασω την παρακατω cpu : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558210απο παιδια που γνωριζουν παραπανω στο χωρο των υπολογιστων,ή που την εχουν,θα ηθελα γνωμες κ εντυπωσεις...ειδικα, για το τι θορυβο κανει η μαμα ψυκτρα, τι θερμοκρασιες εχετε γενικα, αν σας κολλαει ποτε το συστημα σας (πχ με πεντιουμ 4 2,8 απλο, οταν ειχα ανοιχτα 2 peer to peer,convertxtodvd k nero recode, δε μπορουσα ουτε να περιηγηθω μεσα στον υπολογιστη μου)!επισης,θα ηθελα καποια προταση απο καποιο παιδι για m/b στα 100-110 ευρω.θα μπει επανω 1gb ddr2 μνημη, υπαρχει τροφοδοτικο 550w,ezcool, 2 ανεμιστηρες στο κουτι, 2 σκληροι(ο ενας σατα2), dvdrw,κ καρτα γραφικων φτηνη,pci e, 256,απο κοσμοντατα που βρηκα,στα 60 ευρω περιπου.αν καποιος εχει αντιστοιχες προτασεις σε χρηματα κ αποδοσεις για amd,θα ηθελα να μου τις κανει παρακαλω...ευχαριστω πολυ!ΥΓ: το τροφοδοτικο μου ειναι αυτο: http://www.cjcomputers.co.uk/prodpag...an_ezcool.html.θα μου δημιουργησει προβληματα με τον παραπανω υπολογιστη?ΥΓ2: οποιος θελησει να με βοηθησει, αν θελει,ας μην ξεφυγει πολυ απο το μπατζετ,το οποιο ειναι περιορισμενο (σε συνολο, μεχρι 650 ευρω, μοιρασμενο ως εξης:90 ευρω για ddr2 1gb, 80 για σκληρο σατα2, 40 για dvdrw, 60 για καρτα γραφικων, 180-200 για επεξεργαστη,100-110 για m/b, και 50 για ψυκτρα της cpu. επισης, αν μου αναφερθει οτι το τροφοδοτικο μου ΔΕΝ κανει, θα το πουλησω,κ θα παρω καποιο αλλο,συν αλλα 60-70 ευρω το πολυ)!ΥΓ3: εννοειται οτι θα ψαξω και για μεταχειρισμενα,αλλα γενικα μιλαμε τι προτεινεται εσεις!!!!ο υπολογιστης θα χρησιμοποιειται για τα εξης: ανοιχτος 24/7, για download απο ιντερνετ, που κ που παιχνιδια (κυριως μανατζερ κ ποδοσφαιρακια στυλ iss pro), κ πολυ nero recode k convertxtodvd.επειδη παλιοτερα μου καηκε ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο υπολογιστης , εχω κολλημα με αυτο,το φοβαμαι πολυ...
mcmanol1416003162 Ιούνιος 26, 2006 #32 Ιούνιος 26, 2006 Παντως θα χρειαστεις και ενα σταθεροποιητη τασης σιγουρα.
antreas9 Ιούνιος 26, 2006 #33 Ιούνιος 26, 2006 σταθεροποιητη εχω,δεν υπαρχει προβλημα,για τα υπολοιπα τι λετε?
vdeseris Ιούνιος 26, 2006 #34 Ιούνιος 26, 2006 Για motherboard θα σου πρότεινα αυτό. Πλούσιος εξοπλισμός και πολύ χαμηλή τιμή. Και από ότι ειδα σε reviews αποδίδει πολύ καλά. Σκληρό δίσκο ένα 320 seagate με 120. Για ψύξη την Noctua NH-U9 από εδώ γιατί η μανίσια κάνει πολύ θόρυβο. Και για κάρτα μια 7600GT οπώς αυτή π.χ. Αλλιώς αν ψάξεις μεταχειρισμένη μπορεί να πετύχεις καμια 7800GT στα ίδια λεφτά περίπου Y.Γ. ’κυρο το motherboard δεν υποστηρίζει την σειρά 9...
antreas9 Ιούνιος 26, 2006 #35 Ιούνιος 26, 2006 κριμα, γιατι ηταν πολυ φτηνο !!!!! για ψυξη κ σκληρο θα σε ακουσω,η καρτα ειναι πολυ ακριβη! για το τροφοδοτικο τι λες?
vdeseris Ιούνιος 26, 2006 #36 Ιούνιος 26, 2006 Αρχική απάντηση από antreas9 [Σήμερα, στις 11:03] κριμα, γιατι ηταν πολυ φτηνο !!!!! για ψυξη κ σκληρο θα σε ακουσω,η καρτα ειναι πολυ ακριβη! για το τροφοδοτικο τι λες? Sorry διάβασα 180-200 για κάρτα. Λάθος μου. Με 60 δύσκολα να βρεις κάρτα γραφικών για παιχνίδια. Καμιά 6600 ή 6600GT μεταχειρισμένη. Για mobo δες και αυτό. Το link από το τροφοδοτικό σου δεν παίζει...
antreas9 Ιούνιος 26, 2006 #37 Ιούνιος 26, 2006 σορρυ, λαθος μου.http://www.cjcomputers.co.uk/prodpages/psu_550w_single.fan_ezcool.html αυτο ειναι το σωστο!τη m/b αυτη δεν την εχω ξανακουσει,ευχαριστω πολυ ! καρτα γραφικων,δε με ενδιαφερει κ τρελλα,σκεψου οτι ως τωρα ειχα geforce mx4000 128.οποτε μια μετρια καρτα,μου ειναι αρκετη!
vdeseris Ιούνιος 26, 2006 #38 Ιούνιος 26, 2006 Sorry φίλε μου το τροφοδοτικό δεν το γνωρίζω. Αλλά αν κρίνω από την τιμή του (πολύ φτηνό) θα έλεγα ότι χρειάζεσαι καινούριο...
antreas9 Ιούνιος 26, 2006 #39 Ιούνιος 26, 2006 εχεις να μου συστησεις κ καποιο τροφοδοτικο,το οποιο ομως να μη με βαρεσει στο κεφαλι απο αποψη τιμης?
ΝTG Ιούνιος 26, 2006 #40 Ιούνιος 26, 2006 αφου το εχεις που το εχεις το τροφοδοτικο δοκιμασε το πρωτα και αν δεις οτι για καποιον λογο δεν σε βολευει τοτε παρε αλλο...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.