Jump to content

Θέλω να επιλέξω CPU

sfakattack

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά θέλω να επιλέξω μεταξύ του AMD Athlon 64 3800+ X2 Intel Pentium 4 650 64bit 3.4Ghz. Θέλω να μου προτείνετε με κάθε ειλικρίνεια, και κυρίως αν έχετε εμπειρία με κάποιον από τους επεξεργαστές.

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

ο ένας ορέ είναι dual core και ο άλλος single αντίστοιχα!σε dual θα σου πρότεινα να πας....πόσο λεφτά εισαι?γύρω στα 300?

presler στα 3.0 [930] διπύρηνος 4mb cache 0.65 ανεβαινει τρελά . Και κανα 100ρι σχεδον φθηνότερος .

Εγώ να ρωτήσω ποιες είναι οι κύριες ασχολίες σου στο PC; Επίσης, καταλαβαίνεις τα οφέλη και τις διαφορές ενός dual core επεξεργαστή; Και αν τις καταλαβαίνεις, το χρειάζεσαι;

Ο γενικός κανόνας, αν δεν κάνεις overclocking, λέει:

Gaming -> Μεγάλος AMD

Encoding κλπ -> Μεγάλος Ρ4

Ησυχία, οικονομία -> Μικρομεσαίος AMD

Office applications -> Sempr0n ή Celeron

Γενικό multitasking -> Διπύρηνο, είτε AMD, είτε Intel (με τους Intel να είναι λίγο χειρότεροι σε επιδόσεις και λίγο πιο ζεστοί/φασαριόζοι, αλλά και αρκετά φτηνότεροι)

Πες μας τι θες να κάνεις *κυρίως* και θα σου πούμε :)

μα ρε chosen , οτι και να θελει να κανει το παιδι απο τη στιγμη που βαζει το διλλημα στα ιδια λεφτα !300 ( και υποθετουμε πως τα εχει για να ρωταει) ο 3800 τα κανει ολα και τα κανει καλυτερα , οποτε :D

να περιμένεις καθόλου παίζει?γιατί λεει ι ιντελ θα μειώσει κιάλλο τιμές :S

Το θέλω και για γενική χρήση και φυσικά και για κανά παιχνιδάκι... Και τουσ δύο επεξεργαστές τους βρήκα στο πλαίσιο με τιμή γύρω στα 250ευρώ. ’λλη μία ερώτηση:Οι mobos για AMD παίρνουν μόνο DDR1 μνήμες;

Αρχική απάντηση από sfakattack

Το θέλω και για γενική χρήση και φυσικά και για κανά παιχνιδάκι... Και τουσ δύο επεξεργαστές τους βρήκα στο πλαίσιο με τιμή γύρω στα 250ευρώ. ’λλη μία ερώτηση:Οι mobos για AMD παίρνουν μόνο DDR1 μνήμες;

Ναι αλλα με την ελευση του καινουριου ΑΜ2 socket θα παιζουν πλεον μονο με ddr2...

Αρχική απάντηση από knight_77

Ναι αλλα με την ελευση του καινουριου ΑΜ2 socket θα παιζουν πλεον μονο με ddr2...

Ναι αλλά πόσοι αναβαθμίζουν κάθε 2 μήνες; ;)

Και το καινούριο socket της Intel θα υποστηρίζει DDR4 σε δυο χρόνια, οπότε ποιο το νόημα;

’λλη μία ερώτηση:Οι mobos για AMD παίρνουν μόνο DDR1 μνήμες;

Ναι. Μελλοντικά θα παίρνουν DDR2, αλλά ούτε μητρικές, ούτε επεξεργαστές προβλέπεται να διατεθούν ακόμα.

Ωραία ρε παιδιά αλλά σε θέμα απόδοσης.Συμφέρει ο Intel με ddr2 ή ο Athlon με ddr1

Oι διαφορα σε επιδοσεις μεταξυ ddr1-ddr2 ειναι πολυ μικρη εως αμελητεα.

Αναμεσα σε αυτους που λες παρε τον 3800+ x2...

ή περίμενε ή πάρε τον 930 και μια ψύκτρα με τα υπόλοιπα λεφτά και κάντον OC :D

στον amd εχεις κανει κάποιο λαθος, δεν εχει 250 αλλα 302,

3800Χ2 δαγκωτό σου προτείνω και με λίγη τύχη τον κάνεις FX62+ (εαν σου δώσει με ΟC 2700MHZ)

Eαν όμως έχεις σαν πρώτο κρητήριο την τιμή πάρε Pentium D 930 και είσαι μια χαρά... :T:

οπως ειπαν και μερικοι πιο πανω λαθος επεξεργαστες συγκρινεις...

Οι 3800 χ2 και D930 ειναι οι μικροτεροι διπυρηνοι απο αμδ και ιντελ αντιστοιχα...

Ο πρωτος κανει 300€ και ο ιντελ 220€...ενω ο D940 που ειναι στα 3.2 κανει 260€ περιπου...

Αν ψαχτεις και βρεις καλες μνημουλες για ddr2 θα προτεινα να πας σε 940...ωστε σε 1-2 χρονια να μην ψαχνεις αγοραστη για δδρ (αν θες να τα δωσεις προφανως)

Με μια καλη σε νορμαλ τιμη μητρικη 945 εισαι κομπλε....

Δες και ενα λινκ απο παλια...

λινκ...click me

Αρχική απάντηση από Diogenhs

AMD Athlon 64 3800+ X2

;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.