HellasVagabond Μάϊος 5, 2006 #21 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Ξεχνατε μερικοι πως το οτι ενας CPU φτανει τα 4+ghz δεν λεει κατι. Σημερα μετρανε πολυ οι τεχνολογιες που εχει ενας CPU και οχι τοσο τα mhz. Η Intel εχει χασει το παιχνιδι εδω και 6 χρονια και ενω στην αρχη ελεγε πως ναι οι AMD ειναι πιο γρηγοροι αλλα ανεβαζουν φοβερες θερμοκρασιες φτασαμε πριν 2 χρονια να ανεβαζουν μεγαλυτερες θερμοκρασιες οι P4.Πιο πολυ βλεπω την μειωση τιμων σαν μια κινηση απελπισιας παρα σαν στρατηγικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Μάϊος 5, 2006 #22 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Τωρα ομως εχει αντιστραφει παλι και οι καινουριοι Intel ειναι πιο κρυοι και πιο γρηγοροι απο τους AMD... Το ΑΜ2 Socket φαινεται να πηγαινει προς τα πισω την AMD και να πιανει παλι επιδωσεις newcastle..τα χαμηλοτερα timmings που θα δουμε θα ειναι 3-3-3 , ενω με αυτα τα timmings για να δουμε καλα αποτελεσματα θα πρεπει οι μνημες να ειναι τουλαχιστον 800αρες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Μάϊος 5, 2006 #23 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Θα δειξει, πιστευω ομως πως εφοσον εδω και 6 χρονια η AMD ειναι μπροστα , κατι θα ξερουν και θα εχουν κανει ωστε να συνεχισουν το σερι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάϊος 5, 2006 #24 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Τι θα δείξει φίλε μου . ? Εχουν κυκλοφορήσει preview@am2 στο Internet πανω απο μήνα. Δεν υπάρχει θα δείξει , θα δουμε , ποιος ξέρει , για όλους εχει ο θεός . Το τσιπάκι απλά ΔΕΝ πάει . Ιδιες επιδόσεις απο αντιστοιχο 939 με αποκλίσεις ταξεως 1 και 2 % οι οποιες σου βάζω εγω στην καλύτερη να γίνουν και ενα 5%+++ αντε 10 υπέρ του αμ2 [οταν με το καλο φιλοτιμηθει η dfi παλι και γινει κανα συνοικεσιο imc + ddr2 σε κανεναν τυχερο] θα μπεις εσύ στον κόπο να αλλαξεις cpu , mobo , rams για 5-10% . Και μην ακουσω οτι ειναι νεα πλατφόρμα και ΘΑ στρώσει γιατι και με τους yonath-conroe-merom με το ζόρι bootarane στην αρχη [και ακομη με τους conroe-merom] και αν διαβάσεις κανα τεστακι θα δεις οτι ΝΑΙ εκει υπάρχει κατι . Κατι γίνεται διαφορετικο απο οτι εχουμε ολοι εδω μέσα αυτην την στιγμή ειτε ακουει στο ονομα ιντελ ειτε αμδ. Επίσης αυτο το 6 χρόνια η αμδ δεν το κατάλαβα , και πριν 20 χρόνια έσπερνε η intel [σερι] και τι με αυτο . Δεν υπάρχουν σερί στην τεχνολογία ο καλύτερος κερδίζει απλα πράγματα . . Δεν παρακολουθουμε αγώνα μακάρι να κερδίσουν οι μπλέ... 4 χρόνια κερδίζουν ας παρουν παλι πρωτάθλημα έχω παιξει και στοιχημα. Και εν τελει καλα ειναι να αλλαξει λίγο το σκηνικό για όλους μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάϊος 5, 2006 #25 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Αρχική απάντηση από HellasVagabond [Σήμερα, στις 20:35] Ξεχνατε μερικοι πως το οτι ενας CPU φτανει τα 4+ghz δεν λεει κατι. Σημερα μετρανε πολυ οι τεχνολογιες που εχει ενας CPU και οχι τοσο τα mhz. Η Intel εχει χασει το παιχνιδι εδω και 6 χρονια και ενω στην αρχη ελεγε πως ναι οι AMD ειναι πιο γρηγοροι αλλα ανεβαζουν φοβερες θερμοκρασιες φτασαμε πριν 2 χρονια να ανεβαζουν μεγαλυτερες θερμοκρασιες οι P4.Πιο πολυ βλεπω την μειωση τιμων σαν μια κινηση απελπισιας παρα σαν στρατηγικη. 6 χρονια????μηπως τα παραλες?και οσο για τις συχνοτητες επεξεργαστων κανεις δεν ειπε οτι τα mhz ειναι η ουσια...αλλα οπως και να εχει οταν τα 4,5ghz των μεσαιων pressler βρισκουν απεναντι τους τα 2,6ghz των αντιστοιχου κοστους Χ2(μιλαμε για τα πιο συνηθισμενα επιπεδα overclocking) μην περιμενεις οτι θα δεις τπτ μεγαλες διαφορες σε πραγματικη χρησηστα Bench και στα χαρτια σιγουρα καποιος ειναι ταχυτερος..(αυτο φυσικα ισχυει και τουμπαλιν.... οχι δλδ επειδη οι conroe τσακισαν στα spi οτι αυτοματα ειναι και οι ταχυτεροι cpu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Μάϊος 5, 2006 #26 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Bρε για δες πως πεταχτήκανε μερικοί λες και τους έθιξα τα ιερά και όσια... Θυμάμαι εκείνες τις παλιές καλές εποχές στο PCTECH και τα ατέλειωτα κατεβατά με χοντράδες.... Βρε για CPU μιλάμε και ΟΧΙ για θρησκεία.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάϊος 5, 2006 #27 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 πειραχτήρι :P:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Μάϊος 5, 2006 #28 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Βρε αφού το ξέρετε ότι είμαι βαμένος στα πράσινα μέχρι το κόκκαλο.... Οι παλιοί θα το ξέρουν σύγουρα και οι νεώτεροι θα το διαπιστώσουν στην πορεία,,,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Μάϊος 5, 2006 #29 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 μειώσεις τιμών απο amd έχουν διαρέυσει/ανακοινωθεί θέλω να πάρω x2 opty να περιμένω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάϊος 5, 2006 #30 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Αρχική απάντηση από Dagalidis [Σήμερα, στις 23:18] Βρε αφού το ξέρετε ότι είμαι βαμένος στα πράσινα μέχρι το κόκκαλο.... Οι παλιοί θα το ξέρουν σύγουρα και οι νεώτεροι θα το διαπιστώσουν στην πορεία,,,, μωρε το ξερουμε... αλλα ειπαμε μπας και με τα χρονια ηρεμησαν καθολου τα πραματα... αλλα τελικα οι πρασινες κουρτινες δεν φαινεται να ξεθωριασαν καθολου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sol Μάϊος 5, 2006 #31 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 τα πράγματα είναι απλά: σκληρότερος ανταγωνισμός από τους πράσσινους, μικρότερη ζήτηση των επεξεργαστών της, πτώση κερδών, αύξηση απούλητου stock, μείωση τιμών για το απούλητο stock, παράγει - αποθηκεύει και τους καινούριους core επεξεργαστές, περαιτέρω μείωση τιμών στους 'παλιούς'.Intel plans inventory clearing, restructuring Intel's Inventory Messη amd από την άλλη στους μονοπύρηνους μόνο κάτι μουφοεκπτώσεις (10%) έχει ανακοινώσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Μάϊος 5, 2006 #32 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Κοπρίτη και λοιποί φανατικοί ιντελάκηδες. Δεν έχετε νιώσει την pure power ενός μονοπύρηνου παγακίου στα 2.9-3.0 γίγα ίσως. Με αυτό για δεδομένο ναι ολα τα κάρβουνα 9ΧΧ δε λένε . Στους διπύρηνους ακόμη χειρότερα. Προς νταγκαλίδη και λοιπούς AMDάκηδες. Ακόμη βασιλεύουμε απλά αν σηκώσουμε λίγο το κεφάλι θα δούμε το τσεκούρι της ΙΝΤΕΛ να αποκεφαλίζει την ΑΜΔ. Έρχεται η νέα γενιά επεξεργαστών της ΙΝΤΕΛ και εμείς τι θα λέμε? Περασμένα μεγαλεία. Το ξέραμε ότι αν η ΙΝΤΕΛ το θελήσει απλά θα στείλει για βρούβες την πρασινούλα μας. Αυτή τη στιγμή αν έπαιρνα πισί είτε θα πήγαινα σε ΑΜΔ αναγκαστικά ή θα περίμενα λίγο να δω τα τούρμπο της ΙΝΤΕΛ με κάποιο τσιπάκι ΙΝΤΕΛ να απολαύσω ταχύτητα. ΚΑΚΑ τα ψέματα. Τον έχει νιώσει η ΑΜΔ εδώ και καιρό. Και το 20% ανωτερότητας να μην αποδειχθεί σωστό πάλι χαμένη υπόθεση είναι. Η ιντελ μπορεί να πουλάει επεξεργαστές σε τιμή παντόφλας μέχρι η διοίκηση της ΑΜΔ να βγει στο δρόμο να καθαρίζει παρμπρίζ. Καληνύχτα @ AM2. Καλύτερα με τις DDR1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάϊος 5, 2006 #33 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Αρχική απάντηση από schumifer [Σήμερα, στις 00:48] Κοπρίτη και λοιποί φανατικοί ιντελάκηδες. Δεν έχετε νιώσει την pure power ενός μονοπύρηνου παγακίου στα 2.9-3.0 γίγα ίσως. Με αυτό για δεδομένο ναι ολα τα κάρβουνα 9ΧΧ δε λένε . Στους διπύρηνους ακόμη χειρότερα. Προς νταγκαλίδη και λοιπούς AMDάκηδες. Ακόμη βασιλεύουμε απλά αν σηκώσουμε λίγο το κεφάλι θα δούμε το τσεκούρι της ΙΝΤΕΛ να αποκεφαλίζει την ΑΜΔ. Έρχεται η νέα γενιά επεξεργαστών της ΙΝΤΕΛ και εμείς τι θα λέμε? Περασμένα μεγαλεία. Το ξέραμε ότι αν η ΙΝΤΕΛ το θελήσει απλά θα στείλει για βρούβες την πρασινούλα μας. Αυτή τη στιγμή αν έπαιρνα πισί είτε θα πήγαινα σε ΑΜΔ αναγκαστικά ή θα περίμενα λίγο να δω τα τούρμπο της ΙΝΤΕΛ με κάποιο τσιπάκι ΙΝΤΕΛ να απολαύσω ταχύτητα. ΚΑΚΑ τα ψέματα. Τον έχει νιώσει η ΑΜΔ εδώ και καιρό. Και το 20% ανωτερότητας να μην αποδειχθεί σωστό πάλι χαμένη υπόθεση είναι. Η ιντελ μπορεί να πουλάει επεξεργαστές σε τιμή παντόφλας μέχρι η διοίκηση της ΑΜΔ να βγει στο δρόμο να καθαρίζει παρμπρίζ. Καληνύχτα @ AM2. Καλύτερα με τις DDR1 δεν παμε να το κανουμε το thread αλλη μια διαμαχη intel Vs AMD...ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΟΥΤΕ ΣΑΝ Intelακιας αλλα ουτε σαν πρασινοφρουρος AMDακιας...Northwood ειχα, σε Χ2 πηγα, με venice συνεχισα και αυτη τη στιγμη ειμαι με pressler...και η via αμα βγαλει καλο προιον, θα το χτυπησω...μην το βλεπεις λοιπον ετσι...καταλαβετε επιτελους οτι οταν λεμε-τε "εμεις και αυτοι..."δεν πρεπει εννοουμε AMD & Intel αλλα καταναλωτες & εταιρειεςςνα προιον αγοραζεις... για να κανεις το χομπυ-δουλεια-κεφι-φιγουρα σου..δεν αγοραζεις ουτε ιδεολογια ουτε θρησκεια απλα μου φανηκε αστειο το υφος του Dag προηγουμενως και γιαυτο μπορει να εδωσα ενα ελαφρως μπλε τονο στην απαντηση μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geo_K Μάϊος 5, 2006 #34 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Εντάξει θα γυρίσουμε όλοι στη μαμά Intel, αλλά προβλέπω ό,τι με την έλευση καινούργιων επεξεργαστών(Conroe) η Intel θα προβεί σε αυξήσεις τιμών μια και ανταγωνισμός δεν θα υπάρχει καθώς απ ότι φαίνεται η AMD δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει κάτι το εξαιρετικό ώστε να παραμείνει στο προσκήνιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Μάϊος 5, 2006 #35 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Μην υποτιματε την AMD, απλα εδω και 6 χρονια ( Απο την εποχη που εβγαλε τους Athlon XP ) δεν χρειαστηκε να προσπαθησει πολυ για να εχει τα ινια στην ταχυτητα, τωρα που σφυξανε τα πραγματα θα αναγκαστουν οποτε απλα βουτηξτε απο ενα ποπ κορν ο καθενας and enjoy the show. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Μάϊος 5, 2006 #36 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Αυτό που προσπάθησα να πω ως πράσινος είναι ότι καλά κάνετε και ξεθαρεύετε γιατί ακόμη και αν η γενιά επεξεργαστών που ετοιμάζονται από την ΙΝΤΕΛ δε βγουν τόσο γρογορότεροι και ακόμη και αν η ΑΜΔ πιέσει λίγο ακόμη τη συχνότητα στους ΑΜ2 πάλι στην ΙΝΤΕΛ έχει πάει η κυριαρχία. Δεν είμαστε ντουβάρια. Όταν ξεκίνησα ήταν η εποχή των άθλον ΧΡ. Όλοι οι μεγαλύτεροι και εμπειρότεροι (και καλά ήταν εμπειρότεροι επειδή είχαν πάει δύο φορές στο Πλαίσιο και είχαν μιλήσει δύο φορές με τους πωλητές) με κορόιδευαν για τον άθλονα. Θα σου καεί , δε λεέι μία και τέτοια. Εγώ άλλα διάβαζα και γιαυτό πήγα σε ΧΡ.Μετά όταν ήταν μισό αιώνα πίσω από απόδοση περί άλλων ετύρβαζαν. Μετά ήρθαν οι 64μπιτοι και στην αρχή λέγανε οι ΑΜΔ καίγονται μωρέ. Μετά θέλανε να πάνε σε ΑΜΔ. Σε λίγους μήνες θα λένε ΑΜΔ επειδή αυτό μάθανε αλλά πλέον η ΟΝΤΕΛ έχει καθαρά το τεχνολογικό προβάδισμα. ΞΕΚΑΘΑΡΑ πράγματα. Μετοχές δεν έχω στην ΑΜΔ. Αν δεν γίνει κάτι συνταρακτικό ΙΝΤΕΛ θα φωνάζω στο επόμενο εξάμηνο. ’λλο η πλάκα και το flame για να γελάμε και άλλο η ουσία Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Μάϊος 5, 2006 #37 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 schumifer πολλοι απο εμας ξεκινησαμε με intel 8086 πηγαμε σε Cyrix 386/486 μετα παλι σε intel 486dx2 και ακολουθησαμε την Intel μεχρι τους P3 που ηταν οντως κορυφη. Μετα ομως εσκασαν οι AthlonXP και η Intel για 6 ολοκληρα χρονια εχασε το προβαδισμα. Αυτο που θελω να πω ειναι πως δεν υπερασπιζεται κανεις την AMD η την INTEL ειδικα ατομα που 15 κοντα χρονια μετα εχουμε αλλαξει οτι CPU υπαρχει στην αγορα. ( Βεβαια ειναι η μαμακια του Ελληνα να υπερασπιζεται οτι αγοραζει οπως και εγω και ο καθενας. )Bottom Line οποια και να βγει καλυτερη αυτη θα παρω αλλα ξεροντας το πεισμα της AMD ελπιζω να βγαλει κατι καλυτερο γιατι εχω ξενερωσει με την intel τοσο λογο τιμων οσο λογο παιχνιδιων που παιζει κατω απο τα τραπεζια ανα την υδρογειο οταν πιεζει τους κατασκευαστες PC καθως και τις μεγαλες πολυεθνικες να βαζουν Intel στα μηχανηματα τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Μάϊος 5, 2006 #38 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Bρε μην δίνετε σημασία... Κάνω πλάκα και δε θέλω να θίξω κανέναν σας... Ο καθένας αγοράζει ότι θέλει και ότι νομίζει ότι του ταιριάζει καλύτερα.. Απλά εγώ μιάς και έχω πλέον χαρακτηριστεί (και ΟΧΙ άδικα) ως αμετανόητος AΜDάκιας αστειεύομαι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Μάϊος 5, 2006 #39 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Ήτανέυκολο να είμαστε αμετανόητοι όταν είχαμε με μαμίσια αερόψυκτρα ό,τι οι άλλοι με πολύ καλό νερό. ’στα ντακ. Πάρε φτυάρι να βοηθήσεις , η ΙΝΤΕλ νευρίασε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάϊος 6, 2006 #40 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2006 off topic....εχετε κανει τοσες αναφορες στο παρελθον.....Τους πρωτους athlon ...(στα 500-600 κλπ) και στα duronia δεν θα αναφερθει κανεις??Οταν με 30χιλιαρικα τοτε(ευρω δεν υπηρχαν) αγοραζες duron 650 και ειχες ενα ισαξιο pc αντιστοιχο του Ρ3@(600-667)...Οταν περασαν πρωτοι το γιγα!Ετσουξε τοτε στη μαμα ιντελ..τοτε βγηκαν οι φημες οτι ζεστενονται και καιγονται....αλλα και εκει αντιστραφησαν οι ρολοι μερικα χρονια μετα..(περι ζεστας)αυτα ....ουτε μπλε ουτε πρασινος ειμαι...ας βγαλουν και οι δυο οτι καλυτερο μπορουν...(και να κανουν και καμμια μειωση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.