panos2k Δημοσιεύτηκε Μάϊος 4, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 4, 2006 Καλησπέρα σε όλους, Ήθελα να μoιραστώ την εμπειρία που απέκτησα σήμερα με το pc ενός φίλου μου. Το μεσημέρι με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως ενώ αντέγραφε απο έναν σκληρό εξωτερικό στον δικό του, του υπολογιστή του, πέταξε μπλέ οθόνη, restart και μετά δεν έμπαινε στα windows. Ο δίσκος Maxtor 200GB SATA από αυτούς με τα τέσσερα platters για όσους ασχολούνται. Το powermax της MAXTOR σε χρόνο ρεκόρ έδειξε οτι ο δίσκος έχει πρόβλημα. Βάζω τον δίσκο στο δικό μου pc, τον δίσκο τον συνέδεσα σβηστό και μετά αναψα τα μηχάνημα, το οποίο αποδείχθηκέ ΣΦΑΛΜΑ. Γιατί το scan disk που κάνει στην αρχή τα windows δεν είναι και ότι καλύτερο όπως αποδείχθηκε. Μετά στο Μy computer έβλεπε τα partition αλλά δεν μπορούσες να μπείς μέσα. Φαντάζομαι οτι αν είχα συνδέσει τον δίσκο σε αναμένω pc και δεν είχε κάνει scan disk μπορεί να έβλεπα κατευθείαν τους δίσκους και να έπαιρνα κ'άποια πράγματα. Μετά το δεύτερο scan disk έφτιαξε το C: το οποίο έμπαινε στα windows αλλά το D: που είχε και όλα τα αρχεία τίποτα. Μετά απο ερώτηση σε γνωστό που είχε πρόβλημα με σκληρό πρόσφατα, μου είπε οτι τον είχε πάει σε έναν τύπο ο οποίος ασχολίοταν απο hobby με recovery και του τον είχε σώσει με to ONTRACK DATA RECOVERY. Το δοκίμασα σε αυτον τον δίσκο το πρόγραμμα είναι φανταστικό. Τώρα είδα οτι το έχετε ξανα αναφέρει, αλλά πιστεύω οτι του αξίζει ένα thread. Από το data recovery -> advanced data recovery -> κάνει ένα scan που μόλις έφτασε στην προβληματική περιοχή έκανε επανεκκίνηση το pc αλλά μετά κόβόντας το scan μόλις άρχισε να διαβάζει αρχεία είχε ήδη δεί όλα τα folders του D: και μετά έκανε απλώς data transfer στον δίσκο. Το πρόγραμμα μπορεί να φαίνεται ακριβό αλλά όταν κάνει recover 70 GB φωτογραφίες φαίνεται πολύ φτηνό. Πόσο μάλλον όταν εταιρεία που κάνει αυτήν την δουλειά είπε: <<φέρε να τον δούμε και απο 200 μέχρι 900 Ευρώπουλα πάει το μαλλί>>. Τώρα ο φίλος πάει να βάλει επιτέλους raid 1 και ένα καλό UPS αφού αν και δεν κόπηκε το ρεύμα μπορεί να έβαλε και αυτό το χεράκι του. Τέλος καλό μόνο 1-2GB όχι καλά, αλλά μην είμαστε και αχάριστοι http://www.ontrack.com/software/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Μάϊος 5, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 όντος η Ontrack φτιάχνει πολύ καλά προϊόντα.... μια σημείωση μόνο... μην... βάλεις.... ποτε... σκληρό δίσκο... σε αναμμένο pc... (εκτός αν είναι σε usb κουτί... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάϊος 5, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Αρχική απάντηση από panos2kΤο πρόγραμμα μπορεί na φαίνετε ακριβό αλλά όταν κάνει recover 70 GB φωτογραφίες φαίνετε πολύ φτηνό. ’ρα λοιπόν να υποθέσω ότι το αγόρασες (εσύ ή ο φίλος σου), ε; Αρχική απάντηση από JaguarOne όντος η Ontrack φτιάχνει πολύ καλά προϊόντα.... μια σημείωση μόνο... μην... βάλεις.... ποτε... σκληρό δίσκο... σε αναμμένο pc... (εκτός αν είναι σε usb κουτί... ) Σε SATA δεν έχεις πρόβλημα (στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα βλέπει τον δίσκο κατευθείαν). Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Μάϊος 5, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Σε SATA δεν έχεις πρόβλημα (στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα βλέπει τον δίσκο κατευθείαν). δεν παίζει πρόβλημα όταν του βάλεις ρευμα?σε Ide έχω δεί να κανει ένα τσαφ και αντε γεια ο δίσκος Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάϊος 5, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Αρχική απάντηση από JaguarOneδεν παίζει πρόβλημα όταν του βάλεις ρευμα?σε Ide έχω δεί να κανει ένα τσαφ και αντε γεια ο δίσκος Αν μιλάς μόνο για ρεύμα, είτε SATA είναι ο δίσκος είτε IDE δεν υπάρχει πρόβλημα.Δεν έχει διαφορά άλλωστε σε σχέση με το να είναι κανονικά συνδεδεμένος και να ανοίξεις το PC.Αν είχες πρόβλημα, ήταν μάλλον κατά την τοποθέτηση του βύσματος (δεν έγινε απότομα / σωστά ίσως). Στους SATA αυτό είναι πλέον ακόμα πιο εύκολο λόγω άλλου βύσματος που κουμπώνει πανεύκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos2k Μάϊος 5, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Κατά την γνώμη μου τελικά ειναι καλύτερα να τον βάλεις πάνω σε αναμένο pc για να αποφύγεις το scan disk των windows που τα κάνουν όλα μπάχαλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάϊος 5, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Αρχική απάντηση από panos2k Κατά την γνώμη μου τελικά ειναι καλύτερα να τον βάλεις πάνω σε αναμένο pc για να αποφύγεις το scan disk των windows που τα κάνουν όλα μπάχαλο ΟΚ ΟΚ για πες όμως και για τούτο:Αρχική απάντηση από spc ’ρα λοιπόν να υποθέσω ότι το αγόρασες (εσύ ή ο φίλος σου), ε; :devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos2k Μάϊος 6, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2006 Αρχική απάντηση από spc [Χθες, στις 19:34] ΟΚ ΟΚ για πες όμως και για τούτο::devil: Εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε το είχε αγοράσει ο γνωστός μας που τον είχε σώσει και μας το έδωσε.Πάντως άν έτρωγα εγώ τέτοια φρίκη θα το αγόραζα Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάϊος 7, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2006 Αρχική απάντηση από panos2k Εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε το είχε αγοράσει ο γνωστός μας που τον είχε σώσει και μας το έδωσε.Πάντως άν έτρωγα εγώ τέτοια φρίκη θα το αγόραζα Αν το είχε αγοράσει αυτός, πάλι καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.