fonzi Δημοσιεύτηκε Μάϊος 4, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 4, 2006 Λοιπόν έχω μιά απορία που προέκυψε μετά από ΠΟΛΥ ψάξιμο για αξιόπιστο εξωτερικό κουτί για δίσκο...Αν χρησιμοποιήσω hdd rack (πχ http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1027&Nav_Section_Id=21&Catalog_Id=1&Product_Id=308833&Merchant_Id=1&sts_cid=3 ) θα έχω πρόβλημα;Το προτιμώ από τα frames (icy box κλπ) διότι διαβάζω παντού για προβλήματα που σε κάποιες περιπτώσεις προέρχονται από τα τροφοδοτικά τους! και πολλές φορές καταστρέφουν και τους δίσκους. ’σε που αν κλείσεις το πσ και αυτά τα αφήσεις αναμμένα ο δίσκος τους εξακολουθεί να περιστρέφεται...Ενώ με το rack δίνω τροφοδοσία ρεύματος από το πσ και έτσι ούτε εξτρα τροφοδοτικό κουβαλάω ούτε έχω πρόβλημα με το να το ξεχάσω αναμμένο.Φυσικά τη σύνδεση με το πσ την κάνω πιά με εξωτερικό sata bracket που βγάζει και τροφοδοσία ρεύματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 4, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2006 Εγώ με εξωτερικό κουτί usb2 της chronos δεν είχα ποτέ πρόβλημα.Τώρα αυτό που λες πιο πάνω είναι μεν καλό, αλλά θα είναι λίγο μπελάς στο να το βάλεις σε κάποιον άλλο υπολογιστή μιας και αν έχω καταλάβει καλά αποτελεί εξέλιξη των παλιών αντίστοιχων racks για ide δίσκους που έμπαιναν σε 5,25" slots και είχαν ένα ειδικό dock station, οπότε θα θέλεις 1 dock station για κάθε pc που θα το βάλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Μάϊος 5, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Μα εξωτερικό θα το έχω. Δεν θα το τοποθετήσω σε 5,25 θέση.Ολο δηλαδή το rack θα το μεταφέρω μεταξύ των 2 υπολογιστών μου που ο καθένας έχει πίσω bracket που βγάζει sata και ρεύμα (5 ευρώ κόστος). Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 5, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Ναι αυτό εννοούσα κι εγώ. Είναι περιοριστικό όσον αφορά σε ποιους υπολογιστές θα το καρφώσεις, ενώ με το usb-firewire θα είναι για όλους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Μάϊος 5, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 Σωστά. Πάντως το chronos γιά sata δεν το βρίσκω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.