Jump to content

7950GX2 retail soon..:D

GoriLLakoS

Recommended Posts

Απλα εγω παιζω τα παντα με Vsync , συν του οτι δεν θα της επιτρεπει να πηγαινει πανω απο 75fps σε παιχνιδια ουτως η αλλιως.

Def εγω με την 7800GT ( 480/1150 ) εβγαζα

44fps στο FEAR

62fps στο Far Cry

και 87fps στο Serious Sam 2 ( Ολα σε Ultra Graphics ).

Τωρα με την 7900GT ( 550/1600 ) βγαζω

61fps στο FEAR

79fps στο Far Cry

και 124fps στο Serious Sam 2.

Δεν ειναι αρκετη διαφορα ?

Ποσο μαλλον σε αυτο το θηριο.

Ολα τα παραπανω ειναι Average FPS σε Bench των παιχνιδιων χωρις Vsync.

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από HellasVagabond

Απλα εγω παιζω τα παντα με Vsync , συν του οτι δεν θα της επιτρεπει να πηγαινει πανω απο 75fps σε παινχιδια ουτως η αλλιως.

Def εγω με την 7800GT ( 480/1150 ) εβγαζα

44fps στο FEAR

62fps στο Far Cry

και 87fps στο Serious Sam 2 ( Ολα σε Ultra Graphics ).

Τωρα με την 7900GT ( 550/1600 ) βγαζω

61fps στο FEAR

79fps στο Far Cry

και 124fps στο Serious Sam 2.

Δεν ειναι αρκετη διαφορα ?

Ποσο μαλλον σε αυτο το θηριο.

αυτα τα νουμερα τα βγαζεις με στοκ τον Χ3800?

Αρχική απάντηση από DarkSaga

def υπάρχει ζωή και πέρα απο τους fx σου

πιστεψε με...

αυτο που κολλαει τωρα?αναφερθηκα πουθενα για το συστημα μου?

100mhz πανω απο στοκ ειναι αυτες οι μετρησεις με :

NVIDIA CONTROL PANEL SETTINGS

4XAA - 4XAF HIGH QUALITY - LOD BIAS CLAMP

F.E.A.R 1.03 SETTINGS ( IN-GAME FPS TEST )

1280X960 VSYNC OFF PHYSICS MAXIMUM EFFECTS MAXIMUM SHADOWS ON SOFT SHADOWS ON - 4XAA 4XAF LIGHTS/TEXTURE/SHADOWS/VIDEOS/SHADERS/SOUNDS MAXIMUM

SERIOUS SAM 2 ( HARDWAREOC BENCH TOOL 1.0 )

1280X1024 OPENGL - 4XAA 4XAF MAXIMUM TEXTURES

FAR CRY 1.3.2 x64 SETTINGS ( HARDWAREOC BENCH TOOL 1.4.3 )

D3D9- 1280X1024 4XAA 4XAF ULTRA HIGH QUALITY SHADER MODEL 3.0 2 TIMES REPEAT

πουλαω 7900gt μιας βδομαδας κανεις??? :...: :p

Παντως εαν οντως εχει καλυτερες επιδοσεις απο 2χ7900gtx τοτε τα λεφτα που κοστιζει ειναι λιγα εαν αναλογιστουμε ποσο κοστιζουν 2χ7900gtx...:woot:

Αν την παρατηρησατε εχει την εξης διαφορα στο συστημα ψυξης

Η κατω καρτα εχει ανοιγμα για τον αερα και πανω ειναι τα connectors

Ακριβως τα αναποδα ηταν στην 7900GX2

Def ο Darg saga σου λεει με πιο απλα λόγια οτι ολοι σχεδον κλοκαρουν τα cpu τους... Οποτε λίγο πολύ ολοι εχουν εναν fx. [Και λίγο καλύτερο . ]

Και επι της ευκαιρίας ΚΑΙ Ο FX 60 κανει botleneck και οχι στα 2.8 και στα 3. αλλά στα 3.6 .

Γι΄αυτό σας λέω ότι η λύση είναι ΜΙΑ ενάντια στο Botleneck..... HT3 = Hyper Transport 3 .

Δηλαδή η επερχόμενη σειρά CPU από την AMD. :T:

Kαι μετά ΗΤ4......ΗΤ5.....ΗΤ6....etc.etc.etc.

Λεφτά να έχεις σε διάθεση και όλα είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ τρομάρα μου... :D

Φαινεται μια πολλη καλη λυση λογω της χαμηλης καταναλωσης ρευματος που παρεχει (μαλιστα καταναλωνει πιο λιγο και απο μια μονη x1900xtx), οχι φυσικα για Quad SLI που το θεωρω γελοιο, αλλα για μια single card λυση με αρκετα υψηλες επιδοσεις αντι για SLI με δυο καρτες..Το αν θα εδινα φυσικα 650+ ευρω εγω για αυτην ειναι αλλο ζητημα προτιμω την x1900xtx αλλα δεν εχει καμια σημασια το τι πιστευω εγω..

Και φυσικα μην ακουω πραγματα τρελλα οπως διπλες επιδοσεις απο 7900gt sli ποσο μαλλον 7900gtx sli.. :p Οι 2 πυρηνες της καρτας τρεχουν στα 500/600 (δλδ λιγο καλυτερες επιδοσεις απο 7900gt sli και κατωτερες απο 7900gtx sli) και το μονο που απομενει ειναι να δουμε που θα τοποθετηθουν τιμολογιακα..

Ως αναφορα στο bottleneck αυτο δεν υφισταται σχεδον καθολου καθως σε gpu limited αναλυσεις κανενας επεξεργαστης δεν εκανε την διαφορα.. Τελευταια ειδα τα benchmarks του Oblivion με τους dual core και single core και δεν υπηρχαν διαφορες..Εν αναμονει Cοnroe ισως για καλυτερα αποτελεσματα..

Αρχική απάντηση από Dagalidis

Γι΄αυτό σας λέω ότι η λύση είναι ΜΙΑ ενάντια στο Botleneck..... HT3 = Hyper Transport 3 .

Δηλαδή η επερχόμενη σειρά CPU από την AMD. :T:

Kαι μετά ΗΤ4......ΗΤ5.....ΗΤ6....etc.etc.etc.

Λεφτά να έχεις σε διάθεση και όλα είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ τρομάρα μου... :D

Oταν ξεκολλησεις απο το agp μιλα μας :p

To Oblivion δεν είχε διαφορά μεταξύ single core και dual core γιατί κάποιοι στη Bethesda βαριόντουσαν ή τα πήρανε για να βαριούνται. Εννοείται ότι θα έπρεπε να είναι και optimised για διπύρηνους και για 64bit αλλά είναι πολλά τα λεφτά ’ρη....

Αρχική απάντηση από gznp

To Oblivion δεν είχε διαφορά μεταξύ single core και dual core γιατί κάποιοι στη Bethesda βαριόντουσαν ή τα πήρανε για να βαριούνται. Εννοείται ότι θα έπρεπε να είναι και optimised για διπύρηνους και για 64bit αλλά είναι πολλά τα λεφτά ’ρη....

Γιατί αναφέρεις μόνο το Oblivion;

Στη συντριπτική πλειοψηφία των games / εφαρμογών αυτό δεν ισχύει;

Αρχική απάντηση από Athens2004

Def ο Darg saga σου λεει με πιο απλα λόγια οτι ολοι σχεδον κλοκαρουν τα cpu τους... Οποτε λίγο πολύ ολοι εχουν εναν fx. [Και λίγο καλύτερο . ]

Και επι της ευκαιρίας ΚΑΙ Ο FX 60 κανει botleneck και οχι στα 2.8 και στα 3. αλλά στα 3.6 .

δεν παρεξηγησα τιποτε,απλως καποιες φορες στεναχωριεμαι γιατι τα παιδια τα ερμηνευουν τα λογια μου διαφορετικα,και ετσι φενομαι προς τα εξω οτι ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

.ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ OFF TOPIK

Αρχική απάντηση από gznp

Δεν λεω το αντιθετο λεω απλα την λυπηρη αληθεια..Δυστυχως επειδη και εγω dual core εχω αυτο που λες ειναι αληθεια δεν εχουμε SMP games να εκμεταλλευονται τους DC,και αυτο ειναι λυπηρο..

Δυστυχως κανενα game εκτος απο κατι QuakeIV και DoomΙΙΙ δεν δινουν αξιολογα κερδη, στις ουτως ή αλλως οπως λεει και το ονομα τους gpu limited αναλυσεις, οπου η καρτα γραφικων εχει τον πρωτο λογο.. Θα χρειαστουν ή παιχνιδια SMP για να δουμε διαφορες ή πολυ πιο δυνατοι επεξεργαστες οπως ο Conroe ή οι επερχομενοι της AMD(οχι φυσικα αυτοι του socket AM2)..

Υπαρχουν οι εντολες για τους διπλοπυρηνους στο Config ini του Oblivion απλα ειναι απενεργοποιημενες. Τις ενεργοποιεις ανετα ομως.

Ισως δεν μπορουσαν η βαριοντουσαν να βαλουν AutoDetect στο παινχιδι ωστε να διαλεγει μονο του τα optimisations.

Αρχική απάντηση από HellasVagabond

Υπαρχουν οι εντολες για τους διπλοπυρηνους στο Config ini του Oblivion απλα ειναι απενεργοποιημενες. Τις ενεργοποιεις ανετα ομως.

Ισως δεν μπορουσαν η βαριοντουσαν να βαλουν AutoDetect στο παινχιδι ωστε να διαλεγει μονο του τα optimisations.

Δεν κανουν τπτ απολυτως τα ξερω καιρο αυτα.. Οπως υπαρχει και SM3.0 path disabled και αν το ενεργοποιησεις παλι δεν κανει τπτ..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.