deninho Δημοσιεύτηκε Μάϊος 3, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 3, 2006 τι προτείνετε??? Βασικά: να είναι SATA2, NCQ, και να έχει κόστος κάτω από 150 γιούρια, με προοπτική το Σεπτέμβρη να πάρω άλλον έναν, και να τους βάλω να κάνουν striptease...εεε, να κάνουν RAID-0 (stripping). Λέω να κατευθυνθώ προς τον Maxtor MaxLine III 300gb, τι λέτε αξίζει? Υπάρχουν καλύτερες επιλογές σε αυτά τα λ7??? ΥΓ ’μα έχετε υπ'όψιν σας και από θόρυβο πως τα πάνε, καλό είναι να μου το πείτε. Σκληρό δίσκο θέλω να πάρω, όχι ιπτάμενο δίσκο Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Μάϊος 4, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2006 κανε ενα search στο e-shop.gr και θα βρεις αμεσως αυτο που σε ενδιαφερει..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Μάϊος 5, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2006 επειδή τα ονομαστικά δεν λένε συνήθως την αλήθεια, για αυτό ρώτησα. Τελικά πήρα τον Maxtor MaxLine III 300gb Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Μάϊος 26, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2006 Τελικά ο maxline III απεβίωσε, και από ότι είδα έχει και πρόβλημα με το nf4. ’ρα πάω για άλλο σκληρό. Τι προτείνετε;Αξίζει να δώσω τώρα άλλα 50 ευρώ και να πάρω έναν 74άρη ράπτορ, και το Σεπτέμβρη άλλον έναν ίδιο, για RAID-0???Ακόμα, έχω κατά νου τον Western Digital WD2500KS, και το Seagate ST3250824AS Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos2k Μάϊος 26, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2006 Αν σε ενδιαφέρει το μέγεθος πάρε έναν Seagate 7200.10 320GB που είναι και σε καλή τιμούλα. Αν θες RAID-0 πάρε απο τώρα 2χ160 SEAGATE αυτούς που έχουν το ένα platter.To απόλυτο RAID-0 είναι φυσικά δύο raptoria! Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Μάϊος 26, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2006 Λες ράπτορ, ε;; Απλά, μετά από αυτό που έπαθα με τον Μάξτορ φοβήθηκε το μάτι μου, για αυτό δεν πάω να πάρω από τώρα το ραπτορ· περιμένω προτάσεις :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos2k Μάϊος 26, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 26, 2006 ’μα φοβήθηκε το μάτι σου, μήπως πρέπει να ξεχάσεις και το raid-0.Αν θες αξιοπιστία τα έχουμε πεί 100 φορές SEAGATE RULEZ!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Μάϊος 27, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2006 Αρχική απάντηση από panos2k ’μα φοβήθηκε το μάτι σου, μήπως πρέπει να ξεχάσεις και το raid-0.Αν θες αξιοπιστία τα έχουμε πεί 100 φορές SEAGATE RULEZ!!!!!!!!!! Όπως επίσης έχουμε πεί ότι όλες οι εταιρείες πλέον είναι το ίδιο αξιόπιστες...eleoc πια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Μάϊος 27, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2006 το μάτι μου φοβήθηκε από τις ασυμβατότητες (π.χ. MaxLine III+nf4) Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos2k Μάϊος 27, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2006 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Σήμερα, στις 03:14] Όπως επίσης έχουμε πεί ότι όλες οι εταιρείες πλέον είναι το ίδιο αξιόπιστες...eleoc πια... Ποιοί το έχετε πεί αυτό???? Και ΟΚ άμα είναι έτσι πάμε να πάρουμε όλοι Excelstore, ίδιοι είναι έλεος!!! Μην την ξαναρχίσουμε την κουβέντα!:flower::giveup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Μάϊος 27, 2006 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2006 Πάμε πάλι απ την αρχή...Πλέον όλες οι μεγάλες κατσκευαστηκές εταιρείες δίσκων..(WD,Seagate,Maxtor,Hitachi) προσφέρουν την ίδια αξιοπιστία πλέον...Τώρα για το αν είναι χειρότερη από τις πιο παλιές εποχές...είναι άλλο θέμα...Αλλά από άποψη αξιοπιστίας..ειναι ίδιες...και ότι σου κάτσει...Πράγματι maxtor+nf4 δεν τα πάνε και πολύ καλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Μάϊος 27, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2006 τέσπα. Πήρα τον ράπτορα, αλλά κάνει ένα περίεργο ήχο (κάτι σαν "γκρρρρ") όταν γράφει ή διαβάζει. Είναι φυσιολογικό αυτό για όχι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Μάϊος 29, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2006 πρεπει να ειναι φυσιολογικο αν αναλογιστεις οτι δουλευει στις 10,000 στροφες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Μάϊος 29, 2006 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2006 Καλά αυτό το "Όλες οι εταιρίες προσφέρουν την ίδια αξιοπιστία" μην το φωνάζετε δυνατά. Θα σηκωθούν τα Platters να μας κοπανήσουν.Δεν ξέρω αν οι 2-3 δίσκοι που δοκιμάζει ο καθένας το χρόνο εινα αντιπροσωπευτικοί...αλλά εγώ στη δουλειά...με 500και βάλε δίσκους....βλέπω οτι οι Maxtor είναι για πολλές σφαλιάρες.Σε σημείο να νομίζεις ότι είναι hardcoded πάνω τους οι βδομάδα που θα πεθάνουν...5 μηχανάκια απο διαφορετικά σημεια,εργοταξια και γραφεία στην Αττική σκάνε την ίδια εβδομάδα περίπου πάνω στην 3ετία.Go figure... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos2k Μάϊος 29, 2006 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2006 Αρχική απάντηση από deninho τέσπα. Πήρα τον ράπτορα, αλλά κάνει ένα περίεργο ήχο (κάτι σαν "γκρρρρ") όταν γράφει ή διαβάζει. Είναι φυσιολογικό αυτό για όχι; Ναι φυσιολογικό είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Μάϊος 29, 2006 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2006 Αρχική απάντηση από darkCount Καλά αυτό το "Όλες οι εταιρίες προσφέρουν την ίδια αξιοπιστία" μην το φωνάζετε δυνατά. Θα σηκωθούν τα Platters να μας κοπανήσουν.Δεν ξέρω αν οι 2-3 δίσκοι που δοκιμάζει ο καθένας το χρόνο εινα αντιπροσωπευτικοί...αλλά εγώ στη δουλειά...με 500και βάλε δίσκους....βλέπω οτι οι Maxtor είναι για πολλές σφαλιάρες.Σε σημείο να νομίζεις ότι είναι hardcoded πάνω τους οι βδομάδα που θα πεθάνουν...5 μηχανάκια απο διαφορετικά σημεια,εργοταξια και γραφεία στην Αττική σκάνε την ίδια εβδομάδα περίπου πάνω στην 3ετία.Go figure... Τι να σου πώ...Εγώ βλέπω πλέον ότι καμια εταιρεία δεν είναι αξιόπιστη πλέον όπως ήταν παλιά..Μήπως εσείς βάζετε μόνο maxtor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
naz Μάϊος 29, 2006 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2006 Αρχική απάντηση από darkCount [Σήμερα, στις 10:10] βλέπω οτι οι Maxtor είναι για πολλές σφαλιάρες. βρε mod πιο προσεχτικες διατυπωσεις ....για σκληρο δισκο μιλαμε οχι για γκομενες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Μάϊος 29, 2006 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2006 Γενικότερα ακούγεται απο πολλούς του επαγγέλματος οτι οι Maxtor τα φτήνουν πολύ πιο εύκολα απ'τους άλλους. Δεν το λέει μόνο ο μοδερίστρος... Επίσης, από τη στιγμή που η Seagate μου δίνει 5 χρόνια εγγύηση και γενικότερα όλα τα χαρακτηριστικά τους είναι μια χαρά, γιατί να πάρω maxtor που έχουν την κακή έστω φήμη; Ή γιατί να πάρω WD απο τη στιγμή που μου δίνει 3 χρόνια εγγύηση αντί για 5 και γενικότερα υποτίθεται οτι οι Seagate είναι πιο αθόρυβοι; Οι Maxtor είναι αλήθεια οτι είναι αρκετά αθόρυβοι. Τώρα για τους υπόλοιπους (καινούρια μοντέλα εννοώ) δεν έχω δοκιμάσει για να ξέρω. Προσωπικά πάντως μέσα στο καλοκαίρι θα πάρω έναν Seagate 7200.9 200-250GB btw, πότε έρχονται Ελλάδα οι 7200.10; Στο Skroutz μόνο στο Greekshops.de τους είδα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάϊος 29, 2006 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2006 για αυτον λες makis? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Μάϊος 30, 2006 Author #20 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Αρχική απάντηση από Makis HourdakisΟι Maxtor είναι αλήθεια οτι είναι αρκετά αθόρυβοι. Εμ, πως να κάνει θόρυβο άμα δε λειτουργεί??? :hehe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.