Jump to content

Ερωτηση σχετικα με Asus P5WD2-Premium

gregorisvas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Hi!Αντικατεστησα σημερα μια P5GD2-X που ειχα με την P5WD2-Premium.Αλλα ο γυφτος δεν εκανα φορματ :( Τωρα οταν ανοιγω τα win βγαζει μπλε οθονουλα στιγμιαια και κανει reboot.Reboot κανει (χωρις μπλε οθονη) και οταν μπαινω σε safe mode.Υπαρχει περιπτωση να γλυτωσω το φορματ?Μηπως ειναι κατι αλλο που πρεπει να κανω στο bios για να δουλεψει?

Μάλλον δε το γλιτώνεις το φορμάρισμα. Παρ'όλα αυτά τα δεδομένα σου μπορείς να τα σώσεις αν πας το σκληρό σε ένα φίλο και σου κάνει backup από το δικό του υπολογιστή. Γενικά όμως όταν αλλάζεις μητρική, το φορμάρισμα ψιλοεπιβάλλεται.

Εμπα σε safe mode [με f8] μπας και γλιτώσεις . Σε safe mod δεν φορτώνει drivers κατι και το οποιο μαλλον φταιει . ΑΝ μπεις σε safe mod και σε κρατήσει κανε unistall προηγουμενους driver μητρικης on board lan ηχου klp .

Αυτο ειναι το προβλημα..Και σε safe mode προσπαθω να μπω αλλα και παλι κανει reboot.Γι αυτο λεω μηπως κανω κατι λαθος ή θελει καποια ρυθμιση στο bios..Κοινως (αν καταφερω και μπω) κανω uninstal οτι σχετιζεται με την μητρικη...

Καλημέρα.’κου τι θα κάνεις επειδή μου είχε παρουσιάσει το ιδιο.Θα βάλεις το βιος 0403 και θα αλλάξεις τις εξής ρυθμίσεις bios encahed c1 control --> auto,memory voltage αν δεν είναι το βάζεις στο auto,cpu vcore το βάζεις στο auto.

Το θέμα είναι ότι ο άνθρωπος δεν προλαβαίνει να μπεί κάν στα windows....

Το θέμα είναι σε ποιόν κοντρόλερ βάζει τον δίσκο...

Στο προιγούμενο μομπο ήταν πάνω στο southbridge...

Σε αυτό εδώ που τον βάζει?

Όταν τον βάζει πάνω στου southbridge δεν τον βρίσκει...απο ότι θυμάμαι όμως πρέπει να αλλάξει κάποιο mode για να δουλέψει...

Δεν δικαιολογείται να μην μπάινει windows επειδή άλλαξε mobo...μιλάμε για της ίδιας εταιρείας chipset...

Εδώ εγώ έχω μπουτάρει από Ιντελ σε ΑΜΔ με ΝΦ2..και το αντίστροφο..

Μπαινει και χτυπάνε με την μια εγώ ετσι καταλαβα [αφου λεει παει να μπει και safe mode , safe mode επιλογη χωρις παρτιτιον δεν εχει ....]

Εγώ πάντως έχω καταλάβει ότι πάει να μπεί...και όταν περνάει η Μπάρα...τρώει BSOD...

Αυτό γίνεται στην περίπτωση που είπα από πάνω..

’μα ο δίσκος ήταν στον Κοντρόλερ του τσιπσετ και τον βάλεις στον σιλικον..αυτό γίνεται..

Το θέμα είναι ότι τον βάζει στο τσιπσετ...και δεν τον βρίσκει

Δεν μπορω να βγαλω ακρη ρε παιδες...mcmanol ετσι ειναι οι επιλογες οπως μου ειπες.Αλλα και παλι τιποτα.

Μολις εμφανιζει την μπαρα που φορτωνει τα windows..μπλε οθονη και reboot.

Οταν παω σε safe mode σχεδον αμεσως reboot..

Αυτο που λεει ο AN7 OverClocker παιζει μαλλον αλλα δεν ξερω τωρα που βαζω το βισμα :p Το εχω διπλα απο το ICH7R απ οσο βλεπω στο manual στο layout του mobo.Αυτο τι ειναι? :p

Koίτα, είναι ανάλογα με την περίπτωση και μάλλον σου έκατσε μια από τις χειρότερες. Έχω μεταφέρει δίσκο από Pentium 4 σε Pentium III και δούλεψαν όλα ρολόι (αν και μετά έκανα format για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο). Εσύ τώρα μεταφέροντας το δίσκο σου αντιμετώπισες πρόβλημα. Δυστυχώς συμβαίνει.

Για μένα η λύση είναι να σώσεις ότι θες μέσω ενός φίλου σου που θα bootάρει με το δικό του δίσκο στα win και θα κάνει από τον δικό σου backup και μετά να κάνεις format. Να στο πω και αλλιώς, και να καταφέρεις να bootάρεις με τον δικό σου υπολογιστή τώρα, εγώ στη θέση σου θα έκανα format έτσι κι αλλιώς.

Καλα φορματ θα κανω..Απλα και μονο αν μπορεσω να bootαρω να παρω backup εγω (γιατι ειναι λιγο δυσκολο να το παω σε φιλο το σκληρο) και μετα κανω φορματ.. :)

Να ρωτησω κατι βρε παιδια.Τωρα σε αυτη τη μητρικη (955X) τι επεξεργαστες μπορω να βαλω?Ποιος ειναι ο καλυτερος ας πουμε που μπορω να βαλω?(το σιγουρο ειναι οτι δεν μπαινει ο Pentium D 955 E.E)Παιζει να μπορουν να μπουν οι μελλοντικοι? (οχι οτι με πολυκαιει)

Αρχική απάντηση από gregorisvas

Να ρωτησω κατι βρε παιδια.Τωρα σε αυτη τη μητρικη (955X) τι επεξεργαστες μπορω να βαλω?Ποιος ειναι ο καλυτερος ας πουμε που μπορω να βαλω?(το σιγουρο ειναι οτι δεν μπαινει ο Pentium D 955 E.E)Παιζει να μπορουν να μπουν οι μελλοντικοι? (οχι οτι με πολυκαιει)

αν η μητρικη σου ειναι αυτη....τοτε συμφωνα με το σιτε.(το οποιο το βρισκω πολυ ομορφο απορω που δεν το εχεις δει...)

μπορεις να βαλεις ολα αυτα

ειναι με 955 αυτο που εδωσα ....δεν ξερω αν εχει και με 975...

ελπιζω να βοηθησα...

Χμμ..Βασικα απο το site της asus το λεει οτι δεν μπαινει ο 955 E.E και αν θελω να λειτουργησω σε αυτο τον επεξεργαστη να παρω την Asus P5WD2-E Premium(975x)

• 2 weeks later...

Παιδια για να μην ανοιγω αλλο θρεντ ας ρωτησω εδω..Προσπαθω να βαλω το PC Probe,Ai Booster και αλλα προγραμματα τετοιου ειδους αλλα μου λεει Failed to install IO Driver (αυτο το λεει στα pc probe,asus updater,ai booster..στα αλλα πχ. speedfan κλπ δε μου δειχνει καθολου temps).Τι κανω?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.