Jump to content

Ποιό είναι το καλύτερο περιοδικό H/Y;;;

Κωστάκης

Recommended Posts

Παίρνω πολλά περιοδικά μόνο και μόνο επειδή το πήγαινε-έλα Ηράκλειο Πειραιά είναι αβάσταχτο (αν και τελευταία προτιμώ να διαβάζω βιβλία...).Το PC World αυτήν τη στιγμή είναι αν όχι το καλύτερο περιοδικό IT τότε ανάμεσα στα καλύτερα.Το RAM το έπαιρνα κατα κόρον παλιά αλλά είχε χάσει τον μπούσουλα σε κάποια φάση και το έκοψα.Βασικά τα περισσότερα τα παίρνω για τα tools επειδή βαριέμαι να τα κατεβάζω (και φυσικά για να έχω να διαβάζω κάτι στην τουαλέτα :) :) ).Από την στιγμή που παρακολουθεί κάποιος forums & sites δεν υποάρχει λόγος να βασίζει την ενημέρωσή του σε περιοδικά.Όσο για το PC Master πλάκα έχουν τα παιδιά αλλά προτιμώ να συγκρίνω βαθμολογίες από Gamespot, IGN & σία...

• 2 years later...
  • Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Ας κάνουμε ένα update, καθώς αλλάζουν τα πράγματα με τον καιρό...

1. Total Xaker :neo:

To περιοδικό αυτό είναι μικρό, αλλά "ζουμερό". Τα αρθράκια του είναι αρκετά ψαγμένα και απευθύνονται σε ψαγμένους. Προσωπικά καταλαβαίνω λίγα από τα άρθρα του. Το καλό είναι πως αν και μπαίνει σε πολύ βάθος κάνουν σημαντική προσπάθεια τα παιδιά να τα εξηγήσουν βήμα - βήμα.

2. PC Magazine

Το περιοδικό αυτό έχει λίγο από όλα και είναι αρκετά ενδιαφέρον για τον μέσο χρήστη που θέλει να μαθαίνει τα βασικά (κόλπα, ειδήσεις κτλ)

3. Computer

Αυτό που μου αρέσει με το computer είναι πως έχει θέματα που δεν τα βρίσκεις σε άλλα πχ στο τεύχος του Σεπτεμβρίου μιλάει εκτενώς για τους ΡΧΣ (Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα) και για την λογοκρισία στο διαδίκτυο.

4. RAM etc

Έχουν λίγο από όλα, αλλά το επίπεδο είναι χαμηλό, έχουν πολλές διαφημήσεις και βασιζονται σε "ατάκες" στα εξώφυλλα και στα "πλουσίου" περιεχομένου DVD που περιέχουν software αξίας δεν ξέρω κι εγώ πόσα Ευρώ :hehe:

Nα μεταφερθεί στο Off Topic καλύτερα ...

Από τότε που έβαλα adsl και έχω και πρόσβαση internet στη δουλειά μου , σταμάτησα να αγοράζω περιοδικά . Αν κάποια στιγμή μου έλεγε κάποιος να αγοράσω ένα περιοδικό εδώ στην Ελλάδα , αυτό θα ήταν το PC Magazine .

απο το pcworld.gr

BLOG & POST Κάθε μήνα, μέσα από τις σελίδες του Blog & Post, το PC World σας μεταφέρει στον παλμό των μεγαλύτερων communities του ελληνικού Web -και όχι μόνο! Διαβάστε τι απασχόλησε τους Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου το μήνα που πέρασε, βρείτε λύσεις στα προβλήματά σας από απαντήσεις άλλων χρηστών, δείτε τα καλύτερα links που... οι ίδιοι προτείνατε και συλλέξτε τα καλύτερα tips. Οι κοινότητες του pcw.gr (Τεχνολογία), dpgr (Φωτογραφία), adslgr.com (ADSL), gameover.gr (Games) και η πιο "ψαγμένη" ομάδα extreme hardware thelab.gr είναι εδώ!

:snap:

κωστα διαβασα σε ενα τευχος οτι ειχα αφιερομα στη συλλογη με τα πα******κια σου :p

(lol λαθος detect εκανε το lab bot )

αν και δεν αγοράζω πλέον περιοδικα θα προτιμουσα το PC Magazine

δεν χερω γιατί αλλά μου αρέσει γιατι τα έχει απλά

τι lvl necromancy εχεις;

Δεν έχω καθώς τείνει στο +οο:dirol:

Πέρα από την πλάκα, είναι ένα θέμα ενδιαφέρον, να συζητάμε για τα διάφορα περιοδικά που κυκλοφορούν με περιεχόμενο τους υπολογιστές. Επίσης, γιατί να έκανα νεο τόπικ, εφόσον ήδη υπάρχει ???

κάποτε αγόραζα το Πίξελ.Μ'άρεσε γιατί είχε την γοητεία του χειροποίητου.Το καλύτερό μου ήταν αυτό που είχε εξώφυλλο τον Σαραβάκο.Μετά που ψιλομεγάλωσα και έμαθα καλύτερα αγγλικά τα ακούμπαγα στους περιπτεράδες της Γλυφάδας για το EDGE.Αρκετά χρόνια αργότερα μου έρχονταν στο γραφείο όλα τα προαναφερθέντα ελληνικά περιοδικά κάθε μήνα.Σκυλοβαρέθηκα την ζωή μου και αηδίασα με τα πληρωμένα θέματα και "αντικειμενικά"reviews.Δεν απορώ που οι κυκλοφορίες πάνε για φούντο και κάθε μήνα παρακαλάνε για καταχωρήσεις...

εγώ θεωρώ από τα καλύτερα το pc magazine αρκεί στα τεστ κ.τ.λ να κοιτάξεις ξερά τις μετρήσεις και να βγάλεις δικά σου συμπεράσματα χωρίς να λάβεις σοβαρά υπόψιν την γνώμη των συντακτών που συνήθως προωθούν αυτό που πρέπει ...

κάτι ανάλογο έχω παρατήρηση και στα τεστ που βλέπω στο ίντερνετ

π.χ βλέπεις 2 cpu, στις μετρήσεις η μια είναι κατά 15-20% καλύτερη από την άλλη

αλλά η γνώμη του τεστερ είναι ότι η δεύτερη είναι καλύτερη περίπτωση αγοράς γιατί συνολικά είναι 5% πιο φθηνή επιλογή ( έχω δει και πιο ακραία παραδείγματα αλλά νταξ ):)

αυτό που με έχει απομακρύνει από τα έντυπα είναι ότι σκας ένα κάρο λεφτά και στο τέλος καταλαβαίνεις ότι 2-3 σελίδες αξίζει να διαβάσεις και όλο το άλλο είναι απλά διαφημιστική πινακίδα που την πληρώνεις ακριβά

εγω απο το 2003 εχω να αγορασω περιοδικα αφου υπαρχει το ιντερνετ δεν χρειαζομαι περιοδικα πλεον , ασε που μεχρι να βγουνε στη κυκλοφορια εχουν νεα 1 μηνα πισω !!

παλια PIXEL και μετα λιγο PCMASTER αυτα

Κάποτε αγόραζα 4 περιοδικά το μήνα: PC Magazine, PC Master, Computer Για Όλους, Computer Games Magazine και το PC Master Gold όποτε έβγαινε...

Τώρα παίρνω μόνο το PC World. Το αγοράζω από το 1ο τεύχος, στην αρχή για να αντικαταστήσω το PC Magazine που χάλασε, και μετά μόνιμα, γιατί ήταν αυτό που με κάλυπτε περισσότερο. Πλέον το αγοράζω ίσως πιο πολύ από συνήθεια, αλλά ακόμα θεώρω ότι έχει καλής ποιότητας τεστ.

Τα καλύτερα how-to πάντως τα είχε το Computer Για Όλους (όταν το διάβαζα τουλάχιστον).

1. Total Xaker :neo:

To περιοδικό αυτό είναι μικρό, αλλά "ζουμερό". Τα αρθράκια του είναι αρκετά ψαγμένα και απευθύνονται σε ψαγμένους. Προσωπικά καταλαβαίνω λίγα από τα άρθρα του. Το καλό είναι πως αν και μπαίνει σε πολύ βάθος κάνουν σημαντική προσπάθεια τα παιδιά να τα εξηγήσουν βήμα - βήμα.

Πολύ ωραιο:T:

2. PC Magazine

Το περιοδικό αυτό έχει λίγο από όλα και είναι αρκετά ενδιαφέρον για τον μέσο χρήστη που θέλει να μαθαίνει τα βασικά (κόλπα, ειδήσεις κτλ)

Περιεκτικότατο, το αγοράζω που και που

4. RAM etc

Έχουν λίγο από όλα, αλλά το επίπεδο είναι χαμηλό, έχουν πολλές διαφημήσεις και βασιζονται σε "ατάκες" στα εξώφυλλα και στα "πλουσίου" περιεχομένου DVD που περιέχουν software αξίας δεν ξέρω κι εγώ πόσα Ευρώ :hehe:

Πολύ "βαρύ" για τα γουστα μου, και πανακριβο πλεον

εγώ θεωρώ από τα καλύτερα το pc magazine αρκεί στα τεστ κ.τ.λ να κοιτάξεις ξερά τις μετρήσεις και να βγάλεις δικά σου συμπεράσματα χωρίς να λάβεις σοβαρά υπόψιν την γνώμη των συντακτών που συνήθως προωθούν αυτό που πρέπει ...

δε σου την σπάει που στους πίνακες πετάνε ένα ξερό -150fps στο fear- αν μιλάμε για κάρτα γραφικών χωρίς να αναφέρουν το υπόλοιπο setup,ρυθμίσεις,drivers που χρησιμοποιούν ?

στο pc mag συνήθως είναι αρκετά αναλυτικοί ότι αφορά το setup στα τεστ(τότε που το έπαιρνα εγώ, τώρα δεν ξέρω)

2 φορές έκανα τότε χρήση των μετρήσεων για αγορά (οθόνη,hdd) και δεν έπεσα έξω

βέβαια αυτά που επέλεξα εγώ δεν είχαν καμία σχέση με την πρόταση του συντάκτη

η κάρτα γραφικών είναι αμαρτωλή ιστορία έχεις δίκιο αλλά αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στις μετρήσεις φαντάσου τι εμπιστοσύνη πρέπει να έχεις στην άποψη του συντάκτη

• 2 weeks later...

Το PC Magazine και απο μενα.

Το παιρνω καμια φορα, οταν εχει καλες δοκιμες..

Ειναι αρκετα ενδιαφερον...

• 2 weeks later...

έχω καιρο να δω τι παίζει τώρα και τι πρόοδο έχουν κάνει, τα τελευταία που είχα αγοράσει ήταν το pc mag και pc world με προτίμηση στο pc magazine.

Pc mag έπαιρνα και εγώ για κανένα χρόνο αλλα το σταμάτησα... βαρέθηκα... έτσι και αλλιώς ενημερώνομαι από το internet/forums:flex:

Συνηθως PC World επαιρνα...αλλα εχει καιρο που σταματησα να παιρνω πλεον..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.