Jump to content

Tι χρειαζομαι για δορυφορικη τηλεοραση στον υπολογιστη;;;;

hayabusa

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από hayabusa [Σήμερα, στις 08:49]

για πειτε μου κατι: μπορω σε ενα πιατο να βαλω δυο LNB? θα εχω περισοοτερα καναλια ετσι;

2) αυτο το μοτερ τι ειναι και τι ακριβως κανει;

3) και εγω ενδιαφερομαι κυριως για μπαλα(και μηχανοκινητα) και μουσικη.

4)υπαρχει περιπτωση να μπορω να συνδεσω δυο πιατα και να πιανω ταυτοχρονα καναλια και απο τα δυο;;;

5)συμφερει περισσοτερο να βαλω μερικα LNB η να παρω μοτερ(τοσο απο οικονομικης οσο και απο αποψη ποσοτητας καναλιων.

6)Τον εξοπλισμο μπορω να τον στησω μονος μου η πρεπει να φερω υποχρεωτικα τεχνικο. Αν ερθει τεχνιος ποσο παραπανω θα κοστισει;

Ευχαριστω και σορρυ για τις πολλες ερωτησεις

1. Φυσικά και μπορείς να βάλεις δύο ή και περισσότερα LNB. Απλά επειδή παίρνουν το σήμα υπό γωνία, χάνεις ένα 10% περίπου. Αν θες μόνο δύο, πχ. για Hotbird & Astra, τότε με το 1.20-1.40 δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Εγώ με ίδια διάταξη, πιάνω 2000+ κανάλια.

2. Το μοτέρ περιστρέφει το πιάτο γύρω γύρω για να πιάνεις με ένα LNB περισσότερους δορυφόρους. Το πλεονέκτημα είναι ότι τους πιάνεις ΟΛΟΥΣ, το μειονέκτημα είναι ότι αργεί μέχρι να γυρίσει όταν κάνεις zapping και επιλέγεις κανάλι από άλλο δορυφόρο.

3. Έχει δεκάδες τέτοια.

4. Τα κανάλια στα στέλνει το LNB και όχι το πιάτο. Φυσικά και μπορείς και παραπάνω από δύο. Απλά δεν υπάρχει λόγος να πληρώνεις πιάτα που πιάνουν χώρο και κοστίζουν. Αν οι δορυφόροι είναι δίπλα (πχ Astra & Hotbird) τους πιάνεις με διπλό LNB. Αν είναι μακρυά, είναι καλύτερη λύση το μοτέρ.

5. Αυτό εξαρτάται από τι ακριβώς θες να κάνεις. Αν μιλάμε για Astra & Hotbird που είναι οι πιό συνηθισμένοι, τότε δε συμφαίρει το μοτέρ. Αν θέλεις να πιάνεις >3 δορυφόρους, συμφαίρει το μοτέρ, γιατί τα 4 LNB κοστίζουν όσο ένα μοτέρ και θα έχεις καλύτερο σήμα γιατί θα πιάνεις πάντα κάθετα το σήμα και όχι υπό γωνία.

6. Ο τεχνικός θα σου κοστίσει από 40-100 ανάλογα τι θα του πεις να κάνει. Το μοτέρ θέλει και τρύπες, και βάση , κλπ. Το απλό πιάτο με 1-2 LNB είνα 30' δουλειά. Για να το κάνεις μόνος θα χρειαστείς Sat Finder. Το καλύτερο είναι να το στήσεις μόνος γιατί είναι απλό και να φωνάξεις τεχνικό μόνο για τον προσανατολισμό.

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

το sat finder και ενα LNB ποσο κανουν και που μπορω να τα βρω;

επισης εχω βρει ενα πιατο HUMAX 120 με 47Ε +LNB ειναι καλη η τιμη του; που μπορω να βρω μεγαλυτερο και σε λογικη και αν γινεται μαζι με LNB;; Αν ειναι μεγαλυτερο και βαλω δυο LNB θα εχω μικροτερες απωλειες ετσι;

Τελος το δευτερο LNB που και πως θα το βαλω επανω στο πιατο;

και κατι αλλο που ξεχασα να ρωτησω: αν θελησω καποια στιγμη να δω και σε κανονικη τηλεοραση πως θα το κανω μεσω του υπολογιστη;

Busa: Η τιμή είναι και πιάτο και LNB? Τότε τα 47 είναι πολύ καλά για να είναι αληθινα... Αν είναι μόνο το πιάτο, είναι πολύ καλή τιμή.

Αν βάλεις μεγαλύτερο, θα έχεις καλύτερο σήμα, οπότε με τις απώλειες που έτσι κι αλλιώς έχεις με περισσότερα από 1 LNB, θα παίρνεις τελικά το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά το 1.20 είναι ήδη αρκετό.

Για να βάλεις 2 LNB θέλεις μιά βάση που θα τη βρείς εκεί που βρήκες και τα άλλα.

Για να δείς σε κανονική τηλεόραση μπορείς μέσω της VGA σου. Σχεδόν όλα τα μοντέλα της τελευταίας 3ετίας, έχουν έξοδο για τηλεόραση. Η καλύτερη όμως λύση είναι μία κάρτα που να έχει έξοδο για τηλεόραση δική της, άρα μιλάμε για μοντέλο USB και όχι PCI. Εδώ το μόνο είναι ότι δεν τις υποστηρίζουν σωστά ακόμα όλα τα προγράμματα.

aggelopas: Τα κλειδιά τα παίρνει το software και όχι η κάρτα. Υπάρχουν κάποιες κάρτες που παίρνουν το module της Nova ή όποιου άλλου θέλεις. Ψάξε για κάρτες με Common Interface.

satfinder παίζει και μέσω software. έτσι το έφτιαξα σε 2 μινς με εμένα στην ταράτσα με τηλέφωνο κ έναν φίλο στο pc. γλιτώνεις μερικά ευρώ...

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 10:02]

1. Φυσικά και μπορείς να βάλεις δύο ή και περισσότερα LNB. Απλά επειδή παίρνουν το σήμα υπό γωνία, χάνεις ένα 10% περίπου. Αν θες μόνο δύο, πχ. για Hotbird & Astra, τότε με το 1.20-1.40 δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Εγώ με ίδια διάταξη, πιάνω 2000+ κανάλια.

Μπορείς να βάλεις 2+ LNB υπό την απόλυτη προυπόθεση ότι οι δύο δορυφόροι πρέπει να ειναι σε ένα εύρος 7-8 μοιρών, πχ hotbird 13 μοίρες ανατολικά και astra 19.2 μοίρες ανατολικά. γιά να βάλεις 3ο LNB καλύτερα ο δορυφόρος να είναι ανάμεσα σε αυτά τα 2, αλλιώς θα χάνεις πάρα πολλά κανάλια εκτός και αν έχεις κανένα κολοσιαίο πιάτο

το ρεζουμέ είναι, αν θες μουσική - μηχανοκίνητα - μπάλα βάλε 2πλο LNB και πιάτο περίπου 1.2m (για να πιάνεις καλά astra, γιατί αλλιώς χλωμό σε κόβω) για το "χρυσό πακέτο" astra+hotbird

αυτό που δεν παρατήρησε κανείς είναι ότι δεν πιάνεις όλους τους δορυφόρους με την ίδια "ενταση". π.χ. ο hotbird στην ελλάδα πιάνει καμπάνα, με πιατάκι 0.8m κάνεις άνετα τη δουλειά σου. αλλά για τον astra θές πιάτο σίγουρα πάνω από 1m ενώ για άλλους όπως ο hispasat ή κάτι μυστήριοι ρώσικοι θές ακόμα μεγαλύτρα πιάτα.

ευχαριστω πολυ παιδια. οταν μπορεσω να το στησω ολο το project θα σας πω τα αποτελεσματα.

μια τελευταια ερωτηση μονο: sat finder που θα βρω και περιπου ποσο κανει;

Ευχαριστω και παλι.....

Για τηλεοραση υπαρχει και η λυση του κλασικου αποκωδικοποιητη που θα συνδεεται απευθειας με το καλωδιο του σηματος. Για astra + hotbird καλυτερα να πας σε 1.40+ offset πιατο(για τη λυση του διπλου lnb) γιατι οπως ειπωθηκε και παραπανω στις περισσοτερες περιοχες της ελλαδος θες περιπου 1-1.2m πιατο ποσο μαλλον για ληψη υπο γωνια..

οταν λες offset πιατο τι ακριβως εννοεις;

παντως οπως το βλεπω θα παρω πιατο 1.40 2πλο και 2πλο ΛΝΒ. εκεινο το πιατο που προανεφερα αξιζει η θα πεταξω τα λεφτα μου;;

@hayabusa το Sat Finder το βρίσκεις σε όλα τα μαγαζιά δορυφορικού εξολπλισμού και έχει περίπου στα 15 Ευρώ.

Και πρέπει ο Astra να είναι ο κεντρικός (έχει το πιό αδύναμο σήμα στην Ελλάδα) και παράκεντρο το Hotbird.

Μεγάλη προσοχή στην ποιότητα του καλωδίου και στην απόσταση (από τα 45-50m και μετά οι απώλειες είναι μεγάλες).

Η λύση της Skystar είναι η πλέον οικονομική (55euro) έξοδος από κάρτα γραφικών σε TV. Το αντίστοιχό της σε standalone (πχ dreambox) > 350 euro.

Δεν είναι μόνο τα softcams που κάνουν μία κάρτα ή κουτί καλό αλλά και η δυνατότητά τους να συνδεθούν σε δύκτιο (για καλύτερα "αποτελέσματα").

το πιατο που προανεφερα με διπλη ανακλαση ωστε να υπαρχει καλυτερη καλυψη με 2+ lnb ΕΔΩ

Αρχική απάντηση από lambra1 [Χθες, στις 17:24]

Και πρέπει ο Astra να είναι ο κεντρικός (έχει το πιό αδύναμο σήμα στην Ελλάδα) και παράκεντρο το Hotbird.

με πρόλαβες!

βασικά το 1.4 μου ακούγεται λίγο υπερβολή, αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου πάρτο βέβαια, "αν δεν περισσέψει θα λείψει" που λένε

πάντως και με 1.1-1.2 θα είσαι πασάς

Αρχική απάντηση από ARVAS

το πιατο που προανεφερα με διπλη ανακλαση ωστε να υπαρχει καλυτερη καλυψη με 2+ lnb ΕΔΩ

πολυ καλο φαινεται αλλα δεν ειναι λιγο ακριβο;;;

οτι ειναι ειναι.. αλλα σχεδον χανεις τα μειονεκτηματα των +2 λνβ με παρακεντρες ληψεις και τα λοιπα.. εκτος βεβαι αν θες να πιασεις πολυ απομακρυσμενους μεταξυ τους δορυφορους.μπορεις να το κατακαβεις απο το ευρος του που χωρις τη 2πλη ανακλαση ειναι 10 μοιρες και ο κοσμος ολος..

Αρχική απάντηση από ARVAS

με αυτο ποσους δορυφορους μπορω να πιασω;;

κατι ακομη. το κοστος των LNB ποσο ειναι; δεν συζηταω για να βαλω 16 που παιρνει το πιατο αλλα θερλω να ξερω γιατι δεν νομιζω να αρκεστω μονο σε 1-2 αν τελικα το αγορασω....

ατα την γνωμη σου τι μαρκα να παρω και ποσα db να ειναι; επισης ποσα λες να βαλω για να εχω μια πολυ καλη "αποδοση"

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.