Jump to content

Tι χρειαζομαι για δορυφορικη τηλεοραση στον υπολογιστη;;;;

hayabusa

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θελω να βαλω στον υπολογιστη μου δορυφορικη τηλεοραση και θελω να μου πειτε οσο τον δυνατον με περισοοτερες λεπτομερειες τι εξοπλισμο χρειαζομαι και τι κοστος θα εχει περιπου. Και φυσικα ολα αυτα αν γινεται να συνδυαζονται με ενα μεγαλο αριθμο τσαμπα καναλιων.

Τελος θελω να μου πειτε και προτασεις για δορυφορους και ολα τα σχετικα

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στο AVSite

Πολύ χοντρικά χρειάζεσαι:

1. Πιάτο 1m+ + LNB ~180 με την εγκατάσταση

2. Μιά κάρτα PCI Skystar2 που βρίσκεις εδώ: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.770301 ή εδώ: http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=7109

3. To ProgDVB ή το DVBViewer. Το 2ο είναι πολύ καλύτερο, αλλά λίγο μπελάς να βάλεις τα plugin για τα "ελεύθερα" κανάλια.

:)

γεια σας και απο μενα και καλως σας βρισκω με το πρωτο μου post στο forum.

εκτος απο τα γενικα θεματα hardware που με απασχολουν τον τελευταιο καιρο, γι΄ αυτο και παραολουθω το thelab καθημερινως πλεον, με απασχολει ιδιαιτερα και το θεμα της δορυφορικης στο pc.

μια απο τις βασικες μου ερωτησεις, ειναι για την επιλογη pci καρτας. τι γινεται τελος παντων με αυτη τη skystar2 και την προτεινουν ολοι? εχει η καρτα απο πλευρας hardware τοσες πολλες δυνατοτητες ωστε κανει καποια "πραγματα" παραπανω απο τις αλλες ή απλα επειδη υποστηριζει πολλα απο τα προγραμματα παρακολουθησης μπορει να εκμεταλευτει ολα τα "καλουδια"?

σιγουρα για να την εχει τοσος κοσμος ειναι μια καλη και ταυτοχρονα οικονομικη λυση, τι γινεται ομως και με τις αλλες καρτες. πχ γλυκοκοιταζω την Lifeview trio που ειναι μεν ακριβοτερη αλλα υποστηριζει και αναλογικη και ψηφιακη τηλεοραση. με ενδιαφερει σαν λυση γιατι ισως χρειαστει για λιγο καιρο να εχω τηλεοραση μονο απο το pc. επειδη ομως το θεμα μας ειναι η δορυφορικη, τι θα λεγατε γι αυτην την καρτα οσον αφορα αυτο το καματι? απο καποια forum ειδα οτι η trio παιζει με το progdvb. αυτο σημαινει οτι θα εχω οσες δυνατοτητες θα ειχα και με μια skystar2 με τα αντιστοιχα plugins??

αυτα προς το παρον. οι αποριες ειναι βεβαια πολυ περισσοτερες, αλλα αν ξεκαθαρισω το θεμα της καρτας θα μπορω να ψαξω καλυτερα και τα υπολοιπα.

ps: φιλε hayabusa sorry που μπαινω και γω στο θεμα σου, ομως φανταζομαι ειμαστε στην ιδια δυσκολη θεση, στο τεραστιο κομματι που λεγεται δορυφορικη τηλεοραση....

psybill η Skystar2 αποτελεί πρότυπο και υποστηρίζεται από ΟΛΑ τα προγράμματα. Αυτό την κάνει ξεχωριστεί.

Μπορείς να πάρεις όποια άλλη σε βολεύει, που θα δίνει φυσικά το δικό της πρόγραμμα παρακολούθησης καναλιών, αλλά αν δεν είναι κάποιο από τα γνωστά (ProgDVB, DVBViewer, MyTheatre) πιθανότατα δε θα μπορείς να βάλεις τα plug-ins.

Αν κάποιο από αυτά τα προγράμματα σε βολεύει και υποστηρίζει την κάρτα σου, φυσικά και μπορείς να την πάρεις χωρίς κανένα πρόβλημα γιατί τα περισσότερα plugins δεν έχουν σχέση με την κάρτα, αλλά με το πρόγραμμα που τη χειρίζεται.

δεν υπαρχει κιανενα προβλημα φιλε μου...

τωρα στο θεμα μας.....

αποκωδικοποιητη δεν θα χρειαστω;;

τα ελευθερα καναλια περιπου ποσα ειναι;; υποθετω οτι τα περισσοτερα ειναι ξενογλωσσα-υπαρχει τροπος να βαλεις υποτιτλους η κατι τετοιο;;;

το progDVB το ΛΝΒ και το αλλο που αναφερεις τι ειναι;;;; τι δουλεια κανουν;;

Την αποκωδικοποίηση την κάνει η κάρτα. Τα κλειδωμένα κανάλια για να τα αποκωδικοποιήσεις (νόμιμα...) χρειάζεσαι συνδρομή και card-reader. Συνήθως τα ελεύθερα δεν έχουν υπότιτλους ή μεταγλώτιση, αλλά βρίσκεις πολλά στα αγγλικά.

Το πόσα κανάλια θα δεις, εξαρτάται από το δορυφόρο. Αν βάλεις μοτέρ, μπορείς να πιάσεις 7+ δορυφόρους. Αλλιώς αν παίξεις με 2πλά, 3πλά LNB σίγουρα θα βλέπεις λιγότερους.

Ο Hotbird αυτή τη στιγμή, έχει 1200+ κανάλια που μπορείς να παρακολουθήσεις. Φυσικά δεν είναι όλα ελεύθερα δεδομένου ότι από Hotbird πιάνεις και τη Nova και άλλα συνδρομητικά.

thanks Wizard!!

αυτο περιπου ειχα καταλαβει και γω ομως ηθελα μια επιβεβαιωση. τωρα το κατα ποσο τα διαοφορα προγραμματα παιζουν το ιδιο καλα στην trio σε σχεση με την skystar, μαλλον πρεπει να το τολμησω και να το διαπιστωσω μονος μου.

κατι αλλο τωρα. δεδομενου οτι τωρα ωρισκομαι στην κρητη, αλλα σε λιγο καιρο θα μετακομισω σε πολη της Θεσσαλιας τι πιατο χρειαζομαι? οι δυο περιοχες να υποθεσω εχουν διαφορετικες απαιτησεις σε πιατο με ποιο δυσκολη την κρητη?

αρχικα ενδιαφερομαι για σταθερο πιατο με 2 Lnb για astra και hotbird. δεν θελω να δωσω πολλα χρηματα για κατι που στο κατω-κατω δεν ξερω αν αξιχει τελικα....

Με 1.20μ εισαι εντάξει οπουδήποτε στην Ελλάδα, αρκεί να βλέπεις ουρανό και όχι την πολυκατοικία απέναντι.

busa: Το LNB είναι η κεραία του δορυφορικού. Το πιάτο, απλά λαμβάνει μιά μεγάλη περιοχή σήματος και την επικεντρώνει σε ένα σημείο, όπου εκεί τοποθετείς το LNB. Αν θέλεις να πιάνεις περισσότερους από 1 δορυφόρους, πρέπει να βάλεις ένα LNB για κάθε δορυφόρο, ή να βάλεις μοτέρ, όπως περιγράφει το link που έδωσα αρχικά.

Τα ProgDVB, MyTheatre, DVBViewer, κλπ, είναι το software για να βλέπεις δορυφορική, κάτι σαν τον media player.

Καλυτερα να βαλει πιατο 1,4 με 4 LNB , παρα 1,2 με μοτερ και μονό LNB ! Θα δωσει κατι παραπανω, αλλα θα βλεπει και πιο πολλα καναλια και δεν θα εχει τον φοβο μην χαλασει το μοτερ (παθών...)

Αν μιλάμε για 4 LNB με μικρότερο του 0,3db τότε μιλάς για 250+... Καλύτερα να βάλει μοτέρ κι αν του χαλάσει να ξαναβάλει... Φθηνότερα θα είναι.

’λλωστε με το μοτέρ πιάνει όλους τους ορατούς δορυφόρους ακόμα κι αν εκτοξευθεί καινούριος. Αντίθετα με τα LNB περιορίζεται σε 4.

spresv: Τόσα έδωσα πέρσυ. Δε νομίζω να υπάρχει εξωφρενική διαφορά φέτος. Κι έχω τραβήξει και 25μ καλώδιο γιατί είναι ταράτσα και είμαι ισόγειο.

Ας μη μιλήσουμε για τους απατεώνες της Nova....

Σου δίνουν το ελάχιστο δυνατό για να πιάνεις το δικό τους μπουκέτο. Δεν τους ενδιαφέρει κάτι άλλο. Και το κάνουν για να σου φαίνεται μικρό το κόστος κτήσης. ’λλωστε το κόστος του πιάτου είναι το λιγότερο. Τα LNB είναι πιό ακριβά. Η διαφορά του 60cm από τα 1.20m είναι γύρω στα 40 όταν θα δώσεις 200+ αν υπολογίσεις και την Skystar2

μερικες ακομα ερωτησεις για τον εξωτερικο εξοπλισμο αυτη τη φορα, και προσοχη στα κεφαλια σας :whistling ;)

1) υπαρχουν κινητα και σταθερα πιατα? το ειδα σε καποιο e-shop αλλα χωρις περισσοτερες εξηγησεις. η κινηση του πιατου δεν εξαρταται αποκλειστικα απο το diseqc? μηπως εννοουν οτι υπαρχουν πιατα που δεν μπορουν να παρουν τετοιο μηχανισμο??

2) εστω εγκατασαση με diseqc. σε αυτη την περιπτωση το lnb πρεπει να ειναι ενα και μοναδικο πανω στο πιατο ή μπορουν να μπουν και παραπανω για να μην αναγκαζομαι να περιστρεφω το πιατο συνεχως? ο χρονος που απαιτειται για την μετακινηση σε αλλο δορυφορο ποσος ειναι περιπου? μηπως ειναι λιγο εκνευριστικο?(πχ για ενα απλο ζαπινγκ?)

3) εστω εγκατασταση με δυο lnb( με ή χωρις diseqc θα εξαρτηθει απο την απαντηση στην προηγουμενη ερωτηση). πως ενονονται μεταξυ τους για να καταληξουν στην εισοδο της καρτας? χρειαζεται καποιος εξοπλισμος γι΄αυτο? και αν ναι, πως λεγεται?

4) απο τα λιγα που εχω διαβασει ξερω οτι οσο χαληλοτερου θορυβου ειναι το lnb τοσο καλυτερο ειναι. πως εξηγειται λοιπον lnb's μηδενικου(0.0dB) θορυβου να ειναι πολυ φτηνοτερα απο καποια 0.4, 0.6dB? oi παραπανω των μια εξοδων που εχουν τα lnb ειναι για συνδεση με αλλο αποκωδικοποιητη ή μηπως εχει να κανει με την ερωτηση 3?

5) πειτε 1-2 ελληνικα eshops που πιστευετε οτι εχουν περισσοτερη ποικιλια και καλες τιμες. εχω βρει και γω καποια αλλα δεν ξερω αν εχω πεσει στα καλυτερα.

αν παρω απαντησεις σε αυτα πιστευω οτι θα αρχισω να μπαινω στο κλιμα σιγα σιγα.

ευχαριστω!!!

Η νοβα βαζει πιατακι του καφε(απο αυτα κατω απο τα φλητζανια) γι αυτο και μολις κανει πως συνεφιαζει χανεις τον κοσμο.. δεν σου κοτιζει τιποτα να βαλεις ενα πιατο 1.40 η και μεγαλυτερο παρα μονο χωρο..

1)υπαρχουν καποια πιατα που εχουν ειδικο μηχανισμο για πολλα λνβ με διπλη ανακλαση πριν φτασει στο λνβ αλλα καλυτερα με μηχανισμο που γινεται με τα περισσοτερα νομιζω.

2)δεν πρεπει να υπαρχει κανενα ελληνικο καναλι.

3)ο θορυβος στα λνβ ειναι ενα απο τα χαρακτηριστικα μονο. Μετρανε και αλλα πραγματα

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 18:25]

Εγώ πάντως δε θα έπαιρνα LNB των 12... Θα προτιμούσα κάτι σε 30-40...

Humax και 0,3db. Γιατι να προτιμησω κατι αλλο? Για μονο μιλαμε ετσι?

με 2πλο Humax 0.3 των 12 ευρώ (επί 2 προφανώς) και πιάτο 1.15 ατσάλινο της πυρκαγιάς πιάνω ΠΑΠΑΔΕΣ βλέποντας hotbird και astra. ειλικρινά αν κάποιος θέλει να βλέπει μπάλα και μουσικά κανάλια, που είναι οι δύο συνηθέστερες περιπτώσεις πιστεύω ότι είναι υπέρ καλυμμένος

στην περίπτωση μου πήγε

πιάτο - βάση πιάτου - δύο LNB σαν αυτά που λέγαμε - βάση για διπλό LNB - διακόπτη disecq 2 σε 1 - sat finder συσκευούλα - καλώδια+βύσματα - προσανατολισμό δορυφόρου από τεχνικό (εγκατάσταση μόνος μου) - κάρτα skystar 2 πήγε 190Ε ολα μαζί

και εδώ και 3 μήνες έχω ΛΙΩΣΕΙ στη μπάλα.... τι μουρίνιο και μ@λακίες, φτιάχτε μία ομάδα στο λαβ και σε 2 χρόνια έχουμε παρει CL :hehe:

για πειτε μου κατι: μπορω σε ενα πιατο να βαλω δυο LNB? θα εχω περισοοτερα καναλια ετσι;

2) αυτο το μοτερ τι ειναι και τι ακριβως κανει;

3) και εγω ενδιαφερομαι κυριως για μπαλα(και μηχανοκινητα) και μουσικη.

4)υπαρχει περιπτωση να μπορω να συνδεσω δυο πιατα και να πιανω ταυτοχρονα καναλια και απο τα δυο;;;

5)συμφερει περισσοτερο να βαλω μερικα LNB η να παρω μοτερ(τοσο απο οικονομικης οσο και απο αποψη ποσοτητας καναλιων.

6)Τον εξοπλισμο μπορω να τον στησω μονος μου η πρεπει να φερω υποχρεωτικα τεχνικο. Αν ερθει τεχνιος ποσο παραπανω θα κοστισει;

Ευχαριστω και σορρυ για τις πολλες ερωτησεις

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.