Jump to content

7900gt Και απορίες

AnimeGR

Recommended Posts

Έχει και radioshack στη πάτρα οπότε θα πάω εκεί...

Από ψύξη είμαι καλά πιστεύω με τη Vf900-cu μου και ένα super duper 12cm fan να τη χτυπάει από τα πλάγια... (90+ cfm :p )

Η μεγαλύτερη θερμοκρασία που είδα όταν έτρεχα 3dmark ήτανε 42 βαθμοί!

Το πολύ πολύ πες μου πια τσιπάκια ανεβάζουνε θερμοκρασία για να τους βάλω καμμιά heatsink πάνω :)

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

εμενα ρε παιδια στο ατι τουλ μετα τα 556 βγαζει κιτρινες τελιτσες ενω οι μνημες στα 1800 ειναι μια χαρα ειναι λογικο να μην φτανει ουτε τα 560? φταιει η θερμοκρασιες που εχει? 79c ή κατι αλλο? παντος μια φορα στα 560/1800 μου μαυρισε εγιναν καπως παρεξενα τα χρωματα και κουνιοτανε ολα αργα τα εφτησε δλδ (μιλαμε παντα για xfx 7900gt xtreme)

edit= ξεχασα να πω οτι ενω βγαζει τελιτσες ο πυρηνας μετα τα 556 error μου βγαζει στο ατι τουλ μετα τα 569,ενω με το σκαν για μαξ σταματαει στα 555 μετα απο 2 ορες :boxed: )

ergotelis

Αυτό πιο Mod είναι;

Για 1,7v;

Εγώ προς το παρόν σκέφτομαι μόνο 1,4v... οπότε τόση ψύξη τη θεωρώ υπερβολική!

’ν δω βέβαια προβλήματα σταθερότητας όλο και κάτι θα γίνει :p

Αρχική απάντηση από Strategos

εμενα ρε παιδια στο ατι τουλ μετα τα 556 βγαζει κιτρινες τελιτσες ενω οι μνημες στα 1800 ειναι μια χαρα ειναι λογικο να μην φτανει ουτε τα 560? φταιει η θερμοκρασιες που εχει? 79c ή κατι αλλο? παντος μια φορα στα 560/1800 μου μαυρισε εγιναν καπως παρεξενα τα χρωματα και κουνιοτανε ολα αργα τα εφτησε δλδ (μιλαμε παντα για xfx 7900gt xtreme)

edit= ξεχασα να πω οτι ενω βγαζει τελιτσες ο πυρηνας μετα τα 556 error μου βγαζει στο ατι τουλ μετα τα 569,ενω με το σκαν για μαξ σταματαει στα 555 μετα απο 2 ορες :boxed: )

Λογικά κάπου εκεί στα 560 λοιπόν είναι τα όρια της κάρτας όπως και των περισσοτέρων,μαζί και μένα.Το παιδί που έχει πιάσει 590 απλά του έτυχε κάρτα από μια πολύ καλή παρτίδα.’λλωστε είσαι και με τη στοκ ψύκτρα ,νομίζω τα νούμερά σου είναι περαν για πέραν φυσιολογικά!

Αρχική απάντηση από AnimeGR

ergotelis

Αυτό πιο Mod είναι;

Για 1,7v;

Εγώ προς το παρόν σκέφτομαι μόνο 1,4v... οπότε τόση ψύξη τη θεωρώ υπερβολική!

’ν δω βέβαια προβλήματα σταθερότητας όλο και κάτι θα γίνει :p

Ναι αυτά που ποστάρω περιλαμβάνουν το Mod 1,7 μαζί με τι χρειάζεται να ψύξεις.Αν πας για το 1,4 τότε θα είσαι οκ αν έχεις και στο πλάι γρήγορο fan όπως λες,δε χρειάζεται να βάλεις κάτι έξτρα.Αν ωστόσο έχεις θερμόμετρο ρίξε μια ματία στις θερμοκρασίες γενικά πάνω στη κάρτα.Αν κάνεις το 1,55 θα σου πρότεινα καλού-κακού να βάλεις,μπορεί και εκεί με τη ψύξη που θα κάνεις να μη χρειάζεται ,αλλά δε θα το ρίσκαρα,άλλωστε δε κοστίζουνε πολλά αυτά τα Heatsinks.

Επιπλέον,δε θα δεις προβλήματα σταθερότητας,το θέμα είναι να μη σου καούνε,με 1,7 τάση είδα μερικές φωτό από μερικούς που τους είχανε καεί(κυριολεκτικά αρπάξανε) σε λίγες μέρες χρήσης με τόση τάση!Προφανώς βέβαια αυτοί δε θα είχανε ούτε καλή ψύξη ούτε κάποιο μέτρο προστασίας!

• 3 weeks later...

Λοιπον εχω βαλει την XFX extreme (520/1500) μου στα 575/1710 (δεν εχω δοκιμασει παραπανω). Το μοντελο που εχω διατρεχει μια ψυκτρα στα ακρα της board...

Δειτε αυτο για να καταλαβετε

Επισης εχω βαλει της ΖΜ-RHS1 ψυκτρες πανω στις μνημες,αν και οι 4 ειναι πιο μεγαλες ενω ο αλλες 4 πιο μικρες ( επιπλεον μπηκαν οσο καλυτερα μπορουσαν αφου εμποδιζονται απο τη μαμα ψυκτρα )

Το δοκιμαζω εδω και ωρα με το Real-time HDR που ζοριζει ιδιαιτερα τη καρτα ...δε βλεπω artifacts και η θερμοκρασια φτανει στους 77 βαθμους.

Να δωσω και αλλο ?

Τελικα εφτασε στους 80

Δε βλεπω να ειναι πολλοι (με την 6600GT ειχα παραπανω)

Τι να εχει η ψυξη...εχω τη stock ψυκτρα με τα ψυκτρακια που ανεφερα στις μνημες και στο case υπαρχουν στα πλαγια 2 80αριδες που χτυπανε πανω στην καρτα

οι μνημες ειδικα πανε παραπανω.πιθανοτατα θα φτασεις τα 1.8 (τουλαχιστον τοσο παει η δικια μου).

τον πυρηνα αν ημουν στην θεση σου δεν θα τον ζοριζα ιδιαιτερα.στοκ τουλαχιστον.

Κατι εγινε με τους drivers ?! δε ξερω τι φταιει αλλα αντιθετως με χθες μου βγαζει ενα μυνημα που λεει " your hardware settings cannot be applied until tou tested them. Set the desired clock frequencies and then choose test new settings button to ensure that the hardware can support your selections" . Μηπως εκανε καμια επεμβαση το rivatuner και τωρα μου το βγαζει αυτο ?

Αρχισα να εχω σοβαρο προβλημα

Στις ανεβασμενες ρυθμισεις που ειχα δεν περνουσε το Deep Freeze στο 3dMark06

Επανεφερα τις ρυθμισεις εως τις αρχικες (520/1500) και ουτε παλι μπορει να το παιξει (πριν δοκιμασω το overclocking κανονικα το επαιζε) . Γεμιζει artifacts και καταρεει εντελως το συμπαν. Κανω αμεσως esc και αρχιζει να αναβοσβηνει ο οθονη (μαυριζει η οθονη-δειχνει το desktop-μαυριζει η οθονη-δειχνει το desktop κτλ κτλ).

Αλλα δε φαινεται να ειναι μονο εκει το προβλημα

Πλεον το παραμικρο overclocking να κανω περα απο τα defaults η καρτα πεταει ακαρια artifacts και αμεσως αρχιζει το ιδιο παιχνιδι που εκανε και στο deep freeze... μαυριζει η οθονη-dekstop και παει λεγοντας ...!!

Τι λετε ? το ειπε το ποιημα η καρτα

Αρχική απάντηση από JohnnyX [Σήμερα, στις 18:19]

Αρχισα να εχω σοβαρο προβλημα

Στις ανεβασμενες ρυθμισεις που ειχα δεν περνουσε το Deep Freeze στο 3dMark06

Επανεφερα τις ρυθμισεις εως τις αρχικες (520/1500) και ουτε παλι μπορει να το παιξει (πριν δοκιμασω το overclocking κανονικα το επαιζε) . Γεμιζει artifacts και καταρεει εντελως το συμπαν. Κανω αμεσως esc και αρχιζει να αναβοσβηνει ο οθονη (μαυριζει η οθονη-δειχνει το desktop-μαυριζει η οθονη-δειχνει το desktop κτλ κτλ).

Αλλα δε φαινεται να ειναι μονο εκει το προβλημα

Πλεον το παραμικρο overclocking να κανω περα απο τα defaults η καρτα πεταει ακαρια artifacts και αμεσως αρχιζει το ιδιο παιχνιδι που εκανε και στο deep freeze... μαυριζει η οθονη-dekstop και παει λεγοντας ...!!

Τι λετε ? το ειπε το ποιημα η καρτα

:rip:

Και ομως η καρτα ζει !!!

Κατι μου ελεγε πως δε μασ αφησε χρονους

Εκανα system restore...χωρις επιτυχια (ποτε δουλεψε αυτη η *****ια των windows δε ξερω!)

Να νε καλα ο nortonas με το goback με πηγε μια μερα πισω...σε κατασταση της καρτας overclocked...δοκιμασα να τη κανω περεταιρω..και γινοταν χωρις τα προαναφερθεντα artifacts και χωρις την παραπανω εναλλαγη μαυρης οθονης-desktop.

Δοκιμαζω uninstall στο 3dmark06 και ξανα install....τα ιδια ομως

Επιμονη ομως και install σε αλλη εγκατασταση windows σε αλλο δισκο....Επιτυχια...το 3dmark06 στο deep freeze επαιξε κανονικοτατα.

Η απορια ??? Τι φταιει και στη κανονικη εγκατασταση που εχω με τσακιζει στα artifacts και στο γνωστη εναλλαγη μαυρης οθονης-desktop ?

Μια και εκανα unistall/install το 3dmark06 και επειδη πλεον απο τους drivers μπορω να κανω overclock χωρις προβλημα...αρχιζω και υποψιαζομαι μηπως χτυπησε το DirectX .

Kαποια αλλη ιδεα ? Το καλο παντως ειναι οτι η καρτα ζει...αλλωστε δε πιστευω οτι τα 580/1740 που την εφτασα σημερα το πρωι να ειναι τοσο extreme... και δεν εχω κανει κανα volt-mod

Ψυκτρακια, ανεμιστηρες να βαραν πανω θα ηταν υπερβολη να το πει το ποιημα (θα επρεπε να ειχα πεσει σε σκαρτο κομματι)

οσον αφορα τα ρολογια σου και το αν ειναι υπερβολη μην ξεχνας πως κατεχεις ενα pre o/ced κομματι.ο G71 εχει σαν reference ρολοι πυρηνα τα 450 mhz.εσυ με την εκδοση της XFX (520) εχεις ανεβασει +60 mhz.η XFX απο την μερια της εχει ανεβασει αλλα 70.και μη νομιζεις,δεν εχει αλλαξει κατι ετσι ωστε να δουλευει απροσκοπτα στα 520.απλα οι πυρηνες περασαν τα speed tests και τοποθετηθηκαν στην συγκεκριμενη εκδοση.

σουμαροντας εχεις μια 7900GT με +130 mhz στον πυρηνα και στοκ ψυξη.λιγουλακι επικυνδινο..........

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.