Jump to content

AGP Aperture Size ποσο;

strong

Recommended Posts

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από DarkSaga

ρε Σωτήρη τι άκυρο πέταξες αδερφε μου....

απάντησα στον φίλτατο

HellasVagabond

ό,τι έχει μπερδέψει τα πράγματα

βρήκες AGP ap.size?

Δεν σε καταλαβαίνω συνάδελφε!

Που το είδες το άκυρο?

Στην agp 6800ultra μου, ναι βρήκα agp aperture size!

Δεν έχω pci-e :)

Αρχική απάντηση από HellasVagabond

Και οι 2 το ιδιο λετε αποτι καταλαβα.

Σημασια δεν εχει αν ειναι το ιδιο με το Aperture size, σημασια εχει πως οταν το αλλαζεις αλλαζουν και οι επιδοσεις και πρεπει να το κοιταξουμε το θεμα εφοσον πολλοι εχουμε Pciex.

Ναι, σε ένα νέο θέμα όμως ;)

Καλό είναι να μην μπλέκουμε τέτοια θέματα γιατί υπάρχει η πιθανότητα να μπερδευτούν αρκετοί (π.χ. όπως εσύ) και να νομίζουν ότι είναι το ίδιο!

Αρχική απάντηση από strong

Απο οτι συμπεραινω για την δικια μου περιπτωση μια τιμη 128 πρεπει να ειναι καλα

Απ'ότι βλέπω στην υπογραφή σου έχεις 512 ram.

Κατά τη γνώμη μου καλύτερα να το βάλεις ή 32 ή 64, γιατί θα σου τρώει από τη ram.

128 είναι πολύ μεγάλο και άχρηστο νούμερο.

Αφού διάβασα τα πόστς κανα 2 φορές, πάλι δεν κατάλαβα τίποτα.Ούτε τι είναι το ένα και τί το άλλο, ούτε τι διαφορά έχουνε ούτε τί είναι στη τελική ούτε τι κάνουνε.....

μάλλον δε ξύπνησα καλά.... ?!?!?!?!?!

Αρχική απάντηση από Jonathan

Αφού διάβασα τα πόστς κανα 2 φορές, πάλι δεν κατάλαβα τίποτα.Ούτε τι είναι το ένα και τί το άλλο, ούτε τι διαφορά έχουνε ούτε τί είναι στη τελική ούτε τι κάνουνε.....

μάλλον δε ξύπνησα καλά.... ?!?!?!?!?!

H ρύθμιση αυτή είχε νόημα όταν οι κάρτες γραφικών είχαν 8ΜΒ μνήμη η οποία δεν ήταν και ιδιαίτερα πιο γρήγορη από την κανονική (πόσο μάλλον να ήταν και onboard που παίζανε πολύ τότε) και η κύρια μνήμη του υπολογιστή ήταν και αυτή μικρή 128ΜΒ για παράδειγμα. Οπότε τότε μία ρύθμιση στα 64ΜΒ είχε μεγάλη διαφορά χωρίς να γεμίζει και όλη την μνήμη. Όταν άρχισαν οι κάρτες να αποκτούν μεγάλη ποσότητα μνήμης 64-128 και συνήθως μία γενιά πιο πάνω σχετικά γρηγορότερες DDR-DDR2 η ρύθμιση αυτή άρχισε να μην έχει σημασία και οι πιο πολλοί άρχισαν να λένε ότι δεν παίζει ρόλο αυτή η ρύθμιση αφού αν γεμίσει η μνήμη της κάρτας και αναγκαστεί να μεταφέρει δεδομένα στην κύρια η διαφορά στην ταχύτητα ανάμεσα στις δύο μνήμες θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στην απόδοση ώστε να μην είναι άξια λόγου η ποσότητα της μνήμης. Από την άλλη όμως και η κύρια μνημη αυξήθηκε 512-1giga και για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο βάζεις ένα 128 MB και τελείωσε. Δεν έχω καταλάβει ακόμα αν δεσμεύεται ο χώρος αυτός πριν ακόμα χρειαστεί στην κάρτα γραφικών ή αποδίδεται δυναμικά ανάλογα με τη ζήτηση. Για όσους έχουν ακόμα AGP με 256 και 512 δεν είμαι σίγουρος τι είναι το βέλτιστο, λογικά πάλι μία ρύθμιση γύρω στα 128 ή 256 θα κάνει δουλειά.

Αρχική απάντηση από kallileo

Εγω ξερω οτι πρεπει να ειναι 1/3 με 1/4 τις συνολικης RAM.

αυτο ξέρω και εγω δλδ μονο για το 1/4 πχ αν εχεις 1GB RAM βάζεις 256ΜΒ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.