Jump to content

WATERCOOLING ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ???

CyberWalker

Recommended Posts

:hi: Σήμερα κάνω το πρώτο μου post, αν και είμαι φανατικός αλλά αμέτοχος παρατηρητής των συζητήσεων του forum εδώ και καιρό. :toomuchne

Αρκετές μέρες τώρα ψάχνομαι για το water cooling σύστημα που θα φτιάξω ή θα αγοράσω (δεν έχω ακόμα καταλήξει) για το pc μου. Παρόλο που έχω διαβάσει τα απίστευτα πολλά threads από πολλά ένα σωρό διαφορετικά (ελληνικά και ξένα) fora, ακόμα έχω την απορία!

ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΘΑ ΔΩ αν σκάσω πχ. 200 ευρώ για watercooling ( είτε αυτό είναι αγοραστό είτε είναι handmade; )

Μην αρχίσετε όλοι τις σχετικότητες τύπου "εξαρτάται"! :whistling

Είναι κοινό μυστικό ότι μια λύση κοντά στα 100ευρώ ΔΕΝ κάνει για extreme λύσεις παρά μόνο βοηθά στα επίπεδα θορύβου... αν διαφωνείτε πάντως γράψτε το! Όλα δεκτά εδώ! :D

Πάντως κάτι σαν αυτό ή ακόμα χειρότερα σαν αυτό, αρχικά ήθελα πολύ να τα αγοράσω αλλά από ξένα reviews διάβασα πως είναι αντάξια ή χειρότερα από την ΑΕΡΟΨΥΞΗ THERMALRIGHT COOLING BODY XP-120, δηλαδή αυτήν. Σημειοτέων ότι την τελευταία την έχω στο δεύτερο μηχάνημα από το οποίο σας γράφω τώρα και το οποίο με αρκετά mods κατέληξα να το κάνω πραγματικά αθόρυβο και αερόψυκτο! Βέβαια η όλη φάση μου στοίχισε κάπου στα +70 ευρώ. :p

Όλοι λένε για καλύτερες θερμοκρασίες αλλά κανείς δεν λέει "αγόρασα" πχ. το THERMALTAKE CL-W0042 RHYTHM LCS (βλέπε εδώ και εδώ) ή έστησα το ΤΑΔΕ και είδα Χ βαθμούς λιγότερο! :T:

Θα σας παρακαλούσα λοιπόν, όσους έχετε κάποιο watercooling σύστημα, και δεν είστε λίγοι εδώ μέσα, να γράψετε λίγα στοιχεία για τον επεξεργαστή σας (μοντέλο), την υδρόψυξή σας (αν είναι εταιρίας το μοντέλο, διαφορετικά πείτε χαρακτηριστικά των waterblock, radiator, και pump) και φυσικά μια διαφορά θερμοκρασίας!!! :wassat: Πχ. Athlon XP 2500+ @ 2.2GHz, Innovatek τάδε, -Χ βαθμούς C σε κανονική λειτουργία.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο και τις απαντήσεις σας! :D

Εχω Pentium 4 640 3.2GHz με υδροψυξη Thermaltake BigWater 745 με 2 ψυγεια,400λτ/ωρα αντλια.Οι θερμοκρασιες μου στα 3.2 idle ειναι 28-31(οχι παραπανω) και σε full load απο 35 εως 38..Τις θεωρω καλες..Οι προηγουμενες με την στοκ ψυκτρα ηταν 41 idle και 60 full load..

Αρχική απάντηση από Skinny13

αν συμμετειχες οπως λες θα ηξερες οτι αυτα...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806170

ειναι της πλακας......

Μεγάλε, παλαίμαχε, βετεράνε Skinny 13, αν διάβαζες προσεκτικότερα θα έβλεπες ότι λέμε το ίδιο. :)

Gregorisvas, thanks για την απάντησή σου! Το ότι ήσουν ικανοποιημένος (καθώς και το ότι έπιανες κοντά στην 30άρα) το ήξερα! Αυτό που δεν ήξερα είναι το ότι παλιότερα με aircooling έπιανες έως και 60!!! :woot:

Φιλε CyberWalker εδω μεσα συνηθιζουμε να λεμε ''η χειροτερη υδροψυξη η καλυτερη αεροψυξη'' (εκτος ορισμενων εξαιρεσεων οπως αυτη που εδειξες)

Ο λογος που βαζει καποιος υδροψυξη ειναι κυριως να μειωσει την θερμοκρασια του CPU-GPU-Chipset σε κατασταση O/C ( full load ), καθως και η αθορυβη λειτουργια του υπολογιστη

Αν δεν εχεις σκοπο να ασχοληθεις με o/c καλυτερα μη ξοδευεσαι.

Εχουμε λοιπον:

CPU 3,2@4,2 45C (full load) / Χωρις υδροψυξη 65C και βαλε.. (αν καταφερει να κλοκαριστει)

GPU o/c 49C (full load) / Χωρις υδροψυξη 65-70C

Θορυβος.. ελαχιστος.

Καταρχήν xrist22 τα εύσημά μου για όσα mods έχω μέχρι σήμερα δει να παρουσιάζεις στο thelab.gr. Είναι όλα πολύ όμορφα, τακτοποιημένα και δείχνουν ότι έχεις μεράκι.

Επίσης σε ευχαριστώ πολύ και για την απάντηση.

Πάμε τώρα στο θέμα μας >>>

Είμαι ήδη OCed (και ανέκαθεν ήμουν, από εποχές 486 με τα 41+Mhz στο BUS, μέχρι σήμερα!)

Συγκεκριμένα έχω έναν Athlon XP Βarton 2500+ (ξεκλείδωτο) που αυτή τη στιγμή τρέχει στα 2,2Ghz και που ψήνεται στους 48-57. Αυτό που θα με ικανοποιήσει είναι να σκάσω μεν 200+ αλλά να δω τον Barton να ανεβαίνει έως τα 2,5GHz αν είναι δυνατόν ή έστω μια διαφορά θερμοκρασίας κάπου στους -14 σε Full Load τρέχοντας ένα αθόρυβο pc. Ήδη έχω modάρει το τροφοδοτικό κάνωντάς το fanless (μετάφερα τα triacs πάνω σε εξωτερική μεγάλη ψύκτρα) και τώρα σειρά έχει το CPU fan... Μόλις ξεμπερδέψω και με την υδρόψυξη θα ανεβάσω κι εγώ φώτος με τα mods μου στο ανάλογο section.

Σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια..

Εφ'οσον λοιπον ασχολεισαι με το σπορ σιγουρα η υδροψυξη θα σου δωσει καποια hz παραπανω (αναλογα με τις δυνατοτητες του επεξεργαστη) και το κυριοτερο καλη ψυξη στα "δυσκολα"

Και βεβαια να επιλεξεις να την μονταρεις μονος σου για να εχεις και την ικανοποιηση οτι την εφτιαξες εσυ.(πιστευω πως η custom υδροψυξη εχει καλυτερη αποδοση απο τις ετοιμες)

Και οσο για τον θορυβο επειδη τους ανεμηστηρες δεν προκειται να τους αποφυγεις... να προτιμησεις 12αρηδες με λιγες στροφες (πχ cooler master)

Καλη επιτυχια..

Αρχική απάντηση από CyberWalker

Καταρχήν xrist22 τα εύσημά μου για όσα mods έχω μέχρι σήμερα δει να παρουσιάζεις στο thelab.gr. Είναι όλα πολύ όμορφα, τακτοποιημένα και δείχνουν ότι έχεις μεράκι.

Επίσης σε ευχαριστώ πολύ και για την απάντηση.

Πάμε τώρα στο θέμα μας >>>

Είμαι ήδη OCed (και ανέκαθεν ήμουν, από εποχές 486 με τα 41+Mhz στο BUS, μέχρι σήμερα!)

Συγκεκριμένα έχω έναν Athlon XP Βarton 2500+ (ξεκλείδωτο) που αυτή τη στιγμή τρέχει στα 2,2Ghz και που ψήνεται στους 48-57. Αυτό που θα με ικανοποιήσει είναι να σκάσω μεν 200+ αλλά να δω τον Barton να ανεβαίνει έως τα 2,5GHz αν είναι δυνατόν ή έστω μια διαφορά θερμοκρασίας κάπου στους -14 σε Full Load τρέχοντας ένα αθόρυβο pc. Ήδη έχω modάρει το τροφοδοτικό κάνωντάς το fanless (μετάφερα τα triacs πάνω σε εξωτερική μεγάλη ψύκτρα) και τώρα σειρά έχει το CPU fan... Μόλις ξεμπερδέψω και με την υδρόψυξη θα ανεβάσω κι εγώ φώτος με τα mods μου στο ανάλογο section.

Εγώ έχω περάσει απ όλα τα στάδια ψύξεις εκτός από τα extreme

Η μαμά ψήκτρα είναι για πέταμα και από θόρυβο και θερμοκρασίες

Μια αθόρυβη ψήκτρα έχει μεγάλες θερμοκρασίες και μικρο θορυβο

Μια καλή ψήκτρα με δυνατό φαν έχει πολύ θόρυβο και μέτριες θερμοκρασίες

Μια υδροψυξη τύπου bigwater ειναι πολύ ήσυχη αλλά χωρίς περιθώρια o/c

Και μια custom απλα είναι ότι ψάχνει ο καθένας μικρό θόρυβο μέχρι και καθόλου και από απόδοση άλλο πράγμα..

Και από τότε που έβαλα νερό στον υπολογιστή μου έχω βαλθεί να βάλω σε όλους τους δικούς μου αλλά και σε άλλον.

Πολύ απλά μιλάμε για πολύ λίγο θόρυβο και πολύ καλύτερες θερμοκρασίες με προοπτικές για καλό o/c

Tell me about it! Συμφωνώ και επαυξάνω! :eek:

Αλέξη δε μας είπες όμως! Θυμάσαι πόσους περίπου βαθμούς έπεσες;

Edit : Και κάτι ακόμα! Το Ford transit αν επιτρέπεται από που το πήρες; Έψαξες σε μάντρα και το καθάρισες κτλ. ή καινούργιο; Και πόσο σου στοίχισε; Thanks in advance! :)

Τελικά Αλέξη δε μας είπες! Θυμάσαι πόσους περίπου βαθμούς έπεσες;

Και κάτι ακόμα! Το Ford transit από που το πήρες; Έψαξες σε μάντρα και το καθάρισες ή καινούργιο; Και πόσο σου στοίχισε; Thanks in advance! :)

Το πήρα από τα παιδεία Θεσσαλονίκη 45 ευρώ στύλε πμ στον eleven αν το θες μια πολύ καλή λύση είναι από extremeshop 240extreme

Θερμοκρασίες με στοκ ολά είχα

Stok cooling 52-64

Xp-120 + delta 40-49

Custom water 29-35

Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις...

Αγόρασα το BigWater SE για τον socket A 3000+ sempron μου που μέχρι τότε είχε την SI 97 με 9άρι Sunon ανεμιστήρι και δούλευε 2000@2400Μηζ 1,8 vcore stable και max temp 49 Celcious. Με το BSE έφτασα στα 2480 stable στα 1,825 Volts και max temp 46 Celcious.

Με τον Α64 3200+ από τα 2520 max o/c και 50 βαθμούς στα 1,6 Vcore με μαμά vcore και στοκ ψύξη έφτασα στα 2700 unstable (2660 stable) με 1.65 vcore και 44 full load με τον ανεμιστήρα του Bigwater στο μινιμουμ. Απλά πρόσθεσα έναν ακόμη 12άρη ανεμιστήρα έξω από το κουτί ώστε να δουλέυει το ψυγείο σε διάταξη push pull.

Πιστεύω λοιπόν ότι μία φθηνή υδρόψυξη σου δίνει σε σχέση με την καλύτερη αερόψυξη, αλλά θα χρειαστείς κάποιες μικροαλλαγές.

Αγόρασα το bigwater διότι ήθελα την "σιγουριά" μιας εμπορικής λύσης. Η επόμενη όμως υδρόψυξη θα είναι μια custom ακολουθώντας τις συμβουλές αυτού του forum.

Με mobile 2.6ghz και 1.93v vcore είχα το πολύ 35-36 βαθμούς και idle 3 περίπου βαθμούς πιο κάτω.Εννοείται transit ψυγείο,L20 αντλία και block eleven.Πήγαινε σε ένα μαγαζί με ψυγεία ή ανταλλακτικά και ζήτα ένα ψυγείο καλοριφέρ για transit του 87.Εννοείται ότι δεν θα πας να πάρεις το γνήσιο άλλα κάποια απομίμηση για να μην πληρώσεις τα κέρατά σου

’ντε ρε Αράπη και κοντέυω να φρικάρω! Καλύτερα λοιπόν απομίμηση λες, ε;

Θα είναι όμως εξίσου καλή; Και από χρήματα; Ενδεικτικές τιμές για αυθεντικό και απομίμα;

Αυτά που βρίσκω κατά καιρούς κοιτώντας στο ebay :shifty: (απλά για να πάρω μια συγκριτική τιμή και να καταλάβω που κινούμαστε) μου φαίνονται ήδη ακριβά... Ίσως και να κάνω λάθος αλλά, σας παρακαλώ, πείτε μου! :o Γι αυτό το ασκόνιστο μισοσκουριασμένο πράμα στα δεξιά

58_1_b.JPG

θα δώσει κάποιος 50 με 55 ευρώ για να το πάρει; ’σχετα με το αν είναι του '87...

Και ο τύπος στο ebay το ονομάζει "Ford Transit Radiator new old stock". Δηλαδή πως θα ήταν το old old stock! :p:blink:

Edit : Link

Αν θυμάμαι καλα το αυθεντικό ψυγείο για το transit '87 είναι αλουμινένιο και συνεπώς ελαφρύ, ενώ αυτό που παίρνουμε είναι χάλκινο και συνεπώς πιο βαρύ.

Το αλουμινένιο ψυγείο όμως δεν σου κάνει ούτως ή άλλως γιατί έχεις χάλκινα μπλοκ οπότε θα παίξει πρόβλημα κάποια στιγμή με τα διαφορετικά μέταλλα στο ίδιο κύκλωμα.

Για να μην παιδεύεσαι με ebay για το ψυγειάκι ρίξε ένα μήνυμα στον Unseen ή κοίτα στο extremeshop.gr

Μιας και είπες Unseen, σκέφτομαι (επειδή έχω ένα φίλο ψηκτικό) να βάλω αντί για κανονικό radiator, έναν evaporator σαν αυτούς των phase-change του Unseen (και μέσα του αντί για R507 ή κάποιο άλλο μίγμα να τρέχει νεράκι + 10% παραφλού)... Παίζει;! Θα μου βάλει και τα ρακόρ...

Σαν αυτό στα αριστερά εννοώ :

dsc051308jn.jpg

Μ@μ@κί@ είπα;! :o :whistling

Unseen γειά σου!

Πρώτα απ'όλα συγχαρητήρια για τα ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΑ μηχανάκια που στήνεις! :worship:

Αναβλύζουν καλαισθησία και μεράκι! Πολλές από τις φώτο σου τις έχω κρατήσει και όποτε έχω ελεύθερο χρόνο κάθομαι και τις χαζέυω...! :T: :clap:

Και τα tutorial σου κατατοπιστικότατα, γεμάτα με εύστοχες παρατηρήσεις και πολύ περιγραφικές εικόνες! Και τι εικόνες! :woot: Σκέτη ζωγραφική! Το μόνο που τους λείπει είναι το κορνίζομα! :p Μπράβο!

Edit : Σύντομα θα έχεις pm!

’ντε ρε Αράπη και κοντέυω να φρικάρω! Καλύτερα λοιπόν απομίμηση λες, ε;

Θα είναι όμως εξίσου καλή; Και από χρήματα; Ενδεικτικές τιμές για αυθεντικό και απομίμα;

Αυτά που βρίσκω κατά καιρούς κοιτώντας στο ebay :shifty: (απλά για να πάρω μια συγκριτική τιμή και να καταλάβω που κινούμαστε) μου φαίνονται ήδη ακριβά... Ίσως και να κάνω λάθος αλλά, σας παρακαλώ, πείτε μου! :o Γι αυτό το ασκόνιστο μισοσκουριασμένο πράμα στα δεξιά

58_1_b.JPG

θα δώσει κάποιος 50 με 55 ευρώ για να το πάρει; ’σχετα με το αν είναι του '87...

Και ο τύπος στο ebay το ονομάζει "Ford Transit Radiator new old stock". Δηλαδή πως θα ήταν το old old stock! :p:blink:

Edit : Link

Μια μικρή διόρθωση στο τη ψάχνεις.

Ψάχνεις για το ψυγείο του καλοριφέρ θέρμανσης του αυτοκινήτου που είναι χάλκινα αλλά και πιο μικρά από τα ψυγεία για το μοτέρ

Αυτά που έχεις στην φοτο είναι για το νερό του μοτέρ

AMD 4400+ 2.2Ghz@2.6Ghz 1.5v Idle 32-33c Full 38-39c

2.2Ghz 1.35v Μαμα... Idle 25-26c Full 32-33c

Το Kit Ειναι αυτο...http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterCPUcooling&cp_id=62032

Αλλα με αυτο το Block....http://www.ocia.net/reviews/dangerden/page2.shtml

Και αλλαγμενα ολλα τα ρακορ απο τρομπα...και ψυγειο γιατι μπηκαν tygon σωληνας 1\2

Μισης ιντσας..Επισης ολα αυτο τα αποτελεσματα με θερμοκρασια Δωματιου 21c..και ο ανεμηστηρας στα 50% Και το μικρο αυτο το ψυγειο που κανει θαυματα!!!πλεον απο τιν στιγμη που μπηκε μπρωστα στο κουτι και περνει κρυο αερα...

Καλη τυχη...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.