xkandreas Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2006 Καλησπέρα ένας φίλος πρόκειται να στήσει ένα μικρό interner cafe με περίπου 5-6 pcκαι έχω κατασταλάξει σε αυτά από e-shop με μια πρωτη ματιά, (o server θα έχει ακόμα μεγαλίτερο σκληρό κανα 200αρι και ένα dvdrw) (εγώ θα αναλάβω το στήσιμο για τα pc, αυτός τα λεφτά lol)ΟΘΟΝΗ PHILIPS 170S6FG GREY 218.70 ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ MICROSOFT BASIC DESKTOP BLACK 17.06 DVD LG DVD 16X GDR-8164B BLACK BULK 19.90 ΚΟΥΤΙΑ - CASES INNOVATOR CA400W PEAK TS-T BLACK WIN 64.00 ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ GIGABYTE GEFORCE 6600GT PCI-E 128MB TV-OUT, DVI CPU AMD ATHLON 64 3200+ 2.00GHZ VENICE SOCKET 939 BOX 157.00 ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ MSI K8N NEO4-F RETAIL 88.00 ΜΝΗΜΗ RAM OCZ PC-3200 VALUE CAS 2,5 DUAL CHANNEL DDR 1024MB (2X512) 91.91 ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ WESTERN DIGITAL 80GB WD800JD 7200RPM SATA 49.50 σύνολο 839.97 τα παραπάνω x5-6+ ROUTER US ROBOTICS SURECONNECT 9107 ADSL/ISDN MODEM ROUTER 4PORT 69.00 SWITCH LEVEL ONE FSW-0808TX SWITCH 10/100MBPS 8 PORT 21.75+ windows xp home μάλλον ανα pcadsl 1024 θα φτάνει για αρχή ακούω προτάσεις για αλλαγές σε hardware καθώς επίσης και τι programs για διαχείριση του net και για διαχείριση του adsl για να μην μπουκώνει η γραμμή αν κάποιος κατεβάζει ενώ τα άλλα pc απλώς σερφαρουν π.χ. (deep freeze σίγουρα, image με Acronis True Image ή ghost)παρακαλώ τα φώτα σας!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xkandreas Μάϊος 2, 2006 Author #2 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2006 ακόμα ακουστικα μάλλον αυτά TEAC HP-2 COMFORT HEADPHONEShttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501121και ένα scanner και εκτυπωτη για τον server αλλά ακόμα δεν έχω κοιτάξει και καμιά καμερούλα αν έχετε υπόψιν σαςκαι εάν το budget αντέχει και ups για κάθε pc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Μάϊος 2, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2006 Από όλα τα παραπάνω , 2~3 πράγματα θα άλλαζα 1)Το μαγαζί από που θα έκανα την αγορά, θα φρόντιζα να έχει την καλύτερη-ταχύτερη δυνατή εγγύηση στα προιόντα του , πράγμα για το οποίο το e-shop δεν φημίζεται . Κοίτα προς Πλαίσιο μεριά 2)Ups σε κάθε pc προσωπικά θα το θεωρούσα υπερβολή . Τα παραπάνω χρήματα καλό θα ήταν να διατεθούν για την αγορά ποιοτικού τροφοδοτικού ή για μια πιο δυνατή κάρτα γραφικών (δες επίσης και προς ΑΤΙ Χ800GTO μεριά) 3)Απο οθόνη θα έλεγα καλύτερα να μπουν LG , περίπου στην ίδια τιμή παίζουν , και από εγγύηση σκίζουν Καλές αγορές Link to comment Share on other sites More sharing options...
xkandreas Μάϊος 2, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2006 Αρχική απάντηση από CaptainMilo Από όλα τα παραπάνω , 2~3 πράγματα θα άλλαζα 1)Το μαγαζί από που θα έκανα την αγορά, θα φρόντιζα να έχει την καλύτερη-ταχύτερη δυνατή εγγύηση στα προιόντα του , πράγμα για το οποίο το e-shop δεν φημίζεται . Κοίτα προς Πλαίσιο μεριά 2)Ups σε κάθε pc προσωπικά θα το θεωρούσα υπερβολή . Τα παραπάνω χρήματα καλό θα ήταν να διατεθούν για την αγορά ποιοτικού τροφοδοτικού ή για μια πιο δυνατή κάρτα γραφικών (δες επίσης και προς ΑΤΙ Χ800GTO μεριά) 3)Απο οθόνη θα έλεγα καλύτερα να μπουν LG , περίπου στην ίδια τιμή παίζουν , και από εγγύηση σκίζουν Καλές αγορές σίγουρα θα μπεί ενα ups στο server γιατί στον νησί(Ζάκυνθος οεο που είναι οι σεισμοί ευτυχώς έχουμε χαλαρωσεί τώρα) η ΔΕΗ κάνει μαμακίες κατά καιρούς. όσο για τις LG θα τις κοιτάξω και τις ΑΤΙ Χ800GTO! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narayan Μάϊος 2, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2006 Εγώ πάλι θα πρότεινα αφού οι υπολογιστές είναι μόνο για σερφάρισμα και όχι για gaming, να επιλέξεις κάποια μητρική με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ή κάποια φθηνή κάρτα, έτσι μειώνεται το κόστος κατά 100-130 για κάθε υπολογιστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάϊος 2, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2006 για καρτα κοιτα και 7600GS....στα 130 περιπου παιζει....νομιζω αξιζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr_God Μάϊος 3, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2006 Αρχική απάντηση από xkandreas [Χθες, στις 18:14] Καλησπέρα ένας φίλος πρόκειται να στήσει ένα μικρό interner cafe με περίπου 5-6 pc και έχω κατασταλάξει σε αυτά από e-shop με μια πρωτη ματιά, (o server θα έχει ακόμα μεγαλίτερο σκληρό κανα 200αρι και ένα dvdrw) (εγώ θα αναλάβω το στήσιμο για τα pc, αυτός τα λεφτά lol) ΟΘΟΝΗ PHILIPS 170S6FG GREY 218.70 ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ MICROSOFT BASIC DESKTOP BLACK 17.06 DVD LG DVD 16X GDR-8164B BLACK BULK 19.90 ΚΟΥΤΙΑ - CASES INNOVATOR CA400W PEAK TS-T BLACK WIN 64.00 ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ GIGABYTE GEFORCE 6600GT PCI-E 128MB TV-OUT, DVI CPU AMD ATHLON 64 3200+ 2.00GHZ VENICE SOCKET 939 BOX 157.00 ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ MSI K8N NEO4-F RETAIL 88.00 ΜΝΗΜΗ RAM OCZ PC-3200 VALUE CAS 2,5 DUAL CHANNEL DDR 1024MB (2X512) 91.91 ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ WESTERN DIGITAL 80GB WD800JD 7200RPM SATA 49.50 σύνολο 839.97 τα παραπάνω x5-6 + ROUTER US ROBOTICS SURECONNECT 9107 ADSL/ISDN MODEM ROUTER 4PORT 69.00 SWITCH LEVEL ONE FSW-0808TX SWITCH 10/100MBPS 8 PORT 21.75 + windows xp home μάλλον ανα pc adsl 1024 θα φτάνει για αρχή ακούω προτάσεις για αλλαγές σε hardware καθώς επίσης και τι programs για διαχείριση του net και για διαχείριση του adsl για να μην μπουκώνει η γραμμή αν κάποιος κατεβάζει ενώ τα άλλα pc απλώς σερφαρουν π.χ. (deep freeze σίγουρα, image με Acronis True Image ή ghost) παρακαλώ τα φώτα σας!!!!! Κατ-εμε: 1. Ειναι χαζο να βαλεις πολλα μικρα ups. Βαλε ενα 2000VA να τα κραταει ολα. 2. Οθονη η φτηνη της LG 1717 αν δεν κανω λαθος ειναι πολυ καλυτερη (σε ολα). 3. dvd δεν χρειαζονται τα μηχανηματα, μην περνα ο καθενας οτι γουσταρει κιολας. Και το floppy ακομα καρα-προαιρετικο ειναι. Ξηλωστα ολα. 4. Το κουτι/τροφοδοτικο αυτο που διαλεξες ειναι τραγικο...τα jnc που εχει το megamarket με 32-35 ευρω τελικη ειναι καλυτερα και με 3ετη εγγυηση κιολας. 5. Αλλαξε οπωσδηποτε την καρτα γραφικων. Ιδιας τιμης Χ800/Χ1600pro ειναι πολυ καλυτερες. 6. Βαλε σε ολα sempron 3100+ και φτηνες μητρικες με via-sis chipset. Παιχνιδακια online θα παιζουν και κανενα τσατ, δεν πανε για overclocking υποθετω. Σιγα την διαφορα που θα δουν... 7. Παρε τις πιο φτηνες μνημες ολων. Αχρηστες ειναι οι ocz. 8. Ο server να ειναι P4 με HT η διπυρηνος (ασυμφορο), και να εχει και 2gb μνημη. Γιατι δεν νομιζω να κλεινει και ποτε. 9. Εγω στην θεση σου θα εβαζα και καρτες επαναφορας για να γυρνα το συστημα στην αρχικη του μορφη μετα απο καθε restart βρεξει χιονισει. Kοιτα να δεις που τα αλλαξα ολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xkandreas Μάϊος 3, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2006 Αρχική απάντηση από Narayan Εγώ πάλι θα πρότεινα αφού οι υπολογιστές είναι μόνο για σερφάρισμα και όχι για gaming, να επιλέξεις κάποια μητρική με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ή κάποια φθηνή κάρτα, έτσι μειώνεται το κόστος κατά 100-130 για κάθε υπολογιστή. καλήμερα τα pc θα είναι και για gamingΑρχική απάντηση από ΝTG για καρτα κοιτα και 7600GS....στα 130 περιπου παιζει....νομιζω αξιζει... αυτές τις 2 βρήκα στο eshop αλλά η πρώτη δεν λέει λεπτομέριες αλλά θα το ψάξωhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.515714http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514164βασικά όλα θα αγοραστούν από eshop με δόσεις για αυτό δεν ψάχνω αλλού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Μάϊος 3, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2006 2000VA->1320W για όλα τα pc? 6pc? αυτό δεν θα παίζει ούτε με καλό ρευμα....οθόνη LG 1915για την κάρτα δεν ξέρω η 7600gs αξίζει περισσότερο τα λεφτά της σε σχέση με 6600GT αλλα και οι 2 μικρές μου φαίνονται για pc με gaming χρήση και ειδικά σε νετ-καφέγια παραπάνω δε βγαίνει το μαγαζί Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr_God Μάϊος 3, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2006 Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 08:59] 2000VA->1320W για όλα τα pc? 6pc? αυτό δεν θα παίζει ούτε με καλό ρευμα.... Στο ανετα κιολας. Αυτα τα μηχανηματα ουτε 250-300w στο 100% της ισχυς τους δεν τραβανε αν υποθεσουμε οτι θα δουλευουν και ολα στο μεγιστο την ωρα της διακοπης. Ειναι τραγικα απιθανο να μην τα κρατησει. Στην σχολη μου ενα 1000αρι mustek κραταει 7 μηχανηματα απλα μονο για 6-7 λεπτα αν μεινουν εκτος ρευματος.edit. στο κατω κατω και 2 να παρει η και 3 1000αρια παλι καλυτερα συμφερει!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xkandreas Μάϊος 3, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2006 Αρχική απάντηση από Gr_God [Σήμερα, στις 08:51] Κατ-εμε: 1. Ειναι χαζο να βαλεις πολλα μικρα ups. Βαλε ενα 2000VA να τα κραταει ολα. 2. Οθονη η φτηνη της LG 1717 αν δεν κανω λαθος ειναι πολυ καλυτερη (σε ολα). 3. dvd δεν χρειαζονται τα μηχανηματα, μην περνα ο καθενας οτι γουσταρει κιολας. Και το floppy ακομα καρα-προαιρετικο ειναι. Ξηλωστα ολα. 4. Το κουτι/τροφοδοτικο αυτο που διαλεξες ειναι τραγικο...τα jnc που εχει το megamarket με 32-35 ευρω τελικη ειναι καλυτερα και με 3ετη εγγυηση κιολας. 5. Αλλαξε οπωσδηποτε την καρτα γραφικων. Ιδιας τιμης Χ800/Χ1600pro ειναι πολυ καλυτερες. 6. Βαλε σε ολα sempron 3100+ και φτηνες μητρικες με via-sis chipset. Παιχνιδακια online θα παιζουν και κανενα τσατ, δεν πανε για overclocking υποθετω. Σιγα την διαφορα που θα δουν... 7. Παρε τις πιο φτηνες μνημες ολων. Αχρηστες ειναι οι ocz. 8. Ο server να ειναι P4 με HT η διπυρηνος (ασυμφορο), και να εχει και 2gb μνημη. Γιατι δεν νομιζω να κλεινει και ποτε. 9. Εγω στην θεση σου θα εβαζα και καρτες επαναφορας για να γυρνα το συστημα στην αρχικη του μορφη μετα απο καθε restart βρεξει χιονισει. Kοιτα να δεις που τα αλλαξα ολα. δεν σε πρόλαβα 1. μάλλον ένα ups μονο για τον server 2 ok για LG 3 θα μπει deep freeze και έτσι ας κάνουν οτι θέλουν χεχε (με κάθε restart θα φεύγουν όλα) 4 κάνα καλύτερο από eshop? (όλα απο κει θα τα πάρω κατά 99% για να μου τα στήσουν) 5 μάλλον 7600gs 6 για sempron δεν μου καλοκάθετε θέλω να αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου 7 οκ για αυτό 8 ο server θα είναι μόνο για μουσική για adsl share και για εκτυπώσεις-scanner και μάλλον αργότερα θα αγοραστεί πρόγραμμα για net cafe αλλά δεν ξέρω ποιο ακόμα 9 και πάλι deep freeze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr_God Μάϊος 3, 2006 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2006 Αρχική απάντηση από xkandreas [Σήμερα, στις 09:13] 4 κάνα καλύτερο από eshop? (όλα απο κει θα τα πάρω κατά 99% για να μου τα στήσουν)6 για sempron δεν μου καλοκάθετε θέλω να αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου 4. Ακομα και το qtek που εχουν θα το προτιμουσα...αλλα το e-shop δεν εχει κανενα φτηνο καλουτσικο κουτι. Φυσικο αφου θελει να πλασαρει τα δικα του!6. Οταν παλιωσει ο sempron θα παλιωσει και ο 3200+. Δεν υπαρχει τιποτα που να αντεχει στο περασμα του χρονου, ας κανει πως αλλαζει γενια και ολα φαινονται αμεσως αχρηστα. Ουτε μηνα παραπανω δεν αντεχει αναλογικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Μάϊος 3, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2006 εισαι σιγουρος οτι με 1024 θα εισαι οκ για 6 pc? Λιγη μιυ φαινεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
xkandreas Μάϊος 3, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2006 Αρχική απάντηση από Skinny13 εισαι σιγουρος οτι με 1024 θα εισαι οκ για 6 pc? Λιγη μιυ φαινεται μάλλον έχεις δίκιο, πολλά είναι υποσκέψη αυτή τη στιγμή, θα κάτσω να κάνω τροποποιήσεις για τα αρχικά pc και το sever και θα σας πώ σύντομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.