Jump to content

Ενισχυτης VK-2100 + ηχεια Wharfedale Diamond 9.1

unseen

Recommended Posts

Καλησπερα καλησπερα :)

Τον τελευταιο καιρο εψαχνα για ενισχυτη και ηχεια. Το budget περιορισμενο και γενικα δεν ηθελα να δωσω μια περιουσια. Απο την αλλη ηθελα να παω και σε πιο high fidelity. Μετα απο ψαξιμο σε φορουμ και περιοδικα κατεληξα σε συνδιασμο ενος υβριδικου ενισχυτη ( λαμπα+τρανζιστορ) με την ονομασια VK-2100 και ενος σετ ηχειων της γνωστης αγγλικης εταιρειας Wharfedale.

Aς δουμε μερικα χαρακτηριστικα του ενισχυτη:

Tubes: 6N1 × 4 (Voltage amplifiers and drivers)

Output Transistors: 2SA943 x 2 and 2SC5200 x 2 (Toshiba Japan)

Maximum Output: 85W x 2

Output Jacks: Two channels with two groups jacks

Output Impedance:

Input Sensitivity: 0.25V

Input Jacks: 4 Groups gold plated Isolated RCA jacks (AUX1, AUX2, AUX3, AUX4)

Distortion: ≤0.5% (1KHz)

Frequency Response: 10Hz ~ 100KHz (-1dB)

Signal-to-Noise Ratio: 90dB (A weight)

Supply Voltage: AC 220V, 60Hz

Weight: 11kg

Dimension: 42cm(W) x 34cm(D) x 12cm(H)

Shipping Weight: 12kg

● First class-B gall stone is combined , grade is SRPP circuit before the gallbladder. The wide speed is fast frequently, the sound is nice.

● Adhoc mid point and output end is it protect to short out, voltage transformer import audio frequency special-purpose silicon steel sheet and high strength enameled wire and special craft wind and make when adopting.

● Adopt import famous factory stereo Hifi grade electrolytic , import audio frequency special-purpose to is it connect with electric capacity (MKP ) and Third Ring Road good money hinder and make to pay to select for use.

● Adopt import high-quality silver contact relay and Japan original packaging Toshiba stereo special-purpose high-power make power output in charge ofing to select for use.

Και μερικες φωτο.

Το δεμα

DSC00423.jpg

Πρωτη συνδεση

DSC00425.jpg

DSC00430.jpg

DSC00429.jpg

DSC00428.jpg

DSC00427.jpg

Οι λαμπες απο την εξω μερια

DSC00426.jpg

Και πως ειναι το εσωτερικο

DSC00847.jpg

DSC00851.jpg

DSC00852.jpg

Μετασχηματιστης

DSC00850.jpg

Τα τρανζιστορ της τελικης ενισχυσης

DSC00849.jpg

Πυκνωτες

DSC00848.jpg

Και οι λαμπες που ειναι στην εισοδο του ηχου (preamplifier)

DSC00853.jpg

Τωρα τα ηχεια τα βρηκα σε προσφορα και γενικα στα χρηματα που ηθελα ηταν η καλυτερη λυση σε σχεση με οτι κυκλοφορει στην αγορα. Η εταιρεια διαφημιζει οτι χρησιμοποιει τον ιδιο τυπο ξυλου με αυτον στα τοπ μοντελα της.

Xαρακτηριστικα

BASS 5

TWEETER 25mm tex

POWER 20-100W

NOMINAL IMPEDANCE 6ohm

SENSITIVITY 86dB

FREQUENCY 50-24k @ -6dB

CROSSOVER 2.3k

FREQUENCY FB 50Hz

DIMENSIONS 194x296x278

Οπως βλεπετε ειναι τυπου bookshelf

DSC00854.jpg

DSC00855.jpg

DSC00859.jpg

DSC00861.jpg

Και τα βυσματα για τις συνδεσεις.(Οπως βλεπτε μπορουν να μπουν δυο ενισχυτες, ενας για ψηλες και ενας για χαμηλες συχνοτητες)

DSC00863.jpg

Kαι μια απο το πως ειναι το εσωτερικο τους

1105wharf2.jpg

Καλωδιο αγορασα ενα φτηνο. Monster XP διαφανο με 7 ευρω το μετρο.

Και τελειωνοντας να πως τις εντυπωσεις μου.

Ο ηχος ειναι σε γενικες γραμμες καλος και οσο περναει ο καιρος στρωνει.

Γενικα δεν ειναι ξερος και ακους ηχους σε τραγουδια που δεν εχεις ξανακουσει με απλα ηχεια. Ιδιως σε κομματια τζαζ οι τρομπετες ειναι μαγεια.

Στα αυτια μου ο συνδιασμος, μου ακουγεται ζεστος,με λιγο βαθος και ισως με λιγο περισσοτερο ενταση στις υψηλες συχνοτητες. Να σημειωσω οτι θελει περιπου 10-15 λεπτα μετα το ανοιγμα για να αποδωσει τα μεγιστα. Η ενταση αρκετη και σε δωματιο περιπου 20 τετραγωνικων οπως το δικο μου, παραπανω απο 30% ειναι υπερβολη.

Θα το προτεινα σαν επιλογη αν ειναι στα σχεδια σας η αγορα ηχοσυστηματος αλλα μονο αν προοριζεται για μουσικη και οχι για ταινιες - παιχνιδια.

Και τα δυο αγοραστηκαν απο ebay stores. Κοστισαν περιπου 400 ευρω με τα μεταφορικα. Ο ενισχυτης εκανε περιπου δυο μηνες να ερθει απο κινα λογω βαρους και τα ηχεια 2 μερες απο Αγγλια. Τον ιδιο ενισχυτη με διαφορετικο ονομα θα τον βρειτε και σε ευρωπαικα μαγαζια αλλα σε 3πλασια τιμη.

Περιμενω να μου ερθουν και μεταλλικες πατουρες για τα ηχεια για να εξαληφθει ενας μικρος βομβος λογω του επιπλου που τα εχω.

Αυτα!!This is Sparta

Με γειες Χρήστο

Μαματος ο λαμπατος ...

Οι μέσο-υψηλές συχνότητες είναι χαρακτηριστικό των λαμπατων.

Α ρε τι μου θύμισες... DUBL-EX με 4x EL504 με ελατήρια βάθους και προενίσχυση ECC83 και ECC81.. ο πρώτος μου ενισχυτής.

Τώρα πρέπει να ξανά βάλεις το αβανταρ με τις λάμπες. :p

Τα μεγάφωνα των ηχείων φαίνονται ιδια με των δικών μου B&W

Λαμπες τις μισω!!!!!! Μεγεια Χρηστο , καλες ακροασεις . Δοκιμασε στα ηχεια και διπλοκαλωδιωση λογικα θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα.

ps Ηρθαν και τα δικα μου μολις χθες ( πικαπ ενισχυτης ) περιμενω ηχεια.

μεγιά Χρήστο

διπλοκαλωδίωση δύσκολο σε βλέπω να κάνεις γιατί έχεις 2 εξόδους μόνο

όπως σου είπαν και τα παιδιά πιο πάνω ψάξε λίγο με τις λάμπες και θα δεις διαφορά όντως

τα ηχεία από πού τα πήρες αν επιτρέπετε μιας και ήμουν και εγώ στο ψάξιμο για μικρά και έλεγα της ίδια εταιρίας αλλά τα 8.2 diamond που είναι με kevlar κώνο

μιας και τα crystal audio τα φάγανε τα ψωμάκια τους και τα kevlar μεγάφωνα τα συμπάθησα ή τα Tannoy mercury F1

όταν έχεις 2κάναλο amp με 4 εξόδους μπορείς να κάνεις διπλοκαλωδιωση για να παρέχεις στα μεγάφωνα πιο "καθαρό" ρεύμα και να μην δημιουργούν intermodulation τα crossover,στην ουσία το κάνεις μόνο όταν τα μεγάφωνα έχουν ξεχωριστό crossover για hi/low/mid frequency {tweeter,midbass,woofer } ( όπως και στην photo του Vagouridis ) για να μην παρεμβάλει το ένα στο άλλο

είναι και θέμα ακροατή αλλά σε αυτή την κατηγορία ηχείων δεν νομίζω να έχει διαφορά, έχεις ήδη έναν πολύ καθαρό ενισχυτή

στα δικά σου ηχεία στην τομή που έβαλες για photo φαίνεται να έχει ένα crossover οπότε δεν νομίζω να έχεις διαφορά

τώρα στην περίπτωση που δείχνει ο Vagouridis δεν νομίζω να έχει καμία διαφορά σε τέτοια ηχεία

καλύτερα ένα πιο ποιοτικό καλώδιο και μονή καλωδίωση παρά η διπλοκαλωδίοση αυτού του τρόπου

Το ηχειο δεχεται διπλοκαλωδιωση , το οτι μεσα εχει μια πλακετα δεν εχει σχεση με το γεγονος οτι το κυκλωμα του crossover για bass-tweeter ειναι ξεχωριστο. Το αποτελεσμα στην διπλο/ση δεν ειναι de facto. Δλδ κερδιζεις μονο στο σωμα ή μονο στην εικονα. Τα σημεια που κερδιζεις δεν ειναι απο πριν γνωστα. Επισης λογω του οτι οι λαμπατοι δεν εχουν και πολλα watt - ενταση ρευματος η διπλο/ση θεωρητικα μπορει να οδηγησει καλυτερα τα ηχεια. Επισης οι μπορνες πισω στον ενισχυτη δεν παιζουν ρολο εαν ειναι 4 ή 8 και αυτοι που βγαζουν εξοδους για 4 ηχεια ενα παραλληλο γεφυρωμα κανουν. Εξαιτιας του κοστους του καλωδιου μια δοκιμη πιστευω οτι αξιζει τον κοπο. Τωρα οσο αναφορα για πιο ακριβα καλωδια ειναι φανατικα εναντιον, καποτε εδωσα πολλα λεφτα για ενα ζευγαρι rca ( 75000 δρχ) και απλα δεν ακουσα ουτε μια διαφορα....

Μεγειές Παρη ,Πολύ όμορφα ολα .

Ειδικά το πικαπ ομως ......αλλη κλασική αίσθηση ,αρχοντιά

Η σούβλα με δυπήρυνο βλέπω και μεταξύ των πηρύνων ο memory controler ............σωστοοοοός .Δε την πολυπαλεύει όμως με το burn in που του κάνεις και θα το κάψεις......:D

Τα σπαει Πάρη! :respect:

Η TV δενει αψογα με ολα τα υπολοιπα.

πρωτη φορα βλεπω σουβλα με αλυσιδα! :p

καλα ρα .

main pc σε stacker

server σε stacker

htpc σε stacker

συλογη απο stacker κανεις ?:D

εχω την εντυπωση πως αυτο ειναι το μονο stacker που εχει μεινει στο σπιτι...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.