Jump to content

12 χρόνια χωρίς τον Ayrton

sotiris

Recommended Posts

Παίζοντας χρόνια παιχνίδια εξομοίωσης οδήγησης, έχοντας φτάσει αρκετά ψηλά σε επίπεδα ρεκόρ συναγωνιζόμενος με ξένους και έλληνες φίλους του είδους έχω παρατηρήσει το εξής:

Για να κάνεις τον τέλειο χρόνο πρέπει να σκέφτεσαι έξω των ιδανικών γραμμών. Τις ακολουθείς, μαθαίνεις να τις παίρνεις αλλά μετά από ένα σημείο ξεφεύγεις. Ξαφνικά βλέπεις ότι κάτι το διαφορετικό, που δεν το φανταζόσουν, σου κατεβάζει κι άλλο το χρόνο. Βλέπεις ότι το αδύνατο είναι δυνατό.

Έχω τρακάρει άπειρες φορές δοκιμάζοντας τέτοια περάσματα. Ποτέ στη ζωή μου δε θα τολμούσα να πάρω τα ρίσκα που παίρνω σε αυτούς τους εξομοιωτές. Ένας άνθρωπος όμως τα έπαιρνε και αξίζει απόλυτου σεβασμού.

Ο Ayrton πράγματι είναι ο καλύτερος όλων.

Θυμάμαι είμασταν στο χωριό μου οικογενειακώς και είχαμε τραπέζι.

Τους είχα ψήσει όλους να δούμε εκείνη την φασαριόζικη εκπομπή ενώ τρώγαμε. Όλοι ψιλοαδιάφοροι με το θέαμα.

Όσπου, έγινε το μοιραίο.

Όλοι πάγωσαν και με ρωτούσαν τι είχε γίνει.

Κι εγώ δεν είχα καταλάβει. Μέχρι που τελικά ανακοίνωσαν τον θάνατο του Senna. Ήταν απίστευτο. Ο καλύτερος οδηγός όλων, είχε σκωτοθεί σε αγώνα. Αδιανόητο να έκανε λάθος. Κάτι άλλο έγινε. Δεν μπορεί να έφταιγε αυτός. Όχι ο Senna.

Πρωτομαγιά ήταν τότε.

Μια υπέροχη μέρα.

Από τότε κάθε άνοιξη που βλέπω το Grand Prix του San Marino της Imola, καταλαβαίνω πως ήρθε η άνοιξη. Πλέον βλέπω τον αγώνα και κοιτάζω το πρανές με τα λουλούδια που ανθίζουν. Το μυαλό φεύγει από τα στενά όρια του χιλιοστού του δευτερολέπτου που κρίνονται τα πάντα.

Αλλά έτσι είναι οι αγώνες. Απόλυτοι. Όποιος δεν την παλεύει, πάει σπίτι του.

Αρχική απάντηση από def

Ενας ηταν,αλλος δεν ξαναβγαινει:(

βαση πιθανοτητων θα βγει και καλυτερος, απλα θα ειμαστε τυχεροι να ζουμε οταν βγει.

Βεβαια ποτε δεν υπαρχει αντικειμενικο μετρο συγκρισης αθλητων που τους χωριζουν πανω απο 10-15 χρονια.

senna rest in peace :(

Αρχική απάντηση από H.A.Balafoutre

Αδιανόητο να έκανε λάθος. Κάτι άλλο έγινε. Δεν μπορεί να έφταιγε αυτός. Όχι ο Senna.

Η ιατροδικαστική εξέταση έγραψε ότι ξεκώλησε σίδερο από την ανάρτηση και του τρύπησε το κράνος... Πολλοί λένε, επειδή στα video ΔΕ φαίνεται κάτι τέτοιο, ότι τον έφαγε sniper... ’γνωστο γιατί, άγνωστο πως και ποιός.

Το ότι ο πατέρας του ζητούσε στοιχεία και τον είχαν σε απόσταση, το ότι κάποια video με τα στοιχεία της τηλεμετρίας διέρευσαν και είναι πολύ περίεργα, δείχνει ότι κάτι παίχτηκε...

Τι ακριβώς, ελάχιστοι ξέρουν και μάλλον δε θα μάθουμε ποτέ... Απλά έγιναν πολλά περίεργα μαζεμένα και δεν τα θεωρώ τυχαία (ή άτυχα καλύτερα) γεγονότα....

λαθος του δε πρεπει να ηταν σιγουρα.....(βαση οδηγικων του ικανοτητων δλδ)

οποιος εχει χρονο ας δει το site

και οπως λεει και το σιτε....

In Life Unbeatable - In Death Irreplaceable

Αρχική απάντηση από Wizard!

Η ιατροδικαστική εξέταση έγραψε ότι ξεκώλησε σίδερο από την ανάρτηση και του τρύπησε το κράνος... Πολλοί λένε, επειδή στα video ΔΕ φαίνεται κάτι τέτοιο, ότι τον έφαγε sniper... ’γνωστο γιατί, άγνωστο πως και ποιός.

Καλα αυτο για το sniper ειναι οτι πιο τραβηγμενο εχω ακουσει.Πρεπει να ειναι πολυ αφελης καποιος για να το πιστεψει αυτο.

Στο video φαινεται ενα κομματι της μπροστινης αναρτησης να τον βρισκει στο κρανος το οποιο τρυπισε και τα υπολοιπα ειναι γνωστα..πεθανε.

Αρχική απάντηση από Wizard!

Πολλοί λένε, επειδή στα video ΔΕ φαίνεται κάτι τέτοιο, ότι τον έφαγε sniper... ’γνωστο γιατί, άγνωστο πως και ποιός.

Με σεβασμό στη μνήμη του οδηγού,αυτό είναι μου φαίνεται μεγάλη κοτσάνα.Ποιος σνιπεράς θα πετύχει ένα κράνος σε ένα αμάξι με 300χλμ/ώρα και με τόση φρουρά?Θα έπρεπε να ήτανε και εκτός πίστας από τεράστια απόσταση,κοινώς μπούρδες από αυτούς που δε μπορούν να πιστέψουν ότι και οι καλύτεροι κάνουνε σοβαρά λάθη και ότι δε θα αποδειχθούν κάποια στιγμή στη ζώη τους(στη προκειμένη περίπτωση τη πιό σημαντική) γκαντέμηδες!

ωραίο το site.

Από όσους αγώνες και αποσπάσματα του έχω δει ο άνθρωπος ήταν κορυφαίος πιλότος - αθλητής.

Εμένα μου φαίνεται πως η πιο πιθανή αιτία της σύγκρουσης ήταν η συγκόλληση στο τιμόνι... Θεωρίες περί σκοπευτών είναι πολύ τραβηγμένες, αφού η τηλεμετρία κατέγραψε πως στιγμές πριν τρακάρει φρέναρε με -3,75g. Από discovery, αναπαράσταση είχα δει πως και ο πίσω διαχύτης είχε ακουμπήσει στο έδαφος πριν την στροφή.

Ότι και να έγινε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, η φόρμουλα ποτέ δεν έστριψε στη μοιραία στροφή...

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από def

Ενας ηταν,αλλος δεν ξαναβγαινει:(

Βγαινει πως δεν βγαίνει.... Έτοιμος ειναι ο πιτσιρικάς ανιψίος του. Τρέχει τώρα σε ένα πρωταθλημα στην Αγγλία και σε μερικά χρονάκια θα ξαναδούμε το επίθετο Senna να φυγουράρει στα padock!!!!

Δεν μπορώ να θυμηθώ ποιό έτος και σε ποιό Grand Prix αλλα θυμάμαι πεντακάθαρα μια φάση που έδειξε την κλάση του και τα αντανακλαστικά του... Σε ενα τετακέ είχε μείνει μεσ στην μέση της πίστας και με απίστευτη ταχύτητα έβγαλε την δικλείδα της όπισθεν (βλεπε παλιά μονοθέσια) που απαιτόυσε και τα δυο του χέρια και επανέφερε το όχημα στην πίστα.. Τελικά βγήκε πρώτος αφου κατάφερε να περάσει και τους 2 αντιπαλους, μόλις 3 γυρους πριν το τέλος... Απλα μοναδικός, μοναδικά απλός!

Το θυμάμαι το περιστατικό αυτό, σε περιγραφή ’ρη Σταθάκη. Πρέπει να ήταν 1990-91. Ο δε Σταθάκης είχε μείνει έκπληκτος με τα μαγικά του μοναδικού Ayrton Senna. Όταν είχα μάθει για τον θάνατο του, έκλαιγα για μέρες. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Απλά μοναδικός!

Μας λείπεις Ayrton

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.