Jump to content

Ultimate Gamer PC - 2500 Euro Max

Dr.Paneas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ενας συμμαθητής μου πρόκειται να αγοράσει PC μετά τις εξετάσεις στου Ιουνίου και γι αυτό ρώτησε εμένα κι εγω ρωτάω εσάς ως ειδικούς σε αυτόν τον τομέα του hardware.

Ο μπαμπάκας του δίνει χαρτζιλίκι 2500 Ευρώπουλα. Το παιδί θέλει να παίζει όσο το δυνατόν καλύτερα παιχνίδια. Του είπα να περιμένει να βγουν οι καινούριες κάρτες γραφικών με το DX10 αλλα αυτός θελει να πορωθεί το καλοκαιρι στο Gaming γιατι του χρονου εχει διαβασμα (3η Λυκείου).

Ακούω τα Speqs σας (ολοκληρο pc + monitor, mouse, κλπ εκτός από εκτυπωτες scannersm webcams κλπ accessories).

όπα, μισό, τα 2500 τι αφορούν ακριβώς;

Πάντως πραγματικά δεν αξίζει να πάρει φέτος. Και του χρόνου θα έχουν βγει πολύ καλύτερα κομμάτια και επίσης είναι αμαρτία να δώσει 2.5k για ένα καλοκαίρι... Γιατί θα παίξει φέτος, ένα χρόνο μετά θα το έχει να σκονίζεται και μετά θα παραπονιέται οτι δεν παίζει καλά τα τελευταία παιχνίδια το μηχανάκι για το οποίο έδωσε 2500....

καλοκαιρινή προετοιμασία στο φροντιστήριο! :D

συμφωνώ με τον Σωτήρη για τον λόγο που λέει ο Μάκης. :D

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas [Σήμερα, στις 20:17]

αλλα αυτός θελει να πορωθεί το καλοκαιρι στο Gaming γιατι του χρονου εχει διαβασμα (3η Λυκείου).

με το ultimate pc δεν θα καταλαβει για ποτε θα περασει το καλοκαιρι του.......και γνωμη μου ειναι οτι θα ειναι τοσο συντομη η διασκεδαση του που δεν θα την εχει χορτασει....οποτε μην εκπλαγεις ουτε εσυ ουτε ο μπαμπακας του που δεν θα ξεκολλαει απο το πισι ακομα και μετα τον Γεναρη.

οπως και να χει τα 2500 δεν ειναι λιγα.οι τιμες εχουν πεσει αρκετα και με τοσα φτιαχνεις ενα πολυ καλο συστημα.εγω βεβαια προτιμησα να ανεβασω λιγακι ακομα την τιμη και να τον παω λιγο κατω απο τα 3000............εκει που θα δωσεις 2500 τα 2700-2800-2900 δεν ειναι σημαντικη διαφορα.

εχω παραλειψει το UPS......εαν μπορει ο φιλος να δωσει περι τα 3000-3100 τσιμπαει και ενα 1200αρη line interactive MGE και ειναι παραπανω απο κομπλε.

post-596-1416072567,0172_thumb.jpg

Το πολύ πολύ παίρνει ένα super duper σύστημα αξίας κάτι χιλιάδων που θα του κρατήσει μια χαρά για περισσότερο και το πληρώνει με δόσεις... :p:P:P:P

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 22:48]

Το πολύ πολύ παίρνει ένα super duper σύστημα αξίας κάτι χιλιάδων που θα του κρατήσει μια χαρά για περισσότερο και το πληρώνει με δόσεις... :p:P:P:P

λυπαμαι αλλα δεν σας καταλαβαινω.......η τιμη ειναι απολυτως μΑΙτρΕΙτΗσ

(μα καλα πως γραφεται αυτη η λεξη ρε παιδια.......πολυ δυσκολα μπορω να την γραψω)

:p

το συστηματακι που εφτιαξα πιστευω οτι αξιζει και με το παραπανω εαν παμε στο 2500-3000 μπατζετ.τωρα εαν γινει με ατοκες δοσεις κλπ κλπ τοτε σιγουρα ο πελατης εχει αλλον αερα ωστε να αγορασει και κατι πιο ακριβο:D

Σίγουρα το σύστημα που λες είναι κορυφαίο απλώς επιμένω στην άποψή μου οτι δεν αξίζει να πάρει αυτή τη στιγμή μηχάνημα με την καμία. Καλύτερα να πάρει κάποια κονσόλα καλύτερα αν θέλει να παίζει games.

Πάντως αν θέλει να ξοδέψει 2500 για να περάσει τις διακοπές του, ας πάρει την κοπέλα του και ας κάνουν μια γύρα το αιγαίο. Και θα τις απολαύσει πραγματικά και θα χαλαρώσει πολύ περισσότερο ωστε να είναι έτοιμος για τη δύσκολη χρονιά που τον περιμένει...

Συνήθως αποφεύγω να λέω "περίμενε" αλλά στην περίπτωσή του θα είναι μεγάλη αμαρτία να πάει να δώσει 2.5k για ένα μηχάνημα που θα κάθεται ένα χρόνο... Αν παρ'όλα αυτά θέλει να πάρει ντε και καλά μηχάνημα τώρα, ας δώσει κάτι παραπάνω να πάρει αυτό που λέει ο δοσάς αλλιώς ας κόψει τη μια κάρτα γραφικών να είναι μέσα.

edit: Λογικά η έκφραση που λες πρέπει να είναι "τοις μετρητοίς" (δοτική, δλδ σα να λες "σε μετρητά" ;))

Αρχική απάντηση από unknown

1500 περιπου σε τηλ lcd 32-37 ιντσων(hdtv) + 1000ευρω στο xbox360 με τα παιχνιδια του

^Αυτό!

πωπω το παλλικαρι.....ξενα λεφτα δωστε του να οργιασει...:p (@greekfragma)

τωρα θα σου δειξω εγω....

(σε λιγο)

(οχι που τα λαπτοπ ειναι ακριβα τρομαρα σας...:hehe: )

λοιπον εχουμε καμποσα λεφτα για....ξοδεμα....χμμμμ!!!

Ξεκιναμε απο τα βασικα!

οθονη 20αρα wide philips... 450€ (μαζι με πλητρoλογιο/mouse =500)

μητρικη asus ASUS P5WD2-E PREMIUM 240€

επεξεργαστης ιντελ 940 260€

κουτι stacker /psu της αρεσκειας σου 300€

dvd-dvdrw-ηχεια Χ530 140€

μνημες δδρ2 2x1024(κατι καλο θα βρεθει) 250€

HDD's 2x160raid 0 +250 250€

Vga's 2χ1900ΧΤ :D(πως θα παιξει η 20αρα) 1000€

συνολο με φπα........................................ 2940€

βγηκε λιγο παραπανω αλλα "οπως και να χει τα 2500 δεν ειναι λιγα.οι τιμες εχουν πεσει αρκετα και με τοσα φτιαχνεις ενα πολυ καλο συστημα.εγω βεβαια προτιμησα να ανεβασω λιγακι ακομα την τιμη και να τον παω λιγο κατω απο τα 3000............εκει που θα δωσεις 2500 τα 2700-2800-2900 δεν ειναι σημαντικη διαφορα."

και πλεον θα παιζεις τα παιχνιδια ...¨The Way It's Meant to Be Played"

δλδ native αναλυση ολα τα φιλτρα πανω....

αααα....ξεσπαθωσα και εγω....:D

Και προκυπτει το εξης φιλοσοφικο ερωτημα...

Ο 940 δεν αξιζει σε σχεση με τον Χ2 3800+ της AMD?

ξεφτιλα τιμη λεμε ο ιντελ...260€ και 1,2 γιγα αβανταρισμα....

Με τόσα λεφτά μπορεί να πάρει ότι θέλει

Πάρε ότι ποιο ακριβό υπάρχει και βγαίνεις

Αν θες τη γνώμη μου αυτό είναι το χειρότερο Δώρο καλύτερα να του πάρει ένα μέτριο PC για βασικά πράγματα.

Δε πρόκειται να πωρωθεί το καλοκαίρι και μετά να το κόψει μαχαίρι και να το ρίξει στο διάβασμα.. όλοι αυτό θέλαμε να νομίζουμε αλλά τελικά δε πιάνει και φτάνεις

πχ 2 μήνες πριν της πανελλήνιες να παίζεις far cry καλή ώρα

Και μίας και εσύ θα συμβουλέψεις το φίλο σου καλό θα ήταν να του εξηγήσεις ότι τα PC δεν είναι αυτοκίνητο που το παίρνεις και το κρατάς χαλαρά 15 χρόνια οπότε θα το πάρεις καλό για να κρατήσει

Σε λιγότερο από ένα χρόνο η αξία αυτού του υπέρ pc θα έχει πέσει τουλάχιστον στο μισό και σε καμία περίπτωση η διάφορα επιδόσεων που υπάρχει με Pc των 1500e δε δικαιολογεί αυτή τη χασούρα

Καλύτερα να το αναβαθμίζει κάθε 6 μήνες ανάλογα με τις ανάγκες του παρά να δώσει ότι έχει με τη μια.

Οσα λέτε του τα έχω πει. Βασικα ο αδερφος του ο οποιος τελειωσε το Λυκειο περυσι και με γνωση PC Magazine και PC World στο hardware θα αγορασει για αυτον πολλα πραγματα, ετσι θα επωφεληθει και ο μικρος αδερφος του (συμμαθητής μου). Συνολικα τους δίνει ο φαδερ 6000 Ευρώ (WOW ,εμενα ούτε 50 δεν μου δινεi), οπότε θα παρουν Ηομε Cinema (πότε δεν καταλαβα γιατι το ονομαζουν ετσι, λες και ειναι κατι συγκεκριμενο που αποτελειται απο συγκεκριμενα πραγματα :p) και αλλα διαφορα, όπως 2 PCs. Ο Νίκος είμαι σίγουρος ότι θα παίζει μέχρι και το Πάσχα γιατί είναι από την φύση του gamer... Εγώ πάλι του χρόνου θα κλεισω το PC στο πατάρι από Οκτωμβριο οποτε θα με χασατε του χρόνου παίδες :p

Ευχαριστω για τις σκέψεις θα τις μεταβιβάσω. Καλή Πρωτομαγιά σε όλους σας

Δεν λες του πατέρα του να του βρει καμιά γκόμενα;;; :flower: Αν ο τύπος λέει ότι προτιμάει να περάσει το καλοκαίρι του με την LARA αντί για ....καμιά Ξεκ*L*ARA, τότε έχει πραγματικό πρόβλημα :nerd: Sorry κιόλας άλλα ...ήμαρτον.:

Αρχική απάντηση από Snips

Δεν λες του πατέρα του να του βρει καμιά γκόμενα;;; :flower: Αν ο τύπος λέει ότι προτιμάει να περάσει το καλοκαίρι του με την LARA αντί για ....καμιά Ξεκ*L*ARA, τότε έχει πραγματικό πρόβλημα :nerd: Sorry κιόλας άλλα ...ήμαρτον.:

Συμφωνω απολυτα!!

Παντως 2500ευρω για ενα καλοκαιρι εμενα μου φαινονται πααααρα πολλα λεφτα. Μαλακια θα κανει. Οταν θα ξανα ανοιξει το pc του τοτε ο υπολογιστης δεν θα εχει μεγαλη αξια. Οπως ειπε και καποιος πιο πανω το pc τοτε δεν θα κοστιζει πανω απο 1000-1500 ευρω, ασε που τοτε θα εχουν βγει oι Dx10 καρτες γραφικων και δεν θα λεει πολλα πραγματα. Γι'αυτο το καλυτερο θα ηταν να παρει καποια παιχνιδομηχανη και να την λιωσει να της αλλαξει τα φωτα! Αν παρει το 360 ας πουμε οταν θα τελειωσει το λυκειο και θα θελει να ξαναπαιξει δεν θα εχει προβλημα ουτε με vga ουτε με cpu ουτε με τπτ...Αν παλι θα θελει να το πουλησει τοτε η αξια δεν θα εχει πεσει παρα πολυ γιατι μεχρι τοτε δεν θα εχει βγει το 460 ας πουμε ;)

Αρχική απάντηση από Snips

:worship: :worship: :worship:

Να πάρει ένα ΧΒΟΧ 360 ή ΡS2 κατά προτίμηση (+παιχνίδια, χειριστήρια κτλ) η άποψή μου ! Με τα υπόλοιπα 2000Ε ας χαρεί τη ζωή!

Δόκτωρ Πανέα, ως φίλος καλά θα κάνεις να τον προτρέψεις από τέτοιο λάθος ;)

Αρχική απάντηση από greekfragma [Χθες, στις 22:46]

με το ultimate pc δεν θα καταλαβει για ποτε θα περασει το καλοκαιρι του.......και γνωμη μου ειναι οτι θα ειναι τοσο συντομη η διασκεδαση του που δεν θα την εχει χορτασει....οποτε μην εκπλαγεις ουτε εσυ ουτε ο μπαμπακας του που δεν θα ξεκολλαει απο το πισι ακομα και μετα τον Γεναρη.

οπως και να χει τα 2500 δεν ειναι λιγα.οι τιμες εχουν πεσει αρκετα και με τοσα φτιαχνεις ενα πολυ καλο συστημα.εγω βεβαια προτιμησα να ανεβασω λιγακι ακομα την τιμη και να τον παω λιγο κατω απο τα 3000............εκει που θα δωσεις 2500 τα 2700-2800-2900 δεν ειναι σημαντικη διαφορα.

εχω παραλειψει το UPS......εαν μπορει ο φιλος να δωσει περι τα 3000-3100 τσιμπαει και ενα 1200αρη line interactive MGE και ειναι παραπανω απο κομπλε.

Ακριβώς την ιδία σύνθεση ετοίμαζα..

Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλτατο fragma:D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.