Stelaras Μάϊος 15, 2006 #61 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2006 Εγραψαν οτι ειναι 1/4ID , αρα πως χωραει 1/3 ?Εχω παρει απο το Μπελλο ευκαμπτο , αλλα μεγαλυτερο (10mm) για την επιστροφη . Θελω ομως να βαλω cpev και ψαχνω για λυση ... Κωστη , δεν εχω προβλημα να περιμενω . Αν και απο οσο θυμαμαι το προβλημα του Μπελλου ειναι για το πλεγμα και καθυστερει . Και σε μονοβαθμιο με 507 & 410 , καλο ειναι να βαλουμε πλεγμα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
bsakel Μάϊος 15, 2006 #62 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2006 Ωραια τωρα τις βλεπω ολες τις φωτο. Τρελλα ο τροπος που τριβεις το evap:D Εξαιρετικη δουλεια. Αντε με το καλο να δουμε και την λειτουργια του. Αντε και στα δικα μας οι νεοι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Μάϊος 15, 2006 #63 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2006 Αρχική απάντηση από Stelaras Ποιος θα μας δωσει λιγες πληροφοριες για τον ευκαμπτο που πηγαινει απο το cpev στο evaporator ??? Δειχνει πολυ καλη λυση γιατι το να βαλεις 3/16" σωληνα δε λεει καθολου. Στο XS γραφτηκε οτι ειναι 1/4" ID . Μιλαμε δηλαδη για το γνωστο ευκαμπτο απο τον Μπελλο , αλλα 6.35cm εσωτερικη διαμετρο ? Λειτουργει τελικα σωστα ? Στο evaporator τι διαστασης ειναι το σωληνακι που εχετε βαλει ? ειναι 1/4" η εσωτερικη του διαμερος, αρα ο σωληνας που ειναι 1/4 ο σωληνας απο το evap ειναι 3/16 και με λιιιιιγο ζορυ μπαινει μεσα στον 1/4 πρεπει να αναφερω οτι με την χρηση CPEV η εξατμηση γινεται μεσα στον ευκαμπτο που παει στο evap δηλ, αποτελει και αυτος μερος του evap! για αποτελεσματα μαλλον τεταρτη αφου σημερα ξεμπερδεψα με τις δουλειες και αυριο δεν ξερω τι να πρωτοκανω, φανταστειται το hardware μου ειναι ακομα στο multirama! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Μάϊος 15, 2006 #64 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2006 Ευχαριστω Βαγγελη .Οταν λες οτι εξατμιση γινεται μεσα στον ευκαμπτο σημαινει οτι θα παγωνει πολυ . Καποιο αλλο προβλημα ? Με μικροτερης διαμετρο σωληνα δε θα λυναμε το προβλημα σε καποιο βαθμο ?Ποιος ειναι ο πιο μεγαλος τριχοειδης που βρισκουμε ευκολα εδω Αθηνα ? 0.48" περιπου ? Πιστευω οτι παλευεται κατι τετοιο ... Τι λες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Μάϊος 15, 2006 #65 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2006 Αρχική απάντηση από Stelaras Ευχαριστω Βαγγελη . Οταν λες οτι εξατμιση γινεται μεσα στον ευκαμπτο σημαινει οτι θα παγωνει πολυ . Καποιο αλλο προβλημα ? Με μικροτερης διαμετρο σωληνα δε θα λυναμε το προβλημα σε καποιο βαθμο ? Ποιος ειναι ο πιο μεγαλος τριχοειδης που βρισκουμε ευκολα εδω Αθηνα ? 0.48" περιπου ? Πιστευω οτι παλευεται κατι τετοιο ... Τι λες ? σημαινει οτι θα πιανει τις θερμοκρασιες που πιανει και το evap και δεν χωρανε απωλειες! μετα την CPEV εχεις εξατμηση (φαντασου το τελειωμα του τριχοειδη). προσωπικα θα προτειμουσα να μονωσω παρα πολυ καλα τον ευκαμπτο και να ειναι τμημα του εξατμηστη, γιατι αν χρησημοποιησω καποιο μεγαλο τριχοειδη, ειναι σαν να εχεις εναν εξατμηστη που τα μισα του καναλια ειναι πολυ στενα και μετα ανοιγουν, με τον ευκαμπτο 1/4 ID ηθελανα να υπαρχει ομοιομορφια στην ροη του freon μετα την εξατμηση απο την CPEV. αυτο θεωρητικα, γιατι περιμενουμε τις δοκιμες Επισης η χρηση τριχοειδη μετα την CPEV απο αλλους εξω δεν εχει δειξει καποια ανωμαλια, αλλα θελω να δοκιμασω και τον ευκαμπτο γιατι θεωρητικα ετσι μου καθεται καλα (κλασσικος? ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Μάϊος 15, 2006 #66 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2006 Σωστο σε βρισκω . Το πειραμα πανω απο ολα ! Θα περιμενω αποτελεσματα με αγωνια γιατι θελω να το βαλβιδωσω και ψαχνω τον καλυτερο τροπο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Μάϊος 17, 2006 #67 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Αρχική απάντηση από Stelaras Εγραψαν οτι ειναι 1/4ID , αρα πως χωραει 1/3 ?Εχω παρει απο το Μπελλο ευκαμπτο , αλλα μεγαλυτερο (10mm) για την επιστροφη . Θελω ομως να βαλω cpev και ψαχνω για λυση ... Κωστη , δεν εχω προβλημα να περιμενω . Αν και απο οσο θυμαμαι το προβλημα του Μπελλου ειναι για το πλεγμα και καθυστερει . Και σε μονοβαθμιο με 507 & 410 , καλο ειναι να βαλουμε πλεγμα . ναι σωστοςνομισα οτι ελεγες για την επιστροφη...τωρα το παρατηρησα οτι εχει 2 ευκαμπτους το καθε εβαπΒρηκες cpev Αθηνα???Το πλεγμα που εχει απ εξω το βγαζω παντα,δεν εχει νοημα να το αφησεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Μάϊος 17, 2006 #68 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Αρχική απάντηση από Skinny13 [Σήμερα, στις 21:29] ναι σωστοςνομισα οτι ελεγες για την επιστροφη...τωρα το παρατηρησα οτι εχει 2 ευκαμπτους το καθε εβαπΒρηκες cpev Αθηνα???Το πλεγμα που εχει απ εξω το βγαζω παντα,δεν εχει νοημα να το αφησεις Ναι .. ειναι με 2 ευκαμπτους .Cpev ας ειναι καλα ο φιλος μου ο Χρηστος που θα μου στειλει απο Θεσσαλονικη ! :hi: Συγνωμη , αλλα το πλεγμα δεν το βαζουμε εξτρα για να αντεχει σε μεγαλυτερες πιεσεις ? Ο υπευθυνος στον Μπελλο (μπορει να ειναι και το αφεντικο) μου ειπε οτι γι'αυτο το λογο μπαινει πλεγμα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Μάϊος 17, 2006 Author #69 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Αρχική απάντηση από StelarasΣυγνωμη , αλλα το πλεγμα δεν το βαζουμε εξτρα για να αντεχει σε μεγαλυτερες πιεσεις ? Ο υπευθυνος στον Μπελλο (μπορει να ειναι και το αφεντικο) μου ειπε οτι γι'αυτο το λογο μπαινει πλεγμα . Δεν νομιζω βρε Στελιο...εμεις παντα το βγαζουμε! Ετσι και αλλιως δεν ειναι καν κολλημενο..περασμενο πανω στον σωληνα ειναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Μάϊος 17, 2006 #70 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2006 Αρχική απάντηση από GoriLLakoS [Σήμερα, στις 22:40] Δεν νομιζω βρε Στελιο...εμεις παντα το βγαζουμε! Ετσι και αλλιως δεν ειναι καν κολλημενο..περασμενο πανω στον σωληνα ειναι... Δε χρειαζεται να ειναι κολλημενο το πλεγμα . Αρκει να ειναι εφαρμοστο . Οταν φτασουν τα ορια της αντοχης του σωληνα , αυτος φουσκωνει (σαν καρουμπαλο) . Με το πλεγμα βρισκει κοντρα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
phil1416003162 Μάϊος 18, 2006 #71 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2006 Αρχική απάντηση από Stelaras [Χθες, στις 23:36] Δε χρειαζεται να ειναι κολλημενο το πλεγμα . Αρκει να ειναι εφαρμοστο . Οταν φτασουν τα ορια της αντοχης του σωληνα , αυτος φουσκωνει (σαν καρουμπαλο) . Με το πλεγμα βρισκει κοντρα . Εχει δικιο ο Στελιος.Δεν ειναι για ομορφια το πλεγμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Μάϊος 18, 2006 #72 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2006 εγω παντως κλεινω διακοπτες ξεκιναω να τρεχω πριν αρχησει να φουσκωνει ο ευκαμπτος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Μάϊος 18, 2006 #73 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2006 Αρχική απάντηση από esdee [Σήμερα, στις 16:24] εγω παντως κλεινω διακοπτες ξεκιναω να τρεχω πριν αρχησει να φουσκωνει ο ευκαμπτος! Χαχαχαχα !!!!:clap: Του φευγα η μανα δεν εκλαψε ποτε !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Μάϊος 18, 2006 #74 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2006 Αρχική απάντηση από Stelaras Χαχαχαχα !!!!:clap: Του φευγα η μανα δεν εκλαψε ποτε !!! περα απο την πλακα παντως, ο ευκαμπτος ειναι κοματι της επιστροφης οποτε εν ωρα λειτουργιας η πιεση που τρωει (υποπιεση συνηθως) ειναι μικροτερη απο 1bar. οταν το phase ειναι κλειστο τρωει την στατικη αντε 10bar. στο single head cascade η στατικη ηταν 4bar (expansion tanks rule!) ο κυριος λογος που βγαζω το πλεγμα ειναι για να τυλιγεται καλυτερα ο τριχοειδης και να μην εχει το κενο που υπαρχει οταν χρησιμοποιουμε το πλεγμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Μάϊος 18, 2006 #75 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2006 και εγω επιμενω...το πλεγμα ειναι πιο πολυ για ομορφιαεξαλλου ειναι πολυ λασκα τοποθετημενος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Μάϊος 18, 2006 #76 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2006 Βαγγελη , αυτο που αναφερεις οντως συμβαινει . Το πλεγμα δεν κρυωνει τοσο καλα. Αναγκαζομαι και ειτε ριχνω τον τριχοειδη μεσα απευθειας στην επιστροφη , ειτε τον τυλιγω στην αρχη της επιστροφης μερικες σπειρες (οσες περνει) και στη συνεχεια τον περναω με λιγες στροφες κατα ολο το μηκος του ευκαμπτου και μετα τον ξανατυλιγω στην επιστροφη . Οχι το καλυτερο , αλλα εχω το κεφαλι μου ησυχο .http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=33224&highlight=steel+braidedhttp://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=48825&highlight=corrugated+suctionhttp://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=85018&highlight=braided+suction,http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=48825&highlight=corrugated+suctionhttp://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=94801&highlight=corregatedhttp://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=60886&highlight=corrugatedhttp://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=57333&highlight=corrugatedΜερικα thread που αναφερουν τι κανει το πλεγμα . Υπαρχουν και αλλα αλλα αυτα βρηκα με ενα γρηγορο ψαξιμο . Χθες ειχα βρει περισσοτερα . Ολοι τα προτεινουν ... chilly1 , fugger κλπ κλπ .Κωστα , δε νομιζω οτι εχει σχεση η αντοχη & η ασφαλεια με την ομορφια . Σου εξηγησα ποιος ειναι ο ρολος του . Μην ξεχνας οτι χρειαζεται και braiding . Eκει ενισχυεται . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Μάϊος 18, 2006 #77 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2006 ναι αν ειναι πανω απο 140 στατικη πιεσηΛΟΛεγω του δινω 270+ για leak test και απλα μακραινει λιγο...anyway... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Μάϊος 18, 2006 #78 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2006 Αρχική απάντηση από Skinny13 [Σήμερα, στις 22:51] ναι αν ειναι πανω απο 140 στατικη πιεσηΛΟΛεγω του δινω 270+ για leak test και απλα μακραινει λιγο...anyway... Δυσκολο ειναι να εχεις 140 στατικη ?? Εχω 130 στο μικρο για τη VGA με 507 . Αν βαλω 410 θα παει παραπανω .110 εχω στο μονοβαθμιο του CPU .Leak test με 270+ ειναι λιγα . Το 410 δουλευει 320+ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Μάϊος 18, 2006 #79 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2006 στατικη του 410 ειναι 240psiπολυ σπανια να παει στατικη σε μενα πανω απο 120....(leak test εννοω στις κολλησεις του εβαπ με τον ευκαμπτο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Μάϊος 18, 2006 #80 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2006 Αρχική απάντηση από Skinny13 [Σήμερα, στις 23:01] στατικη του 410 ειναι 240psiπολυ σπανια να παει στατικη σε μενα πανω απο 120....(leak test εννοω στις κολλησεις του εβαπ με τον ευκαμπτο) Δεν ξερω τι εννοεις στατικη . Στατικη ειναι η πιεση που μετρας οταν αφησεις το μηχανημα κλειστο για 20 ωρες να ηρεμησει . 240 στατικη ... ειναι πολυ . Μηπως εννοεις ποση πιεση χρειαζεται για να γινει condense στη θερμοκρασια δωματιου (περιπου 25 βαθμοι κελσιου ? Αν εννοεις αυτο , τοτε σωστα ειναι 240 . Αλλα με μεγαλο φορτιο κλπ ... παει ευκολα πανω απο 300 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.