SeCtoR Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2006 Γεια σας θελω να αγορασω μια καλη οθονη ξεκουραστη για τα ματια με καλη φωτεινοτητα και με καλο χρονο αποκρισης για games και ταινιες,θελω να ειναι σχετικα φτηνη(απο 250-350 ευρω) με πολλες λειτουργιες,διαβαζω το pc magazine το οποιο ειχε καποια συγκριτικα για οθονες σε ενα προσφατο τευχος του αλλα δεν εχω αποφασισει ποια να παρω,ειμαι αναμεσα σε 4 μοντελαΕΙΖΟ P1700 black Samsung 730BFLG L1780Q Asus MM17DΘα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας για αυτα τα μοντελα και αν υπαρχει τιποτα καλυτερο μεχρι 350 ευρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Απρίλιος 28, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που θα πας σε 17αρα?Υπάρχουν πάρα πολλές 19άρες που προσφέρουν πολύ καλές επιδόσεις στα χρήματα τα οποία σκοπεύεις να διαθέσεις , και από την στιγμή που η χρήση για την οποία την προορίζεις είναι παιχνίδια και ταινίες (άρα θέλεις και χαμηλό response time) , δεν θα έχεις πρόβλημα να βρεις κάποια κάτω από 350 euroLG , Nec καθώς και αρκετές ακόμα μάρκες αποτελούν μια τίμια επιλογή στις 19"Μια αναζήτηση στο φορουμ πιστεύω θα σε κατατοπίσει πλήρως Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeCtoR Απρίλιος 28, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Ναι εχεις δικιο τωρα που βλεπω ορισμενα site οπως το e-shop υπαρχουν καλες 19" στα ιδια περιπου λεφτα,οποτε καλυτερα 19" το θεμα ειναι ποια ομως και τι μαρκα να παρω,πολλοι μου λενε για LG λογω καλης εγγυησης σε χαλασμενα pixels αλλοι μου λενε μην παρεις LG δεν εχει καλη φωτεινοτητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
afracten Απρίλιος 28, 2006 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 lg 1915s. αυτην εχω και ειναι μια χαρα οθονη Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Απρίλιος 29, 2006 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Στα χρήματα που διαθέτεις και για την χρήση την οποία την προορίζεις , η LG αποτελεί άριστη επιλογήΏντας κάτοχος LG ένα χρόνο τώρα , δεν έχω κανένα παράπονο από την οθόνη μουΜπορεί βέβαια μια Ειzo να έχει τα τέλεια χρώματα , αλλά μην ξεχνάμε πως αυτές κοστίζουν 600 και άνω , και έχουν και 16ms responseΜέχρι στιγμής , η LG δεν μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα . ’ριστη συμπεριφορά στα παιχνίδια , ξεκούραστη κατά την ανάγνωση εγγράφων / σελίδων , και έχω και το κεφάλι μου ήσυχο σε περίπτωση εμφάνισης καμμένου πίξελ . Το μόνο παράπονο που έχω είναι πως σε απόλυτο σκοτάδι , το μαύρο δεν είναι το απόλυτο μαύρο που βλέπεις σε CRT οθόνη . Κατά τ'άλλα , κανένα παράπονο Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeCtoR Απρίλιος 29, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Τελικα αγορασα την ΕΙΖΟ P1700 BLACK 17" 340 ευρω,απο οτι ξερω ειναι οι καλυτερες οθονες εχει 8ms αποκριση,νομιζω οτι ειναι καλη επιλογη Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Απρίλιος 29, 2006 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Με 400+ επαιρνες την 930BF της Samsung. 19αρα και 4ms. Τεσπα, καλο λιωσιμο στην οθονη και καλοριζικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Απρίλιος 29, 2006 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Το συγκεκριμένο μοντέλο φοράει ΤΝ panel αν δεν κάνω λάθος , οπότε δεν θα 'λεγα πως αυτή η επιλογή δικαιολογεί την τιμή της , πόσο μάλλον από την στιγμή που παίρνεις 19"αρες στα ίδια λεφτά με το ίδιο panelΠαρόλ' αυτά , καλοδούλευτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeCtoR Απρίλιος 29, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Αρχική απάντηση από HellasVagabond [Σήμερα, στις 20:48] Με 400+ επαιρνες την 930BF της Samsung. 19αρα και 4ms. Τεσπα, καλο λιωσιμο στην οθονη και καλοριζικη. Ευχαριστω,δεν πειραζει καλες ειναι οι EIZO Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeCtoR Απρίλιος 29, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Αρχική απάντηση από CaptainMilo [Σήμερα, στις 21:45] Το συγκεκριμένο μοντέλο φοράει ΤΝ panel αν δεν κάνω λάθος , οπότε δεν θα 'λεγα πως αυτή η επιλογή δικαιολογεί την τιμή της , πόσο μάλλον από την στιγμή που παίρνεις 19"αρες στα ίδια λεφτά με το ίδιο panelΠαρόλ' αυτά , καλοδούλευτη Eχει αισθητηρα φωτεινοτητας χωρου αναλογα με το χωρο σου βγαζει την καλυτερη δυνατη φωτεινοτηταΤο ΤΝ panel τι ειναι??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeCtoR Απρίλιος 29, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 1280 x 1024 native resolution 700:1 contrast ratio 300 cd/m2 brightness 8 ms response time Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellasVagabond Απρίλιος 29, 2006 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Οι eizo ειναι πολυ καλες οθονες απλα οχι για παιχνιδια.Ωστοσο δεν νομιζω να σε απογοητευσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Απρίλιος 29, 2006 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Φίλε μου μην το σκέφτεσαι για 17άρα αν σε παίρνει για 19αρα...Έχω την EIZO L568 (δεύτερη φορά που την παίρνω). Πολύ καλή εικόνα, χρώματα, κτλ αλλά έχει ghosting το οποίο πλέον καταντάει ιδιαίτερα εκνευριστικό ακόμα και αν δεν παίζεις παιχνίδια. Το να κάνεις scrolling και να βλέπεις τα γράμματα με σκιές είναι όλα τα λεφτά... Που λες την L568 μου δώθηκε η δυνατότητα να την αλλάξω πριν μερικούς μήνες γιατί ήθελε ο πατέρας μου TFT και είπα να του δώσω τη δικιά μου να πάρω μια καλύτερη ή την ίδια σε άλλο χρώμα που την ήθελα απο την αρχή. Πήρα λοιπόν πάλι την L568 (σε μαύρο) και το μετάνιωσα που δεν έδωσα τη διαφορά να πάρω την S1910. Το μετάνιωσα γιατί ακόμα βλέπω το ghosting και επίσης όποτε θέλω να δω ταινία πρέπει να κάθομαι κοντά στην οθόνη γιατί είναι μικρή.’ποψή μου αν μπορείς να πληρώσεις μια 19αρα EIZO ή DELL δώστα και θα τα ευχαριστηθείς. Στις υπόλοιπες έχεις κάποιους συμβιβασμούς αλλά βέβαια η διαφορά τιμής είναι μεγάλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeCtoR Απρίλιος 30, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2006 Σχεδον ολες οι καλες 19" ξεπερνουσαν τα 350 ευρω,υπηρχανε κατι καλες με 450-500 ευρω αλλα εγω δεν εδινα τοσα,η 17" για PC ειναι οτι πρεπει,αν θελαμε μονο για τηλεοραση και ταινιες ε μαλλον θα χρειαζοταν η 19" αλλα το θεμα ειναι να παρεις κορυφαιο μοντελο με καλα χρωματα,η EIZO ειναι πολυ καλη στα χρωματα και στα pixels 0,26 δεν ειναι και λιγο,εχει καλη ευκρινια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr_God Απρίλιος 30, 2006 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2006 Αρχική απάντηση από SeCtoR [Χθες, στις 14:39] Σχεδον ολες οι καλες 19" ξεπερνουσαν τα 350 ευρω,υπηρχανε κατι καλες με 450-500 ευρω αλλα εγω δεν εδινα τοσα,η 17" για PC ειναι οτι πρεπει,αν θελαμε μονο για τηλεοραση και ταινιες ε μαλλον θα χρειαζοταν η 19" αλλα το θεμα ειναι να παρεις κορυφαιο μοντελο με καλα χρωματα,η EIZO ειναι πολυ καλη στα χρωματα και στα pixels 0,26 δεν ειναι και λιγο,εχει καλη ευκρινια Κοιτα, η eizo που πηρες δεν εχει τιποτα να προσφερει πανω απο τις περισσοτερες φτηνες 17" γιατι χρησιμοποιει ΤΝ πανελ. Ειναι η φτηνη λυση της eizo. Αν την δεις διπλα απο μια lg 1750 για παραδειγμα, ειναι σχεδον αδυνατο να δεις διαφορες. Η καλη 17" της eizo ειναι η L568 και ειναι πολυ ακριβοτερη ΚΑΙ δεν κανει για games γιατι εχει response καπου 40ms. Τον αισθητηρα φωτεινοτητας και το σηματακι πληρωσες...και την πηρες και ακριβα, -45 την εχει το e-shop:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.162308Παρ'ολα αυτα αν μη τι αλλο οι eizo ειναι αξιοπιστες, οποτε μπορεις να κοιμασαι ησυχος οτι θα την βλεπεις στο γραφειο σου για παρα παρα πολυ καιρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeCtoR Μάϊος 1, 2006 Author #16 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2006 Αρχική απάντηση από Gr_God [Χθες, στις 23:17] Κοιτα, η eizo που πηρες δεν εχει τιποτα να προσφερει πανω απο τις περισσοτερες φτηνες 17" γιατι χρησιμοποιει ΤΝ πανελ. Ειναι η φτηνη λυση της eizo. Αν την δεις διπλα απο μια lg 1750 για παραδειγμα, ειναι σχεδον αδυνατο να δεις διαφορες. Η καλη 17" της eizo ειναι η L568 και ειναι πολυ ακριβοτερη ΚΑΙ δεν κανει για games γιατι εχει response καπου 40ms. Τον αισθητηρα φωτεινοτητας και το σηματακι πληρωσες...και την πηρες και ακριβα, -45 την εχει το e-shop:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.162308Παρ'ολα αυτα αν μη τι αλλο οι eizo ειναι αξιοπιστες, οποτε μπορεις να κοιμασαι ησυχος οτι θα την βλεπεις στο γραφειο σου για παρα παρα πολυ καιρο! Το ΤΝ panel τι ειναι??? εχει να κανει με τα χρωματα και τον φωτισμο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr_God Μάϊος 1, 2006 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2006 Αρχική απάντηση από SeCtoR [Σήμερα, στις 03:34] Το ΤΝ panel τι ειναι??? εχει να κανει με τα χρωματα και τον φωτισμο??? Το πανελ ειναι αυτο που...βλεπεις. Φυσικα και εχει να κανει με τα χρωματα και τον φωτισμο, ολη η οθονη ειναι το πανελ. Τα γυρω γυρω δεν ειναι παρα πλαστικα, κουμπακια και αντε κανενα τροφοδοτικο. To IPS αν δεν κανω λαθος ειναι το καλυτερο αλλα και πολυ πιο αργο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeCtoR Μάϊος 1, 2006 Author #18 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2006 Αρχική απάντηση από Gr_God [Σήμερα, στις 01:40] Το πανελ ειναι αυτο που...βλεπεις. Φυσικα και εχει να κανει με τα χρωματα και τον φωτισμο, ολη η οθονη ειναι το πανελ. Τα γυρω γυρω δεν ειναι παρα πλαστικα, κουμπακια και αντε κανενα τροφοδοτικο. To IPS αν δεν κανω λαθος ειναι το καλυτερο αλλα και πολυ πιο αργο. Μεχρι στιγμης μια χαρα τα βλεπω αν και δεν εχω τον φωτισμο στο τερμα,ετρεξα και ενα παιχνιδι τα χρωματα ολα φαινονται μια χαρα και η ευκρινεια της οθονης ειναι πολυ καλη,τι διαφορα εχει μια αλλη με το IPS panel??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Μάϊος 1, 2006 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2006 Αρχική απάντηση από Gr_God Κοιτα, η eizo που πηρες δεν εχει τιποτα να προσφερει πανω απο τις περισσοτερες φτηνες 17" γιατι χρησιμοποιει ΤΝ πανελ. Ειναι η φτηνη λυση της eizo. Αν την δεις διπλα απο μια lg 1750 για παραδειγμα, ειναι σχεδον αδυνατο να δεις διαφορες. Η καλη 17" της eizo ειναι η L568 και ειναι πολυ ακριβοτερη ΚΑΙ δεν κανει για games γιατι εχει response καπου 40ms. Τον αισθητηρα φωτεινοτητας και το σηματακι πληρωσες...και την πηρες και ακριβα, -45 την εχει το e-shop: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.162308 Παρ'ολα αυτα αν μη τι αλλο οι eizo ειναι αξιοπιστες, οποτε μπορεις να κοιμασαι ησυχος οτι θα την βλεπεις στο γραφειο σου για παρα παρα πολυ καιρο! Σιγά μην έχει και 100ms ρε, ηρέμησε, είπαμε... 25ms έχει ονομαστικά και η EIZO είναι κάπως πιο αληθινή σε αυτά τα νούμερα απο άλλες εταιρίες. Τώρα για τα panel που λες με ψιλομπέρδεψες... Η EIZO συνήθως βάζει PVA (L568) και S-PVA (S1910) λίγο περίεργο μου φαίνεται να έχει βάλει TN... Αυτά είναι τα καλύτερα panels όσον αφορά χρώματα, γωνίες θέασης κτλ απ'όσο ξέρω. edit: ’κυρο, τώρα που βλέπω τα χαρακτηριστικά της οθόνης πολύ πιθανό... Πάντως στη θέση σου θα έπαιρνα μάλλον την M1700... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Μάϊος 1, 2006 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2006 αγόρασε ο άνθρωπος οθόνη καλοδούλευτη. εντύπωση μου κάνει πως αποφάσισε για 17'' ενώ έδειχνε να τον πείσατε για 19'' και οτι επέλεξε ΕΙΖΟ γιατί είναι καλές αλλα τέσσερα post λένε "τι είναι ΤΝ" γιατί οι νέοι χρήστες 1.δεν ψάχνουν? 2.δεν ενδιαφέρονται? η ερώτηση τι να πάρω απο μόνη της δεν οδήγησε κανέναν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.