wrong method Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2006 Λοιπόν,επειδή η παλιά μου 29-αρα sony έφαγε τα ψωμιά της,αποφάσισα να πάρω μια νέα TV. Κατέληξα στην LG RZ-37LZ55 με τιμή γύρω στα 1630-1680 ευρώ. Συνδέσεις: HDMI, Analogue VGA In (D-Sub 15), PC Audio In (3.5mm Jack), AV In (Composite Video), S-Video In, 2x Scart (1 Full, 1 Half), Component (με υποστήριξη SD, Progressive Scan & HD), Headphone Socket. Σύστημα ήχου:SRS WOW, 2 Channels με On Screen Equalizer. Συνολική απόδοση: Σύνολο 20 Watts (2x10W). Διαγώνιος: 37" - widescreen Ανάλυση: 1366 x 768 Image Aspect Ratio 16:9 Image Contrast Ratio: 1200:1 Brightness: 600 cd/m2. Response Time: 8ms GTG. Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Child Lock, Enhanced Noise Reduction, λειτουργίες απεικόνισης 16:9, 4:3, 14:9, Spectacle, Original, Zoom. Teletext 1500 σελίδες. HD Ready. Διαστάσεις: 1060.8 x 675.2 x 269 (WxHxD mm) με τη βάση. Βάρος: 28.9kg με τη βάση. Κατανάλωση: 180W. Εγγύηση: 2 χρόνια. Είδα και τις Philips (ναι,ξέρω έχουν καλύτερη εικόνα) αλλά μιλάμε για άλλο επίπεδο τιμής δυστυχώς. Θα τη χρησιμοποιήσω για το xbox (το βασικότερο,να δούμε επιτέλους τι λέει το High Definition στα games) και ταινίες. Τηλεοπτικά κανάλια σπάνια βλέπω και δεν με ενδιαφέρει. Έχει κάποιος την ίδια η παρόμοια (σε τιμή και ίντσες βέβαια) να μας πει εντυπώσεις; Μήπως υπάρχει καλύτερη πρόταση σε αυτά τα χρήματα; Λόγω έλειψης χρόνου δεν το έψαξα πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Απρίλιος 28, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Την εχει ενας φιλος και μπορω να πω οτι για τα λεφτα της ειναι μια χαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Απρίλιος 28, 2006 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Αφού την θες κυρίως για ΧΒΟΧ, γιατί δεν παίρνεις μια 32" με 500 λιγότερα; (και θα είναι και Philips) Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Απρίλιος 28, 2006 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από Chosen Αφού την θες κυρίως για ΧΒΟΧ, γιατί δεν παίρνεις μια 32" με 500 λιγότερα; (και θα είναι και Philips) size does matter maybe?Παίζουν και Fujitsu σε καλές τιμές.Χοντρικά:40'' LCD: 195042'' PLASMA: 1850 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Απρίλιος 28, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 kallileo,μήπως γνωρίζεις καθόλου για πρόβλημα ghosting; (αν την είδες δλδ). Πέρασα κανένα 20λεπτο χαζευοντάς την αλλά δεν πρόσεξα τίποτα. Ακριβώς όπως τα λέει ο spc, φίλε Chosen.size does matter. Την είδα διπλά σε μια 32αρα και η 37αρα δείχνει τεράστια. Για 32 πήγαινα στην αρχή με budget 1500 περίπου,αλλά μόλις είδα αυτή άλλαξα γνώμη. Δυστυχώς τα 1680 είναι το max που μπορώ να διαθέσω, όποτε θα τη χτυπήσω την Τρίτη. Αναμένατε εντυπώσεις από βδομάδα. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Απρίλιος 28, 2006 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 Κοιτα εγω γενικα στις τελευταιες τηλεορασεις δεν βλεπω ghosting και καλες γωνιες θεασης εχουν ολες. Και σιγουρα size does matter.......διοτι βλεποντας καπακι μια Samsung 32 που ειναι και αυτη εξαιρετικη TV......:cry: Παντως αν σου αρεσει παρε την. Δεν μαμιεται!!!!!Οσο ποιο μεγαλη τοσο το καλυτερο.....και μην ειναι philips.Αυτο που με χαλαει ειναι το XBox!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Απρίλιος 29, 2006 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Check this out :http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=9584.0Γυρω στα 2 χιλιαρικα παιζει, και αν δεν εισαι κολλημενος με τα ονοματα, ειναι μακραν ανωτερη απο αυτες που εχουν αναφερθει. Χωρις να θελω να φανει σα διαφημηση, ειναι η μονη τηλεοραση αυτη τη στιγμη στην ευρωπη που να μπορει να δειξει 1920χ1080 proggressive, ουτε οι πανακριβες Philips που αναφερεις δεν το κανουν αυτο. Αυτο σημαινει με απλα λογια οτι θα μπορεις να δεις τα Blueray/HD-dvd στην πληρη ποιοτητα τους, και θα εισαι και ετοιμος για το Playstation3...Σε αυτην την κατηγορια (δηλαδη αν εχεις κατασταλαξει οτι θα πας σε τεχνολογια LCD και σε τετοιο περιπου μεγεθος) δεν θα επαιρνα κατι αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Απρίλιος 29, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 kallileo μην το λες, αξίζει τα λεφτά του,παίζεις με τους φίλους σου online,φωνες,μπινελίκια για την προσπέραση πάνω στη στροφή,γενικά καλή εμπειρία.Το κόστος των παιχνιδιών πονάει λίγο βέβαια... BlinkyΔιάβασα και τις 16 σελίδες του link.Φοβάμαι όμως ότι 2000+ ευρώ είναι μεγάλο ποσό για ένα προιόν μιας εταιρίας που ακούω για πρώτη φορά,όσο καλό και να δείχνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Απρίλιος 29, 2006 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Εγώ πάλι έχω ματιάσει την samsung 32" (LE32R51) η οποία πλέον κοστίζει γύρω στα 1200 από πλαίσιο αν δεν απατώμαι , και έχει και 3000:1 αντίθεση . Την έχω δει σε λειτουργία και έχω εντυπωσιαστεί . Κανένας κάτοχός της να μας πει εντυπώσεις?LG και Phillips τις έχω δει σε λειτουργία , αλλά παίζαν κλιπάκι του κωτσόβολου . Πάλι όμως οι ποιότητα απεικόνισής τους ήταν ανώτερη των άλλων τηλεοράσεων που παίζαν το ακριβώς ίδιο βίντεο οπότε πιστεύω αποτελεί μια καλή αγοράΌσων αφορά την ΑΜΟΙ , λίγο δύσκολα θα εμπιστευόμουν τέτοιο χρηματικό ποσό σε μια πρωτοεμφανιζόμενη άγνωστη εταιρία , ακόμα και αν προσφέρει πραγματικό 1080pΥΓ Μήπως να φτιάχναμε καμμιά κατηγορία / sticky για πληροφορίες για LCD τηλεοράσεις? Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι από μας σκέφτονται να αγοράσουν μία αυτόν τον καιρό (να προλάβουμε και το μουντιάλ) , και με τα μοντέλα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά γίνεται ένα ψιλοχάος Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Απρίλιος 29, 2006 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 CaptainMiloΚαι γω για αυτην την Samsung μιλουσα.....ειναι πολυ καλη TV. Αν και δεν μου αρεσει το design της. Εχω βαλει αρκετα παιχνιδια σε αυτην και πουθενα δεν ειδα προβλημα. Και νομιζω οτι ισως την βρεις και κατω απο 1200Ευρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Απρίλιος 29, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Αυτό το V που κάνει η samsung στο κάτω μέρος, χαλάει όλο το υπόλοιπο πακέτο imho.btw θα ήθελα και εγώ ένα θέμα για τα διάφορα χαρακτηριστικά των LCD/TFT τηλεοράσεων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Απρίλιος 29, 2006 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Κατανοητη η επιφυλακτικοτητα να δωσει κανεις 2.000 ευρω για ενα προιον αγνωστης εταιρειας, αλλα TFT οθονη ειναι ρε παιδια.....εχετε δει ποτε TFT να χαλαει? Εγω τοσα χρονια δεν εχω δει... Επισης μην ξεχναμε οτι σε αυτην την τιμη εκτος απο την οθονη παιρνεις και 2 tuners, αναλογικο+ψηφιακο, και δυνατοτητα να παιξει divx, απλα συνδεοντας εναν εξωτερικο δισκο σε USB. Το τραγικο της υποθεσης ειναι οτι και αλλες εταιρειες (benq, philips, acer) εχουν βγαλει αντιστοιχες 37αρες με 1920χ1080 αλλα οι καραγκιοζηδες τσιγκουνευτηκαν στα ηλεκτρονικα και δεν μπορουν να παρουν σημα 1080p ενω το πανελ εχει τις δυνατοτητες.....εκει εγω φορτωνω (ειδικα με τη philips που κανει και 3.5 χιλιαρικα) και λεω "Κινεζος που τους χρειαζεται...."Ολα τα παραπανω ετσι καθαρα εγκυκολεδικα παντως αφου ειναι εκτος των λεφτων σου anyway. Παντως δε θα πηγαινα σε 37αρα αν δεν ηταν για 1080p , αυτη την εποχη η χρυση τομη στις τιμες ειναι οι 32αρες, και οι 37αρες που κοιτας δεν προσφερουν τιποτα παραπανω απο τις εξτρα 5 ιντσες και ειναι δυσαναλογα ακριβοτερες. Η LG η 32αρα ας πουμε (για να κανουμε την πιο αμεση συγκριση με αυτην που επελεξες) ειναι στα 1000 ευρω....και θα δωσεις 65% παραπανω λεφτα (1000 -> 1650)για 15% παραπανω μεγεθος (32" -> 37") και ολα τα υπολοιπα χαρακτηριστικα ομοια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Απρίλιος 29, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2006 Ναί, γιατί η διαφορά από τις 29'' (που ήδη έχω,αν είδες στο πρώτο post) στις 32'' είναι μικρή. Η 37'' είναι σε άλλα κυβικά.Ξαναλέω ότι τις είδα δίπλα-δίπλα και αυτό με βοήθησε να αποφασίσω πιό εύκολα. Θέλω κάτι μεγαλύτερο σε μέγεθος και η συγκεκριμένη tv μάλλον με καλύπτει. Καλά έκανες πάντως και έδωσες το link. Εγώ δεν ήξερα την ύπαρξη της ΑΜΟΙ. Οι τηλεοράσεις είναι διαρκή καταναλωτικά αγαθά και ίσως κάποιος που είναι στην αγορά για νέα tv,έχει μια επιλογή επιπλέον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Απρίλιος 30, 2006 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2006 Αφου θες οπωσδηποτε μεγεθος, γιατι δεν κοιτας και κατι προς rear-projection αντι για LCD? Ριξε μια ματια online για Sony KDF-Βγαινει σε 2 εκδοσεις, 42" και 50" με μικρη διαφορα τιμης οποτε προτεινεται η 50αρα. Το review στο παρακατω link αναφερεται στην αμερικανικη εκδοση (KDF-E50A10), η ευρωπαικη για την οποια θα πρεπει να κοιταξεις ειναι η KDF-E50A11. Περα απο την ονομασια ειναι ακριβως ιδιες οποτε το review θα σε κατατοπισει.http://reviews-zdnet.com.com/Sony_KDF_E50A10/4505-6484_16-31453800.html?tag=subΤην 50αρα μπορεις να την βρεις Ελλαδα γυρω στα 1550 συμφωνα με το skroutz, δηλαδη φτηνοτερα απο την LG και αρκετα μεγαλυτερη.Βεβαια εχουν διαφορετικη τεχνολογια, και στην περιπτωση που δεν ξερεις περι rear-projection, να σου κανω μια μικρη συγκριση με την LCDTV της LG που κοιτας :1) Αναλυση εχει 1280χ720 ενω η LG εχει 1366χ768. Μη βιαστεις να βγαλεις ομως συμπερασμα οτι η LG ειναι καλυτερη, γιατι το αντιθετο ισχυει. Τα 1366χ768 μονο σε μια συνδεση με PC Μπορεις να τα εκμεταλευτεις (και ακομα και αυτο παιζεται αφου ειναι περιεργη αναλυση για τα PCs). Πρακτικα το ποιοτικο υλικο που θα τρεχεις θα ειναι 720p δηλαδη 1280χ720 (οπως το xbox360 ας πουμε που εχεις). Αρα ταιριαζει ακριβως στην αναλυση της Sony. Οχι οτι η LG δε θα το δειξει καλα αλλα αναγκαστικα θα το παραμορφωσει ελαχιστα για να το χωρεσει σε περισσοτερα pixels.2) Απο χρωματα ειναι στα ιδια περιπου, εχουν και οι 2 σχετικη αδυναμια στο μαυρο.3) Απο συνδεσεις και παροχες (tuners κλπ) μαλλον η Sony εχει περισσοτερες αλλα γενικα καμια δε θα σε προβληματισει σε αυτο το θεμα.4) Η rear-projection δεν ειναι τοσο λεπτη οσο η LCD αλλα δεν ειναι και CRT στο βαθος, υπολογιζε περιπου 35 εκατοστα για την 50αρα, πιο λιγο για την 42αρα.5) Η κυρια διαφορα ειναι οτι οι rear-projection χρειαζονται αλλαγη λαμπας καθε τοσο....Δεν ειναι τραγικα βεβαια τα πραγματα, μια φορα στα 3-5 χρονια αναλογα με τη χρηση θα πρεπει να δωσεις 200 ευρω για μια λαμπα. Εδω κερδιζει η LCD που δε θελει καμια τετοια συντηρηση, αλλα ξεκιναει ηδη 200 ευρω ακριβοτερη και σε λιγοτερες ιντσες που σημαινει οτι εχεις μια λαμπα καβατζα και για την Sony και μπορεις να βγαλεις γυρω στα 8 χρονια χωρις αλλα εξοδα, που ειναι αρκετος χρονος....τοτε μπορει να πας και για αλλη TV...Εγω αναλογα τι με ενδιεφερε περισσοτερο θα επαιρνα τα παρακατω :1) Φτηνη λυση : LG 32"2) 1080p : Amoi 37"3) Μεγεθος : Sony KDF-E50A11Δυχτυχως δεν θα μπορουσα να δικαιολογισω να δωσω 1600+ ευρω για μια τυπικη 37αρα....σε αυτα τα λεφτα θα ηθελα κατι παραπανω, ειτε σε ιντσες ειτε σε χαρακτηριστικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Απρίλιος 30, 2006 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2006 Blinky Συμφωνω απολυτα οτι αναφορα την αναλυση. Aυτο που λες μεγαλυτερο κακο των LCD TV. Προτιμω να συνδεω την Tv μεσω D-sub παρα με HDMI και να εχω την παραμαρφωση. Βεβαια αν ειναι ετσι δεν χτυπας εναν προβολεα HD στα ιδια λεφτα θα σου βγει με το πανι μαζι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.